- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.441
Nasılsınız canım?
arkadaşlar kafayı yemek üzereyim 4 gündür sütüm resmen bitti neredeyse geceleri bile yetmiyor oğluma,mama takviyesine başladım bebek sütünü verdim onu sevmedi kaşık mamasıyla gidiyoruz şimdilik ek gıda olarak da az az elma suyu yoğurt ve tuzsuz peynir kakalıyorum arada bir,oğlum memesiz hayatta uyumuyor iyice hırçınlaştı son 1,5 aydır emme sıkıntımız vardı memeye yaklaşınca ittiriyor çığlık çığlığa ağlıyordu,emmeye emmeye süt de gitti ,şimdi mamadan sonra kucakta 10-15 dk evde dolanıyoruz sakinleşince göğsüme indirip emmesini sağlıyorum ve uyuyor tabi zar zor çünkü çekiyor çekiyor süt yok mamanın miktarını doyma derecesine henüz keşfedemedim çünkü hem meme hem mama olunca beslenme saati ve düzenimiz alt üst oldu ,dün gece uyandı sütüm yoktu mecbur mama hazırladım ve biberon da almadığı için kaşıkla verdim .resmen bebeğime işkence ya kızlar uykusu bölündü sinirlendi 1,5 saat sürdü geri uyuması,gündüz de öyle zaten uyuması iyice zorlaştı çok hırçınlaştı ağlıyor kucak istiyor,uyku sıkıştuırdığından kucakta da mızırdanıyor ,yani anlayacağınız ben tükendiiiiiiiiiiiiimmmmmmm artık , sinirlerim yıprandı,psikolojim kötü etkilendiğinden sütümü de iyice olumsuz yönde etkilemeye başladı bu duırum ,emzirmek ne kadar güzel bir olaydı,bu mama yedirme işini sevmedim ben,ne yapacağımı şaşırdım dua edin bana lütfen...
Çok şükür akşam 6 daevimizegeldik. 1 hafta kabus gibiydi cmv virüsü var ama geçmesi için gereken antibiyotik verilemiyor çünkü karaciğerde genetijk bir sorun var yani 2 ucu .. .neyse artık evimizdeyiz haftada 1 kontrol ve kan tahlili yapılacak virüs geçene kadar ondan sonra karaciğer için diğer tedaviler
Sağlıktan başka hiçbir şey gerçekten dert değilmiş bunu anladım . Uykusuzluğu, kilosunun az olması ,huysuzluğu vb şeyleri aslında büyük nimetmiş. Metobolizması çalışmadığı için enerji üretemeyen ve sürekli uyuyan bebekleri ya da 8-9 aylık 5 kilo olan bebekleri, 24 saat kolunda serum bununda oksijen maskesi ile gezmek zorunda olan bebekleri gördükten sonra. Hani cennetannelerin ayakları altındaymış ya bence cennet hasta yavrusu olan annelerin ayakları altında. Normal sağlıklı bebeğe herkes bakar ama hasta ve anormal çocuklara sadece anneleri( coğunun babası bile pes etmiş) Allah bütün hasta yavrulara şifa annelerine sabır ve güç versin.
Sizin de dualarınız ve pozitifenerjinizle oğlum iyi daha da iyi olacak inşallah.
Hastanedeyken sayfaları atlaya atlaya okudum oyüzden tek tek isim yazamıyorum geçmiş olsun diyen dua eden herkeseçok teşekkurler. inşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.
