- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.381
kızlar bizim doktorumuz çay kaşığı ile elma armut suyu vermemizi söyledi mutlaka suyunu ver parça ciğerine kaçabilir dedi..
bir çoğumuz püre şeklinde veriyor acaba bende mi versem ??
Özel canım. Merkez bankası çalışırsa biz de çalışırız :)
Slm kızlar.
Moralim çok bozuk ya eltimin oğluna domuz gribi teşhisi koydular dün gecede beraberdik Allah ım kızımda bi huysuz bugün anlatamam ödüm kopuyor bulaşmışsa diyeanne de ne rahat ya çocuk 39 derecede yanıyormuş dün aman bişi olmaz diip hastaneye götürmemiş gece 40 a yaklaşmış düşürememişler sabaha karşı götürmüş hastaneye bu saat oldu daha yeni ateşi düşmüş :/ hastaneye yatırmışlar :s salgın varmış 20 den fazla aynı şekilde hastanede yatan var demiş doktor aman dikkat gözünüzü seveyim çok minik bebişlerimiz Rabbim onları korusun.
Mutluluk canım senin bebeğin kaç haftalık ve kaç kilo doğmuştu? Şimdi ki kilosu ne kadar ?
Benim kızda bu ay 300 gr almış biz ek gıdaya başladık yavaş yavaş ama elma verdim yiyor ama sebze yemedi o yüzden meyve vermeyeceğim şimdi bal kapağı aldım bakalım yarın onu vereceğim. Mama yemediği için ek gıdaya geçtik biz.
Erken doğan bebeklerin boy ve kilolarına bakılırken beklenen doğum tarihinden itibaren kaç aylık oldukları hesaba katılıyor diye biliyordum ben. Doktorun ayını erken doğum tarihine göre mi hesaplıyor canım? Öyle bakarsa tabii düşük çıkmazmı, şimdi ayında doğan çoğu bebek doğum kilosunu ikiye katladı ama erken doğan bir bebeğin, ileri aylardaki bebeklerin kilosunu yakalayabilmesi normal mi :s
kızlar yaa ben bu zilliyi biberona nasıl alıştırabilirim ?
günde bir kaç öğün takviye mama vermem lazım sütüm yetmiyo artık
biberon çeşitlerimiz var en son nuk'un bibeeronunu aldım anne memesini andıran onuda kabul etmedi
bide biberonu ağzında çok oyaladığı için içindeki mama soğuyor zırt pırt ne yapabilirim lütfen fikri tecrübesi olan yardım etsin
Mutlulukcuğum, kilo mama konusunda yaşadığın stresi hissedip ondan emmiyor olabilir mi? Babası ya da başka biri denedimi hiç?
denedi canım kv ve babası denedi ama aynı yani biberonu emmesi gerektiğini bilmiyor geveleyip ısırıyor arada bi öğürüyor :))
bu arada yanlış anlaşılmasın kof kilo alması için çabalamıyorum yani aktifliği falan iyi kuzumun çok şükür hatta bazen fazla aktif ve bilmiş ama yine de anne yüreği işte :))
yolda orda burda dışarıda yabancılar severken soruyorlar kaç aylık diye ne diyeceğimi şaşırıyorum 5 ay desem küçük duruyor 4 ay diyorum bazen naapiiim(
Yani yeni bir tartışma baslatmak istemiyorum ama bu hic hoşuma gitmedi
Size basarılar diliyorum
Bizim doktorumuz da suyu yerine püresi ver dedi. Ama sen doktorunu izle bence
Canım ben önce elmayı rendeledim suyunu verdim baktım yiyor püresinden de verdim bir kaç kaşık yedi :)
topic açılmadan bir gün önce yeni bir topic açalım fikrinde bulunmuştum...hem fikri ortaya atıp hemde rahatsız oluyor bu ne tutarsızlık olmasın diye yazıyorum
ayrıca hala yeni bir topic fikrini soruyorum...ancak başka bir topic derken sebebi burada paylaştığımız bilgiler arada kaynayıp gidiyor sonraki zamanlarda. mesela bugün my_honey çok güzel bilgiler paylaşmış
ama topic açalım dediğim orada muhabbet olmasın, sadece bilgiler için arşiv olacak bir topic. ne muhabbetimiz varsa burada devam ediyor zaten. örneğin "yararlı bilgiler" diyebiliriz topic başlığına, bir kişi orada bir bilgiyi paylaşırken konu kısmına içeriğini yazar. örneğin my_honey 1 yaşına kadar yasaklı gıdalrı yazmış. bu bilgiyi orada paylaşır ve konu kısmına "1 yaşına kadar yasaklı gıdalar" der. bu konuyla ilgili konuşacaksak yine kendi topicimizde konuşuruz.
sizin fikrinizi soruyorum çünkü bunu ortak kararla yapalım...burada hep beraberken parçalara ayrılmanın yada bireysel karar almanın anlamı yok...umarım nasıl bir şey olduğunu anlatabilmişimdir size, anlatayım derken pek bir uzattım lafı
Kizlar inanin nerden baslayacagimi bilmiyorum... Hayatim alt üst oldu resmen... Hic Boyle hayal etmemistim. Iyice bunaldim, sinirlarimi zorluyorum ve korkuyorum artik.
Kizimin hala hicbir konuda duzeni yok. Iyiye gidecegine hergun daha kotu sanki. Ne uyku ne beslenme... Yetisemiyorum artik... Colk bunaldim. Kafayi yemek uzereyim.
