- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.441
buarada arkadaşlar lütfen bebeklerinizi yatakta filan uyumaya bırakmayın.....
bunların ne zaman ne yapacağı ne zaman hangi yeteneklerini geliştirdiği belli olmuyor!!!
dün gece canımın içi yataktan yere düştüh
ayatımda hiç bukadar içimin yandığını hissetmedim. sadece sırtüstünden yüzüstüne dönüyordu. birde geri geri gidiyordu nasıl olduysa ileri gitmiş bayağ..yatağın ortasındaydı. yüzüstü düşmüş. dizi yeşerdi....kafasındada çok hafif kızarıklık oldu. kahroldum.
korkusundan durup durup ağzını büze büze ağladı..
allahım birdaha olmasını nasip etmesin. yatağa birdaha asla koymuyorum.
son iki günü okuyamadım. neler yazdınız bilmiyorum ama benim kızım meyve yemiyordu asla. şöyle bir yol buldum aynı durumdan müzdarip olan varsa bende işe yaradı bilginizee
elma armut birer tane küp küp doğradım kan üzümü 5-10 tane yıkayıp onuda ekledim. tepeleme 4 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kepekli bulgur koyup kaynattım. blendardan geçirdim harika kokulu enfes bir mama oldu. meyvelerını öyle yediiryorum. çokta seviyor...
senden birşey rica edicem ıvytheme bir arkadaşın persentilini hesaplamışsın bana da yardımcı olur musun lütfen....
kızım 35 haftalık doğdu bunun bir önemi var mı hesaplama yaparken acaba:44:
şimdi 7500 gr 70 cm.
ıyı geceler herkese ek gıda işne bızde meyve purelerıyle devam edıyoruz cok az muz verdım oğluma ama kabızlık yaptı ayrıca meyve purelerıne basladıgımdan berı kakasının rengınde degısım oldu koyu yesıl renklı doktoru arayıp sordum yedıklerıyle alakalı sorun yok dedı su aralar en sık verdıgım elma ve armut 15 gun sonra sebze purelerıne baslıycaz arkadaslar bır de bısey danısmak ıstıyorum bugun marketten keçi sütü bulup aldım 1 lt nasıl mayalayabılırım fıkır verırmısınız kecı sutunu hazır aldıgımız yoğurtla mı mayalıycaz?
buarada arkadaşlar lütfen bebeklerinizi yatakta filan uyumaya bırakmayın.....
bunların ne zaman ne yapacağı ne zaman hangi yeteneklerini geliştirdiği belli olmuyor!!!
dün gece canımın içi yataktan yere düştüh
ayatımda hiç bukadar içimin yandığını hissetmedim. sadece sırtüstünden yüzüstüne dönüyordu. birde geri geri gidiyordu nasıl olduysa ileri gitmiş bayağ..yatağın ortasındaydı. yüzüstü düşmüş. dizi yeşerdi....kafasındada çok hafif kızarıklık oldu. kahroldum.
korkusundan durup durup ağzını büze büze ağladı..
allahım birdaha olmasını nasip etmesin. yatağa birdaha asla koymuyorum.
son iki günü okuyamadım. neler yazdınız bilmiyorum ama benim kızım meyve yemiyordu asla. şöyle bir yol buldum aynı durumdan müzdarip olan varsa bende işe yaradı bilginizee
elma armut birer tane küp küp doğradım kan üzümü 5-10 tane yıkayıp onuda ekledim. tepeleme 4 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kepekli bulgur koyup kaynattım. blendardan geçirdim harika kokulu enfes bir mama oldu. meyvelerını öyle yediiryorum. çokta seviyor...
Çok geçmiş olsun çok şükür ciddi bişi olmamış. Mama güzel ama üzüm için erken deil mi bide bayağı başlamış galiba bebeğin biz henüz geçmedik ek gıdaya :/ bu arada altta adını gördüm burkacım ya ufak bi sorum olacak fügen hanımla ek gıdayı hiç konuştun mu?
Tabii hesaplarımda bende internette bulduğum bu siteden yapıyorum cnm: Bebek Gelişimi, Kilosu ve Boyu | Persentil Hesaplama | Gurme Bebek
Buraya doğum tarihi yerine senin beklenen yani sat a göre hesaplanan doğum tarihini girmen gerekiyor, mobil bağlanıyor ve telefonun bunuygulamayı çalıştırmıyorsa söyle ben yapayım sana.
Çoook geçmiş olsun, sanırım kendi yatağına yatırmıştın bebeğini? İlk defamı dönemeye başladı yoksa zaten hareketlimiydi böyle. Allah korumuş, bir daha beşiğinden başka yerde yanlız bırakma cnm.
