2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slm kızlar.

Moralim çok bozuk ya eltimin oğluna domuz gribi teşhisi koydular dün gecede beraberdik Allah ım kızımda bi huysuz bugün anlatamam ödüm kopuyor bulaşmışsa diye anne de ne rahat ya çocuk 39 derecede yanıyormuş dün aman bişi olmaz diip hastaneye götürmemiş gece 40 a yaklaşmış düşürememişler sabaha karşı götürmüş hastaneye bu saat oldu daha yeni ateşi düşmüş :/ hastaneye yatırmışlar :s salgın varmış 20 den fazla aynı şekilde hastanede yatan var demiş doktor aman dikkat gözünüzü seveyim çok minik bebişlerimiz Rabbim onları korusun.

domuz gribi yine mi hortladı gerçekten o ne rahatlıkmış öyle, hatta rahatlık kelimesi çok kibar kalır
sen içini ferah tut canım, ateşini takip et bakalım...çünkü bildiğim kadarıyla ateşle gösteriyor kendini

35 haftalık doğdu fakat kilosu 35 hafta ile uyumlu değildi 1900 gr
şimdi ise 6350 gr boyu 60 cm olmuş 5 aylık olduk düzeltilmiş yaş 4 aylık oluyor tabi
senin ki de 35 haftalık doğmuştu dimi canım? şimdi nasıl peki sizin kilo boy durumunuz?

biliyorum canım düzeltilmiş yaşı diyorsun işte 35 haftalık doğdu ona göre 4 aylık benim kızım ama yine de düşük değil mi kilosu ? persentile göre düşük çıktı baktımda boyuda uzamamış bu ay hala 60 cm

Kizlar inanin nerden baslayacagimi bilmiyorum... Hayatim alt üst oldu resmen... Hic Boyle hayal etmemistim. Iyice bunaldim, sinirlarimi zorluyorum ve korkuyorum artik.
Kizimin hala hicbir konuda duzeni yok. Iyiye gidecegine hergun daha kotu sanki. Ne uyku ne beslenme... Yetisemiyorum artik... Colk bunaldim. Kafayi yemek uzereyim.
Sutum yeterli gelmiyor artik el gidalara basladim. AMa bazen yiyor bazen yemiyor. Biberon almiryor hic. Mamalari da sevmiyor, kasikla veriyorum, bir saat ugrasiyorum yedirecegim diye, sarki turku oyun derken maymuna donuyorum resmen. O bir yemmek kasigi yiyene kadar Ben sabir tasina donuyorum.
Uykuya gelince cok fenayiz. En uzun uykusu bir saat. Oda kucagimdaysa. Gece gunduz ayni, yarim saate bir saate surekli kalkiyor. Sonar uyusun diye, ayagimda salliyorum, cogu zamanda kucagimda geziyoruz, ne kol kaliyo ne bacak ne bel, heryerim agriyor, hic dinlenemiyorum. Uyuyamiyorum. Sinirlerim cok bozuk oluyor. Aglamasina tahammul edemiyorum artik.
Ve esimle de aramiz bozuk. Bosanma noktasina geldik. Offff offff yaz yaz bitmez yaaa... Tukendim artik....

Yani yeni bir tartışma baslatmak istemiyorum ama bu hic hoşuma gitmedi
Size basarılar diliyorum

topic açılmadan bir gün önce yeni bir topic açalım fikrinde bulunmuştum...hem fikri ortaya atıp hemde rahatsız oluyor bu ne tutarsızlık olmasın diye yazıyorum

ayrıca hala yeni bir topic fikrini soruyorum...ancak başka bir topic derken sebebi burada paylaştığımız bilgiler arada kaynayıp gidiyor sonraki zamanlarda. mesela bugün my_honey çok güzel bilgiler paylaşmış
ama topic açalım dediğim orada muhabbet olmasın, sadece bilgiler için arşiv olacak bir topic. ne muhabbetimiz varsa burada devam ediyor zaten. örneğin "yararlı bilgiler" diyebiliriz topic başlığına, bir kişi orada bir bilgiyi paylaşırken konu kısmına içeriğini yazar. örneğin my_honey 1 yaşına kadar yasaklı gıdalrı yazmış. bu bilgiyi orada paylaşır ve konu kısmına "1 yaşına kadar yasaklı gıdalar" der. bu konuyla ilgili konuşacaksak yine kendi topicimizde konuşuruz.

