- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.421
bende kaynananın arkadaşı gibi bi tepki vereyim "neeeee chenn bebeğine dondurmamı yedirmiş?" :)
O nasıl birşeymiş. Bende hiç anlamıyorum. İlk evlendiğimizde bir heves eşime atkı öreyim demiştim. 8 senedir dolapta bekliyor:)))
Saol canim. Bende hepinizi ozluyorum. Ailem cok uzak. Sorunda bu zaten. Yakinimda kimsem yok. Isin kotusu dertlesebilecegim guvenilir bir kimse bile yok. Herseyle tek basima ugrasiyorum. Hic huzurum kalmadi. Yorgunluk uykusuzluk streste cabasi.
tığ ile yapılıyor ben youtubeden bir yabancı bayanın videosundan öğrendim
Saol canim. Bende hepinizi ozluyorum. Ailem cok uzak. Sorunda bu zaten. Yakinimda kimsem yok. Isin kotusu dertlesebilecegim guvenilir bir kimse bile yok. Herseyle tek basima ugrasiyorum. Hic huzurum kalmadi. Yorgunluk uykusuzluk streste cabasi.
Ooo çok güzel şeyl varmış. Ama mümkün değil yapamam tığ tutmayı bilmiyorum daha:)
İyi akşamlar kızlar,
aybike yeni bir topik olursa ikisini takip zor olur. Bence muhabbetimiz de bilgilerimiz de burada kalsın. Nasıl olsa arama butonu var aratır buluruz istediğimiz bilgiyi.
Beyazçekirge hoşgeldin kaç zamandır aklımdaydın. Yağmur nasıl oldu. Operasyon geçirmişti sanırım. Bebekler anneyi akşama kadar pert ediyor ama babalar bunu anlayamıyor sanırım. İnşallah eşinle arqnızdaki problemleri çözersiniz.
Benim oğlumda bugün yoğurt yedi teyzeleri. Eve yemek söylemiştik yanındaki yoğurttan yalattım baktım yaladı birkaç çay kaşığı verdim. Serrt bir yoğurttu. Heralde tava yoğurdu.
Saol angy cim... Yalnızım en buyuk eksiğim oldu. Kizimin hastaliklari, Ile mucadele ettim, onlar geciyor duzene girecegiz derken baska seyler cikiyor surekli. Derdimi anlatacak kimsem yok yardim edcek kimsede yok.esim baslarda ulgilydi oda cekti kendini iyice.zaten gece 11_ 12 de geliyor eve cok yorgun oluyor. Biraz x yagmurla oynuyor oda 10 dk anca sonra uyuyor, zaten uyumasa kavga ediyoruz, o Beni anlamiyor Ben onu... Iyice koptuk. Bosanmaya karat verdik, AMA yagmuru sana birakmam diye diretince Kirdim dizimi oturdum... Kizimdan ayrilamam diye.offf gecermi bu gunler hic bilmiyorum.
Hoşgeldin canım . Bekliyoruz canım kötü birşey yoktur inşallah
Evet canım yedi çok şükür tabi birazını kustu ama olsun.
Evet ikizim var kız :) bebeğimin de ikiz olmasını çok istedim ama olmadı kısmet ikinciye kısmet bakalım :)
Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.
bizde bir gariplik mi var yada çok mu erken diyordum, sen son cümlenle bana cevap vermişsinben bugüne kadar paşama kaşıkla hiçbirşey vermemiştim ve sütüm olsun olmasın pek seviyor mememe yapışmaya...ek gıda konusunda çok istekli; avokado, havuç, patates çok iştahlı yedi ama kaşıktan almıyor. parmağımla vermemi istiyor...acaba ben zorla mı veriyorum vermeyeyim dedim, parmağımı nasıl bir güçle çekip kendisi ağzına götürüyor :) sanıyorum hala çok güçlü bir emme refleksimiz var
nasıl çözücem ben bu işihem ek gıda istiyor hemde kaşığı kabul etmiyor, parmaktan emecek
uyardığın için saol canım, atakta ek gıdanın sakıncalı olacağını hiç düşünmedim...araştırayım bu konuyu, sende paylaşırsan sevinirim nedenlerini..hiç bilmediğim birşey çünkü
Özel canım. Merkez bankası çalışırsa biz de çalışırız :)
Slm kızlar. Kızım 4 ay 1 haftalık oldu.. Su içirmelimiyim artık siz ne yaptınız?? Sadece süt veriyorum şimdilik.. Dün annem kafamı karıştırdı , su vermelisin diye.. Fikirlerinizi bekliyorum
Slm kızlar.
Moralim çok bozuk ya eltimin oğluna domuz gribi teşhisi koydular dün gecede beraberdik Allah ım kızımda bi huysuz bugün anlatamam ödüm kopuyor bulaşmışsa diyeanne de ne rahat ya çocuk 39 derecede yanıyormuş dün aman bişi olmaz diip hastaneye götürmemiş gece 40 a yaklaşmış düşürememişler sabaha karşı götürmüş hastaneye bu saat oldu daha yeni ateşi düşmüş :/ hastaneye yatırmışlar :s salgın varmış 20 den fazla aynı şekilde hastanede yatan var demiş doktor aman dikkat gözünüzü seveyim çok minik bebişlerimiz Rabbim onları korusun.