çok teşekkür ederim. allahım korudu burada detayına girmek istemiyorum ama hayatımızı karartabilecek sonuçlar doğabilridi. gece 4 e kadar ağladım korku ve üzüntümden....
bir ay oluyor neredeyse başlayalı. kan ilacı vermiyorum. çok iştahsızdı kızım. bir arkadaşım önerdi bu kan üzümünü. hem iştah açıyormuş hemde kan açısından iyi geliyormuş. onun da kızı var ve ateş parçası maşallah. ben de bir denedim. sıkıntımız olmadı. bu arada ilk denemelerim akşamdan onun suyuna bayağ bir üzüm atıp sabaha kadar bekletiyordum. duru su yerine bu sudan verdim. alıştıra alıştıra yani...harika kokuyor vakti gelince sen de ver istersen...
bi deneyeyim cnm teşekkür ederim..
gerçekten allahım korudu. evet kendi yatağımın ortasına koymuştum.geceleri bambu yatağına koyuyprdum ama artık onu da kullanmayacağız. kendi yatak odasında ki yatağı bizim odaya taşıyacağız. yaza kadar yanımdan kalmasını istiyorum. ilk defa dönmedi aslına bakarsan ama öyle bir yolu tek seferlik dönmeyle halletmesi de mümkün değil. belki bir iki kez döndü. şimdiye kadar hiç olmadık birşey ama bilemiyorum.
asla bırakmam. çok ama çok kötü bir tecrübeydi. gecenin bir vakti dr unu rahatsız ettik. uyutmadım kızımı filan........hiçbiriniz yaşamazsınız umarım. bebişlere güven olmuyormuş sizi uyarayım dedim o yüzden
Yani şu saat olmuş ben hala hanımefendiyi uyutmaya çalışıyorum :/
Tabii hesaplarımda bende internette bulduğum bu siteden yapıyorum cnm: Bebek Gelişimi, Kilosu ve Boyu | Persentil Hesaplama | Gurme Bebek
Buraya doğum tarihi yerine senin beklenen yani sat a göre hesaplanan doğum tarihini girmen gerekiyor, mobil bağlanıyor ve telefonun bunuygulamayı çalıştırmıyorsa söyle ben yapayım sana.
Canım neden beklenen tarihi giriyoruz acaba ben hep normali giriyordum yanlış mı yapmışım bu kadar zaman
Maşallah kızlar, çok marifetlisiniz. Ayakkabılara da oyun halısına da bayıldım. Bende oyun halısında şiltenin ince olmasından hoşlanmıyorum cnm sen kendin göre ne güzel yapmışsın. Güle güle kullansın yavrularınız.
Nerede yaşıyorsun canım?
İyi akşamlar kızlar,
aybike yeni bir topik olursa ikisini takip zor olur. Bence muhabbetimiz de bilgilerimiz de burada kalsın. Nasıl olsa arama butonu var aratır buluruz istediğimiz bilgiyi.
Beyazçekirge hoşgeldin kaç zamandır aklımdaydın. Yağmur nasıl oldu. Operasyon geçirmişti sanırım. Bebekler anneyi akşama kadar pert ediyor ama babalar bunu anlayamıyor sanırım. İnşallah eşinle arqnızdaki problemleri çözersiniz.
Benim oğlumda bugün yoğurt yedi teyzeleri. Eve yemek söylemiştik yanındaki yoğurttan yalattım baktım yaladı birkaç çay kaşığı verdim. Serrt bir yoğurttu. Heralde tava yoğurdu.
Kaynanandan önce ben söyleniyim
el kadar çocuğa dondurma mı yedirilirmiş :) midesini üşütür ayol:))
bende kaynananın arkadaşı gibi bi tepki vereyim "neeeee chenn bebeğine dondurmamı yedirmiş?" :)
Ben de kaynananın tepskisinden birkaç saat sonra eşnin tepkisini vereyim
"Canım keşke dondurma vermeseydik, kustu işte".
35 haftalık doğdu fakat kilosu 35 hafta ile uyumlu değildi 1900 gr
şimdi ise 6350 gr boyu 60 cm olmuş5 aylık olduk düzeltilmiş yaş 4 aylık oluyor tabi
senin ki de 35 haftalık doğmuştu dimi canım? şimdi nasıl peki sizin kilo boy durumunuz?
biliyorum canım düzeltilmiş yaşı diyorsun işte 35 haftalık doğdu ona göre 4 aylık benim kızım ama yine de düşük değil mi kilosu ? persentile göre düşük çıktı baktımdaboyuda uzamamış bu ay hala 60 cm
denedi canım kv ve babası denedi ama aynı yani biberonu emmesi gerektiğini bilmiyor geveleyip ısırıyor arada bi öğürüyor :))
bu arada yanlış anlaşılmasın kof kilo alması için çabalamıyorum yani aktifliği falan iyi kuzumun çok şükür hatta bazen fazla aktif ve bilmiş ama yine de anne yüreği işte :))
yolda orda burda dışarıda yabancılar severken soruyorlar kaç aylık diye ne diyeceğimi şaşırıyorum 5 ay desem küçük duruyor 4 ay diyorum bazen naapiiim(
Benimki de 60cm ve 6 kilo canım üzülme. Benim kız sadece anne sütü alıyordu. 2 gündür sütüm ile hip mama yapıp veriyorum yiyor. Ama günde 1 kez veriyorum. Ek gıda olarak sadece elma püresi veriyorum çok az. Onun dışında bugün tatlı kabak vereceğim bakalım yicek mi ?