sizin fikrinizi soruyorum çünkü bunu ortak kararla yapalım...burada hep beraberken parçalara ayrılmanın yada bireysel karar almanın anlamı yok...umarım nasıl bir şey olduğunu anlatabilmişimdir size, anlatayım derken pek bir uzattım lafı

slm guzel anneler ve melekleri telden giriyorum alinti yapamadim ama iyi dilekleriniz icin cok tskkur ederim allaha sukur atlattik kazayi yarasiz beresiz ama simdi dusunuyorumda cok buyuk bisey atlatmisiz o N OLayin sokuyla anlayamiyor insan.eger 2 metre daha kaysaydik ucurumdan duserdik bu arada ana kucagi gercekten hayat kurtRiyor size tavsiyem sehir icinde bile kullanmaniz o olmasa arda firlardi camdan.nasil kullanildigini soran arkadasim olmus bende netten izledim cok basit, bir aparata falan da gerek yok

Bizim doktorumuz da suyu yerine püresi ver dedi. Ama sen doktorunu izle bence

Canım ben önce elmayı rendeledim suyunu verdim baktım yiyor püresinden de verdim bir kaç kaşık yedi :)

sanırım bizimkisi tatırma olarak böyle başlamamızı söyledi ek gıda değil demekki :))

çok iyi fikir sadece arşiv nitelikli olması... muhabbet olunca dediğin gibi buradan bir farkı kalmayacak

Cekirgecim basindan beri cok zorlu bi surec gecirdin...sinirlerinin ne kadar yipranmis oldugunu tahmin edebiliyrm..emin ol gecicek ve yagmurda bi duzen tutturucak...bzmde hla uyku sorunumuz var esinle aranin bozuk olmasina uzuldm

Canım bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum zaten sohbeti muhabbeti derdimizi sıkıntımızı sevincimizi paylaşabileceğimiz bir topiğimiz var sadece ek gıda ile ilgili bilgilerin olduğu bir arşiv daha çok işimize yarayacak konu başlığından aradığımız konuyu daha rahat bulabiliriz ve gereksiz Sayfa kalabalığı da olmaz mesela öğrendiğimiz yararlı bir sebze nasıl pişirdik ne ölçüde verdik. Biz ek gıdaya 6. Ayda başlayacağız o nedenle arada kaynayıp gitmesin bu yararlı bilgiler benim için ok. Tabi arkadaşlarımızın bu konudaki düşünceleride çok önemli

dediğin gibi canım herkesin bu konuda fikrini söylemesi ve ortak kararla bir şey yapmamız önemli olan...ben yazılanları bilgisayarıma kopyalarak not alıyorum ama bazen çok önemli bir şeyi atlayabiliyorum, ayrıca paşam yüzünden bilgisayarım artık karmakarışık :)

diyorum ki sadece ek gıda olmasın bu, faydalı bilgiler diyelim ki uzun soluklu bir arşivimiz olsun...ek gıda konusunu geçince başka konular çıkacak çünkü karşımıza mesela uyku konusu da hala çok önemli ve birbirimizin yardımına ihtiyacımız var

sanırım bizimkisi tatırma olarak böyle başlamamızı söyledi ek gıda değil demekki :))

çok iyi fikir sadece arşiv nitelikli olması... muhabbet olunca dediğin gibi buradan bir farkı kalmayacak

evet canım sadece bilgi arşivi olsun diyorum. o paylaşımla ilgili birşey söylenecekse, sorulacaksa yine burada konuşulsun, muhabbetimiz bölünmesin

yakında çoğumuz işe başlayacak yada çok yoğun olacak...öyle ayrı ayrı topicleri takip edemeyeceğiz ve birbirimizden kopacağız endişem

