2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

öncelikle hasta bebeklerimize şifa annelerine sabır diliyorum. bir arkadaşımız da mastit olmuş ona da şifalar. ben de yaşadım aynı durumu titremekten uyuyamıyordum bile bol bol duş ve göğse sıcak su torbası ardından pompa ile sağarak ilaç kullanmadan atlattım şükürler olsun.
bu arada bugün sabahtan beri kızımın ateşi çıkıyor ara ara düşüyor sürekli takip halindeyim diş çıkarıcak sanırım ağız salyası çoğaldı yanakları kızarıyor diş yerleri kabardı .

kızlar şuan cinler tepemde davul çalıyor yazmazsam çatlarım bu tipler bitmiyor anacım bitmiyor
eşimin kuzeni... kondurmadım bu güne kadar ama az önce yaptığı ayıptan sonra artık ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana..
insanın en hassas olduğu yerden vurmaya yaratılmış buınlar...
bu kızcağız benden özendi hamile kaldı kendi ağzıyla söyledi bunu komik yani
sonra ben bebeğim için ne hazırladıysam herşeyi yakınen takibe aldı ne aldım ne yaptım hep gözü kaldı annesi de dahil buna hatta şuan da da kızımın olmayan kıyafetlerini istiyor onlar size olmaz ver bize diye hepsini özene bezene almışım niye vereyim durumları var yani olmasa neyse..
hep beni rakip gibi görmüş şimdi düşünüyorum da hamileyken aldığım kiloyu sora sora bi hal oldu kendiyle kıyasladı..
benden az kiloo almak için yırttı kendini...
doğum yaptı kızı 1ayı geçmiştir şimdi annemi aramış annem de geldi anlattı
diyomuş ki kızım ilk ay şu kadar kilo aldı öykü ne kadar aldı?
şu an kaç kilo öykü? demiş annem de bilmiyorum deyip geçiştirmiş kızmış.. bide anneme bizim kız öyküden daha kilolu olacak galiba demiş Allah çıldırdım yaa sen ne eksik beyinli bi tipsin premature bebekle 3300 doğan bebeği kıyaslıyorsun cahil sühela annem de dellenmiş
bu insan bebeğine hamileyken fosur fosur sigara içen bi insan emziriyor hala da içiyor çocuk doğduğu ilk andan beri mamayla besleniyor emzirmeye üşeniyormuş göğüsleri yaraymış ben ilk aylar yerleri tekmeleye tekmeleye emzirdim acımdan gıkımı çıkarmadım..
geçen bide gözümün önünde bebeğin altını temizledi üstün körü sonra koltuğa oturdu kakalı elleriyle emzirmeye kalktı aklım çıktı ay dedim nolur ellerini yıka da bide gözünü silelim bebeğin dedim öyle bir çapak olmş ki sormayın.. şok oldum resmen eller yıkanmadan çapaklı gözle o bebeği emzirecekti düşünebiliyormusunuz? sonra kalkmış ta annemmi arıyor benim kızım şu kadar kilo aldı bu kadar gr aldı sezinkinden kilolu olacak... öldürmekle bitmez bu tipler!

öncelikle sakin ol ben de yaşadım anlattıklarını benim kurtarıcım vitamalt oldu hemen geldi sütüm panik yaparsan daha kötğü olur benim kızımda mamayı biberonda almıyor 30 ml mamayı bile 30 dk anca yedirebiliyordum dediğin gb gece uykusu kaçınca 2 3 saat uyuymadığı oluyordu ek işini yavaşlat derim o emdikçe geri gelecek süt bi de gece yatarken rezene ya da still tea içip 2 kuru incir yiyorum baya etkili

kıskananlar çatlasın moralini bozmasın

dün doktorumuz bas bas bağırdı verilmesi lazım diye bugün bunlrarı okudum off ya kafam çok karıştı napıcazz??Bunları bile bile nasıl verelim çocuğumuza??

hadi demir konusu okadar karışık değil, 6-7 aylıkken yaptırırsın kan sayımı, ihtiyacı varsa o oranda bakarsın

ama şu D vitamini konusu tamamen karıştırdı, versen bir türlü vermesen bir türlü

amaaaaan takma canım bizimkide öyle 42. haftada doğurmuş ben 36. haftamda doğurmuşum benimki 3600 kiloydu diyo ben küçük doğurduğuma rağmen 2800 doğurdum her ay kaç kilo olmuş diye soruyo aa aynı gidiyo benim kızımla aynı diyo halbuki benim oğlum önde iştee neyaparsın kıyaslasın dursun nabıyım kendi kendini yer durur bakma sen kıskançlığından yapıyo bunlar böyle kıskançlığındann kendileri bizim kadar olamıyo ya ondan :)

Girmediğin iyi olmuş dediğin gibi... Ben bu kadar detaylı bir operasyon olacağını bilmiyordum. Ellerini ben tuttum, ağlarken eğlemeye çalıştım yapabildiğim kadar. Çok masum ve savunmasız bebekler. Yanlış yaptığımı düşündüm o ağlarken. Sonra pişman oldum hatta, 18 yaşına gelince kendisi karar verseydi dediğim de oldu. Ama neyse geçti, gitti...

