- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.461
Günaydın güzel anneler...
Ya bu boy konusuna fena takmış durumdayım çevremdekilerin saçma salak söylemleri yüzünden!!! Oğlum 5 aylık 65 cm. 7,800 gr...
Sizce kısamı? Sizinkilerin nasıl boy durumu? Kayınvalidemin kısa boyu çek bacaklarını uzasın demesinden, bilmemkimin boyu uzun demesinden gına geldi artık!
canım o doyuyodur merak etme zaten 5dk emmek bebeğe yetermiş benim kızımda gece 5 dk anca emer uyur.
ağlamaz da ben de üzülürüm ıh ıh diye sesler çıkarır doğduğundan beri hep ya duyamazsam diye korkuyorum
kakası da dönem dönem olur telaş yapma
Çok şükür akşam 6 daevimizegeldik. 1 hafta kabus gibiydi cmv virüsü var ama geçmesi için gereken antibiyotik verilemiyor çünkü karaciğerde genetijk bir sorun var yani 2 ucu .. .neyse artık evimizdeyiz haftada 1 kontrol ve kan tahlili yapılacak virüs geçene kadar ondan sonra karaciğer için diğer tedaviler
Sağlıktan başka hiçbir şey gerçekten dert değilmiş bunu anladım . Uykusuzluğu, kilosunun az olması ,huysuzluğu vb şeyleri aslında büyük nimetmiş. Metobolizması çalışmadığı için enerji üretemeyen ve sürekli uyuyan bebekleri ya da 8-9 aylık 5 kilo olan bebekleri, 24 saat kolunda serum bununda oksijen maskesi ile gezmek zorunda olan bebekleri gördükten sonra. Hani cennetannelerin ayakları altındaymış ya bence cennet hasta yavrusu olan annelerin ayakları altında. Normal sağlıklı bebeğe herkes bakar ama hasta ve anormal çocuklara sadece anneleri( coğunun babası bile pes etmiş) Allah bütün hasta yavrulara şifa annelerine sabır ve güç versin.
Sizin de dualarınız ve pozitifenerjinizle oğlum iyi daha da iyi olacak inşallah.
Hastanedeyken sayfaları atlaya atlaya okudum oyüzden tek tek isim yazamıyorum geçmiş olsun diyen dua eden herkeseçok teşekkurler. inşallah bütün bebişler ve anneler iyidir.
kızlar su d vitaminini bugun sağlık ocağına sordum bakanlıktan yazı felan gecmemiş ellerine butun bebeklere kullandırtyoruz dediler
Yok canım 26 yasında ilk anne oldum , 33 oldum simdi
Aynen ilk zamanlar öyle zordu ki gece 3 e kadar uyumuyordu , insanlar 7-8 cocuk yapıyor nasıl basediyorlar diye düşünüyordum, birde sürekli kucak istiyordu tuvalete bile gidemiyordum ,ama sonra unutuluyor , 3 yasına gelince kardesi olsun dedik, benim düşüncem 2 idi aslında , sonra cocuk tatlı geldi 3 ledik
nasip kısmet iste , evlenmeden önce hic 3 planlamamıştım :)
Ama benim şahsi düşüncem bir cocugun mutlaka 1 kardesi olmalı , benim 1 tane var, keske birkaç tane olsaymış diyorum, birbirlerine düşkün olurlar insallah
İyiyiz canım çok sağol sadece okuyabiliyorum yazmaya pek fırsat bulamıyorum Kaan'ın neşesi de yerinde çok şükür doktorumuz bu üç gün ateş tekrarlayabilir kusma ishal ve öksürük de başlayabilir dedi umarım başlamaz atlatırız bir an önce ve çok kötü bir salgın var kalabalık yerlerde bulunmayın die tembihledi sizlerde dikkat edin
meltowski 3 çocuklu seni çok takdir ediyorum. pozitif enerjin buradan bile belli. bende 26 yaşındayım ve ilk çocuğum. ilk başta daha tecrübesiz çaresiz hissediyor insan kendini ama şimdi alıştım yavruma o da bana alıştı. ama berişim benden çok ananesini görüyor sabah 9 da çıkıp işe geliyorum akşam en erken 18:30 da evdeyim kızım da 22:00-22:30 da uyuyor. ben zaten pili bitmiş şekilde gidiyorum eve o da çok mızmızlanırsa o kadar yoruluyorum ki böyle kızgınlık, bezginlik anlarımda da kendimi kötü anne olarak görüyorum.