35 haftalık doğdu fakat kilosu 35 hafta ile uyumlu değildi 1900 gr
şimdi ise 6350 gr boyu 60 cm olmuş5 aylık olduk düzeltilmiş yaş 4 aylık oluyor tabi
senin ki de 35 haftalık doğmuştu dimi canım? şimdi nasıl peki sizin kilo boy durumunuz?
biliyorum canım düzeltilmiş yaşı diyorsun işte 35 haftalık doğdu ona göre 4 aylık benim kızım ama yine de düşük değil mi kilosu ? persentile göre düşük çıktı baktımdaboyuda uzamamış bu ay hala 60 cm
denedi canım kv ve babası denedi ama aynı yani biberonu emmesi gerektiğini bilmiyor geveleyip ısırıyor arada bi öğürüyor :))
bu arada yanlış anlaşılmasın kof kilo alması için çabalamıyorum yani aktifliği falan iyi kuzumun çok şükür hatta bazen fazla aktif ve bilmiş ama yine de anne yüreği işte :))
yolda orda burda dışarıda yabancılar severken soruyorlar kaç aylık diye ne diyeceğimi şaşırıyorum 5 ay desem küçük duruyor 4 ay diyorum bazen naapiiim(
Kizlar inanin nerden baslayacagimi bilmiyorum... Hayatim alt üst oldu resmen... Hic Boyle hayal etmemistim. Iyice bunaldim, sinirlarimi zorluyorum ve korkuyorum artik.
Kizimin hala hicbir konuda duzeni yok. Iyiye gidecegine hergun daha kotu sanki. Ne uyku ne beslenme... Yetisemiyorum artik... Colk bunaldim. Kafayi yemek uzereyim.
Sutum yeterli gelmiyor artik el gidalara basladim. AMa bazen yiyor bazen yemiyor. Biberon almiryor hic. Mamalari da sevmiyor, kasikla veriyorum, bir saat ugrasiyorum yedirecegim diye, sarki turku oyun derken maymuna donuyorum resmen. O bir yemmek kasigi yiyene kadar Ben sabir tasina donuyorum.
Uykuya gelince cok fenayiz. En uzun uykusu bir saat. Oda kucagimdaysa. Gece gunduz ayni, yarim saate bir saate surekli kalkiyor. Sonar uyusun diye, ayagimda salliyorum, cogu zamanda kucagimda geziyoruz, ne kol kaliyo ne bacak ne bel, heryerim agriyor, hic dinlenemiyorum. Uyuyamiyorum. Sinirlerim cok bozuk oluyor. Aglamasina tahammul edemiyorum artik.
Ve esimle de aramiz bozuk. Bosanma noktasina geldik. Offff offff yaz yaz bitmez yaaa... Tukendim artik....
topic açılmadan bir gün önce yeni bir topic açalım fikrinde bulunmuştum...hem fikri ortaya atıp hemde rahatsız oluyor bu ne tutarsızlık olmasın diye yazıyorum
ayrıca hala yeni bir topic fikrini soruyorum...ancak başka bir topic derken sebebi burada paylaştığımız bilgiler arada kaynayıp gidiyor sonraki zamanlarda. mesela bugün my_honey çok güzel bilgiler paylaşmış
ama topic açalım dediğim orada muhabbet olmasın, sadece bilgiler için arşiv olacak bir topic. ne muhabbetimiz varsa burada devam ediyor zaten. örneğin "yararlı bilgiler" diyebiliriz topic başlığına, bir kişi orada bir bilgiyi paylaşırken konu kısmına içeriğini yazar. örneğin my_honey 1 yaşına kadar yasaklı gıdalrı yazmış. bu bilgiyi orada paylaşır ve konu kısmına "1 yaşına kadar yasaklı gıdalar" der. bu konuyla ilgili konuşacaksak yine kendi topicimizde konuşuruz.
sizin fikrinizi soruyorum çünkü bunu ortak kararla yapalım...burada hep beraberken parçalara ayrılmanın yada bireysel karar almanın anlamı yok...umarım nasıl bir şey olduğunu anlatabilmişimdir size, anlatayım derken pek bir uzattım lafı
Eki Görüntüle 914551
gözlüklü şirineden tüm ağustos kardeşlerine iyi geceler tatlı rüyalar... bunlarda annesinin kızı için keçeden yaptığı ayakkabılar, çok kolay tavsiye ederim :)
Eki Görüntüle 914560 Eki Görüntüle 914562 Eki Görüntüle 914565 Eki Görüntüle 914566
ikisi hariç tüm oyuncakları kendim ördüm
aynen süt yerine formül mamayla yapılıyormuş ama ben yapamdım keçi sütüde bulamıyorum cevabın için çook teşekkür ederim canımmm
Canım kızının kilosu 4 aylık bir bebeğe göre ortalamada, %59 persentilde... Sen nasıl hesaplıyorsunki kilosunu :s boyunu nasıl ölçüyorlar bilmiyorum. Burada ben kızımın boyunu 3 defa ölçtürdüm, 2 sağlık ocağında 1 de hastahanede, değerler: 66 - 64 - 61 di 3 aylıkken ve ölçümlere göre kızım gittikçe kısalıyor :) Gelmeden 2 gun önce almanyada kendi doktorumuz 65 ölçmüştü zaten ve bizim doktorumuzun ölçme taktiği kumaş mezura ile gerdirerek daha sağlam bir ölçme, burada çocuğu yatırıyorlar bir cetvelin üzerine, bebek boynunu çekerek yatarsa 3 cm farkediyor en az :)
Canım sanki soranlarda hergün 4 aylık bebek görüyorlar sanki, bizim milletimiz, özellikle kadınöar herşeyin en iyisini bilirlerya, sen onlara 6 aylıkda desen kucuk duruyor derler :) boşver sen canım, küçük derlerse evett yaa çok küçük işte napalım de sonrada güya seni teselli etmeye kalkarlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?