- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.061
Meltowski: hehehe evet çok tatlı oluyor bide e keşfetsin ayağını die çıkarıyorum pijamasını falan bak oğlum bunlar senin ayağın tut elinle bak akranların tutup ağzına götürüyormuş sen tut şimdilik gerisine bakarız diorum sırıtıo tutmuo :))
Bekle: canım yatıyo manueller ama çok yer kaplıo yerin dar ise bilemedim şimdi ama şölede bişi varki emeklemeye başladıkları zaman pek salıncak falan görmicek gözleri
Emel: tatlım sende çok br güzel yaşa emi kızınla eşinle ve planladığın diğer çocuğunla :)
Aybike : ama sende çok tatlısın ki)))
Ivy : canım evet yaa bende istiyorum o oyuncak önerilerinden burda paylaşsanda hepimiz faydalansak çok dua ederiz. Bu arada içimden geldi seni sevmeyen ölsün)))
Tebrizi: canım çok geçmiş olsun heyecanını ve korkunu anlayabiliyorum Allah tez zamanda şifa versin yawruna ama sütten kesme bebeğini dikkat et yediklerine
bizide haberdar et durumundan
Kasik mamasi olarak da veriliyor. Ama Ben daha akiskan yapip biberonla veriyorum. Tabi ona uygun biberon başlığı aldım. 3 deliklîler uygun degıl. Kesık uclu biberon başlıkları var onlar uygum. Kaşıkla vermektense bu şekilde biberonlar vermek. Daha kolay.
ben o kısmı atlamışım ama honeyciğimden kaçar mı hiç :))))
evet ıvy cevap bekliyoruz
valla canım bazen tırlatmıyor değilim ama ne yapayımzamanında hepsinide bakıma muhtaç oldukları için eve aldım körde var topalda...şimdi oğlum geldi diye onları sokağa bırakmak günahıma gelir
ama gerçekten zor...ne masrafları bitiyor ne temizlikleriyinede hepsini ayrı ayrı seviyorum, umarım oğlumda sever hayvanları
8 canım :))Canım siz kaç yıla 3 çocuk sığdırdınız?
Oglusun bilmiş zamanını da gelmis , bekletmemiş babasını :))bizim 5 i bitirdiğimiz ay oğluşum geldi...ama 5 derken eğer 5. yıla başlarkeni kastediyorsa teyzen işte tam o ara bizde kıyametler kopmuştu boşanmak istiyordusebepte benim çocuk istemememdi...ay şimdiki aklım olsa istemez miydim hiç..gerçi istemiyorum dedikten 3 ay sonra hamile kalmışım, Allahın işi :))
Eczanelerde var dimi canım , bende marketlerde göremedimKutunun resmini yuklemeye calisiyoruz ama yukleyemedim. Uzerinde organik yulafli tahil bazli ek gida yqziyor
Allah kolaylık versin canım , bilirim o mücadeleyiSonunda anlayan biri çıktı. (Diğer arkadaşlar alınmasın) hakikaten art niyet seziliyor. Tam anlatamıyorum ama dediğin gibi mesela hep pançodan falan alır. Ben gereksiz görüyorum. Lcw de hem daha uygun hem de gayet başarılı. Hatta montu pançodan sezon başında almış. Eminim 120 ye falan almıştır. Sonra ( Allah karşıma çıkarıyor işte) Real'de aynı montlardan yine panço 50 liraya satıyorlardı gördüm. Aynen de söyledim. Yüzünün şekli süperdi.
