- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.901
Evet canım kanında var :) bemim kızımda naynini nyanini şeklinde alkışlayınca coşuyor, kayınvalidemin kardeşi alıştırdı :) evde dinlenen müzik çok önemli canım, ben o yuzden evde arabada çok dikkat ediyorum açtığım müziğe, belki kızın kulağı iyidir, bozmayalım :)
Hediye elbiseyimi giydirip bakıyorlar canım ? Ne garip insanlar var. Geldilermi peki elbiseyi getirmeye? Bu arada kızına maşallah süt sarhoşu olmuş :) inşallah uyanmaz gece canım.
Tamam cnm yarın mesaj atarım, daha doğrusu sabah :)
Ya ben süsü püsü sevmem kendimde. Ama tabiki kızımı giydiriyorum. Ben ne alırsam alayım tartıp alırım. Önce karar veririm sonra bakar alırım. Buda benden duyar şunu alıcam dediğimi benden önce gidip almaya çalışır. Yada ben üst üste aynı kıyafetleri giydiriyorum diye " bu kıyafetinizi çok mu seviyorsunuz" diye laf sokar. Arkasından da şekil 1- a gidip elbise alınır. Ben alamıyorum ya. Dünya maaş alıyorlar karı koca hala kiradalar bu davranış şekilleri yüzünden. Ben pintiyim onlar cömert güya. Zaten bi arkadaşıma demiş daha ben hamileyken. Min süslü giydirmez şimdi kızını ama burada halası var ben alırım demiş. O giydirmezse de ben giydiririm bi araya gelince demiş. Bi birini bi diğeri giydiririm demiş. Kafaya bak ya. Kopar rahatla. Ama kızdığımı belli edip oyunu ben bozmayacam diye kendimi sıka sıka buraya patladım. O nasıl yüzüme gülüp yapacağından geri kalmıyor. Bende aynı sistem gidiyorum. Çok iyi ağırlıyorum ama aldıklarını giydirmiyorum. Bu sefer uyudu bi dahaki sefer bulurum yine bi bahane. Başlarda ayıp olmasın diye giydirdim bir iki. Ama kibarca hep söyledim. Anlamazdan gelip kafasının dikine gidiyor.
Şimdiye kadar 1-2 giydirdim ayıp olmasın diye ilk aldıklarını. Sonra giydirmeyince farkediyor kasten yaptığımı. Çünkü hamileyken başladım söylemeye daha ben eşyalar alıp hevesimi alamadım bir sürü ev doldu diye. Buda kafaya koymuş ben kokoş sevmiyorum diye kızım sade giyinmeyecekmiş. Görev bilmiş kendince kızımı kendi gibi kokoş yapmaya. Annesi giydirmezse ben giydiririm diye niyetlenmiş. Ama kızımı yatağına koydum kapı çaldı geldiler :)) elbiseyede baktım. Ben kadife almamaya karar vermiştim. Çok tüy topluyor çirkin oluyor dedim. Poşette değişim kartı aramaya başladı. Bi yandanda diyor kızım illa bu olsun dedi. Dedim yok değişmem neyse Buda böyle olsun. ( nasıl olsa kullanılmayacak) nı ha ha ha ha
Yeteneği varsa neden olmasın canım, ben kızımı müziğe değilde spora yönlendirmek isterim, tabii bakalım onlar ne seçecek. Ama aileye çok büyük görev düşüyor, evde de aynı şekilde yaşamanız gerekiyor. Bir akrabamız kızı piyano çalsın diye arabasını sattı piyano aldı, hoca tuttu. Ama bu kızın günde 5-6 saat piyano çalışması gerekiyor, piyano salonda baş köşede anne sürekli gün yapıyor, komşular gelip gidiyor dedikodu faslı, dizi izliyor aynı odada :) eee hem böyle yaşayıp hemde çocuğum piyanoyu öğrenemedi o kadar para verdik diye ağla :)))
Sadece çocuk değil aileninde çalışması gerekiyor bir yerde canım, bakalım biz başarabilecekmiyiz.
Valla canım haklısın dediğim gibi ben görümceme söyledim bir daha ne kızının birşeyini getirdi nede getirdiklerini giydirip giydirmediğimi sordu. Allah var birşey görünce alıyor bende teşekkür ediyorum ama giydireyim diye beklemiyor veya giydirmezsem giydir demiyor.Sadece Emel bunu gördüm hoşuma gitti aldım ama beğenmezsen değiştiririz diyor :) Önceden ben şu eksiğimiz var çarşıya çıkacağım dediğimde kızınınkilerinden olduğunu söyleyip alma boşuna diyordu. En sonunda söyledim şimdi rahatım. Kızının önceden getirdiklerini giydirmedim hiç de sormadı.
