- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.481
Bende cok istiyorum surekli gelmeyi AMA firsat olmuyor inanin... Kizim uyursa evle ugrasiyorum. Yemek camasir temizlik vs. AMA hepsi yarim kaliyor...bazende hicbirsey yapamiyorum. Yemek yiyecek valtim bile olmuyor.
Is yok artik canim.benim isyeri adanaya Tasindi. Ben gitmedim oraya, yani issiz kaldim. Yagmur yasina girene kadar calismamaya karat verdik . Esim istemiyor.
Zaten cocuga iyi bakamiyormusum. Bride is olursa iyice rezil olurmus kizi....
Evet canim, bende yasadiklarima inanamiyorum. Sanki bir kabusun icindeyim uyaninca bitecek saniyorum. AMA bakiyorum hepsi gercek.bitmiyor.butun hayallerimi unuttum, sadece daha kotuye gitmemesi icin sabirli olmaya calisiyorum.
Bircok alinti yapmistim AMA telden girince karisiyor hepsi. Herkese cok tesekkur ederim. Iyi dilekleriniz dualariniz icin... Artik daha sik gelmeye calisacagim. Sizinle konusmak bile iyi geldi.
Yeni yil evlatlarimizla eslerimizle musmutlu olavagimiz bir yil olsun hepimiz icin...
kızlar selamm..nasılsınz bizde durumlar aynı.eşim nöbetten geldi uyuyor...bende malum ev işi yemek fln bi de feyza ile işte zaman geçiriyorum sıkıldım.bugün farklı planları olanlar var mı neler yapıcaksınız bizde yok sizlerden dinleyeyim istiyorum
Ne olacak ki farklı. Geçen sene hamileydim alkol alamıyorum harala gürele kalabalık yere girmeyelim bi kaza bela olmasın dedik. Canımız da istemedi kv lerde oturduk. Bu senede eşim annemlere gidelim mi dedi. Bende olabilir geçen yılda oradaydık dedim. Yeni yıla kaynananla girersen ayvayı yersin modeli :)
Ahh kızlar ahhh gerçekten fena halde gıdıklanıyorum evde oturmak istemiyorum bu akşam geçtiğimiz yıl zaten bitki modundaydım bulantılardan dolayı bi yere gidemedim bu sene kabıma sığamıyorum hava da soğuk olacak şansımıza ama bilmiyorum belki bi atraksiyon yapıp sadece o saatte dışarda olabiliriz nasılsa benim deli oğlan 2de 3 te uyuyor bakalım kısmet önce bi temizlik yapayım ev kalkmış gidiyor
çekirgecim hala inanamıyorum canım, sen mesajalrını okudumğumda en pozitif bulduğum arkadaşlardan birisiydin, enerjin yazdıklarından bile hissediliyordu,
şu an da aynı şekilde ne kadar çok sıkılmış ve bunalmış olduğunu hissediyorum, gerçekten baya üzüldüm, hatta akşam okumuştum mesajını tüm gün seni düşündüm, bir kaç gündür de aklımdaydın ne yapıyor acaba diye
canım bir an önce eski mutlu güzel günlerine dönmeni diliyorum, senin için dua edicem, sen de moralini yüksek tutmaya çalış
her zaman sevinecek bir sürü şey vardır
bak yağmur sağlıkla dünyaya gelmiş, sağlıklı bir çocuk onunla teselli olmaya çalış
ve bugünler geçecek emin ol
Eki Görüntüle 914560 Eki Görüntüle 914562 Eki Görüntüle 914565 Eki Görüntüle 914566
ikisi hariç tüm oyuncakları kendim ördüm
Yok konuşamadık biz daha o aşamaya gelmedik 4 ay dolunca konuşacaktık ama şimdi de karaciğer enzimleri yüksek çıktı ve daha kötüsü kanda cmv virüsü çıktı tekrar bugün. 5 tüp kan verdik haftayasonuçları görürdüğümde sorarım ama dediğim gibi biz alerji ile uğraşırken şimdi daha kötü şeyler çıktı ek gıda falan hiç bir şey düşünemiyorum. Sizin kan tahlilinde alerji çıktı mı?
