- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.361
arkadaşlar kafayı yemek üzereyim 4 gündür sütüm resmen bitti neredeyse geceleri bile yetmiyor oğluma,mama takviyesine başladım bebek sütünü verdim onu sevmedi kaşık mamasıyla gidiyoruz şimdilik ek gıda olarak da az az elma suyu yoğurt ve tuzsuz peynir kakalıyorum arada bir,oğlum memesiz hayatta uyumuyor iyice hırçınlaştı son 1,5 aydır emme sıkıntımız vardı memeye yaklaşınca ittiriyor çığlık çığlığa ağlıyordu,emmeye emmeye süt de gitti ,şimdi mamadan sonra kucakta 10-15 dk evde dolanıyoruz sakinleşince göğsüme indirip emmesini sağlıyorum ve uyuyor tabi zar zor çünkü çekiyor çekiyor süt yok mamanın miktarını doyma derecesine henüz keşfedemedim çünkü hem meme hem mama olunca beslenme saati ve düzenimiz alt üst oldu ,dün gece uyandı sütüm yoktu mecbur mama hazırladım ve biberon da almadığı için kaşıkla verdim .resmen bebeğime işkence ya kızlar uykusu bölündü sinirlendi 1,5 saat sürdü geri uyuması,gündüz de öyle zaten uyuması iyice zorlaştı çok hırçınlaştı ağlıyor kucak istiyor,uyku sıkıştuırdığından kucakta da mızırdanıyor ,yani anlayacağınız ben tükendiiiiiiiiiiiiimmmmmmm artık , sinirlerim yıprandı,psikolojim kötü etkilendiğinden sütümü de iyice olumsuz yönde etkilemeye başladı bu duırum ,emzirmek ne kadar güzel bir olaydı,bu mama yedirme işini sevmedim ben,ne yapacağımı şaşırdım dua edin bana lütfen...
kızlar şuan cinler tepemde davul çalıyoryazmazsam çatlarım bu tipler bitmiyor anacım bitmiyor
eşimin kuzeni... kondurmadım bu güne kadar ama az önce yaptığı ayıptan sonra artık ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana..
insanın en hassas olduğu yerden vurmaya yaratılmış buınlar...
bu kızcağız benden özendi hamile kaldı kendi ağzıyla söyledi bunukomik yani
sonra ben bebeğim için ne hazırladıysam herşeyi yakınen takibe aldı ne aldım ne yaptım hep gözü kaldı annesi de dahil buna hatta şuan da da kızımın olmayan kıyafetlerini istiyor onlar size olmaz ver bize diye hepsini özene bezene almışım niye vereyim durumları var yani olmasa neyse..
hep beni rakip gibi görmüş şimdi düşünüyorum da hamileyken aldığım kiloyu sora sora bi hal oldu kendiyle kıyasladı..
benden az kiloo almak için yırttı kendini...
doğum yaptı kızı 1ayı geçmiştir şimdi annemi aramış annem de geldi anlattı
diyomuş ki kızım ilk ay şu kadar kilo aldı öykü ne kadar aldı?
şu an kaç kilo öykü? demiş annem de bilmiyorum deyip geçiştirmiş kızmış.. bide anneme bizim kız öyküden daha kilolu olacak galiba demişAllah çıldırdım yaa sen ne eksik beyinli bi tipsin premature bebekle 3300 doğan bebeği kıyaslıyorsun cahil sühela annem de dellenmiş
bu insan bebeğine hamileyken fosur fosur sigara içen bi insan emziriyor hala da içiyor çocuk doğduğu ilk andan beri mamayla besleniyor emzirmeye üşeniyormuş göğüsleri yaraymış ben ilk aylar yerleri tekmeleye tekmeleye emzirdim acımdan gıkımı çıkarmadım..
geçen bide gözümün önünde bebeğin altını temizledi üstün körü sonra koltuğa oturdu kakalı elleriyle emzirmeye kalktı aklım çıktı ay dedim nolur ellerini yıka da bide gözünü silelim bebeğin dedim öyle bir çapak olmş ki sormayın.. şok oldum resmen eller yıkanmadan çapaklı gözle o bebeği emzirecekti düşünebiliyormusunuz? sonra kalkmış ta annemmi arıyor benim kızım şu kadar kilo aldı bu kadar gr aldı sezinkinden kilolu olacak... öldürmekle bitmez bu tipler!