Ben de dogdugu gun yaptirdim ama beni almadilar iceri. Simdi dusunuyorum da iyiki almamislar

Dün Kaan gece hiç uyumadı demiştim ya sıkıntısı varmış kuzumun öğleden sonra ateşlendi doktora götürdüm belli belirsiz bir kızarıklık var boğazlarında kan tahlili yapıcaz dedi çok ağladı kuzum bende ağladım onunla yeter yapmayın diecektim nerdeyse ve kanda enfeksiyon çıktı antibiyotik verdi largopen bir hafta kullanacağız pis enfeksiyonlar nerden buldular oğlumu iki gündür inanılmaz yorgunun ama o iyi olsun yeterki ben antibiyotik kullanıcam die üzülüyorum insanlar çok büyük dertlerle uğraşıyor yinede çok şükür halimize

Merhaba arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Hasta olan bebişlerimiz umarımiyileşmiştir.Geçmiş okuyamadım burkayı merak ediyorum.Hastaneden çıktılarmı acaba.Bebeği nasıl?Birde bebğini sünnet ettirdikten sonra kanaması olup 4 dikiş atılan bir arkadaş vardı.Umarım şimdi daha iyidir.Bunları okuyunca canımdan can gidiyor.Yavrucuklarımızın öksürmelerine bile dayanamazken o küçücük vücutlarıyla neler yaşıyorlar.Allah tüm bebeklerimize ve annelerine acil şifa versin.Ben 1 hafta kadar yokum.Evde çok bunaldım.Anneme gidip biraz orda kalacağım.Sağlıcakla kalın.

He bide eşimden fırça yedim çocuk sadece senden besleniyor olmayan vitamini nasıl alsın dedi yarın Kaan'ın ilaçlarını alırken kendinede vitamin al dedi eczane ye gittim arkadaşım olur gnc ultra mega verdi 2 aylık saç dökülmeleri unutkanlık bunlara da iyi gelir dedi

çok sağol canım vallahi böyle şeyleri okuyunca kafam karışıyor kime inanacağıma şaşırıyorum.kan ilacı vermiyorum zaten büyük olğüma verdim çok verdim ama işe yaramı hiçbir ilaç.d vitamini ilk 1.5 ay hergün dışırdaydık abiasini okuldan alıp parka giderdik balkonda da sık sık çıkıyorduk vermdim.sonrada funtinel çabuk kapanmasın diye vermedik.daha yeni kullanmaya başladım ve nette bi bakayım derken bunlara rastlasım şoklar yaşadım.

tşk ederim chenn,senin de allah yardımcın olsun,valla ben dün gece mama vermeme rağmen yine de çok sık kalktı oğlum hep emmek istedi .dediğin gibi artık çok yıpratıcı oldu.

önerin için sağol eadem,malt içeceğini hiç denememiştim ,tavsiyene uyacağım,inş herşey hepimiz ve yavrularımız için iyi olur.

böylelere söylencek söz kalmıyor zaten.Bide bu halanız olmuyormu yani bizim halımız anne yerine görüyorum ben eğer benimle birşey olursa ona emanet etmişim benden sonra o en çok sever annelişk yapar çocuklarımı diye düşünüyorum.Sen boş ver canım cahileri cahiliğinle yaşasınlar.

Evet bulustular ya havalar 1500 ikisinde de. Gittigleri yer de AVM! :)

Ahahah, avm için millet birbirini yiyor honeyim, niye küçümsüyorsun :)))

Rica ederim canım, güle güle kullansın Kayracım. Bu arada değişik emzik modelleride var bende (oyuncaklı emzik), lazımsa hemen resim veya link yollayım?

Ivy'cim hangi ulkeler var kafanizda? Bizim 2 sene sonrasi icin ingiltereye tasinma planimiz var. Daha netlesmis degil ama planlarimiz o yonde

Bizim uzakdoğu var kafamızda canım, eşimin işi nedeniyle öncelik öyle, benim olduğum sektörde orada yaygın baya. Ama ben türkiye diye ısrarcıyım biraz. Biz geçen sene ayrılma noktasına gelmiştik bu ülke değiltirme mevzu yüzünden, şimdi benimde hormonlar oturdu, daha ılımlıyız ikimizde.

Hangi kitaplar Ivy'cim?

Şuanda ece temelkuran ın düğümlere üfleyem kadınlar ını okuyorum. Tunusta geçiyor, luboyf a selam olsun :)

Burda paylasmadim paylasirim tabi ki bir ara. Ama hic hayal ettigin gibi degilim canim. Esmerim canim. Esim (yani kocis) sarisin ve mavi gozlu.

