2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Saol canim. Bende hepinizi ozluyorum. Ailem cok uzak. Sorunda bu zaten. Yakinimda kimsem yok. Isin kotusu dertlesebilecegim guvenilir bir kimse bile yok. Herseyle tek basima ugrasiyorum. Hic huzurum kalmadi. Yorgunluk uykusuzluk streste cabasi.

Keşke buraya daha sık gelebilsen. Gerçekten bir ferahlama oluyor. Devamlı bebekle uğraşmak geriyor insanı. Burası da bir nevş dertleşme mekanı.

Saol canim. Bende hepinizi ozluyorum. Ailem cok uzak. Sorunda bu zaten. Yakinimda kimsem yok. Isin kotusu dertlesebilecegim guvenilir bir kimse bile yok. Herseyle tek basima ugrasiyorum. Hic huzurum kalmadi. Yorgunluk uykusuzluk streste cabasi.

acaba işe başlayınca biraz rahatlarmısınki? bi arkadaşım ücretsiz izin alıcaktı ama evde çok bunaldğı için çalışmaya karar verdi. hatırladığım kadarıyla çalışıyordun kimyager gibi bir mesleğin vardı dimi?

Bende dün mayaladığım yoğurttan verdim 3-4 çay kaşığı. Normalde ben ekşi severim yoğurdu mayalarken hafiften ekşitir öyle dolaba koyarım. Önceki ekşi yoğurttan vermiştim suratını buruşturmuştu. Bu sefer tatlı mayaladım. Şapır şupur yedi. İlk tükürdüğü lokmadan sonra başka vermedim. Üstüne birazda su verdim.

Hoşgeldin.
Bizimle dertleş sende en azından ruhuna iyi gelir. Yağmurun düzen sorunu için; burada bi kaç arkadaş tracy hogg un kitabındaki EASY rutini, şşş pat yöntemi ve yatır kaldır yönteminden fayda gördü. Yada kendi bebeğini 1 hafta gözlemleyip uyku, beslenme saatlerini not alıp ona göre bir düzen oluşturanlarda var.

Çekirgecim az daha sanır canım
Yağmurun düzeni oturunca evliliğinizde düzene girecek emin ol
Ya çok üzüldüm bunları duyduğuma
Canım inşallah bir an önce herşey tekrar çok güzel olur
Senin çok mutlu nir evliliğin vardı o yağmur denen mimik kızın eşinin dükkanına gelişini anlatmıştın sen hamileyken
Eşinle kurduğunuz hayalleri
Emin ol düzene girecek az daha sabır

Ne güzel :) Meltemle yarışacağım açığı hemen kapatmam lazım diyorsun yani :)) Allah gönlüne göre versin canım, topicte bir ara 2 anneleri vardı 2 tane, sonra kayboldular. Hiç ikizimiz yok topicte veya ikiz annelerinin zamanı olmuyor bizim kadar.

Kizlar nasilsiniz... Hepinizi cook ozledim... Anlatacak cok sey var... AMA hic firsat bulamiyorum... Size cok ihtiyacim var yaaaa... Hic iyi degilim... Hepinizi opuyorum... Birazdan geluyorum ins.

Hoşgeldin canım, daha geçmişi okumadım belki yazmışsındır ama umarım kötü birşey yoktur

Canım emme refleksi bazı çocuklarda daha baskınmış eee birde siz erkek annesisiniz, daha zor olacak emmeye alternatif birşeyler kazandırmak. Zaman tanı biraz canım, kendisi sana kaşığa hazır olduğu da sinyal verecektir.

Canım atak dönemlerinde bebekler zaten huzursuz ve yorgun olurlar, bu durumda onların ufacık dunyalarını dahada zorlaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum ki ek gıdaya geçiş çok büyük bir adım. Bocalayabilir çocuk. Tabii bu benim nacisane tavsiyem, ben kızım bu dönemlerdeyken (bizim ağır geçen bir atak dönemimiz olmadı henüz) onu çok yormamaya ve daha önce yapmadığı şeyleri yaptırmamaya özen gösteriyorum. Mesela onu çok heyecanlandırıp yoracak yeni oyunlardan bile kaçınıyorum. Belkide bir etkisi olmaz ama ben kendimi onların yerine koyduğumda, hormonal dalgalanmalar yaşadığım bir dönemde hayatımı etkileyecek bir başka değişikle uğraşmak istemem mesela :)

Birde, sen şimdi Atahan ın verdiği tepkilerin ek gıdaya mı yoksa buyume atağından mı olduğunu kestiremessin, buda sağlıklı bir başlangıç yapmanızı engeller dşye düşünüyorum. Bunlar tabii hep bemim kendi görüşlerim canım, dediğim gibi belkide hiç bir etkisi yoktur.