Ya zaten eşim hayatta başkasının eşyasını evde istemez. Ana kucağını yepyeni saklamış gittiğimizde koydu kızımı içine. Dedi vereyim götürün eşim dediki burda kalsın gelince lazım olursa diye. Ablasının bile eşyasını istemedi evde. Biz gerekli görmedik almadık ana kucağı. İhtiyaç hissedersek gider alırız dedi. Hediye kılığına sokup paketleyip getirince öyle olmuyor. Ama bu akşam elbiseye eşim bile çok tınmadı. Teşekkür falan yüzeysel. Bence oda artık rahatsız oldu. Yada benim rahatsızlığımı bildiği için öyle yaptı. Daha önce söylemiştim mont aldı diye. Etiketi üstünde dolap bekliyor. Ben bi panço ördürdüm. Havalar iyi giderken yeterli oluyor. Birde astronot aldım. Soğuksa da onu giydiriyorum.
Neyse anlattım rahatladım. İyiki burası var sizler varsınız. İyi geceler.
Kızımında bezini açınca ayakları, bezliykende çorapları hep ağzında. Bizim Dr a dönme göstergemi diyede sordum değil dedi. Bazı bebekler hiç emeklemeden yürür dedi. Ben öyle yapmışım bebekken.
Aynı benim kız da ayaklarını çıplak farketmesin hemen ağzına götürüyor. Çoraplı iken de çorabı çekip duruyor ayağını tutuyor. Sonra hop dönüyor top gibi :) Çok komik oluyor.
evet ya bende ona göre amcama diyecektim
burka bir model bulmuş, marka Holmer...acaba fuara katılıyor mudur ki...fuar katılımcılarına baktım ama bulamadım nette
Biz çok fit anneleriz sağol canım :)))) başka topiğe))
Benim kızımda böyle , bazen çoraplarını o kadar ıslatıyor ki değiştirmek zorunda kalıyorum. kızım tam tur dönmüyor ama ayakları havdayken daha fazla sağına soluna dönüyor.
ben gittim fuara akşamüstüydü 1 saate yakın sadece tek salon dolaşabildim ama polly falan görmedim. belki başka salonlardadır. bu arada çok güzel şeyler vardı ama hiç bir şey alamadım çok alakasız bir şekilde sadece kesme tahtası aldım çıktım :) sophie vardı son fiyat 50 tl dediler :)
:))))) gece gece çok güldüm ya, yanlış anlama lütfen bilgi ve birikimine değil, durum a gülüyorum.
İyi geceler kızlar gene eşya değiştirme işleriylen uğraşıyorum yazamıyorum ama takipteyim ne olacak benim sonum valla sök tak işlerinden baya anlat oldum evde her çekmeceden alyan çıkıyor hihihihi :)) neyse gelelim mevzulara
Aybike : kızma ama içimden bi ses kaynana gene sana patlıcak diyor. Bu arada o mama sandalyesinin mavisini arkadaşım kullanıyor ben pek beğenmemiştim ama memnun sonuçta beklentini karşılarmı bilemiyorum ama çok ağır değildi die hatırlıyorum.
Myhoney: canım seni görmek daha doğrusu okumak :)) ne güzel
Meltowski : ablamın bir oğlu var 11 aylık koyduğu yerde uyurdu sakin güleç ağlamayan bi bebekti pasta börek temizlik herşeyini yapardın 6 yaşında ki kızı daha çok yoruyordu çocuk emeklemeye başladı içindeki canavar uyandı ablam fenalardayımm türküleri çığırıyo ben sana inanmak istiyorum nolur rahatlayalım nolur nolurrrrrr.
Emel: senin o kızını dürüm yapıp yirim maşallah ona
Motilium: bu yazım motiliumaaa :)) kızlar süt yapıyormu bilmiyorum kullanmadım ama deneyip faydasını gören arkadaşlar var ancak emzirme döneminde rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü kusan bebeklere doktorlar veriyor bu ilacı hatta doktor yazdı Kaan'a şurubunu içirmedim açılmamış bir şişe duruyor ...