benim sadece 1 tane abim var ve onla da aramızda 13 yaş var o üniversiteye gidince daha ilkokula başlarken evde yalnız kaldım ben ve tek çocuk gibi büyüdüm hep kardeşli kalabalıklı arkadaşlarıma özenirdim. eşimin 5 kardeşi var onların arasına kalınca da kendimi çirkin ördek yavrusu gibi tek başıma hissediyorum. demem o ki insanın kardeşi olması çok güzel birşey ben hep keşke bir kardeşim daha olsaydı dedim abim yanımda olmadığından hatta bir ablam olsaydı çok güzel olurdu. o yüzden berişimin yalnız büyümesini istemiyorum ama şuan içinde bulunduğum şartlarda bir tanecik minişimle bile gerektiği kadar ilgilenemiyorum ona bile yetemezken başka bir bebek doğurarak ona da aynısını yaşatmak istemiyorum.
özelde çalışıp da çocuk büyütmek çok zor bir de bu zorluğu sadece 40 gün doğum iznine doğumdan 2 gün önce ayrılabilmemi hırs yaptım veee kpss için dersaneye yazıldımm kızlar hafta sonları da öğlene kadar kursum var kaç haftadır, zaten cumartesi öğleden sonraları da çalışıyorum. bir de kocam fazla kilolarımdan dolayı beni beğenmiyor her yönden o yüzden spora da başlamayı düşünüyorum yarım saatlik bir program varmış ama sanki kızımdan bu vakti çalıyormuşum gibi geliyor ama Allah büyüktür bu ara hiçbirşeye yetişemiyorum gibi geliyor
büyüyen çocuk neymiş hiç duymadım bir araştırayım. bizim kızın bireysel emekliliğini babası yaptırdı aylık 100 TL
Ağlama nöbeti bizde de var yaa sorma benim beriş de aynı adaş kızlar
Canim bende dusunuyorum gidiceginiz zaman haberleselim olurmu
bütün hasta bebişlere geçmiş olsun annelerede...
birkaç gündür pek bakamıyorum bugün geçmişi bitirdim :)
kızımın kontrolü vardı bugün ciğerlerinde hırıltısı devam ediyor ama azalmış ilaçlara devam edeceğiz haftaya tekrar kontrol...
daha öncede bahsetmiştim gece terliyorum diye bu tereme şiddetlenerek devam ediyor bende gündüzde terliyorum dr gittim emzirme döneminden oldugunu söyledi ama yinede bazı tahliller istedi... d vitamini eksikliğinden de olabilirmiş bakalım tahlilleri henüz yaptırmadım ne çıkacak dr önemli birşey çıkmaz dedi ama :)
Canim bende dusunuyorum gidiceginiz zaman haberleselim olurmu
Canım linki yeniden paylaşabilirmisin geriye dönüp baktım ama bulamadım paylaşısqn sevinirim...
Toplatılan Demir ilacı imiş D vitamini değil.
Bizde unutacakmıyız bu günleri yani Meltem? İkincileri de yaparmıyız dersin :)))
Çok şükür canım, iyi olun aman. Bende dikkat ediyorjm havasız ve kalabalık yerlere sokmamaya ama alınca alıyor işte bebekler.
Canım zaten tempon yoğunmuş, çok yüklenmesen kendine? Fazla kilolarımda. Dolayı beğenmiyor deme, sen onun bu anlayışsız halini beğeniyor musun peki? Kilolar verilir acele etme, stres yapma, ben olsam kızımla geçirirdim zorunlu çalışma dışındaki zamanları...
Büyüyen çocuk çocuğun eğitimi için ayrılan para, toplu veya maaş şeklinde alabiliyor. Canım bireysel emekliliği yaşı daha büyük birisi üzerinden yaptırmak daha mantıklı, o parayı almak için eşinin 65 yaşına gelmesini bekleyeceksiniz yoksa, kızın işe girer o zamana :)))
Süper, yüzen bebeklerimiz çoğalıyor :)))
Canım uyurken terleme d vitamini eksikşiğinden oluyor maalsef, veriyormuydun vitaminini düzenli olarak?
