2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bizde değiştirdik doktorumuzu 1 saatten fazla kaldık odada ilk kez gittiğimiz için herhalde herşeyini konuştuk doğumu vs sonraki aylardaki kilo boy baş artışlarını vs.

Hepimizin bebeğine maşallah canım :)

Son düzenleme:
Günaydınnn arkadaşlar gerçi öğle oldu ama:))) size birsey soracagim; simdi 6 subatta 6.ayimiz doluyor. Ben bugun elmayi rendeleyip vereyim mi yoksa doktor kontrolünu mu bekleyeyim?

canım benim hep duyduğum 6.aydan sonra zorlanıyolar katı gıdaya alışmak da ben ce yavaş yavaş tatdırmanda fayda var,
ama bazı doktorlar sebzeyle bazıları meyveyle başlatıyo
ben de sebzeyle başladım ç
nkü meyve tadına alışırsa tatalı olduğu için onu sever onu tatsız olduğu için sebze yemez diyedüşündüm ki bazı doktorlar bunu savunuyor
o yüzden ben sebzeyle başladım, şimdi meyveyi de sebzeyi de seviyor,
6 ayı dolunca günde bir öğününü katı gıdayla yapıcam şimdilik yarım fincan şeklinde gidiyoruz ki hergün vermiyorum 2-3 günde bir veriyorum yani tatdırma aşamasındayım ben de
daha sonra zorlanmaması için tataırman da fayda var 1 tatalı kaşığıyla başla 6 şubata kadar yarım fincan ver bence 6 şubattan sonra artık 1 öğün katı gıda olur

kızlar biz de 5 aylığız benim kzızımda bu ay sürekli kulağı ve saçıyla oynuyor, hatta elini kulağından ayıramıyoruz bazen çekiştiriyor falan
haaa bir de son 3 gündür altını değiştiririken kukusunu yakalıyor, oynuyor falan kızım çek ayıp diyorum sürekli ama sonra kızıyorum kendime daha şimdiden ayıpı öğretiyorum ona diye
ne yapmama lazım bilmiyorum kukusuyla oynamaması için, eskiden altını açar az güneşte bekletridim şimdi eli sürekli orda olduğu için öyle açık bekletemiyorum

Evet söylediğin cok mantikli. Birkac yerde okudum bu sekilde öneriliyor. Ilk ne yapay simdi? Sebze derken corba gibi mi pure gibi mi?

Hera annesine vardigini soylemisti ii gecmis yolculuklari. Donunce haber aliriz artik

Bir haftadır benim oğlan da yapıyor yanlislikla vuruyor falan. Doktor haz aldigi icin degil keşfettigi icin eller dedi. Ee sırayla hepsi. Once ellerink kesfettiler sonra sac kulak ayak derken sırada oralari var

Cok sevindim dert etme daha fazla. Eeee biz senin kizin gelisiminin ii oldugunu biliyirduk zatennnn :))
Buarada sac ve kulak cekme 7-8 ay icin miymis? Biz de 5.ayda basladik mutlu oldum ben de kizim adina oley :)

Benim kızda altı açıkken aynen senin kızın yaptığını yapıyor birde bezi bağlıyken bezini çekip duruyor :)

Bu arada hera iyiymiş eşi her gün 3-4 kere arıyormuş birde görüntülü filanda arıyormuş maşallah diyim aman :)

Cok sevindim dert etme daha fazla. Eeee biz senin kizin gelisiminin ii oldugunu biliyirduk zatennnn :))
Buarada sac ve kulak cekme 7-8 ay icin miymis? Biz de 5.ayda basladik mutlu oldum ben de kizim adina oley :)

Evet canım yani 7. ayda filan keşfederlermiş saçlarını kulaklarını filan. Bizde 5 aylıktan beri yapıyoruz önceki doktorumuz bilmeden yapıyor dedi bu doktor farkına varmış saçının ve kulağının dedi. :)

Bu arada aynada kendisini göstermek çok iyiymiş kızlar biz sabahları kalkınca günaydınımızı aynaya bakarak diyoruz kızımla ve kızım çok mutlu oluyor.