Sutum yeterli gelmiyor artik el gidalara basladim. AMa bazen yiyor bazen yemiyor. Biberon almiryor hic. Mamalari da sevmiyor, kasikla veriyorum, bir saat ugrasiyorum yedirecegim diye, sarki turku oyun derken maymuna donuyorum resmen. O bir yemmek kasigi yiyene kadar Ben sabir tasina donuyorum.
Uykuya gelince cok fenayiz. En uzun uykusu bir saat. Oda kucagimdaysa. Gece gunduz ayni, yarim saate bir saate surekli kalkiyor. Sonar uyusun diye, ayagimda salliyorum, cogu zamanda kucagimda geziyoruz, ne kol kaliyo ne bacak ne bel, heryerim agriyor, hic dinlenemiyorum. Uyuyamiyorum. Sinirlerim cok bozuk oluyor. Aglamasina tahammul edemiyorum artik.
Ve esimle de aramiz bozuk. Bosanma noktasina geldik. Offff offff yaz yaz bitmez yaaa... Tukendim artik....
topic açılmadan bir gün önce yeni bir topic açalım fikrinde bulunmuştum...hem fikri ortaya atıp hemde rahatsız oluyor bu ne tutarsızlık olmasın diye yazıyorum
ayrıca hala yeni bir topic fikrini soruyorum...ancak başka bir topic derken sebebi burada paylaştığımız bilgiler arada kaynayıp gidiyor sonraki zamanlarda. mesela bugün my_honey çok güzel bilgiler paylaşmış
ama topic açalım dediğim orada muhabbet olmasın, sadece bilgiler için arşiv olacak bir topic. ne muhabbetimiz varsa burada devam ediyor zaten. örneğin "yararlı bilgiler" diyebiliriz topic başlığına, bir kişi orada bir bilgiyi paylaşırken konu kısmına içeriğini yazar. örneğin my_honey 1 yaşına kadar yasaklı gıdalrı yazmış. bu bilgiyi orada paylaşır ve konu kısmına "1 yaşına kadar yasaklı gıdalar" der. bu konuyla ilgili konuşacaksak yine kendi topicimizde konuşuruz.
sizin fikrinizi soruyorum çünkü bunu ortak kararla yapalım...burada hep beraberken parçalara ayrılmanın yada bireysel karar almanın anlamı yok...umarım nasıl bir şey olduğunu anlatabilmişimdir size, anlatayım derken pek bir uzattım lafı
Canım bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum zaten sohbeti muhabbeti derdimizi sıkıntımızı sevincimizi paylaşabileceğimiz bir topiğimiz var sadece ek gıda ile ilgili bilgilerin olduğu bir arşiv daha çok işimize yarayacak konu başlığından aradığımız konuyu daha rahat bulabiliriz ve gereksiz Sayfa kalabalığı da olmaz mesela öğrendiğimiz yararlı bir sebze nasıl pişirdik ne ölçüde verdik. Biz ek gıdaya 6. Ayda başlayacağız o nedenle arada kaynayıp gitmesin bu yararlı bilgiler benim için ok. Tabi arkadaşlarımızın bu konudaki düşünceleride çok önemli
sanırım bizimkisi tatırma olarak böyle başlamamızı söyledi ek gıda değil demekki :))
çok iyi fikir sadece arşiv nitelikli olması... muhabbet olunca dediğin gibi buradan bir farkı kalmayacak
domuz gribi yine mi hortladıgerçekten o ne rahatlıkmış öyle, hatta rahatlık kelimesi çok kibar kalır
sen içini ferah tut canım, ateşini takip et bakalım...çünkü bildiğim kadarıyla ateşle gösteriyor kendini
O olabilir , güzelde olur arşiv niyetine
Ama kac gündür yazmayan arkadaslar vardı , isleri vardır belki deyip kötü düşünmedim, ama simdi orda bülbül gibiler maşallah
Ozaman " ben sizi okumuyorum , burayada yazmam birdaha , ama beni sevenler ve sevdiklerimle ayrı bir topikteyim , hadi isterseniz gelin" demek olmus
Cok kırıcı ama yapacakta bisey yok , tabiki herkes istediğini yapmakta Ozgur , herkesin kendi tercihi
Ben zaten işe başlayınca zor uğrarım , oyuzden siz karar verin , arada bakmaya çalışacağım
Saol angy cim... Yalnızım en buyuk eksiğim oldu. Kizimin hastaliklari, Ile mucadele ettim, onlar geciyor duzene girecegiz derken baska seyler cikiyor surekli. Derdimi anlatacak kimsem yok yardim edcek kimsede yok.esim baslarda ulgilydi oda cekti kendini iyice.zaten gece 11_ 12 de geliyor eve cok yorgun oluyor. Biraz x yagmurla oynuyor oda 10 dk anca sonra uyuyor, zaten uyumasa kavga ediyoruz, o Beni anlamiyor Ben onu... Iyice koptuk. Bosanmaya karat verdik, AMA yagmuru sana birakmam diye diretince Kirdim dizimi oturdum... Kizimdan ayrilamam diye.offf gecermi bu gunler hic bilmiyorum.Cekirgecim basindan beri cok zorlu bi surec gecirdin...sinirlerinin ne kadar yipranmis oldugunu tahmin edebiliyrm..emin ol gecicek ve yagmurda bi duzen tutturucak...bzmde hla uyku sorunumuz var esinle aranin bozuk olmasina uzuldm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?