- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.181
Masallah Allah ayirmasin
Evett biz bir çağı kapattık:) yeni çağa girdik
bu gün itibarıyla 6 ayımızı doldurduk:)
büyüdü miniğim. Poposunu zıplata zıplata emekleme çalışmaları yapıyor.
Bugün aşı günümüz vardı ama abisi hasta. Kusuyor, ishal hafif ateşli. O nun da hasta olma ihtimali var. Aşıyı ertelemelimiyim sizce???
anlamadım bizim hayatımız mı çok renksiz sizler mi pek renkli yaşıyorsunuz :)))
Ahh canım yaaa ;(( hakkaten süt oldu Ogün akşama kadar birşey yemedim o kahvaltıdan sonra su bile içmedim Kaan da yanımda idi gün boyu emzirmeme rağmen eve zor attım kendimi taş gibi olmuştu sol göğsüm pompaya sarıldım 150 cc sağdım daha geliyordu da Kaan emsin die bıraktım. Doğum yaptıktan 3 gün sonra geldi sütüm be ben normal doğum yapmıştım ama inanılmaz yorulmuştum doğumda sanırım bu sebepten ve o üç gün benim için ızdıraptı bebeğimi hiç emziremeyeceğimi düşündüm böle sütüm olacağını söyleseler inanmazdım çok şükür Allah güldü yüzüme Fazla fazla verdi Allah tüm annelerin yüzüne gülsün herkesin sütü bol olsun inşallah
Canım kızında senin gibi çok tatlı oyuncağı sevdiğini unutuyor ama sevmediğini unutmuyor :)) valla benimki hiç yabancılık bilmiyor gördüğüne yılışık görmediğine sırnaşık kalabalığı ve yeni insaları çok seviyor yabancılama huyu yok ama istediği an o meme gelicek yoksa ortalık yıkılıyor
Yazmak için biraz vakit geçmesini bekledim.
Artık sağmıyorum sadece emziriyorum. Çok mutluyum hatta adağım vardı en kısa sürede halledeceğim. Hala hassasım hatta dün gece uykusu çok bastırdığı için çok çekti bıraktı bir tanesi fena acıyor ama yara değil çok şükür. Ve buna nasıl cesaret ettim nasıl başladım söyliyim. Kızım bir kaç seferdir biberona naz yapıyordu. Geçen hafta cuma idi sanırım sabah uyandı biberonu almıyor. Kendini gerdiriyor bağırıyor. Yarım saat boyunca ara ara denedim en sonunda ağladı. Süt dolaptan çıkmıştı soğuyunca yalan oldu. Bende göğsümü yıkayıp verdim. Aynen yapıştı. Cok cok doyurdu karnını. Bi daha da denemedim biberon. Belki bağımlı oldu kimseye bırakamam ama olsun. Ben bunu çok bekledim. Zaten her yere götürüyorum yanımda. Hem 1 ay sonra ek gıda olayı öğün haline gelecek. O zaman gene istersem bırakabilirim. Çok mutluyum demişmiydim. :))))
Bu arada dün ilk defa havuç denedik. Sevmedi öksürdü öğürdü. Ezmeyi beceremedim diye başka bir parçayı cam rendeden geçirdim tekrar denedim yine yemedi. Az bi şey zeytinyağı katmıştım. Sevmedi. Bu akşam tekrar deniycem bakalım.
Ahahah ankara nın pavyonları meşhurdur zaten, ben ulustan geçerken hep merak ederdim nasıl bir hayat yaşanıyor buralarda diye, müzikte tam ankara havası :) İşler güçler izlediğim nadir dizilerdendi ama her dizi gibi sonradan malzemesi bitince bel altı olmaya başladı, şimdide sadece kayıp ı izliyorum, amerikan dizilerinin kat kat üstünde kalite olarak, tavsiye edeyim yeri gelmişken.
Kızlar kızıma bebek almak istiyorum. Gönlümden geçen ilk bebeğini çok sevip ömür boyu saklaması. Çünkü ben saklıyorum. Yün örgü bi erkek bebek benimkisi adı da ibiş:)))
Şu siteden buldum istediğim gibi. Ama daha erken mi?
Pek bi özellikleri de yazmıyo ama bilemedim kısacası
http://www.oyuncax.com/urun/64093-trudi-mia-bez-bebek-yesil-24cm.aspx
:))) baklavacıyı hatırlamıyorum canım... alt katta mobilyacı vardı, bende onun mobilyalarına bayıldığım için o kalmış aklımda :)
minibüsten etemefendi caddesine girerken
Elsa'cim selam
Bebegin kac aylik? Bu mama kac aylik bebekler icin uygunmus? Biz 5 aylik olacagiz gecen ay kontrolumude cevizin henuz erken oldugunu soylemisti
ay ne guzelmis.. kus agizli
evet canım eğer 6 ay polmadan ek gıdaya başladıysen 6 aylk olunca kahvaltılık başlanıyor.bir gün peynirli bir gün yumurtalı kahvaltı.Genelde bulmaç haline veriliyor ama ben size tavisye etmem çünkü bulamaca alışmış bebek sonra normal kahvaltıya zor alışıyor.Ben aslında bilinçli yapmamaıştım öyle kendim yediğim gibi bebeğime de herşe ayrı vermiştim istemden doğrusnu yapmışım.En baştan yumurtanın sarısnı çeyrek veriyoruz biraz suyla sulanrırısınki yutabilsin yoksa kuru boğazından geçmeç.Ben bazen anne sütü bazen havuç suyuile de sulandırıp veriyordum.Kahvaltıda ne olmalı yumurta tahıllı mama ve meyeve veya sebze.mesela yumurta havuç veya elma veya armut veya üzüm yani şimdiya kdar verdiği meyvelerden veya sebzelerden bir tanesi.tahıl olark bebek bisküvisi veya bebk ekmeği.normal ekmeyi de olur.Ekmeği de biraz birka su damlası dökerdimki yumuşasın kesinlikle başka birşey koymadımki ekmeğin gerçek tadını öğrensin daha sonra artık karıştırıdm.ıhlamur çaya da başlayabilirsin mesela ihlmaur çay peynir ekmek üüzm pekmezi karıştırıp bulmaç verebilirsin.ama yerse ayrı vermek en güzeli.peynir tuzsuz olacak onu da nasıl yapacaksın.Geceden bir peynir parçası suda bekletirisn sabah su tuzu çekmiş oluyor.kafana takılan birşey varsa sor.sorun kızlar yardım edebilirsem sevinirim.6 ayı doldurunca yumurta verebiliyomuyuz canım
bir de nasıl veriyoruz haşlayıp sarısını ezip direk yediriyomuyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?