- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.681
emelcim ben daha hiç d vitamini vermedim yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama hergün 10 dakika balkona çıkartıp güneşlendiriyorum kollarını bacaklarını sıvıyorum boynu başı açık bi şekilde güneş alıyor, zaten burası çok sıcak 4 mevsim kuvvetli bir güneş var
ben de bolca et tüketiyorum ve yeşil salata bir de kendim d vitamini takviyesi alıyorum
ona rağmen d vitamini vermem gerekir mi bilmiyıorum
benim doktorum da multi mini diye bi vitamin vemişti sağlık ocağından da dvit vermişlerdi ama ikisini de vermedim
görümcem hemşire 3 yaşında kızı var o da hiç d vitamini vermemeiş onun da kızı premature doğmuştu şimdi 3 yaşında yaşıtlarına göre hem bıyu hem kilosu çok iyi
6.ay da kan testi yaptır eksikse o zaman ver dedi bana
çünkü o vbitaminlerin içindeki katkı maddeleri henüz 6.ayını doldurmadığı için zararalı olabilioyrmuş
ben de 6.ayını doldurmasını bekliyorum hemen tetst yaptırcam gerekirse vericem d vitaminini
ama yanlış mı yapıyorum bilmiyoırum çünkü kızım emerken çok fazla terliyor bir de uykuya dalarken özellikle başı terliyor
bu da d vitamini eksikliğinden olabiliyormuş bimiyorum umarım yanlış yapmıyorumdur
Canım işte burada her çocuk bir değil diyoruzya sık sık, bazen anneler yazardı bebeğim hala dönmedi diye, kaygılanırlardı...
Bak kimisi erken dönüyor, kimisi erkenden saşlarını keşfediyor, kimisi erken ses çıkarmaya başlıyor.... Bunlar hep olacak, zamanla hepsi herşeyi yapacaklar işte.
Maşallah Beril e o da erkenden keşfetmiş minik kulacığı :) hatta baya erken. Diğerleri de olacaktır zamanla canım.
Benim kızımda dönüp, tepinip, bıdı bıdı konuşup duruyor :) çok farklı sesler çıkarmaya başladı, geçen gün vallaaa bile dedi :)))) yani çıkardığı ses ona benziyordu. Anne baba dede mam sesleri çıkarıyor ama bu kadar şimdilik. Karın üstü durmayı sevmiyor hala. Sırt ğstü geriye emekliyor sadece. Ayaklarını ağzına götüremiyor. Başına falan dokunamıyor. Tam 5 ay 1 haftalığız.
Kizlar ben cok dertliyim aslinda bu konuda. Sizden de akil alayim isterim. Ben nisanda ise baslicam aslinda kamera bakici dusunuyordum ama annem ben bakarim dedi. Bi akrabamiz var burada annem rica etmis olur demis ama kocasini ikna etmesi gerekiyomus. Annemi cok sever o akrabamiz. Nisandan haziraza ben bakarim sonra da akraba bskar diyor. Ama o kadin uzak oturuyomus saatler sorun olabilir. Annem bi yandan 2 yil bakarim senin cocuguna diyo, buraya kiraya bile gelmeyi goze aldi. Ama kocam itiraz edecek ben biliorum, evlendigimizde bile annelere baktirilmasino iygun bulmadigini onlarin da bi hayati oldugunu dln soyler. Annem buraya kiraya gelirse kirasini ben vericem bakici paradi yerine ayni para sonucta. Ama kocam itiraz edecek biliom. Napsam?annemden iyi kimse de bakamaz bi ona guvenebilirim.
Şimdi yazayım size doktor amcamızın dediklerini.
Öncelikle yeni doktorumuz. Doktorumuzu değiştirdik.
Kızım erken doğduğu için 2 yaşına kadar yaşıtlarını anca yakalayabilir doktorumuz. O yüzden normal doğan bebeklerin kilo-boy-baş çevresi ile kıyaslanmaz. Zaten hiçbir bebek bir değildir. Her bebek farklı bir bireydir.