Yaaa paylaş hadi?

Ivy'cim sen nerdesin? Hizina yetisemiyorummmm

İzmirdeyim hala cnm, eşimle (kociş) bir kaplıcadayız, sırtım tutulmuştu biraz, 3 gün termal su masaj falan biraz rahatlamak istedik gitmeden.

Ben de kimselere guvenemiyorum. Gecen 1saat uyurkrn babasina biraktim ustume basima biseymer almaya gittim acele okadar.

Bende ilk bıraktığımda markete gitmiştim, öyle koşarak gidip gelmişimki eve dönünce su içindeydim ve tansiyonum düşmüştü :)) birde kuafor maceram varki daha beter. Şimdide sadece bakıcı olsa bırakamam ama kayınvalidemde yanında hemde alıştım yavaş yavaş...

Ay ben aylardir polly diyorum zaten:) hic dusunmeden ve arastirmadan karar verdim ben pollye. Sonra da annem tutmus almis.... Ama maddi olarak alabilecekler icin mama sandalyelerinde en iisi.

Annen polly mi almış cnm peki?

offf yaaa birinizi Türkiyeye getirmeye çalışıyoruz derken öbürü mü kaçacak
arkadaş ne zormuş avrupai insanlarla takılmak

Dünya insanıyız biz şekerim, napalımmm.

ama haksızlık buuuu
buna resmen bel altı vuruşu denir

Hahahah ama chen haklı yani, zaten uykusuz şimdi senden tüm hırsını çıkarabilir :) anlat chen cim sen, merak ettim bende kayınvalideni?

Dertlendim simdi. Kizima sadece anne sutu vermek isterdim ki sadece 2 ay tek anne sutu aldi sonra hep mama takviyesi aldi. Sindi ogrtmenin yazısını okudum insallah tez zamanda artar sutu onun ve herkesin ve benim tabii ki.
Ne kadar manyagim gebe iken 6 kutu lansinoh gogus pedi aldim. Sutum cosacak pedler zor tutacakti. 3 tane ablam var ucude ilk 6 ay anne sutu verdi. İkisinin sutu sabahlara kadar carsaflari islatir havlu sararlardi. Ayy ne komigim ben ya. Alti kutu 40 li paket
Cok yazasim var hazir vakit bulmusken yazayim hasta bebeklere ecil sifalar diliyorum. Burka ve digerleri dualarim hep sizinle.
Kv konusunda bende yszayim benimkide fazla ilgili ve miymiydir. Kp daha cok konusur ve karisir.
Gorumcemi hic sevmem.
Ama bilezik takti doguma.
Tabi annemler daha pahali taktilar.
Ama kizimada aldi hersey. Ben begenmem diye para veriyor ne istersen al diye.
Kocise gelince iste 6 sene sonra uyumlu oluyorsun kavga edip edip sonra amaaann sen bunlari bilmiyor musun deyip gecistiriyoruz. Ama onemli sorunlarimizi mutlaka cozume kavustururuz asla biriktirmeyiz.
Kizisima gelince ayyy canim ya suan yatakta yan yana yatiyoruz.uyku moduna gecmek uzereyiz.
Evde yalniz kalınca ne kadar konusmaya ihtiyacim varmis.
Bu arada bende aklima gelince devit3 veriyodum sonra drmuz degistirdi baska verdi onu kullaniyoruz..
Beklebekle bebelac sekerli dedin bende arastirip degistiricem. Aslinda pirinc unu vermesmde olur yani dimi.

Canım burun tıkanığı için burun deliklerine tuzsuz tereyağ sür. Hemen açıyor.

yavrumm yaaa lleri buz gibiydi dedinya içim üşüdü hemen, inşallah hasta olmamıştır hemen atlatırsınız.

Çok saol canım, okuyunca çok şaşırmadım açıkcası çünkü ben sağlık sektöründ, özellikle ilqç sektöründe önceliğin para olduğunu ve bebek-çocuk ilaçları veren doktorlarında öncelikle en sıkıfıkımolduklarımfirmaların ilaçlarını yazdıklarını biliyorum.

D vitaminlerinin hepsindbu katkı maddesi yok, benim doktorum sıvı şeklinde olanları için benzer şeyler söyeleyerek vermemişti, bizim kullandığımız tablet şeklinde vitaminin ise bazı nedenlerden dolayı en iyi olduğunu saymıştı ama o nedenleri hatırlamıyorum şuanda çünkü daha kızım 10 günlüktü hastahane sonrası ilk kontroldü, o zaman başlamıştık. Dönünce bu konuyu araştırayım, birlikte bakalım hatta doktorlarımıza soralım ( gerçi bu tür kansorejen maddelerin zararlı olmadığını düşünen garip kafalı doktor denilen şahsiyetlerde dolu ama onlardan uzak duralım). Bence güvenilir markalar vardır, hemen panik yapmayalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…