2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben resimli kitaplar gösteriyor ve kendim almanca, ingilizce ve turkçe isimlerini tekrar ediyorum. Birde bizde chicco nun ayıcığı var, vucudunda düğmelerine basınca alfabeyi sayıları falan söyleyen, almanca alfabe ve sayıları ordan açıyorum onunla birlikte dans edip söylüyoruz seviniyor:) sabahları 10-15 dk almanca çiGifilm izletiyorum kulak dolgunluğu olsun diye çünkü buraya geldiğimiDe şunu farkettim, birisi yaklaşıp almanca sevimli sözcükler söyleyip onu sevmeye çalışınca boş bakıyordu kızım :) ama türkçede anlıyor pozitif kelimeler olduğunu. O nedenle almancaya daha çok ağırlık vereceğim. Bunun haricinde, please and thanks ( bitte und danke) şeklinde hem ingilizce hemde almanca kitaplarımız var, yayıncı scholastic sanırım. Bu aylarda aynalı, değişik dokulu, sesli ışıklı kitaplar daha çok ilgilerini çekiyor, ben talia diye bir kitapçıdan aldım kitap ve oyuncaklarını. Birde genelde klasik müzik dinletiyorum, aslında anne babanın müzik ve kitap kültürü neyse onu alıyor bebek. Yani evde klasik muzikde dinleniyorsa zaten alışkın oluyor, duyunca hemen kulak kabartıyor. Uyumadan önce dinletiyorum ben genelde.

Birde sana tavsiyem, youtube daki saçma çocuk şarkılarından uzak durman, her ne kadar sözlerini anlayamasalarda saçma sapan ırkçı, şiddet içeren v.s. Sözlere sahip çocuk şarkıları çoğunlukta. Mesela 2 tane denk geldim, bir adamın 7 tane karısı varmış, ondan bahsediyor :) birde avcının tavşanı nasıl yakalayıp tüylerini yolduğundan bahseden bir taneye denk geldim. Sırf ingilizce diye bunları çocuklarına dinletenler olabilir hata ile, O yüzden çok seçici olmak lazım canım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Çok iyi olur teşekkür ederim canım..

İvy cim duy sesimi yardımına ihtiyacım var :)

Canım istersen yarın sana detaylıca kitap ve müzik isimlerini yazarım, oyuncak markalarıyla birlikte özelden. Bulabileceklerine bakarsın. Şuanda yataktan bildiriyorumda :)

Son düzenleme:
evet ya bende ona göre amcama diyecektim

burka bir model bulmuş, marka Holmer...acaba fuara katılıyor mudur ki...fuar katılımcılarına baktım ama bulamadım nette
Baktım bende o mama sandalyesine güzel ama ne bileyim ya kullanan olsa sanki daha kolay alacağız güveneceğimiz için :)

Yazdıklarını not ettim canım teşekkür ederim. Henüz ingilizce birşey dinletmedim kızıma. Müzik olarak klasik dinliyoruz bazen ama oyun havası açınca daha bir heyecanlı oluyor nedense. Galiba trakyalı olduğundan kapı gıcırtısına bile oynarmışız öyle deniyor :)

Ben vazgeçtim kimseyi beğenmeye çalışmıyorum.

Bu arada bu sabaha karşı 5:30 da emzirirken uyandı kızım. 1 saat 10 dk da anca geri uyudu. 7:40 da tekrar uyandı. Emdi, altı değişti, oynaştık falan derken tam saate bakmadım ama 9 U geçiyordu tekrar uyudu. Her zaman 2 saat uyur böyle yatınca bende en azından 1 saatinde onunla uyurum. Ama bu sabah 1 saatten az uyumuştu ki babasının telefonu bi bağırdı. Uyanış o oldu. Sonra bir daha 14:00 te emerken uyudu kaldı. Oda yarım saat. Abimle Real'e gidecektik. Organik meyve sebze olayına bakacaktık. Uykusuz bebişimi dışarı çıkarmaya kıyamadım. Kaldı.

Sonra halası aradı uyanık dedim ama böyle böyle bugün şaftımız kaydı dedim. Elbise aldık merakda ettik giydirmek istiyoruz dedi benim cinler tepeme çıktı. Bıktım kızıma bi şeyler almasından. Giydirmiyorum giydirmiycem onun aldıklarını. Zaten giydirmediğimin farkında kendi giydirecek aklı sıra. Kibarca emrivaki yapacak. Dedim zahmet etmeseydin. Abimde bendeydi o sırada hala. Dedim ben 20 dk falan erken ama emziricem onlar gelene kadar uyumuş olacak. Ne sevebilecekler nede giydirebilecekler. Abi'm dedi çok fenasın. Öyleyim valla. Onlar uyanıkta ben aptalmıyım.