Kızlar d vitamini vermemezlik yapmayın çok önemliymiş. Dedim doktora güneşe çıkarıyorum gerek varmı var dedi. Kemik gelişimi için çok çok önemliymiş.

Son düzenleme:
Bir haftadır benim oğlan da yapıyor yanlislikla vuruyor falan. Doktor haz aldigi icin degil keşfettigi icin eller dedi. Ee sırayla hepsi. Once ellerink kesfettiler sonra sac kulak ayak derken sırada oralari var

Bu dönemlerde hepsi yapacak sırayla bunu, suanda sadece ellerinin uzanabildiği yerleri keşfetme dönemi, yani bence kulağıyla nasıl oynuyorsa dokunarak anlamaya çslışıyorsa diper uzvları içinde aynısı yspacaktır doğal olarak. Başka türlü tanıyamaz vucudunu.

Luboyfcum yanlış anlama lütfen, ama ben özellikle belli bir bölgeye dokunduğunda elini çektirmez veya ayıp demezdim. Hem daha cazip hale gelir hemde duygularını bastırmış olursun daha bu yaşlarda. Önce ne olduüunu keşfetsin, zaten büyüdükçe kendisi mahremiyet kazanacaktır.

Maşallahh diyelim :)

Saç ve kulak en erken 6 ay, yani prensesimiz erken keşfedenlerden :)

ivycim ben de kulağıyla oynamamnın gelişme olduğunu bilmiyordum az önce dediğim gibi benim kız gayet bilinçli bi şeilde kulağıyla oynuyor nerdeyse 15 gündür falan, ama bunun yanısıra hala dönemiyor yere kuvvetli basamıyor vs.

bence kızın bilinçli tutumuştur kulağını ki yanlışlıkla tuttuysa bile artık orda bir kulak olduğunu öğrendi:):):) bundan sonra hep yapacaktır

ne komik demi minicik şeyler mutlu ediyor bizi

Saç ve kulak en erken 6 ay, yani prensesimiz erken keşfedenlerden :)

Valla ivy cim ilk doktorumuza sorduğumda bilinçsiz yapıyor dedim bende üstünde durmadım. Zaten gelişmemiş büyümemiş deyince çok üzülmüştüm o zaman hatırlamak bile istemiyorum. Bu doktorumuz 7.yada 8. aylarda yapılan birşey dedi senin kızın erken keşfetmiş dedi. Dedim erken döndü şuan geri geri gidiyor dedim dedi erken yürüyebilir yada uzun süre emekleyebilir dedi sonra ayaklarının üzerine bastırdı bir kaç kere bastı kızım maşallah dedi.

Yani ben buraya yazdığımda sen güzel dediğinde çok mutlu olmuştum sağol canım.

Evet söylediğin cok mantikli. Birkac yerde okudum bu sekilde öneriliyor. Ilk ne yapay simdi? Sebze derken corba gibi mi pure gibi mi?

canım ben avakado vermiştim
tek tek tatadır direk çorbaya girme
önce havuç, sonra patates, sonra balkabağı şeklinde minicik haşlayıp tattır ben öyle yapmıştım
sonra da hepsini karıştırıp vermeye başladım
meyveleri de tek tek önce elma sonra armut vs. şeklinde sonra atıyorum havuçla bir dilim armutu karıştırıp sonra tek tek diğer sebzeleri de katarak bu şekilde 15 gün bıyunca tatatırma yap
istersen doktorunu telefonla arayıp sor 6. ayı bekle derse de sen yine minik minik tattırırsın