Daha aklımda çok şey vardı ama unuttum bu saatte bu kadar oluyo öpüyorum hepinizi bebiklerinden :)
Çoook pardon canım, bende eşya telaşından atladım gerçekten, yani devamını yazacak gibi yazmıştın sonra sormayı atlamışım
:)))) canım, olsun ben uzun uzun yazarım yine sen ne zaman istersen oku.
Rica ederim, umarım faydalı olur. Daha düzgün birşey yazacaktım boş bir zamanımda aceleyle bu çıktı :)
En kritik yıldasınız, aman dikkat canım :) ne yaptıki?
Bence gayet güzel canım, ya mama sandalyesi iyi hoşda, bu yavrular hep sandalye tepesinde mi yiyecek sanki, bahçede çimlerde, balkonda yere kilim serip falan beslersin sen Atahan ı yazları, yani çokmu abartıyoruz mama sandalyesi olayını acaba? Ben geçen az kalsın 600 euro veriyordum mama sandalyesine, Allah korudu son anda almadım :)) polly de bana çok kaba gelmişti ( pollyciler bana kızmayın) bu bence gayet hoş, hatta yeşil rengi güzel :)
Ben en baştan beri kullanıyorum beklecim vitonici
Bir sürü çeşidi var ben emziren anneler için olanını alıyorum laktasyon yapar yazıyor üzerinde
Bir de baktım birsürü b vitamini var içinde bi ara almamıştım hemen saçların dökülmeye başlamıştı
Şimdi yine saç dökülmelerim bitti
Süt konusunda ise beril aşırı emdiğibden ne yapsam yetmiyor çoçuk açlık krizlerinde kusuyo yine emiyo şaka gibi
Vaktinde 2 gün boyunca emmemişti şimdi de böyle işte
Yeterki o emsin ben ona süt yapmak için herşeyi yaparım napıyım
yok evin içinde kayboldu, en kötü ihtimal başka eve taşındığımızda çıkar
evet ya bi nick dedim kaçırdım milleti :))) tanışalım kaynaşalım istemiştim oysaki
Baktım bende o mama sandalyesine güzel ama ne bileyim ya kullanan olsa sanki daha kolay alacağız güveneceğimiz için :)
Yazdıklarını not ettim canım teşekkür ederim. Henüz ingilizce birşey dinletmedim kızıma. Müzik olarak klasik dinliyoruz bazen ama oyun havası açınca daha bir heyecanlı oluyor nedense. Galiba trakyalı olduğundan kapı gıcırtısına bile oynarmışız öyle deniyor :)
Ben vazgeçtim kimseyi beğenmeye çalışmıyorum.
Bu arada bu sabaha karşı 5:30 da emzirirken uyandı kızım. 1 saat 10 dk da anca geri uyudu. 7:40 da tekrar uyandı. Emdi, altı değişti, oynaştık falan derken tam saate bakmadım ama 9 U geçiyordu tekrar uyudu. Her zaman 2 saat uyur böyle yatınca bende en azından 1 saatinde onunla uyurum. Ama bu sabah 1 saatten az uyumuştu ki babasının telefonu bi bağırdı. Uyanış o oldu. Sonra bir daha 14:00 te emerken uyudu kaldı. Oda yarım saat. Abimle Real'e gidecektik. Organik meyve sebze olayına bakacaktık. Uykusuz bebişimi dışarı çıkarmaya kıyamadım. Kaldı.
Sonra halası aradı uyanık dedim ama böyle böyle bugün şaftımız kaydı dedim. Elbise aldık merakda ettik giydirmek istiyoruz dedi benim cinler tepeme çıktı. Bıktım kızıma bi şeyler almasından. Giydirmiyorum giydirmiycem onun aldıklarını. Zaten giydirmediğimin farkında kendi giydirecek aklı sıra. Kibarca emrivaki yapacak. Dedim zahmet etmeseydin. Abimde bendeydi o sırada hala. Dedim ben 20 dk falan erken ama emziricem onlar gelene kadar uyumuş olacak. Ne sevebilecekler nede giydirebilecekler. Abi'm dedi çok fenasın. Öyleyim valla. Onlar uyanıkta ben aptalmıyım.
Fenası 1 saat uyur uyanır sandım. 16:40 tan beri uyuyor. 3-4 gibi uyanmazsa iyi. Cadı gelinlik yapayım derken zombi olmak var. Gerçi o hallerine değer :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?