2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm bana inandırıcı gelmedi ek gıdasız hemde çocuk aç kalır sanki...gece 2 emse razıyım ben :))

buarada nihayet regl oldum bgn..çk stresli ve gergimim ama rahatladım sanki

valla kadın yemin etti hiç ağlamazmış bile açlıktan ek gıdaya geçincede 3 öğün yiyormuş yetişkinler gb

Evet canim varlar Allah omurlerini versin insallah. Sıkılmayada vakit buldum ya hayretim. Utu yapmam lazim desem sen napiyosun suan ivy

Aminnnn. Canım ben şuan tatildeyim, sen yazdığın sırada sıcak havuzda yüzüyordum :))) bir hafta sonra soguk bir memlekette, evde yavrumla olacağım,heralde evde oyunlar oynarız:) sana hak veriyorum bu yeni annelik rutini, bebek bakım dışında sudan çıkmış balık gibi oluyoruz, sıkılıyoruz zaman zaman...

Bisey sorucam canim simdi benim ogluma ben keci sutunden yogurdu yaptim hic sevmedi midesi bulandi resmen ama inek sutude 1 yasina kadar vermeyin diyolar sizin neyden yaptiginizi vede bebeginizin sevip sevmedigini ogrenebilirmuyim

Ben henuz başlamafım ek gıdaya ama sevmediyse ısrar etmemeni, 1-2 gün sonra yeniden denemeni önetirim cnm.

Canim bizimkinede 4 aldim ama baya buyuk cikti dersinki 5 numara bi yandanda 3 kucuk geliyo artik kiviricam bi sekil yapicam bizimki prima sen hangi marka kullaniuorsun

Bende prima 4 numara kullanıyorum,7-14 kg için hiç büyük gelmiyor cnm, acaba plus mı aldın?

öyle tattırıyorum işte sadece ama püre felan hiç vermedim daha bende tecrübesizim ilk bebeğim yaşta 19 olunca pek bi acemi oluyorum

Canım acemilik yaşla alakalı değil, yazdıklarına bakınca gayet aklı başında, ölçülü yazıyorsun, demekki olgun akıllı birisin. Sen en güzel şekilde bakıyorsundur bebeğine :) ek gıda işi zor biraz, hem bebek hemdeanne hazır olmalı. Cesaretin gelecek denemeye başladıkça, burayı takip et bu konuda, çok şey öğreniyor insan, destek görüyor...

Merhaba kızlar uzun zaman sonra bi yazayım dedim. Kızımın ismini kendisinden esinlenerek koyduğumuz bir yakınımızı kaybettik. Yoğun günler geçirdik ordan oraya... Çok şükür ki kızım iyi

Başınız saolsun

Ara öğünleri atlıyor demekki çocuk, anneside o şekilde beslemeye alıştırmışsa istemiyr demekki fazlasını. Ama ben olsam yapmazdım, açlıktan almayacak kadar besliyordur ama bence eksik besliyor gibi :s

Boşver cnm, önemli olan senin kimseye muhtaç olmadan bebeğinin ihtiyaçlarını karşılayabilmen. Eşin ve sen varsınız, gerisi alsa da bir sınırı var, sonuçta hayat boyu o çocuk sizin ve daha o eksikler hiççççç bitmez.

İste o sınır benim annemde yok:) yeni yilda kizima bireysel emeklilik hesabi acmis, hem de icine baya yuklu bi miktar yatirmis. Kayinvalide? Sıfır!! Ah annem ah..

Çok şükür akşam 6 daevimizegeldik. 1 hafta kabus gibiydi cmv virüsü var ama geçmesi için gereken antibiyotik verilemiyor çünkü karaciğerde genetijk bir sorun var yani 2 ucu .. .neyse artık evimizdeyiz haftada 1 kontrol ve kan tahlili yapılacak virüs geçene kadar ondan sonra karaciğer için diğer tedaviler
Sağlıktan başka hiçbir şey gerçekten dert değilmiş bunu anladım . Uykusuzluğu, kilosunun az olması ,huysuzluğu vb şeyleri aslında büyük nimetmiş. Metobolizması çalışmadığı için enerji üretemeyen ve sürekli uyuyan bebekleri ya da 8-9 aylık 5 kilo olan bebekleri, 24 saat kolunda serum bununda oksijen maskesi ile gezmek zorunda olan bebekleri gördükten sonra. Hani cennetannelerin ayakları altındaymış ya bence cennet hasta yavrusu olan annelerin ayakları altında. Normal sağlıklı bebeğe herkes bakar ama hasta ve anormal çocuklara sadece anneleri( coğunun babası bile pes etmiş) Allah bütün hasta yavrulara şifa annelerine sabır ve güç versin.
Sizin de dualarınız ve pozitifenerjinizle oğlum iyi daha da iyi olacak inşallah.