Canım Rabbim tüm derdine çare versin inşallah. İstediğin zaman yaz bizlere elimizden geldiğince derdini dinler yardımcı olmaya çalışırız. İster özelden ister buradan yaz konuşuruz canım.Kizlar inanin nerden baslayacagimi bilmiyorum... Hayatim alt üst oldu resmen... Hic Boyle hayal etmemistim. Iyice bunaldim, sinirlarimi zorluyorum ve korkuyorum artik.
Kizimin hala hicbir konuda duzeni yok. Iyiye gidecegine hergun daha kotu sanki. Ne uyku ne beslenme... Yetisemiyorum artik... Colk bunaldim. Kafayi yemek uzereyim.
Sutum yeterli gelmiyor artik el gidalara basladim. AMa bazen yiyor bazen yemiyor. Biberon almiryor hic. Mamalari da sevmiyor, kasikla veriyorum, bir saat ugrasiyorum yedirecegim diye, sarki turku oyun derken maymuna donuyorum resmen. O bir yemmek kasigi yiyene kadar Ben sabir tasina donuyorum.
Uykuya gelince cok fenayiz. En uzun uykusu bir saat. Oda kucagimdaysa. Gece gunduz ayni, yarim saate bir saate surekli kalkiyor. Sonar uyusun diye, ayagimda salliyorum, cogu zamanda kucagimda geziyoruz, ne kol kaliyo ne bacak ne bel, heryerim agriyor, hic dinlenemiyorum. Uyuyamiyorum. Sinirlerim cok bozuk oluyor. Aglamasina tahammul edemiyorum artik.
Ve esimle de aramiz bozuk. Bosanma noktasina geldik. Offff offff yaz yaz bitmez yaaa... Tukendim artik....
Ne güzel :) Meltemle yarışacağım açığı hemen kapatmam lazım diyorsun yani :)) Allah gönlüne göre versin canım, topicte bir ara 2 anneleri vardı 2 tane, sonra kayboldular. Hiç ikizimiz yok topicte veya ikiz annelerinin zamanı olmuyor bizim kadar.
Hoşgeldin canım, daha geçmişi okumadım belki yazmışsındır ama umarım kötü birşey yoktur
Canım emme refleksi bazı çocuklarda daha baskınmış eee birde siz erkek annesisiniz, daha zor olacak emmeye alternatif birşeyler kazandırmak. Zaman tanı biraz canım, kendisi sana kaşığa hazır olduğu da sinyal verecektir.
Canım atak dönemlerinde bebekler zaten huzursuz ve yorgun olurlar, bu durumda onların ufacık dunyalarını dahada zorlaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum ki ek gıdaya geçiş çok büyük bir adım. Bocalayabilir çocuk. Tabii bu benim nacisane tavsiyem, ben kızım bu dönemlerdeyken (bizim ağır geçen bir atak dönemimiz olmadı henüz) onu çok yormamaya ve daha önce yapmadığı şeyleri yaptırmamaya özen gösteriyorum. Mesela onu çok heyecanlandırıp yoracak yeni oyunlardan bile kaçınıyorum. Belkide bir etkisi olmaz ama ben kendimi onların yerine koyduğumda, hormonal dalgalanmalar yaşadığım bir dönemde hayatımı etkileyecek bir başka değişikle uğraşmak istemem mesela :)
Birde, sen şimdi Atahan ın verdiği tepkilerin ek gıdaya mı yoksa buyume atağından mı olduğunu kestiremessin, buda sağlıklı bir başlangıç yapmanızı engeller dşye düşünüyorum. Bunlar tabii hep bemim kendi görüşlerim canım, dediğim gibi belkide hiç bir etkisi yoktur.
Hımm bankacı mısın cnm?
Yok canım ya ama ne yalan söyleyeyim sezeryan olmasaydım 2 kız 2 erkek çocuğum olsun isterdim hep. Rabbim elimizdekilere sağlık sıhhat güzel ömür versin. Kısmet olursa ben istemiyorum Allahımda nasip eder inşallah. Dileyen isteyen herkese nasip etsin Rabbim kimsenin kucağı boş kalmasın.
senden birşey rica edicem ıvytheme bir arkadaşın persentilini hesaplamışsın bana da yardımcı olur musun lütfen....
kızım 35 haftalık doğdu bunun bir önemi var mı hesaplama yaparken acaba:44:
şimdi 7500 gr 70 cm.
Maşallah canım senin bebeğine kaç kilo doğmuştu birde ne ile besledin kilo değil ama boyu uzun olsun istiyorum :)
Çok geçmiş birde canım Allah korumuş.
5N1kE Allah korumuş gerçekten
Bi daha yaşamazsın inş
Kızlar bugünkü sorum şu:
Sizin bebişleriniZin elleri çok terlio mu nedendir bilenîniz var mı ve Dr unuzla bu konuyu hiç konuştunuz mu
Bi sorum daha vardı unuttum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?