dün doktorumuz bas bas bağırdı verilmesi lazım diye bugün bunlrarı okudum off ya kafam çok karıştı napıcazz??Bunları bile bile nasıl verelim çocuğumuza??
amaaaaan takma canım bizimkide öyle 42. haftada doğurmuş ben 36. haftamda doğurmuşum benimki 3600 kiloydu diyo ben küçük doğurduğuma rağmen 2800 doğurdum her ay kaç kilo olmuş diye soruyo aa aynı gidiyo benim kızımla aynı diyo halbuki benim oğlum önde iştee neyaparsın kıyaslasın dursun nabıyım kendi kendini yer durur bakma sen kıskançlığından yapıyo bunlar böyle kıskançlığındann kendileri bizim kadar olamıyo ya ondan :)kızlar şuan cinler tepemde davul çalıyoryazmazsam çatlarım bu tipler bitmiyor anacım bitmiyor
eşimin kuzeni... kondurmadım bu güne kadar ama az önce yaptığı ayıptan sonra artık ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana..
sonra ben bebeğim için ne hazırladıysam herşeyi yakınen takibe aldı ne aldım ne yaptım hep gözü kaldı annesi de dahil buna hatta şuan da da kızımın olmayan kıyafetlerini istiyor onlar size olmaz ver bize diye hepsini özene bezene almışım niye vereyim durumları var yani olmasa neyse..
hep beni rakip gibi görmüş şimdi düşünüyorum da hamileyken aldığım kiloyu sora sora bi hal oldu kendiyle kıyasladı..
şu an kaç kilo öykü? demiş annem de bilmiyorum deyip geçiştirmiş kızmış.. bide anneme bizim kız öyküden daha kilolu olacak galiba demişAllah çıldırdım yaa sen ne eksik beyinli bi tipsin premature bebekle 3300 doğan bebeği kıyaslıyorsun cahil sühela annem de dellenmiş
bu insan bebeğine hamileyken fosur fosur sigara içen bi insan emziriyor hala da içiyor çocuk doğduğu ilk andan beri mamayla besleniyor emzirmeye üşeniyormuş göğüsleri yaraymış ben ilk aylar yerleri tekmeleye tekmeleye emzirdim acımdan gıkımı çıkarmadım..
geçen bide gözümün önünde bebeğin altını temizledi üstün körü sonra koltuğa oturdu kakalı elleriyle emzirmeye kalktı aklım çıktı ay dedim nolur ellerini yıka da bide gözünü silelim bebeğin dedim öyle bir çapak olmş ki sormayın.. şok oldum resmen eller yıkanmadan çapaklı gözle o bebeği emzirecekti düşünebiliyormusunuz? sonra kalkmış ta annemmi arıyor benim kızım şu kadar kilo aldı bu kadar gr aldı sezinkinden kilolu olacak... öldürmekle bitmez bu tipler!
Ben de dogdugu gun yaptirdim ama beni almadilar iceri. Simdi dusunuyorum da iyiki almamislar
günaydın dün sormustum demir ilacı dişleri sarartıyor mu diye cevap alamamıstım bugun doktora gittim demir direk ağza verildiği zaman sarartıyormus ama verdiğiniz ek gıdalara katıp verirseniz sarartma olmuyormus bilginize
canım Çanakkale Ünv. de prof doktor bir arkadaşımız var, şimdi hemen onu aradım...makalede geçtiği gibi E320 yada BHA içeriyor diye tıbbi bir kaynak bulamadı
ancak hem demir hemde D vitamini için söylediği hiçbir zaman dışardan takviye ile alınmasını tercih etmediği...heleki İzmir gibi bir yerde oturuyorsun hiç D vitamini verme dedi..çocuk ilk iki ay güneş aldı zaten, 2 ay sonra yine yeterince güneşlenmeye başlayacak
Demir için ise; bu kadar ağır bir metalin dışarıdan alınmaması gerekir, 6. ayda eksik çıkarsa gıdalarla almasını sağlarsın yinede çok düşük çıkarsa 9. ay testinde ozaman takviye yaparsın dedi
bu kaçıncı üyelik neden yönetim bi el atmıyo, her olayda ceza kesip hesapları donduruyolar başkalarının ama
Cnm Allah yardımcın olsun zor günler geçiriyorsun genelimizin sütü azaldı maalesef 4.ayalışacak inş. mama ve ek gıdaya biraz daha sabretmen lazım. Dualarımızdasın. Bnm oğlumda bni deli ediyor gece sık uyanıp az emiyo uykuya dalıyo 15dk sonra gene mız mız süt birikmiyo zaten hiç o da sinirleniyo bnde mamaya geçmeyi düşünüyorum çk yıpratıyo geceler beni dr. a soracağım yrn.