Fenası 1 saat uyur uyanır sandım. 16:40 tan beri uyuyor. 3-4 gibi uyanmazsa iyi. Cadı gelinlik yapayım derken zombi olmak var. Gerçi o hallerine değer :))

Fena gelin seniiii :)

iyi yapmışsın canım boşver :)
benim kv de örüp duruyor, bide eli düzgün değil bişeye benzemiyor...sonrada giydirmiyorum diye bozuluyor. bi gitsin hepsini sökücem, aldığım yünlere yazık valla

Fena gelin seniiii :)

Deli ediyor ama. Heves ediyormuş. O kadar hevesi varsa hala (11 yaşında kızı var) yapsın bi tane daha. Bize bulaşmasın. Kızımın ne giyeceğine karar vermeye çalışıyormuş gibi geliyor. Giydirmediğimin farkında. Bize geldiklerinde hemen deneyeceklermiş bakacaklarmış. Sustalı maymun sanki benim kızım. Açsınlar popolarını giydirip baksınlar. Ay çok kızıyorum.

Sakin ol canım :) Benim görümcem de alır ama dene giydir göreyim mi demez. Kızının kıyafetlerini getirip duruyordu giydireyim diye birgün söyledim ondan sonra getirmedi alıyor yılbaşı hediyesi vs.

Evet canım kanında var :) bemim kızımda naynini nyanini şeklinde alkışlayınca coşuyor, kayınvalidemin kardeşi alıştırdı :) evde dinlenen müzik çok önemli canım, ben o yuzden evde arabada çok dikkat ediyorum açtığım müziğe, belki kızın kulağı iyidir, bozmayalım :)

Hediye elbiseyimi giydirip bakıyorlar canım ? Ne garip insanlar var. Geldilermi peki elbiseyi getirmeye? Bu arada kızına maşallah süt sarhoşu olmuş :) inşallah uyanmaz gece canım.

Zahmet olmazsa canım süper olur valla.

Tamam cnm yarın mesaj atarım, daha doğrusu sabah :)

Sakin ol canım :) Benim görümcem de alır ama dene giydir göreyim mi demez. Kızının kıyafetlerini getirip duruyordu giydireyim diye birgün söyledim ondan sonra getirmedi alıyor yılbaşı hediyesi vs.

Ya ben süsü püsü sevmem kendimde. Ama tabiki kızımı giydiriyorum. Ben ne alırsam alayım tartıp alırım. Önce karar veririm sonra bakar alırım. Buda benden duyar şunu alıcam dediğimi benden önce gidip almaya çalışır. Yada ben üst üste aynı kıyafetleri giydiriyorum diye " bu kıyafetinizi çok mu seviyorsunuz" diye laf sokar. Arkasından da şekil 1- a gidip elbise alınır. Ben alamıyorum ya. Dünya maaş alıyorlar karı koca hala kiradalar bu davranış şekilleri yüzünden. Ben pintiyim onlar cömert güya. Zaten bi arkadaşıma demiş daha ben hamileyken. Min süslü giydirmez şimdi kızını ama burada halası var ben alırım demiş. O giydirmezse de ben giydiririm bi araya gelince demiş. Bi birini bi diğeri giydiririm demiş. Kafaya bak ya. Kopar rahatla. Ama kızdığımı belli edip oyunu ben bozmayacam diye kendimi sıka sıka buraya patladım. O nasıl yüzüme gülüp yapacağından geri kalmıyor. Bende aynı sistem gidiyorum. Çok iyi ağırlıyorum ama aldıklarını giydirmiyorum. Bu sefer uyudu bi dahaki sefer bulurum yine bi bahane. Başlarda ayıp olmasın diye giydirdim bir iki. Ama kibarca hep söyledim. Anlamazdan gelip kafasının dikine gidiyor.

Bekliyorum canım.

Valla olabilir neden olmasın :) Biz dikkat edelimde müzik,konuşma vs. herşeyde onlar alması gerekenleri alırlar inşallah.

Ben kızımın 3 yaşından önce keman dersi almasını istiyorum. Birde halk oyunları oynamasını istiyorum. Ne çelişkili şeyler istiyorum ya :)

Sizin durum hediyeyi, heves etmeyi geçmiş artık müdahaleye dönmüş canım. Allah kolaylık versin, çok zor bu tip insanlarla uğraşmak. İstemedende olsa aynı şekilde oynamak gerekiyor onların dilinde, yoksa anlamazlar imadan, uyarıdan.

Yeteneği varsa neden olmasın canım, ben kızımı müziğe değilde spora yönlendirmek isterim, tabii bakalım onlar ne seçecek. Ama aileye çok büyük görev düşüyor, evde de aynı şekilde yaşamanız gerekiyor. Bir akrabamız kızı piyano çalsın diye arabasını sattı piyano aldı, hoca tuttu. Ama bu kızın günde 5-6 saat piyano çalışması gerekiyor, piyano salonda baş köşede anne sürekli gün yapıyor, komşular gelip gidiyor dedikodu faslı, dizi izliyor aynı odada :) eee hem böyle yaşayıp hemde çocuğum piyanoyu öğrenemedi o kadar para verdik diye ağla :)))
Sadece çocuk değil aileninde çalışması gerekiyor bir yerde canım, bakalım biz başarabilecekmiyiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…