Özel canım. Merkez bankası çalışırsa biz de çalışırız :)

Hımm bankacı mısın cnm?

Canım kızının kilosu 4 aylık bir bebeğe göre ortalamada, %59 persentilde... Sen nasıl hesaplıyorsunki kilosunu :s boyunu nasıl ölçüyorlar bilmiyorum. Burada ben kızımın boyunu 3 defa ölçtürdüm, 2 sağlık ocağında 1 de hastahanede, değerler: 66 - 64 - 61 di 3 aylıkken ve ölçümlere göre kızım gittikçe kısalıyor :) Gelmeden 2 gun önce almanyada kendi doktorumuz 65 ölçmüştü zaten ve bizim doktorumuzun ölçme taktiği kumaş mezura ile gerdirerek daha sağlam bir ölçme, burada çocuğu yatırıyorlar bir cetvelin üzerine, bebek boynunu çekerek yatarsa 3 cm farkediyor en az :)

Canım sanki soranlarda hergün 4 aylık bebek görüyorlar sanki, bizim milletimiz, özellikle kadınöar herşeyin en iyisini bilirlerya, sen onlara 6 aylıkda desen kucuk duruyor derler :) boşver sen canım, küçük derlerse evett yaa çok küçük işte napalım de sonrada güya seni teselli etmeye kalkarlar :)

Canım, okurken bile yorgunluğunu hissettim. Burada senin durumunda olan çok anne var, beslenme problemi, uyku problemi, eşle yaşanan sorunlar.... Ama sende hepsi birden birleşmiş önce bir rahat nefes al lütfen, bu sorunların hepsi birbirine bağlı... Bence temel sorun beslenme, onu çözebilirsek bebeğinin uyku alışkanlığı üzerine çalışmaya başlayabilir ve kendine biraz zaman ayırabilirsin. Bebeğinle hayatın düzene girdiğinde eşinle olan yersiz tartışmalarda son bulacaktır eminim....

Bende bu konuda fikir beyan edeyim :) bende ek topic fikrine sıcak bakmıştım ama sonra düşününce gereksiz geldi ve çoğu kişi zaten zamanı zor yaratıyor birde 2 topic birden takip etmek zorunda kalacaklar. Birde, buraya ulaşan herkesin internet erişimi var, ek gıda için topic açalım google dan copy paste yapalım sayfaları dolduralım şeklinde bir topic e gerek yok, herkes zaten aynı bilgileri aynı key wordler girerek bulabiliyor. Burada agustos annelerinin paylaşımlarına bakınca, hamilelik, testler, doğumlar, gaz sancıları, aşılar, uyku alışkanlıkları gibi her dönemi birlikte geçirdik burda ve çoook faydalı şeyler paylaştık. Şimdide bebeklerimiz ek gıdaya geçiyorlar ve zaten topicin bu sıralardaki konusu ek gıda, ister istemez başlığımız zaten belli :) aralardada yine gunluk rutinlerimizi ve birbirimize danışacaklarımızı yazıyoruz, eğleniyoruz, dertleşiyoruz. En önemlisi bunları içimizde bir kötülük barındırmadan, dürüst ve insani duygularla yapıyoruz. Bu paylaşımları rant uğruna bölmeye gerek yok. Ben küstüm giderim beni seven topic ime gelsin olur o zaman iş ve buda çok komik olur :) yazarken bile gülüyorum :)

Ha bu arada, bir çoğumuz mobil bağlanıyor buraya, gereksiz google görselleriyle sayfaları doldurmadıkça veya yazılanlar çarpıtılıp boşuna uzatılmadıkça bence burada hiçbir bilgi arada kaynamıyor. Bem mesela my honey in yazdıklarını hemen not aldım, herkes kendi payına düşeni alıyor burada.