öncelikle sakin ol ben de yaşadım anlattıklarını benim kurtarıcım vitamalt oldu hemen geldi sütüm panik yaparsan daha kötğü olur benim kızımda mamayı biberonda almıyor 30 ml mamayı bile 30 dk anca yedirebiliyordum dediğin gb gece uykusu kaçınca 2 3 saat uyuymadığı oluyordu ek işini yavaşlat derim o emdikçe geri gelecek süt bi de gece yatarken rezene ya da still tea içip 2 kuru incir yiyorum baya etkili
böylelere söylencek söz kalmıyor zaten.Bide bu halanız olmuyormu yani bizim halımız anne yerine görüyorum ben eğer benimle birşey olursa ona emanet etmişim benden sonra o en çok sever annelişk yapar çocuklarımı diye düşünüyorum.Sen boş ver canım cahileri cahiliğinle yaşasınlar.kızlar şuan cinler tepemde davul çalıyoryazmazsam çatlarım bu tipler bitmiyor anacım bitmiyor
Evet bulustular ya havalar 1500 ikisinde de. Gittigleri yer de AVM! :)
Sophie'nin turkiye de satisi varmis. Kolyeyi de esim buldu (hatta cok begendi sana ayrica cok tesekkur ederim) siparis verecek ama nereden buldu bilmiyorum. Bizim de Avrupai ! bir durumumuz var hani :)
Bir vakit bulayim yuzme kursun inceleyecegim.
Ivy'cim hangi ulkeler var kafanizda? Bizim 2 sene sonrasi icin ingiltereye tasinma planimiz var. Daha netlesmis degil ama planlarimiz o yonde
Hangi kitaplar Ivy'cim?
Burda paylasmadim paylasirim tabi ki bir ara. Ama hic hayal ettigin gibi degilim canim. Esmerim canim. Esim (yani kocis) sarisin ve mavi gozlu.
Ivy'cim sen nerdesin? Hizina yetisemiyorummmm
Ben de kimselere guvenemiyorum. Gecen 1saat uyurkrn babasina biraktim ustume basima biseymer almaya gittim acele okadar.
Ay ben aylardir polly diyorum zaten:) hic dusunmeden ve arastirmadan karar verdim ben pollye. Sonra da annem tutmus almis.... Ama maddi olarak alabilecekler icin mama sandalyelerinde en iisi.
offf yaaa birinizi Türkiyeye getirmeye çalışıyoruz derken öbürü mü kaçacak
arkadaş ne zormuş avrupai insanlarla takılmak
ama haksızlık buuuu
buna resmen bel altı vuruşu denir
minik Zeynebim üşüttün sanırım
gece üstünü açmıl ben de uyku tulumunu giydirmemiştimuyandığımda eller ayaklar buzzzzz gibiydi
derken burnu akmaya başladı çok kötü.ememiyo bile burnu tıkalı biraz emiyo ağzından nefes alıyo gene emiyo.
ne yapabilirm ilaç dışında sizce
canım sütün mü azaldı diye düşünüyorsun hiç panik yapma azalmalar oluyopr dönem dönem ama korkma öyle birden kesilmez.Bak benimde 4 gündür az hiç doymuyor oğlum ama bugün maşlalh daha iyi.Zaten süt azalınca ebbek daha sık emiyor ve birkaç günsonra süt artıyor burda önemli olan sakin kalman.Ben de en çok ayva kompostdu işe yarıyor herkese öeneriyorum hep.yapamıyorum dersen kuru incir ye ve yanında da büyük bardak su içi o da işe yarıyor.Dinlenmeye çalış ne zman sütüm azalma oldun uyumasam da uzanıp yatıyorum beni mutlu eden eğelndiren film izliyorum.
Bebeğinize Verdiğiniz D Vitamini Kanserojen Katkılı Olabilir! | Organik Anne şok oldum kızlar artık hiçbir şeye güvenim kalmadı.ne yazıkki çocuklarımız çok kötü zamanlarda doğumuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?