2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun çok şükür ciddi bişi olmamış. Mama güzel ama üzüm için erken deil mi bide bayağı başlamış galiba bebeğin biz henüz geçmedik ek gıdaya :/ bu arada altta adını gördüm burkacım ya ufak bi sorum olacak fügen hanımla ek gıdayı hiç konuştun mu?

Tabii hesaplarımda bende internette bulduğum bu siteden yapıyorum cnm: Bebek Gelişimi, Kilosu ve Boyu | Persentil Hesaplama | Gurme Bebek

Buraya doğum tarihi yerine senin beklenen yani sat a göre hesaplanan doğum tarihini girmen gerekiyor, mobil bağlanıyor ve telefonun bunuygulamayı çalıştırmıyorsa söyle ben yapayım sana.

Keçi sütünden yoğurt mayalarken, mayaladığın yoğurdun %100 keçi yoğurdu olması lazımki bebeğine %100 keçi yoğurdu yedirebilesin canım. Şimdi elinde sadece keçi sütü varsa, inek yoğurduyla onun çok azını mayala, elde ettiğin yoğurt ile kalan sütten biraz daha mayala ve bu mayaladığın yoğurtları kendin ye, 3 defa bu işlemi yapınca elde ettiğin yoğurt ile kalan keçi sütünü mayaladığında bu yoğurt %100 keçi yoğurdu olacaktır. İlk defa mayalayanlar için çok uğraştırıcı ama bir defa mayayı yapınca sonraki günler hep mayan olur zaten kalan yoğurttan. Umarım anlatabilmişimdir.

Çoook geçmiş olsun, sanırım kendi yatağına yatırmıştın bebeğini? İlk defamı dönemeye başladı yoksa zaten hareketlimiydi böyle. Allah korumuş, bir daha beşiğinden başka yerde yanlız bırakma cnm.

çok teşekkür ederim. allahım korudu burada detayına girmek istemiyorum ama hayatımızı karartabilecek sonuçlar doğabilridi. gece 4 e kadar ağladım korku ve üzüntümden....

bir ay oluyor neredeyse başlayalı. kan ilacı vermiyorum. çok iştahsızdı kızım. bir arkadaşım önerdi bu kan üzümünü. hem iştah açıyormuş hemde kan açısından iyi geliyormuş. onun da kızı var ve ateş parçası maşallah. ben de bir denedim. sıkıntımız olmadı. bu arada ilk denemelerim akşamdan onun suyuna bayağ bir üzüm atıp sabaha kadar bekletiyordum. duru su yerine bu sudan verdim. alıştıra alıştıra yani...harika kokuyor vakti gelince sen de ver istersen...

bi deneyeyim cnm teşekkür ederim..

gerçekten allahım korudu. evet kendi yatağımın ortasına koymuştum.geceleri bambu yatağına koyuyprdum ama artık onu da kullanmayacağız. kendi yatak odasında ki yatağı bizim odaya taşıyacağız. yaza kadar yanımdan kalmasını istiyorum. ilk defa dönmedi aslına bakarsan ama öyle bir yolu tek seferlik dönmeyle halletmesi de mümkün değil. belki bir iki kez döndü. şimdiye kadar hiç olmadık birşey ama bilemiyorum.
asla bırakmam. çok ama çok kötü bir tecrübeydi. gecenin bir vakti dr unu rahatsız ettik. uyutmadım kızımı filan........hiçbiriniz yaşamazsınız umarım. bebişlere güven olmuyormuş sizi uyarayım dedim o yüzden

Yok üzüm çok yararlı biliyorum ztn ama oda alerjik die biliyorum benim hiç ek gıdadan ümidim yok :s

Bende kaç gündür biriken e-maillerimi yanıtlamak istiyordum, 2014 e girmeden halledeyim dedim, son 3 aydır doğru dürüst yanıtlamamışım. Saatlerdir tık tık tık email yazıyorum :s uykumda var ama bitireceğim bu gece bu işi :)

Bu arada ben her yıl kendime yapılacaklar listesi hazırlarım, ve yıl içinde sık sık bakarım bu listeye. Yapmayı başardıklarımı gördükçe daha da istek gelir listenin geri kalanını tamamlamak için. Bu sene listem çoğunlukla kızımla ilgili olmuş :) geçmiş yıllardaki listemle arasında çook fark var. Sizlerin de var mı böyle listeleri?

Canım neden beklenen tarihi giriyoruz acaba ben hep normali giriyordum yanlış mı yapmışım bu kadar zaman

Canım erken doğan bebekler için geçerli bu, mesela 8 aylık doğan bir bebeğin tam gununde doğan bebekle aynı kiloda olmasını bekleyemeyiz, bu nedenle hesaplarken sata göre dogum tarihiniı baz alıyoruz.