Anne sütü ağırlıklı ek gıdaya devam edebilirmişiz. Ve ilk aylar aldığı gibi kilo almaz boyu uzamazmış.
Bıngıldağımız kapandı kapanıyor bizim kafası büyüdükçe sorun yokmuş. Kızımın şuan kafası boyu ve kilosu normalmiş.
Kan ilacı vermediğimi söyledim kan değerine bakalım dedi baktık kan değeri iyi yani çak az düşük ilaç kullanmasına gerek yok dedi. Sen pekmez ye kırmızı et ye ve yeşil yapraklı sebze meyve ye kızın senden alır gerekli demiri dedi.
D vitaminini sordum öyle birşey yok dedi ama eğer için rahat değilse acd kullanabilirsin dedi.Çocuğuna vereceğin herşeyi araştırıp vermen çok güzel dedi içinde bir kuşku olursa bir ilaça vs karşı ara dedi.
Kavanoz mamalarını sordum hepsi aynı dedi hepsinden verebilirsin dedi ama eğer evdeysen daima taze hazırla ver dedi. Dışarı filan olduğunda verebilirsin dedi.
Kızımın bir çok hareketine baktı ayaklarını bastırdı kızım bastı. Ellerinden tuttu kızım kalktı filan dedi maşallah çok ileride gelişimi. Oturtabilirsin destekli dedi. Oturtuyorum dedim.
Kulağını ve saçını çekmesi gelişimi ile ilgiliymiş aslında 7 yada 8 ayda fark edermiş bebek saç ve kulağını senin kız erken farketmiş dedi.
Çok iyi beslemişsin çok iyi bakmışsın dedi sakın kilosu az diye üzülme dedi çok sağlıklı dedi ayrıca 5 aylık bebek için kilosu normal dedi. Anne sütüne ağırlık ver sürekli. Kilosu başı ve boyu birbiri ile orantılı dedi.
EK gıda için 10 sayfalık bir dosya verdi içinde tariflerde var sizlere de yazacağım tarifleri ben deneyeyim ona göre yazacağım.
Doktordan çok ama çok mutlu geldim çok şükür.
Çok sevindim canım. Son videoyu da izletseydin. Kızına direk araba al derdi belki doktor. :)) bence yapısı milyon diyecektim geçen gün hadi dedim doktora bi gitsinler bi içi ferahlasın sonra konuşuruz.
kızlar biz de 5 aylığız benim kzızımda bu ay sürekli kulağı ve saçıyla oynuyor, hatta elini kulağından ayıramıyoruz bazen çekiştiriyor falan
haaa bir de son 3 gündür altını değiştiririken kukusunu yakalıyor, oynuyor falan kızım çek ayıp diyorum sürekli ama sonra kızıyorum kendime daha şimdiden ayıpı öğretiyorum ona diye
ne yapmama lazım bilmiyorum kukusuyla oynamaması için, eskiden altını açar az güneşte bekletridim şimdi eli sürekli orda olduğu için öyle açık bekletemiyorum
Valla ivy cim ilk doktorumuza sorduğumda bilinçsiz yapıyor dedim bende üstünde durmadım. Zaten gelişmemiş büyümemiş deyince çok üzülmüştüm o zaman hatırlamak bile istemiyorum. Bu doktorumuz 7.yada 8. aylarda yapılan birşey dedi senin kızın erken keşfetmiş dedi. Dedim erken döndü şuan geri geri gidiyor dedim dedi erken yürüyebilir yada uzun süre emekleyebilir dedi sonra ayaklarının üzerine bastırdı bir kaç kere bastı kızım maşallah dedi.
Yani ben buraya yazdığımda sen güzel dediğinde çok mutlu olmuştum sağol canım.
Benim kızımda saçtıysa kulağıyla oynuyor hemde baya oldu. Çok küçükken emerken yada biberondan beslenirken saçını yoluyordu. Kulağı ve saçı ile birlikte oynamasıda gene bayadır var. Ne kadar oldu hatırlamıyorum çünkü önemli olduğunu düşünmemiştim. Birde bu sabahtan beri yatmamaya çabalıyor yani kafa hep havada kalkalım artık modunda. Sabah o kadar yormuşki kendini uykuya dalamadı ağladı. 1-2 aylıkken yaptığımız gibi göğsüme yatırıp sakinleştirdim. Uyudu öyle. Özlemişim bende. Şimdide oyun halısının yüz vermediği tek oyuncağıyla kavga ediyor. Çok komik bunlar ya.