Eki Görüntüle 922509
meyabalayy teceley ablalayyy :)
oğluşum köşeye nkurulmuş anneciğine pozlar veriyor :)
Basınız sagolsun canım , Allah geride kalanlara sabır versin
Cok gecmis olsun canım , Allah beterinden saklasın
Canım gene cok sukur ki annen yanında maddi manevi, bosver kvdeni
Birde bu durumun tam tersini dusun , daha üzücü ve kırıcı oluyor
Gözünüz Aydın canım çok sevindim , gecmis olsun , insallah baska sıkıntı çekmez artık yavrun
oğlum ne kadar çok acıksada en fazla 3-4 dk emiyor geceleri meme emmeye kalkmıyor ben saati kuruyorum zorla kaldırıyorum benim bebeğim mi anormal anlayamadım karnı doymuyor sanki ama acıktığında ağlamıyoda nasıl anlıcağımı bilemedim bi turlu silikonu sonunda attık ama 3-4 dk sonra emmeyi bırakıyo :S günde 3 kez kaasını yapardı şimdi iki günde bi yapıyo anlıyamadım acaba rahatsızmı ama neseside gayet yerinde
meltowski 3 çocuklu seni çok takdir ediyorum. pozitif enerjin buradan bile belli. bende 26 yaşındayım ve ilk çocuğum. ilk başta daha tecrübesiz çaresiz hissediyor insan kendini ama şimdi alıştım yavruma o da bana alıştı. ama berişim benden çok ananesini görüyor sabah 9 da çıkıp işe geliyorum akşam en erken 18:30 da evdeyim kızım da 22:00-22:30 da uyuyor. ben zaten pili bitmiş şekilde gidiyorum eve o da çok mızmızlanırsa o kadar yoruluyorum ki böyle kızgınlık, bezginlik anlarımda da kendimi kötü anne olarak görüyorum.Yok canım 26 yasında ilk anne oldum , 33 oldum simdi
Aynen ilk zamanlar öyle zordu ki gece 3 e kadar uyumuyordu , insanlar 7-8 cocuk yapıyor nasıl basediyorlar diye düşünüyordum, birde sürekli kucak istiyordu tuvalete bile gidemiyordum ,ama sonra unutuluyor , 3 yasına gelince kardesi olsun dedik, benim düşüncem 2 idi aslında , sonra cocuk tatlı geldi 3 ledik
nasip kısmet iste , evlenmeden önce hic 3 planlamamıştım :)
Ama benim şahsi düşüncem bir cocugun mutlaka 1 kardesi olmalı , benim 1 tane var, keske birkaç tane olsaymış diyorum, birbirlerine düşkün olurlar insallah
büyüyen çocuk neymiş hiç duymadım bir araştırayım. bizim kızın bireysel emekliliğini babası yaptırdı aylık 100 TLOnu bizimde dede yapmış :) ben kızıma türkiye de birde büyüyen çocuk yaptırdım, eğitim masrafları için, onuda araştır tabaiye ederim. Bu arada yeri gelmişken söyleyelim, belki bebeğine birikim yapmak isteyen ama karar veremeyena nneler vardır. Ben bireysel emekliliği tavsiye ederim, hatta anneanne dede babanne üzerinden, yüksek primden yatırırsanız daha çok kar edersiniz. Bebeğinizi %100 lehtar gösterirsiniz. Çünkü, 10 yıl süreyle yatırdığınız paranızın %25 i kadar devlet teşfik primi veriyor. İleri yaşlı birisinin üzerine yaparsanız, 65 yaşı da beklemek zorunda kalmassınız. 10 yılınız dolduğunda, yaş haddide dolduktan sonra birikimizini çekersiniz devlette biriktirdiğinizin %25 ini veriyor, arada fon falanda alir ordanda kar edersiniz... Daha ne olsun :)) eğer az yatırabiliriö diyorsanız, ayda 50 tl bile olur ama o zaman daha genç birisi üzerinden yapabilirsiniz.
Canım Ece temelkuranın kitabını ben de okuycam fırsat bulursam şöyle bir göz attım
Orda burayı o kadar güzel anlatmış ki hiç gelmesem ve yaşamasam kesin çok merak ederdim
O güzel bi ruh haliyle yaşamış burda ve keyfini çıkarmış hala da burda yaşıyor sanırsam
Ben hep stresli yüzünü gördüm o yüzden sevemedim biraz da işim yüzünden sanırım kötü ve sıkıntılı yönleriyle muhatap oluyorum hep
Ama güzel bakmayı bilenler için güzel bi ülke
Ağlama nöbeti bizde de var yaa sorma benim beriş de aynı adaş kızlarKızlar bu hogg tekniği oturdu artık
Kızımı yatağına kor komaz uyuyor yani 15 dakika sağa sola dönüyor ama baygın bi şekilde gözleri falan kapalı oluyor
Tek sorun her uyku öncesi çok huysuzlaşıyor
Atıyorum hergün 21.20 de tam dalmış oluyor ama akşam 20.30 gibi 5 dakikalık bir ağlama krizimiz var
Belli uykudan ağlıyor ama o saatte yatağına koysam da kabul etmiyor illa 21.00 da koycam yatağına
Sizde de var mı uyku öncesi ağlama nöbetleri
Selam kızlar umarım mutlu pazarlar olmuştur hepimize biz Kaan'ı biraz ananesine bırakıp hava aldık kocişle... Bu arada çok güldüm okurken çok tatlısınız gerçekten acaba birileri bizi gözetliyor olabilirmi :)) gerçekten ayıklanmış topiğimiz amacına da hizmet eder hale geldi bilgi kaçırma olmuyor daha rahat takip edebiliyorum gereksiz sayfa kalabalığı yok bahar temizliği erken uğradı bize :))
Bu arada Bebeğini yüzme kursuna göndermeyi düşünenlerden biri de beni. İstanbulda bunu yaptırmak mümkün bugün aradım görüştüm 4.5 aylık olduğumuzu 6 aylık olunca başlamak istediğimi söyledim ücretsiz deneme dersi ile hocalar uygun görürse şuan bil başlayabileceğini söylediler ama ben 6 ayı bekleyeceğim grup dersleri şeklinde veriliyor eğitim gruplar 2 kişilik ve ücretler de ekli resimde İstanbul da olup ilgilenenler olursa die paylaşmak istedim
Aşkı memnu daki taş ev bir otele bağlı. Hafif tuzlu bir fiyatı var. Ben o bölgedeyken karadan yolu çok kötüydü. Otel kendi 4x4 kamyonetleriyle götürüyordu. Elektrik jeneratörden di. Tam bir kafa dinleme yeri. Gitmek isteyen olursa otelin adını özelden yazarım. ( otel inşaatı piyasasında çok çalıştımda)
Canim bende dusunuyorum gidiceginiz zaman haberleselim olurmu
hera sera özel msj attım msj kutun dolu canım.haberin ola...