Tum gun ek gıda konuşmak isteyemeyebilirim, o zaman topic değiştirmektense ben her türlü paylaşımımı bu sayfadan yapmaya devam etmek isterim. Bugun birisi ek gıda açar, öbürü aşı açar, sonra tuvalet alışkanlığı v.s. gereksiz olur yanii.

Bunlar benim fikirlerim bu konuda...

Eki Görüntüle 914551

gözlüklü şirineden tüm ağustos kardeşlerine iyi geceler tatlı rüyalar... bunlarda annesinin kızı için keçeden yaptığı ayakkabılar, çok kolay tavsiye ederim :)

Maşallah kızlar, çok marifetlisiniz. Ayakkabılara da oyun halısına da bayıldım. Bende oyun halısında şiltenin ince olmasından hoşlanmıyorum cnm sen kendin göre ne güzel yapmışsın. Güle güle kullansın yavrularınız.

aynen süt yerine formül mamayla yapılıyormuş ama ben yapamdım keçi sütüde bulamıyorum cevabın için çook teşekkür ederim canımmm

Nerede yaşıyorsun canım?

İşe başlayınca çocuklar evde olacak, annee annee diyen yok. İş yerinde arada bir kafayı dağıtmak lazım olacak tabii, o zaman buraya daha çok vakit ayırabilirsin bile :) biz kısa ve öz yazarız herşeyi işe başlayan arkadaşlar geçmişi kolay takip edebilsinler :)

Boy konusu hakikaten çok ilginç sağlık ocağı 61 ölçmüştü acil doktoru 64 ölçmüştü kendi doktorum 63 ölçtü :/ ama doktorum doğru ölçüyor çnk iki tarafı kapalı cetvelle yani sağlam olan o sanırım ahhhhhh bu çocuk büyüyene kadar kafayı yemezsem iidir

senden birşey rica edicem ıvytheme bir arkadaşın persentilini hesaplamışsın bana da yardımcı olur musun lütfen....

kızım 35 haftalık doğdu bunun bir önemi var mı hesaplama yaparken acaba:44:

şimdi 7500 gr 70 cm.

ıyı geceler herkese ek gıda işne bızde meyve purelerıyle devam edıyoruz cok az muz verdım oğluma ama kabızlık yaptı ayrıca meyve purelerıne basladıgımdan berı kakasının rengınde degısım oldu koyu yesıl renklı doktoru arayıp sordum yedıklerıyle alakalı sorun yok dedı su aralar en sık verdıgım elma ve armut 15 gun sonra sebze purelerıne baslıycaz arkadaslar bır de bısey danısmak ıstıyorum bugun marketten keçi sütü bulup aldım 1 lt nasıl mayalayabılırım fıkır verırmısınız kecı sutunu hazır aldıgımız yoğurtla mı mayalıycaz?

buarada arkadaşlar lütfen bebeklerinizi yatakta filan uyumaya bırakmayın.....

bunların ne zaman ne yapacağı ne zaman hangi yeteneklerini geliştirdiği belli olmuyor!!!

dün gece canımın içi yataktan yere düştüh

ayatımda hiç bukadar içimin yandığını hissetmedim. sadece sırtüstünden yüzüstüne dönüyordu. birde geri geri gidiyordu nasıl olduysa ileri gitmiş bayağ..yatağın ortasındaydı. yüzüstü düşmüş. dizi yeşerdi....kafasındada çok hafif kızarıklık oldu. kahroldum.
korkusundan durup durup ağzını büze büze ağladı..
allahım birdaha olmasını nasip etmesin. yatağa birdaha asla koymuyorum.

son iki günü okuyamadım. neler yazdınız bilmiyorum ama benim kızım meyve yemiyordu asla. şöyle bir yol buldum aynı durumdan müzdarip olan varsa bende işe yaradı bilginizee

elma armut birer tane küp küp doğradım kan üzümü 5-10 tane yıkayıp onuda ekledim. tepeleme 4 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kepekli bulgur koyup kaynattım. blendardan geçirdim harika kokulu enfes bir mama oldu. meyvelerını öyle yediiryorum. çokta seviyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…