- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.661
Ne guzel aciklamis. Cok seviyorum böyle olumlu doktorlari. Bazilari cok ters oluyor. Sansliymissin. Masallah kizina da. Kesinlikle her bebek farklı. Gerci biz ne kadar kıyaslamasak da etraftakiler pek oyle degil.
Aa ac bu ac
Zayif mi bu
Usutursun kalin giydir vs vs.
MAŞALLAH CANIM KIZINA.HEP GÜZEL HABERLER ALALIM İNŞALLAH. AYRICA SAÇ VE KULAK OLAYINA BENDE SEVİNDİM. MALUM BENMKİDE PEK Bİ SIKI FIKI BUARALAR SAÇ VE KULAKLARIYLA. HATTA EMERKEN YAKALADI MI BENM SAÇIMIDA ÇEKİYOR BICIRIK
Günaydınnn arkadaşlar gerçi öğle oldu ama:))) size birsey soracagim; simdi 6 subatta 6.ayimiz doluyor. Ben bugun elmayi rendeleyip vereyim mi yoksa doktor kontrolünu mu bekleyeyim?
canım benim hep duyduğum 6.aydan sonra zorlanıyolar katı gıdaya alışmak da ben ce yavaş yavaş tatdırmanda fayda var,
ama bazı doktorlar sebzeyle bazıları meyveyle başlatıyo
ben de sebzeyle başladım ç
nkü meyve tadına alışırsa tatalı olduğu için onu sever onu tatsız olduğu için sebze yemez diyedüşündüm ki bazı doktorlar bunu savunuyor
o yüzden ben sebzeyle başladım, şimdi meyveyi de sebzeyi de seviyor,
6 ayı dolunca günde bir öğününü katı gıdayla yapıcam şimdilik yarım fincan şeklinde gidiyoruz ki hergün vermiyorum 2-3 günde bir veriyorum yani tatdırma aşamasındayım ben de
daha sonra zorlanmaması için tataırman da fayda var 1 tatalı kaşığıyla başla 6 şubata kadar yarım fincan ver bence 6 şubattan sonra artık 1 öğün katı gıda olur
Evet, meltem yoğundur diye tahmin ediyorum canım malum 1-2 değil 3 tane afacan. Umarım iyilerdir. Hera da hbr vermedi gittikten sonra değil mi?
Valla zaten hormonlar saolsun çok kaygılıyım son zamanlarda, türkish mama oldum tam :)
kızlar biz de 5 aylığız benim kzızımda bu ay sürekli kulağı ve saçıyla oynuyor, hatta elini kulağından ayıramıyoruz bazen çekiştiriyor falan
haaa bir de son 3 gündür altını değiştiririken kukusunu yakalıyor, oynuyor falan kızım çek ayıp diyorum sürekli ama sonra kızıyorum kendime daha şimdiden ayıpı öğretiyorum ona diye
ne yapmama lazım bilmiyorum kukusuyla oynamaması için, eskiden altını açar az güneşte bekletridim şimdi eli sürekli orda olduğu için öyle açık bekletemiyorum
Şimdi yazayım size doktor amcamızın dediklerini.
Öncelikle yeni doktorumuz. Doktorumuzu değiştirdik.
Kızım erken doğduğu için 2 yaşına kadar yaşıtlarını anca yakalayabilir doktorumuz. O yüzden normal doğan bebeklerin kilo-boy-baş çevresi ile kıyaslanmaz. Zaten hiçbir bebek bir değildir. Her bebek farklı bir bireydir.
Anne sütü ağırlıklı ek gıdaya devam edebilirmişiz. Ve ilk aylar aldığı gibi kilo almaz boyu uzamazmış.
Bıngıldağımız kapandı kapanıyor bizim kafası büyüdükçe sorun yokmuş. Kızımın şuan kafası boyu ve kilosu normalmiş.
Kan ilacı vermediğimi söyledim kan değerine bakalım dedi baktık kan değeri iyi yani çak az düşük ilaç kullanmasına gerek yok dedi. Sen pekmez ye kırmızı et ye ve yeşil yapraklı sebze meyve ye kızın senden alır gerekli demiri dedi.
D vitaminini sordum öyle birşey yok dedi ama eğer için rahat değilse acd kullanabilirsin dedi.Çocuğuna vereceğin herşeyi araştırıp vermen çok güzel dedi içinde bir kuşku olursa bir ilaça vs karşı ara dedi.
Kavanoz mamalarını sordum hepsi aynı dedi hepsinden verebilirsin dedi ama eğer evdeysen daima taze hazırla ver dedi. Dışarı filan olduğunda verebilirsin dedi.
Kızımın bir çok hareketine baktı ayaklarını bastırdı kızım bastı. Ellerinden tuttu kızım kalktı filan dedi maşallah çok ileride gelişimi. Oturtabilirsin destekli dedi. Oturtuyorum dedim.
Kulağını ve saçını çekmesi gelişimi ile ilgiliymiş aslında 7 yada 8 ayda fark edermiş bebek saç ve kulağını senin kız erken farketmiş dedi.
Çok iyi beslemişsin çok iyi bakmışsın dedi sakın kilosu az diye üzülme dedi çok sağlıklı dedi ayrıca 5 aylık bebek için kilosu normal dedi. Anne sütüne ağırlık ver sürekli. Kilosu başı ve boyu birbiri ile orantılı dedi.