Eki Görüntüle 914551
gözlüklü şirineden tüm ağustos kardeşlerine iyi geceler tatlı rüyalar... bunlarda annesinin kızı için keçeden yaptığı ayakkabılar, çok kolay tavsiye ederim :)
Canım kızının kilosu 4 aylık bir bebeğe göre ortalamada, %59 persentilde... Sen nasıl hesaplıyorsunki kilosunu :s boyunu nasıl ölçüyorlar bilmiyorum. Burada ben kızımın boyunu 3 defa ölçtürdüm, 2 sağlık ocağında 1 de hastahanede, değerler: 66 - 64 - 61 di 3 aylıkken ve ölçümlere göre kızım gittikçe kısalıyor :) Gelmeden 2 gun önce almanyada kendi doktorumuz 65 ölçmüştü zaten ve bizim doktorumuzun ölçme taktiği kumaş mezura ile gerdirerek daha sağlam bir ölçme, burada çocuğu yatırıyorlar bir cetvelin üzerine, bebek boynunu çekerek yatarsa 3 cm farkediyor en az :)
Canım sanki soranlarda hergün 4 aylık bebek görüyorlar sanki, bizim milletimiz, özellikle kadınöar herşeyin en iyisini bilirlerya, sen onlara 6 aylıkda desen kucuk duruyor derler :) boşver sen canım, küçük derlerse evett yaa çok küçük işte napalım de sonrada güya seni teselli etmeye kalkarlar :)
kızlar bugün kızımla yaptığım bi aktiviteyi paylaşmak istiyorum sizinle
gerçi aktiviteyi asıl ben yaptım ama o da beni izlerken yapmış oldu.
doğum öncesi 5 sonrası 7 olmak üzere toplam 12 kilo fazlam var. inat ettim zayıflayacağım.
bi kaç gündür hava güzelken kızımı sarıp sarmalayıp arabasına bindirip beraber yürüyüş yapıyordum.
bugün hava bozuktu. içim içimi yedi. 5 günlük istikrarım bozulsun istemedim
daha önceden indirdiğim leslie sansone ile evde yürüyüş videolarımı açtım.
3 mil yürüdüm kızım da yerde yatarken beni izledi. şaşkın baktı önce. bazı hareketleri yaparken alkışlıyorsun çıldırdı ben alkışladıkçasonra bazı hareketlerde eller öne uzatılıyor ben o sırada hızlı hızlı parmaklarımı oynattım o da ellerini ayaklarını çırparak bana eşlik etti.
yaklaşık 30 dak oyalandı beni izlerken .
mızırdanmaya başlayınca elime çıngırağı alarak yaptım 10 dak da öyle oyalandı ve 40 dak yürümüş oldum böylece.
videoda leslie one- two- three dedikce bende tekrar ettim arkasından bir iki üç diyerek.. böylece ingilizce bile çalıştık
kilo fazlası olanlara tavsiye ederim:)))
Acika nedir canim, ilk defa duyuyorum da?
çok teşekkür ederim. allahım korudu burada detayına girmek istemiyorum ama hayatımızı karartabilecek sonuçlar doğabilridi. gece 4 e kadar ağladım korku ve üzüntümden....
bir ay oluyor neredeyse başlayalı. kan ilacı vermiyorum. çok iştahsızdı kızım. bir arkadaşım önerdi bu kan üzümünü. hem iştah açıyormuş hemde kan açısından iyi geliyormuş. onun da kızı var ve ateş parçası maşallah. ben de bir denedim. sıkıntımız olmadı. bu arada ilk denemelerim akşamdan onun suyuna bayağ bir üzüm atıp sabaha kadar bekletiyordum. duru su yerine bu sudan verdim. alıştıra alıştıra yani...harika kokuyor vakti gelince sen de ver istersen...
bi deneyeyim cnm teşekkür ederim..
canim bu kan uzumu tazemi kurumu ?? nezaman basladin vede kac aylikti... tesekkurler simdiden...bide hazir mamalar hazirlandiktan sonra nekadar sure dayanabiliyor
35 haftalık doğdu fakat kilosu 35 hafta ile uyumlu değildi 1900 gr
Maşallah canım senin bebeğine kaç kilo doğmuştu birde ne ile besledin kilo değil ama boyu uzun olsun istiyorum :)
Çok geçmiş birde canım Allah korumuş.
diğer alıntılarım uçtu hepinize çok teşekkür ederim. desteğiniz için...
canım boyu genetik. anne baba uzunuz biz35 haftalık çocuk 51 cm doğdu...