Son düzenleme:
Gunaydinnnnn

Ise gitmeden once hemen kisacik goz atayim dedim ama masallah dokturmussunuz yine. Cok bakamadim. Aksam malum celirdek aile evdeyiz. Atraksiyon yok o yuzden aksam umarim tum mesajlara yetisecegim.

Herkese iyi seneler diliyorum. Ailemize katilan yavrularimizla beraber huzurumuz, agiz tadimiz, saglimiz hep yerinde olsun. Sorunlari olan arkadaslara Allah gonul ferahligi versin ve en kisa surede hayirli ne ise cozumune kavustursun.

Daha ne diyeyim bol bol uyku olsun, sorunsuz yemek yemeler olsun, ask olsun, heyecan olsun, bol tatil olsun, bol bol yuzme olsun (suan en cok bunu istiyorum), gonlunuzden ne geciyorsa o olsun.

Guzel yavrularinizla beraber hepinizi kucakliyorum

Sevgiler

bende senn gbi düşünüyorum ama son sözü aktif arkadaşlara bırakıyorum, bölünmek istemiyorum oraya bak buraya bak..ama siz bilirsiniz kopmayalım tek istediğim bu..işe başlama zmnlarımız geldi zaten Ivycim haklısın bnce her aşamada yeni topice geçersek dağılırız

5N1Ke ah cnmm çookk geçmiş olsun kuzucuna Allah tan ciddi bişi olmamış.çOOK dikkatli olmak lazım ama düşmeden olmuyo bi çok arkadaşım bebeklerinn dönmesini bu şekilde öğrendiklerini söylemişlerdi..

Kaynanandan önce ben söyleniyim

el kadar çocuğa dondurma mı yedirilirmiş :) midesini üşütür ayol:))

bende kaynananın arkadaşı gibi bi tepki vereyim "neeeee chenn bebeğine dondurmamı yedirmiş?" :)

Ben de kaynananın tepskisinden birkaç saat sonra eşnin tepkisini vereyim

"Canım keşke dondurma vermeseydik, kustu işte".

süpersiniz ya ne güldüm
kv. " şaşırdınız siz de aa" dedi zaten, bgn de kahvaltıda havuç suyu verdim bi kaç tatlı kaşığı severek yedi, eşim bana portakal nar suyu sıkmıştı ondan da tattırdım. Yüzünü ekşite ekşite onu da yedi obur bnm koca oğlan aptamil pirinç unu mu versem bi denesem ki..

bu arada furkiş in başında 3-4 gündür pıtır pıtır sivilceler çıkıyo artıyo sürekli dr. a mı gitsek bilemedim, nete baktım doğumdan sonra olur 3-4 ayda geçer dio. Bzde bi terslik var sanırım :26:

eadem oyun halına oyuncaklarına bayıldım maşallah ellerine sağlık..

dokuz ay ayakkabı süper nasıl beceriklisiniz ya bnde hiiç yok..

Son düzenleme:
Öyle uykum varki:85:dün akşam ne oldu anlamıyorum sürekli ağladı acı acı ağlamak gazı yok memeyi lmadı altını açıncaa ohh pek iyi bi süre sonra ondan da sıkıldı tam 3 saat susturmaya çalıştım ağlamaktan yorulduda ağladı elini ağzına sokuyo hırslı hırslı emiyo falan anlamadım gerçekten

Bütün yorgunluklari, huzursuzluklari, anlasilamamalari, sevgisizlikleri bu yilda birakip; huzurlu, etrafımızda sevdiklerimizle, heyecanli, cok ama cok mutlu bir yil diliyorum hepimize evlatlarımızla...

ıvy bnde aklıma bi liste yaparım yeni yıla girmeden, bu yıl aynı dediğin gibi oğluşumla ilgili planlarım daha çok inş. hepsini gerçekletiririz.

beyazçekirgecim Allah yardımcın olsun herşey üstüste gelmiş inş. bi an önce ferahlarsın. uyku yemek ve eşinle ilgili sıkıntıların en kısa zmnda düzelir inş. cnm

5N1kE Allah korumuş gerçekten
Bi daha yaşamazsın inş

Kızlar bugünkü sorum şu:
Sizin bebişleriniZin elleri çok terlio mu nedendir bilenîniz var mı ve Dr unuzla bu konuyu hiç konuştunuz mu
Bi sorum daha vardı unuttum

Benim kızımında elleri terliyor yani sürekli değil ama ara sıra eline bakınca ıslak olduğunu görüyorum. Bence ellerini ağızlarına soktukları için ve elleri sürekli yumruk oldukları için olabilir diye düşünüyorum. Doktora sormadım o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…