Kızlar bu hogg tekniği oturdu artık
Kızımı yatağına kor komaz uyuyor yani 15 dakika sağa sola dönüyor ama baygın bi şekilde gözleri falan kapalı oluyor
Tek sorun her uyku öncesi çok huysuzlaşıyor
Atıyorum hergün 21.20 de tam dalmış oluyor ama akşam 20.30 gibi 5 dakikalık bir ağlama krizimiz var
Belli uykudan ağlıyor ama o saatte yatağına koysam da kabul etmiyor illa 21.00 da koycam yatağına
Sizde de var mı uyku öncesi ağlama nöbetleri
Çok şükür akşam 6 daevimizegeldik. 1 hafta kabus gibiydi cmv virüsü var ama geçmesi için gereken antibiyotik verilemiyor çünkü karaciğerde genetijk bir sorun var yani 2 ucu .. .neyse artık evimizdeyiz haftada 1 kontrol ve kan tahlili yapılacak virüs geçene kadar ondan sonra karaciğer için diğer tedaviler
Sağlıktan başka hiçbir şey gerçekten dert değilmiş bunu anladım . Uykusuzluğu, kilosunun az olması ,huysuzluğu vb şeyleri aslında büyük nimetmiş. Metobolizması çalışmadığı için enerji üretemeyen ve sürekli uyuyan bebekleri ya da 8-9 aylık 5 kilo olan bebekleri, 24 saat kolunda serum bununda oksijen maskesi ile gezmek zorunda olan bebekleri gördükten sonra. Hani cennetannelerin ayakları altındaymış ya bence cennet hasta yavrusu olan annelerin ayakları altında. Normal sağlıklı bebeğe herkes bakar ama hasta ve anormal çocuklara sadece anneleri( coğunun babası bile pes etmiş) Allah bütün hasta yavrulara şifa annelerine sabır ve güç versin.
Sizin de dualarınız ve pozitifenerjinizle oğlum iyi daha da iyi olacak inşallah.
Hastanedeyken sayfaları atlaya atlaya okudum oyüzden tek tek isim yazamıyorum geçmiş olsun diyen dua eden herkeseçok teşekkurler. inşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.
Canım acemilik yaşla alakalı değil, yazdıklarına bakınca gayet aklı başında, ölçülü yazıyorsun, demekki olgun akıllı birisin. Sen en güzel şekilde bakıyorsundur bebeğine :) ek gıda işi zor biraz, hem bebek hemdeanne hazır olmalı. Cesaretin gelecek denemeye başladıkça, burayı takip et bu konuda, çok şey öğreniyor insan, destek görüyor...
Başınız saolsun
Ara öğünleri atlıyor demekki çocuk, anneside o şekilde beslemeye alıştırmışsa istemiyr demekki fazlasını. Ama ben olsam yapmazdım, açlıktan almayacak kadar besliyordur ama bence eksik besliyor gibi :s
Boşver cnm, önemli olan senin kimseye muhtaç olmadan bebeğinin ihtiyaçlarını karşılayabilmen. Eşin ve sen varsınız, gerisi alsa da bir sınırı var, sonuçta hayat boyu o çocuk sizin ve daha o eksikler hiççççç bitmez.
Canim ozelde o tas evin adini yazarmisin
maşaAllah kuzuma yaaa ne tatlısın sen öyleeeee yanaklarını ısırasım geldiiii
annesi benim yerime sıka sıka öp emi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?