Yok üzüm çok yararlı biliyorum ztn ama oda alerjik die biliyorum benim hiç ek gıdadan ümidim yok :s
öyle deme lütfen. hatta senin sayende demek sitediğim birşey vardı vesile oldun. lütfen karamsar olmayın ek gıda konusunda. bir ay oldu hemen hemen başlayalı. mahvoldum ilk başladığımızda. biberon almayı bıraktı gibi birşeydi. süt bitti. kaşık mamasını almaz. bir kaşık ver 10 kaşık geri çıkarsın... çok panik olmuştum. ama zamanla alışıyorlar. düğüm düğüm yapıyordu son bir haftaya kadar açmıyordu ağzını küçücük bebek gargara yapıyordu yutmuyordu o derece
sabır işiymiş buda onu öğrendim... birde çorbayı değişik değişik kombinasyonlarla yaptım. balkabaklı çorbayı çok sevdi. patates balkabağı havuç bir iki şeker kaşığı kepekli pirinç....tavsiye ederim.
buarada üzümün de iştahını açtığını düşünüyorum. demir ilacı da vermiyorum onu yedikçe içim rahat oluyor
Belki yöreye göre ufak tefek değişiklikler olabilir ama bizde şöyle yapılıyor: domates salçası, biber salçası, ceviz, sarımsak ve çeşitli baharatlar. Uzun zaman oldu yapalı unuttuğum bi şeyler olabilir arkadaşlardan bilen varsa eklesin. Kahvaltılık bi karışım. Ekmeğine sür ye. Sarımsağını az koyarız biz ağır olmasın diye. Ha birazda zeytinyağı. Hatta buralarda (izmitte) aktarlarda acıkalık baharat hazır satılır. Bi paketin içinde.
çok teşekkür ederim. allahım korudu burada detayına girmek istemiyorum ama hayatımızı karartabilecek sonuçlar doğabilridi. gece 4 e kadar ağladım korku ve üzüntümden....
bir ay oluyor neredeyse başlayalı. kan ilacı vermiyorum. çok iştahsızdı kızım. bir arkadaşım önerdi bu kan üzümünü. hem iştah açıyormuş hemde kan açısından iyi geliyormuş. onun da kızı var ve ateş parçası maşallah. ben de bir denedim. sıkıntımız olmadı. bu arada ilk denemelerim akşamdan onun suyuna bayağ bir üzüm atıp sabaha kadar bekletiyordum. duru su yerine bu sudan verdim. alıştıra alıştıra yani...harika kokuyor vakti gelince sen de ver istersen...
bi deneyeyim cnm teşekkür ederim..
canim bu kan uzumu tazemi kurumu ?? nezaman basladin vede kac aylikti... tesekkurler simdiden...bide hazir mamalar hazirlandiktan sonra nekadar sure dayanabiliyor
@5n1k
Canim benim buyuk oglum oakdar cok dustuki yataktannn ...doktor 1 yasina geldiginde ( esimin akrabasi olur ) ozge artik buragi dusurmesen iyi olur zira kafatasi sertlesti dedi maasallaahh..turup gibi suan..sinif birincisi hep..Allah koruyor...
valla allah koruyor çok kızdım kendime....
kızım şimdi 5.5 aylık 12 sinde 6 biticek. 1.5 2 haftadır veriyorum cnm.
bukadar beklediğim için pişmanım ama. dru dinledim hep. aslında emmiyorsa deneyerek çocuğun verdiği reaksiyona bakarak vermek lazımmış diye düşünüyorum şimdi. annmle boşuna ters düşmüşüm....
alışmaları okadar kolay olmuyormuş. parmağıyla tattırmak isterdi annem herşeyden izin vermezdim. şimdi asla meyve yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?