EK gıda için 10 sayfalık bir dosya verdi içinde tariflerde var sizlere de yazacağım tarifleri ben deneyeyim ona göre yazacağım.
Doktordan çok ama çok mutlu geldim çok şükür.
Günaydınnn arkadaşlar gerçi öğle oldu ama:))) size birsey soracagim; simdi 6 subatta 6.ayimiz doluyor. Ben bugun elmayi rendeleyip vereyim mi yoksa doktor kontrolünu mu bekleyeyim?
kızlar biz de 5 aylığız benim kzızımda bu ay sürekli kulağı ve saçıyla oynuyor, hatta elini kulağından ayıramıyoruz bazen çekiştiriyor falan
haaa bir de son 3 gündür altını değiştiririken kukusunu yakalıyor, oynuyor falan kızım çek ayıp diyorum sürekli ama sonra kızıyorum kendime daha şimdiden ayıpı öğretiyorum ona diye
ne yapmama lazım bilmiyorum kukusuyla oynamaması için, eskiden altını açar az güneşte bekletridim şimdi eli sürekli orda olduğu için öyle açık bekletemiyorum
Cok sevindim dert etme daha fazla. Eeee biz senin kizin gelisiminin ii oldugunu biliyirduk zatennnn :))
Buarada sac ve kulak cekme 7-8 ay icin miymis? Biz de 5.ayda basladik mutlu oldum ben de kizim adina oley :)
Bir haftadır benim oğlan da yapıyor yanlislikla vuruyor falan. Doktor haz aldigi icin degil keşfettigi icin eller dedi. Ee sırayla hepsi. Once ellerink kesfettiler sonra sac kulak ayak derken sırada oralari var
Benim kızda altı açıkken aynen senin kızın yaptığını yapıyor birde bezi bağlıyken bezini çekip duruyor :)
Bu arada hera iyiymiş eşi her gün 3-4 kere arıyormuş birde görüntülü filanda arıyormuş maşallah diyim aman :)
Evet canım yani 7. ayda filan keşfederlermiş saçlarını kulaklarını filan. Bizde 5 aylıktan beri yapıyoruz önceki doktorumuz bilmeden yapıyor dedi bu doktor farkına varmış saçının ve kulağının dedi. :)
Bu arada aynada kendisini göstermek çok iyiymiş kızlar biz sabahları kalkınca günaydınımızı aynaya bakarak diyoruz kızımla ve kızım çok mutlu oluyor.
Çok şükür canım. Doktoroda gülücükler attımı cimcime?
Sen kafasını kaşıyor deyince ben zaten sevinmiştim cnm, çünkü güzel bir ilerleme olduğunu biliyordum, benim kızım henüz yapamıyor diye yazmıştım, dün gece uyurken kulağını tutmuştu, ama tesaffümi arkası gelir mi bilmem. Birde videolarından takip ediyoruz prensesi, rahatca yorum yapalım :) bence kilosu boyu ve hareketleri çok iyi, iyi ve ileride. Burda birçok anne bunu söyleyebilir sanırım çünkü hepimiz saniye saniye bebek hareketleri izliyoruz.
Tarifleri bekliyoruzzz.
Saç ve kulak en erken 6 ay, yani prensesimiz erken keşfedenlerden :)
Evet söylediğin cok mantikli. Birkac yerde okudum bu sekilde öneriliyor. Ilk ne yapay simdi? Sebze derken corba gibi mi pure gibi mi?
Kızlar kızımla sevişirken baya hasar alıyorum artık :) ben onu öpüyorum eğilip, o da iki eliyle yüzümü tutuyor ama yumruk yaparak, yüzümü kendisine çekiyor öpmek için, göz altlarım yanaklarım minnacık tırnak izleri oldu. Bazende saçlarımı çok güçlü çekiyor oynarken, ellerinden saç temizliyorum :) son olarak dişimi kırıyorduk, kızımın çok sevdiği bir kolyem var, sürekli onu takıyorum 1-2 aylıkken emzirirken izlerdi kolyeyi şimdide eliyle pıt pıt yapmayı çok seviyor. Boyu uzun değil ama aşağı doğru yuvarlak sallantısı var ve birbiri içinde dönen halkalar, onlarla oynuyor bende izin veriyorum. Zaten o yüzden hep bu kolyeyi takıyorum artık. Bugun eliyle kolyeye öyle sert vurduki, gelip dişime çarptı, bayada ağır ucusonrada kafasını yana bükmüş üzgün bakıyor sanki özür diler gibi :) yerimmmm.
Kızlar d vitamini vermemezlik yapmayın çok önemliymiş. Dedim doktora güneşe çıkarıyorum gerek varmı var dedi. Kemik gelişimi için çok çok önemliymiş.
ivycim ben de kulağıyla oynamamnın gelişme olduğunu bilmiyordum az önce dediğim gibi benim kız gayet bilinçli bi şeilde kulağıyla oynuyor nerdeyse 15 gündür falan, ama bunun yanısıra hala dönemiyor yere kuvvetli basamıyor vs.
bence kızın bilinçli tutumuştur kulağını ki yanlışlıkla tuttuysa bile artık orda bir kulak olduğunu öğrendi:):):) bundan sonra hep yapacaktır
ne komik demi minicik şeyler mutlu ediyor bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?