Hastanedeyken sayfaları atlaya atlaya okudum oyüzden tek tek isim yazamıyorum geçmiş olsun diyen dua eden herkeseçok teşekkurler. inşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.

canım yaa okurken çok duygulandım
inşallah bebeğin tez zamanda iyileşir bunun için diye niyet edip dua edicem bu gece
hiç dayanamıyorum ben bu yavrucaklara

basınız sagolsun

Burkacım geçmiş olsun inşallah bu son olur ve bebeğin bundan sonra ömrü boyunca o kadar sağlıklı olurki bir daha yolunuz düşmez umarım oralara
Allah güzel uzun sağlıklı ömür versin kuzuna
Anne olmak zor gerçekten ve onların sağlıklarıyla imtihan olmak da en zoru
Güzel haberine çok sevindim

Kızlar kantoron yağını eczaneden bulabilirsiniz Otacının varsa o iyidir muhtemelen
Yaraları kesikleri hemen iyileştiriyor
Pişiklere sürülmez diye düşünüyorum ama araştırmak lazım sanırım sadece yara ve kesiklerde işe yarıyor
Bebeklerde güvenle kullanabileceğimiz bir yağ doktorunuzun tavsiyesini aşmak da fayda var tabi

Merhaba kızlar uzun zaman sonra bi yazayım dedim. Kızımın ismini kendisinden esinlenerek koyduğumuz bir yakınımızı kaybettik. Yoğun günler geçirdik ordan oraya... Çok şükür ki kızım iyi
Basınız sagolsun canım , Allah geride kalanlara sabır versin

Cok gecmis olsun canım , Allah beterinden saklasın
İste o sınır benim annemde yok:) yeni yilda kizima bireysel emeklilik hesabi acmis, hem de icine baya yuklu bi miktar yatirmis. Kayinvalide? Sıfır!! Ah annem ah..
Canım gene cok sukur ki annen yanında maddi manevi, bosver kvdeni
Birde bu durumun tam tersini dusun , daha üzücü ve kırıcı oluyor

Gözünüz Aydın canım çok sevindim , gecmis olsun , insallah baska sıkıntı çekmez artık yavrun

bızde de var bu durum ya aksam 10 10 bucuk gbı uyuyoz sabaha kadartık yok ben kalkıym gece de oyle emzırıyorum yoksa uyanmyo

Canım sakın uyandırma ben o hatayı yaptım sen yapma eğer kilosu normalse hiç gerek yok uyandırmana ki senin emzirmenle ne kadar kilo alıyorsa o uyku sırasında sslgıladığı büyüme hormonuyla da aynı kiloyu alıyor zaten
Eskiler boşuna dememiş uyusun da büyüsün diye
Benim kızım doğduğu ilk günden itibaren geceleri hiç ağlamadı hep uyudu
Ilk gün eve geldik akşam 8 de sızdı ertesi sabah sekize kadar ve bu hep böyle devam etti
Tabi ilk bir iki hafta 2-3 saatte bir mıxırdznıyodu emziriyorum hemen uyuyordu
Sonra 3-4. Haftalarda akşam 8 de uyuduğunda hiç kesintisiz gece 4-5 e kadar uyuyordu
Sonra ilk ay sadece 600 gr alınca ikinci ay ben o kadar uzun uyuyup emmediği için kilo almadı diye saat başı uyandırıp emZirdim kızımı
Uyanması için neler yapmıyodukki eşimle ayağını çimdikliyoduk alnına soğuk elle dokunmalar neler neler
Benim kız baygın baygın emmeye çalışıyordu
Kızım 2. Ay 1.5 kilo aldı kilo aldırmayı başardım ama uyku düzenini mahvettim sonrasında her 2 saatte bir uyanıp emiyo artık
Çünkü ben alıştırdım oysaki 3 haftalıktan sonra bazı bebekler geceleri kesintisiz 8 saat uyuyabilşrmiş ve bu kilo alımını etkilemezmiş
Ben uyandırma çocuğunun düzenini bozma derim

Onu bizimde dede yapmış :) ben kızıma türkiye de birde büyüyen çocuk yaptırdım, eğitim masrafları için, onuda araştır tabaiye ederim. Bu arada yeri gelmişken söyleyelim, belki bebeğine birikim yapmak isteyen ama karar veremeyena nneler vardır. Ben bireysel emekliliği tavsiye ederim, hatta anneanne dede babanne üzerinden, yüksek primden yatırırsanız daha çok kar edersiniz. Bebeğinizi %100 lehtar gösterirsiniz. Çünkü, 10 yıl süreyle yatırdığınız paranızın %25 i kadar devlet teşfik primi veriyor. İleri yaşlı birisinin üzerine yaparsanız, 65 yaşı da beklemek zorunda kalmassınız. 10 yılınız dolduğunda, yaş haddide dolduktan sonra birikimizini çekersiniz devlette biriktirdiğinizin %25 ini veriyor, arada fon falanda alir ordanda kar edersiniz... Daha ne olsun :)) eğer az yatırabiliriö diyorsanız, ayda 50 tl bile olur ama o zaman daha genç birisi üzerinden yapabilirsiniz.