Evde olan arkadaşlar bugün herşey dahil programını seyren var mı? çocuklarda öksürük için bi kaç yağ söylenmiş annem kaçırmış bende çalıştığım için internetten baktım bi türlü bulamadım,öksürük azaldı şimdide balgamı sökemiyor süreklü boğazında bi hırıltı çok canım sıkılıyo ne yapacağımı şaşırdım ya
kızlar inanması çok güç.. ama çok değişik ve güzel birşey oldu.. az önce meme ucumu sıktım ve süt geldi .. halbuki sütüm kesileli 3.5 ay oluyor.. geçenlerde de sıkmıştım ama gelmemişti.. ben şoklardayım.. ne yapacağımı bilemiyorum.. yeniden versem mi vermesem mi? annem sakın verme ishal olur dedi.. sizin çevrenizde başına böyle birşey gelen var mı? ne yapim? acil nolur
Aqua Tots İstanbul | Bebekler ve Çocuklar için Yüzme Dersleri linki canım düşünüyormusun sende
Merhabalar kızlar,,
büttüüüünalıntılarım uçmuş. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Mastit bana yapıştı bırakmıyor malesef. Bu sefer çok çok korkum.
Akşam bir saatin içinde ay bana bişeyler oluyor moduna geldim. Sonra birden ateşi. Yükseldi. Sağ meme taş.
Sonra ateşim kaç oldu bilmiyoru. Zıngır zıngır titreme öyle böyle değil. Yatak sallanıyor titrememden.
Ve en kötüsü eşim yokkimsem yok
çocukarı uyuttum. Bebeğim uyandı titrermemden ememiyor korktu ağlıyor. Bu haldeyken bir saat sonra eşim geldi sıcak kompres. Sağma, emzirme. Biraz rahatlım. Dün usg çekildi çok şükür apse yok enfeksiyon başlangcı. Süt kanalları çok genişlemiş dediler.
Yine yeniden antibiyotik tedavisine başladım. Ama hala çok halsizim
Hasta yavrucuklara geçmişler olsun,,
Burka taburcu olmanıza çok sevindim.
İvy sefan olsun,, benim yerime de iki kulaç lütfen:)
Nevale bu kadar hızlandırma hayatını. Sen hızlandıkça hiç bir şeye yetişemezsin. Zaten çalışıyorsun hemn kurs hem spor hem evin işeri hemn eşin. E minik yavrun demez mi hani bana annem.
bütün hasta bebişlere geçmiş olsun annelerede...
birkaç gündür pek bakamıyorum bugün geçmişi bitirdim :)
kızımın kontrolü vardı bugün ciğerlerinde hırıltısı devam ediyor ama azalmış ilaçlara devam edeceğiz haftaya tekrar kontrol...
daha öncede bahsetmiştim gece terliyorum diye bu tereme şiddetlenerek devam ediyor bende gündüzde terliyorum dr gittim emzirme döneminden oldugunu söyledi ama yinede bazı tahliller istedi... d vitamini eksikliğinden de olabilirmiş bakalım tahlilleri henüz yaptırmadım ne çıkacak dr önemli birşey çıkmaz dedi ama :)
Evet aslında düşünüyorum ama bukadar erken başlayabileceğimizi bilmiyordum. Açıkcası daha araştırmamıştımda şimdi siz konuşunca dikkatimi çekti.. Çok isterim oraya gidebilmeyi ama Etilerdeymiş bize çok uzak beylikdüzündeyiiz biz
Merhabalar kızlar,,
büttüüüünalıntılarım uçmuş. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Mastit bana yapıştı bırakmıyor malesef. Bu sefer çok çok korkum.
Akşam bir saatin içinde ay bana bişeyler oluyor moduna geldim. Sonra birden ateşi. Yükseldi. Sağ meme taş.
Sonra ateşim kaç oldu bilmiyoru. Zıngır zıngır titreme öyle böyle değil. Yatak sallanıyor titrememden.
Ve en kötüsü eşim yokkimsem yok
çocukarı uyuttum. Bebeğim uyandı titrermemden ememiyor korktu ağlıyor. Bu haldeyken bir saat sonra eşim geldi sıcak kompres. Sağma, emzirme. Biraz rahatlım. Dün usg çekildi çok şükür apse yok enfeksiyon başlangcı. Süt kanalları çok genişlemiş dediler.
Yine yeniden antibiyotik tedavisine başladım. Ama hala çok halsizim
Hasta yavrucuklara geçmişler olsun,,
Burka taburcu olmanıza çok sevindim.
İvy sefan olsun,, benim yerime de iki kulaç lütfen:)
Nevale bu kadar hızlandırma hayatını. Sen hızlandıkça hiç bir şeye yetişemezsin. Zaten çalışıyorsun hemn kurs hem spor hem evin işeri hemn eşin. E minik yavrun demez mi hani bana annem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?