O olabilir , güzelde olur arşiv niyetine
Ama kac gündür yazmayan arkadaslar vardı , isleri vardır belki deyip kötü düşünmedim, ama simdi orda bülbül gibiler maşallah
Ozaman " ben sizi okumuyorum , burayada yazmam birdaha , ama beni sevenler ve sevdiklerimle ayrı bir topikteyim , hadi isterseniz gelin" demek olmus
Cok kırıcı ama yapacakta bisey yok , tabiki herkes istediğini yapmakta Ozgur , herkesin kendi tercihi

Ben zaten işe başlayınca zor uğrarım , oyuzden siz karar verin , arada bakmaya çalışacağım

Canım bende anladım eşime en az 10 kere sordum emin misin domuz gribi ne alaka? Ama domuz gribi dedi tabi 2009 daki gibi bi olay deil farklı bi türü ama neticede zor bi hastalık diorum ya saatlerdir çocuğun ateşi düşemedi :/ eet şimdi bi duş aldırdım ateşini gözlemleyecem :/

Bir selam vermeden konuya daldım ama nabıımmm önemli bir konuya değinmiş aybike
Biliyorsunuz Kaan'ın kabızlık sorunu var doktor teyzemize gittik ben troit olabilir mi dedim sanmıyorum dedi hamileliğimde troit hormonum yükseldiği için ilaç kullanmıştım biraz pinpirik yaptım bide tombik olunca çocuğum ama bebeklerde troit öle işlemiyormuş zeka geriliği ve gelişmeme gibi sıkıntılar oluyormuş içimin rahat etmesi için troite baktık idrar ve karın filmi istedi doktora Cumartesi gitmiştik bu nedenle sonuçlar bu güne kaldı Kaan'ı bügünde hastaneye götürmeyim dedim anneme bıraktım gittim geldim yawrum ben gelene kadar ağlamış hiç bir şey fayda etmemiş kucağıma aldığım gibi sustu memeyi verdim azına bir iki çekti bıraktı ağlaya ağlaya söylendi nerdeydin anne dedi sanki bir saat içini çekti çok üzüldüm yawruma neyseki sonuçlar iyi şurup başladık kabızlık için yaptı kakasını çok şükür boku bile değerli bunların yalnız üzücü olan doktorumuz yoğunbakıma geçiyor Ocak ayında
Çok memnunduk kendisinden doktor arayışımız başladı yine ne çektik bu doktorlardan

Ama bizim senin değerli tecrübene ihtiyacımız çok boşlama bizi

Cekirgecim basindan beri cok zorlu bi surec gecirdin...sinirlerinin ne kadar yipranmis oldugunu tahmin edebiliyrm..emin ol gecicek ve yagmurda bi duzen tutturucak...bzmde hla uyku sorunumuz var esinle aranin bozuk olmasina uzuldm
Saol angy cim... Yalnızım en buyuk eksiğim oldu. Kizimin hastaliklari, Ile mucadele ettim, onlar geciyor duzene girecegiz derken baska seyler cikiyor surekli. Derdimi anlatacak kimsem yok yardim edcek kimsede yok.esim baslarda ulgilydi oda cekti kendini iyice.zaten gece 11_ 12 de geliyor eve cok yorgun oluyor. Biraz x yagmurla oynuyor oda 10 dk anca sonra uyuyor, zaten uyumasa kavga ediyoruz, o Beni anlamiyor Ben onu... Iyice koptuk. Bosanmaya karat verdik, AMA yagmuru sana birakmam diye diretince Kirdim dizimi oturdum... Kizimdan ayrilamam diye.offf gecermi bu gunler hic bilmiyorum.

benim kız bi entersan meyvelerin suyunu verdiğimde pek hoşlanmıyor ama dilim olarak yalamak emmek daha hoşuna gidiyor.. elinden meyve düşerse yada alırsak basıyor çığlığı :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…