Böyle örnekler bitmez. Açık açık söyleyip kötü olma riskine giremem. Çünkü eşim annesine düşkün olduğundan daha fazla düşkündür ablasına. Öylede olsun zaten lafım yok. Anlıyor o zaten eminim. Açık söyleyebileceğimden daha fazlasını anlıyor. Kendince inatlaşıyor benimle. Ben patavatsız bir tipimdir. Bam güm kavga ederim samimiyetine inandığım yakınımla. Sonra da kin tutmam. Ama bunlara o model gitmez. Maalesef tarzım olmayan bir mucadele içindeyim. Ondan patladım :))
He he bizde de var ki :))Evet ıvy'cim soruyorum. Evde darbuka neden var
8 canım :))
Oglusun bilmiş zamanını da gelmis , bekletmemiş babasını :))
Eczanelerde var dimi canım , bende marketlerde göremedim
Allah kolaylık versin canım , bilirim o mücadeleyi
He he bizde de var ki :))
Galiba cocuklar oynar diye almıştım , yakınımızda bir milyoncu tarzı bir yer var , ilginç bir sekilde cok değişik bir ürün yelpazesi var :))
Hatta alt katında kaliteli kalitesiz her tür oyuncak var, ıvy nin paylaştığı masalci tırtıl ve konuşan köpekcik gibi oyuncakları ordan almıştım , genelde fischer price da var ıvy nin resim paylaştıkları , aklıma gelenler şimdilik bunlar
Bebek oyuncaklarını bende cok seviyorum , gecen bahsetmiştim playskool un elefun aldım ,bizinkilerin ilgisini çekti baya, gerci 6 ay üstü yazıyor kutuda
Evet canım, 1 sene önce baya sorunlarımız vardı, şimdi iyiyiz. Teşekkür ederim.
Helenascım Emel e özel mesajla göndermeye çalıştım resimleri ama gönderemedim. 6-9 ay arası bebeklerde çok önemli bir dönemmiş, bu dönemde anne babaya daha bağımlı oluyorlar, algıları açık ama hareketleri kısıtlı, emeklemeye yürümeye başlamadan ince motor becerilerini ve beyin gelişimlerini desteklemek için bebeğimizle neler yapabiliriz diye önerilerde bulunmuştu pedagog bir yakınımız. Oyuncak tavsiyelerinde bulundu eşime, bir kısmı evdeki malzemeler bir kısmınıda satın aldık.
Mesela bir limon, elinde tutabileceği kadar küçük, ağzına sokamayacağı kadar büyük, taşıyabileceği kadar hafif ve yüzünü acıtmayacak kadar yumuşak. İyice yıkayıp verdim ben elinde baya oynadı.
küçük bir pet şişeye boncuk doldurup ağzını sıkıca kapattık, salladıkça ses çıkardığını keşfediyor, bunun için çıngırağıda var oval şeklinde ahşap ama onu uüzüne vuruyor ve uzun sapından başka tutacak yeri yok, işin kolayına kaçmasın 2 elinide kullansın diye pet şişe daha iyiymiş.
Farklı kumaşları uzun şeritler halinde, 30 cm boyunda ve 2 parmak kalınlığında kesip ( kadife,saten,pamuk,keten,yün olabilir, sert ve yumuşak karışık olacak) uçlarından dikiyoruz, kumaş kartelası yapıyoruz. Dokuları tanıyor. Bunu henüz yapmadım ben.
Evdeki farklı şekillerdeki kutuları (yutamayacağı büyüklükte, kapakları sıkıca kapalı olacak ve elini acıtacak bir aksamımolmayacak) eline veriyoruz sırayla, farklı şekillerdeki nesneleri tutmaya alışacak. Ben takı, sabun kutuları falan ayırdım henüz steril etmedim ama sonra yapacağım.
Haba nın tahta oyuncakları, sadece bir halka, bir küp, bir üçgen falan aldık farklı renklerde. Haba nın oyuncaklarını 9 ay sonrası için özellikle tavsiye etmiş. Şuna benzer;
http://www.amazon.de/Eichhorn-10000...-tlg-bedruckt/dp/B000T7HECG/ref=pd_sim_toy_90
Farklı ses çıkaran oyuncaklarla aynımanda oynatın ses farkını görsün demiş, bizde furby var (ben oynuyorum onunla :)) kızıma açıyorum inanılmaz kahkaha atıyor furby konuştukça :) ama tabii bir süre sonra öyle anlamsız konuşmaz inşallah :)
Diğer oyuncaklarda şunlar,
http://www.amazon.de/Mattel-G2838-0-Fisher-Price-Lernspaß-Hündchen/dp/B0002HB0EG/ref=pd_sim_toy_5
http://www.amazon.de/Manhattan-Toy-212080-Kunststoffketten-Set/dp/B00DZETW52/ref=pd_sim_by_1
http://www.amazon.de/Mattel-H8167-0-Fisher-Price-Lernspaß-Liederbuch/dp/B0009T2C4E/ref=pd_sim_toy_1
http://www.amazon.de/Manhattan-Toys-200970-Skwish-Motorikschleife/dp/B00008XY4A/ref=pd_sim_by_1
http://www.amazon.de/Manhattan-Toys-200970-Skwish-Motorikschleife/dp/B00008XY4A/ref=pd_sim_by_1
http://www.amazon.de/BABY-WALZ-Krabbelrolle-mit-Stoffbezug-Babyrolle/dp/B00HDGPJTG/ref=pd_sim_by_40
Bunlar internette bulabildiklerim, oyuncakları tarif etmek zor olduğu için Emel e resimlerini gönderecektim ama azmettim tek tek buldum amazondan.