Kızlar kızımla sevişirken baya hasar alıyorum artık :) ben onu öpüyorum eğilip, o da iki eliyle yüzümü tutuyor ama yumruk yaparak, yüzümü kendisine çekiyor öpmek için, göz altlarım yanaklarım minnacık tırnak izleri oldu. Bazende saçlarımı çok güçlü çekiyor oynarken, ellerinden saç temizliyorum :) son olarak dişimi kırıyorduk, kızımın çok sevdiği bir kolyem var, sürekli onu takıyorum 1-2 aylıkken emzirirken izlerdi kolyeyi şimdide eliyle pıt pıt yapmayı çok seviyor. Boyu uzun değil ama aşağı doğru yuvarlak sallantısı var ve birbiri içinde dönen halkalar, onlarla oynuyor bende izin veriyorum. Zaten o yüzden hep bu kolyeyi takıyorum artık. Bugun eliyle kolyeye öyle sert vurduki, gelip dişime çarptı, bayada ağır ucu sonrada kafasını yana bükmüş üzgün bakıyor sanki özür diler gibi :) yerimmmm.

Yerim ben onu maşallah yavruma :)

Benim kızda çok çekiyor saçlarımı zaten dökülüyor birde o çekiyor kel kalacağım yaa

Kızlar d vitamini vermemezlik yapmayın çok önemliymiş. Dedim doktora güneşe çıkarıyorum gerek varmı var dedi. Kemik gelişimi için çok çok önemliymiş.

emelcim ben daha hiç d vitamini vermedim yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama hergün 10 dakika balkona çıkartıp güneşlendiriyorum kollarını bacaklarını sıvıyorum boynu başı açık bi şekilde güneş alıyor, zaten burası çok sıcak 4 mevsim kuvvetli bir güneş var
ben de bolca et tüketiyorum ve yeşil salata bir de kendim d vitamini takviyesi alıyorum
ona rağmen d vitamini vermem gerekir mi bilmiyıorum
benim doktorum da multi mini diye bi vitamin vemişti sağlık ocağından da dvit vermişlerdi ama ikisini de vermedim
görümcem hemşire 3 yaşında kızı var o da hiç d vitamini vermemeiş onun da kızı premature doğmuştu şimdi 3 yaşında yaşıtlarına göre hem bıyu hem kilosu çok iyi
6.ay da kan testi yaptır eksikse o zaman ver dedi bana
çünkü o vbitaminlerin içindeki katkı maddeleri henüz 6.ayını doldurmadığı için zararalı olabilioyrmuş
ben de 6.ayını doldurmasını bekliyorum hemen tetst yaptırcam gerekirse vericem d vitaminini
ama yanlış mı yapıyorum bilmiyoırum çünkü kızım emerken çok fazla terliyor bir de uykuya dalarken özellikle başı terliyor
bu da d vitamini eksikliğinden olabiliyormuş bimiyorum umarım yanlış yapmıyorumdur

Canım işte burada her çocuk bir değil diyoruzya sık sık, bazen anneler yazardı bebeğim hala dönmedi diye, kaygılanırlardı...

Bak kimisi erken dönüyor, kimisi erkenden saşlarını keşfediyor, kimisi erken ses çıkarmaya başlıyor.... Bunlar hep olacak, zamanla hepsi herşeyi yapacaklar işte.

Maşallah Beril e o da erkenden keşfetmiş minik kulacığı :) hatta baya erken. Diğerleri de olacaktır zamanla canım.

Benim kızımda dönüp, tepinip, bıdı bıdı konuşup duruyor :) çok farklı sesler çıkarmaya başladı, geçen gün vallaaa bile dedi :)))) yani çıkardığı ses ona benziyordu. Anne baba dede mam sesleri çıkarıyor ama bu kadar şimdilik. Karın üstü durmayı sevmiyor hala. Sırt ğstü geriye emekliyor sadece. Ayaklarını ağzına götüremiyor. Başına falan dokunamıyor. Tam 5 ay 1 haftalığız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…