Canım sen söyledikten sonra buldum resmini kızınla okulda çekilmiş resmin
Bence de çok çok gençsin muhtemelen çok erken anne olmuşsundur
Bu arada Siman da o kadar tanıdık geldi ki
Ilk çocuğunda bi daha çocuk yapmıycam diye düşünmüşmüydün
Ben çocukları çok seviyorum hep 3 çocuğum olsun isterdim ama pes ettim daha ilkinde
Sonra fikrim değişir mi
Eşimin iki lafından biri ikinci çocuğumuz da
Ben de ona sana söylemesi kolay unut o fikri diyorum

Hoşgelmişsiniz evinize canım... Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, yavrularımızı sağlıkla büyütmek dışında başka ne dileyebilirizki... Sen bunun önemini bize bir kez daha hatırlattın. Hepimiz bir gün aynı durumda olabiliriz, birbirimizede dualarımızı hiç eksik etmeyelim lütfen.

Oğluna kocamaaaan öpücükler, biran önce herşeyi yoluna koyacak minik adam ve annesiyle sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür geçirecek... Bu görüp görebileceğiniz en son ve en kötü şey olsun canım.

Diğer hasta bebeklerinde güzel haberlerini alırız inşallah...

Canım Ece temelkuranın kitabını ben de okuycam fırsat bulursam şöyle bir göz attım
Orda burayı o kadar güzel anlatmış ki hiç gelmesem ve yaşamasam kesin çok merak ederdim
O güzel bi ruh haliyle yaşamış burda ve keyfini çıkarmış hala da burda yaşıyor sanırsam
Ben hep stresli yüzünü gördüm o yüzden sevemedim biraz da işim yüzünden sanırım kötü ve sıkıntılı yönleriyle muhatap oluyorum hep
Ama güzel bakmayı bilenler için güzel bi ülke

Kızlar bu hogg tekniği oturdu artık
Kızımı yatağına kor komaz uyuyor yani 15 dakika sağa sola dönüyor ama baygın bi şekilde gözleri falan kapalı oluyor
Tek sorun her uyku öncesi çok huysuzlaşıyor
Atıyorum hergün 21.20 de tam dalmış oluyor ama akşam 20.30 gibi 5 dakikalık bir ağlama krizimiz var
Belli uykudan ağlıyor ama o saatte yatağına koysam da kabul etmiyor illa 21.00 da koycam yatağına
Sizde de var mı uyku öncesi ağlama nöbetleri

Eminim öyledir canım. Ben zaten tunus u çok merak ediyorum, sana bahsettiğim akrabamızda oradayken çok gitmeye yeltendik ama hiç kısmet olmadı, şimdi bu kitap beni pişman etti gitmediğime :)))
Bende benzer ülkelerde özel sektörde, nispeten daha rahat işlerde çalıştım. Tek başınasın, biryandan çalışıp biryandan farklı bir kültür tanıyorsun. Gerçekten hayatımın en güzel yıllarıydı... Ama evliyken, bir düzen kurup sorumlulukların artmışsa, birde bebek varsa bu tür ülkeler insana işkence gibi gelir :) düzensizlik, insanlara güvenememe, yumurta kokusu :))) zor şeyler bunlar :)

Ama sen ordan ayrılınca özleyeceksindir mutlaka, kızını kucağına aldığın yer çok önemli olacak hayatında. Ben yaşadığımız şehri hiç evim olarak görememiştim, taki kızım doğana kadar. Kızımın kimliğinde yazıyor şehrin adı, kızım oralı aslında... Doğumdan sonra şehre bakınca, hamileyken yürüdüğüm orman, parklar, dopum yaptığım hastahane ve kızımla geçirdiğimiz zaman geliyor. Nereye gidersek gidelim o şehir bana hep çok özel olacak.

Benim kızım 2 aylıktan itibaren kendi kendine uyuyor, bir dönem o ağlamayı yapmıştı. Uykudan 1 saat önce falan dudakalrını büzüyor, sonra ağlamaya başlıyordu. Ebe mize sordum, yorulduğu için olabilir veya gün bittiği için ağlıyordur dedi :) bizler nasıl tatil bitince veya pazar akşamları hüzünlü olurmuşuz, bebeklerde hayatı keşfetmeyi artırdıkça, bir günü keşfederek geçirir, eğlenir yorulur ve gün bittiği için ağlayabilirlermiş. Bir sürelik bir alışkanlık olabilir, sadece kucağına al sakinleştir demişti.

Bana pek mantıklı gelmesede yinede öyle olduğunu düşündüm, bir süre sonra geçti zaten 1 hafta fln sürmüştü.

Yok canım 26 yasında ilk anne oldum , 33 oldum simdi
Aynen ilk zamanlar öyle zordu ki gece 3 e kadar uyumuyordu , insanlar 7-8 cocuk yapıyor nasıl basediyorlar diye düşünüyordum, birde sürekli kucak istiyordu tuvalete bile gidemiyordum ,ama sonra unutuluyor , 3 yasına gelince kardesi olsun dedik, benim düşüncem 2 idi aslında , sonra cocuk tatlı geldi 3 ledik
nasip kısmet iste , evlenmeden önce hic 3 planlamamıştım :)
Ama benim şahsi düşüncem bir cocugun mutlaka 1 kardesi olmalı , benim 1 tane var, keske birkaç tane olsaymış diyorum, birbirlerine düşkün olurlar insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…