Bunlar dışında birde kuklalar var, kuklalı, çıngıraklı patikler. Dokunmatik sesli kitaplar ve resimli kitaplar.
Biizde hediye çeki vardı bebeğimize hediye gelen, o yüzden tek seferde aldık meblayı doldurmak için. Ama bunların hepsini değilde, içinden sana uygun gelenleri seçip alabilirsin. Birde ben ipad app leri kullanmaya başladım bebek için, müzikler sesli kitaplar, dokunma oyunları falan, bu konuda eşim hemfikir olmadı ama annesini sürekli elinde parlak ekranla gören bebeğim bu nedir diye merak etmesin istedim, ona uygun şeylerde yükledim :) evde birde darbuka vardı (niye var diye sormayın :)) bazende kuvağıma oturtup darbukaya vurduruyorum, çok seviniyor pataküte saldırıyor darbukaya :) tencere ve tahta kaşıklada yapılabilir bu.
Beklebeklecim, bende aybikeye katılıyorum. Çok kısa bir süre kullanacaklar, biliyorsun şu sıralar 1-2 günde bile gelişimleri çok fark ediyor.
Yine üşendin okumadın demiii :))
Ivy mesajını görünce girip yazmak istedim benim aldığım bu canım
Eki Görüntüle 940811
Dene canım elbet içmeyi becerecek :)
Sormayın canım. Bende de tef vardı annemin evinde kaldı. :))
Galiba cocuklar oynar diye almıştım , yakınımızda bir milyoncu tarzı bir yer var , ilginç bir sekilde cok değişik bir ürün yelpazesi var :))
Hatta alt katında kaliteli kalitesiz her tür oyuncak var, ıvy nin paylaştığı masalci tırtıl ve konuşan köpekcik gibi oyuncakları ordan almıştım , genelde fischer price da var ıvy nin resim paylaştıkları , aklıma gelenler şimdilik bunlar
Bebek oyuncaklarını bende cok seviyorum , gecen bahsetmiştim playskool un elefun aldım ,bizinkilerin ilgisini çekti baya, gerci 6 ay üstü yazıyor kutuda
Sende olmazmııı, biraz kurcala bak bakalım canım gözüne çarpan değişik neler var, paylaş lütfen.
Beğen > click
vallahi tamamını okudum da son cümleye dikkat etmemişim :))))
Sormayın canım. Bende de tef vardı annemin evinde kaldı. :))
Geçen sene bu zamanlar benimde evde 4 tane vardı seni anlıyorum çok zor Allah güç kuvvet versn,
Pire damlasını ozaman köpek için olandan alıp 5te 1 doz yapıyordum sen de veterinerine sor istersen birazda olsa masraf azalır.
İnşallah emeklerimiz boşa gitmez ve hayvan evlatlarımızla gerçek evlatlarımız hep iyi anlaşır.
Teşekkür ederim canım, damlatmayan suluk mu buda? Bizimkisi nasıl damlatmayan suluksa, gerçekten çok zor içiliyor :) kızıma işkencemi yapıyorum acaba başka birşey mi alsam.
Aaa n önemli çeyizini nasıl getirmessin.
Maşallahhh. 10. Yıla 4 çocuklu girin inşallah :)
Sizde demi darbuka var, haydi Honey bunu da açıklasın?
Seni görmemişim, günaydın. Çok güzel bir gün olsun inşallah.
Edit: tam yazıyorum, sonra bir başka sevdiğim kişi daha giriyor. Rabarbaa günaydınnnn.
Siz hep böyle erkencimisiniz kızlar :) biz daha yeni uyandık, yanıma aldım bakışıyoruz kızımla yatakta, yuvarlanıp duruyoruz.
Günaydın güzel bayanlar ve onunların tatlı melekleri <3
:)))) günaydınnn canım.
Beklebeklecim, sanada günaydınn.
Eşim bir seyahate gidiyorda, ayıp olmasın kalkıp uğurlayım dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?