Benim kızım sakin maşallah. Ağrısı filan olmasın.benim kızım atak mı geçiriyor diş mı çıkartacak bilmiyorum ama 1 haftadır o kadar huysuz ki yatmıyor oturmuyor oyuncaklarıyla oynamıyor hep kucakta olacak ve gezecek. çok mızmızsizin bebekleriniz nasıl bu aralar?
Burka o kadar ciddi şeyler yaşadın ama hep pozitifsin. Enerjin düşmüştür tabii ama biz hissetmedik hiç. Tebrik ediyorum arkadaşım seni
emelbaha: dr.un sölediklerine çok sevindim cnm, büyüyorlar nasıl hızlı..sağlıklı huzurlu olsunlar da dediğin gibi boy kilo tip mühim diil..ek gıda konusunda okuduklarını yazmanı sabırsızlıkla bekleyeceğim cnm,anneme saat 5-6 gibi varırım da net var mı blmyrm wifi varsa yazarım bnm telde net paketim yok, zaten çok giriyosun dio eşim bi de paket olursa hiç çıkmazmışım:26: haklı aslında..
Ivy: ben kolye yüzük küpe bileklik vb herşeyi kaldırdım yüzüne boynuna sürtülmesin die..süsümden eksik kaldım..kuzucukla oyunlarınıza bayılıyorum ben, özür dilemiştir o kıyamaz anneciğine..nasıl masum ve mahsun oluveriyorlar..bıdı bıdı konuşmalar bzde de var, bnm oğlanda anası gibi düşük çene aynı dediğin gibi mammamama dededeannnee dio sanki, emeklemeye hevesi var gibi ama pek beceremiyo
beklecim saol cnm kısa yol zaten 150km yakın çok şükür hava da güzel rahat gideriz inşanneme gidiom tabiki eğlenceli olucak arkadaşlar kuzenler kızkardeşlerim tam cümbüşş
en ii bakıcı tabisi anneciklerdir, inş. eşin ikna olur kolaycaa
aybike gelince hbrleri alırsınız bnde akşam bakarım kısmetse..
Lepistess: inş. gönlüne göre bakıcı bulursun cnm dualarımızdasın..
ben kaçar kızlar kociş gelcek yemek yiip çıkarız hoşçakalın öpüldünüz
Valla ivy cim ilk doktorumuza sorduğumda bilinçsiz yapıyor dedim bende üstünde durmadım. Zaten gelişmemiş büyümemiş deyince çok üzülmüştüm o zaman hatırlamak bile istemiyorum. Bu doktorumuz 7.yada 8. aylarda yapılan birşey dedi senin kızın erken keşfetmiş dedi. Dedim erken döndü şuan geri geri gidiyor dedim dedi erken yürüyebilir yada uzun süre emekleyebilir dedi sonra ayaklarının üzerine bastırdı bir kaç kere bastı kızım maşallah dedi.
Yani ben buraya yazdığımda sen güzel dediğinde çok mutlu olmuştum sağol canım.
Yerim ben onu maşallah yavruma :)
Benim kızda çok çekiyor saçlarımı zaten dökülüyor birde o çekiyor kel kalacağım yaa
emelcim ben daha hiç d vitamini vermedim yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama hergün 10 dakika balkona çıkartıp güneşlendiriyorum kollarını bacaklarını sıvıyorum boynu başı açık bi şekilde güneş alıyor, zaten burası çok sıcak 4 mevsim kuvvetli bir güneş var
ben de bolca et tüketiyorum ve yeşil salata bir de kendim d vitamini takviyesi alıyorum
ona rağmen d vitamini vermem gerekir mi bilmiyıorum
benim doktorum da multi mini diye bi vitamin vemişti sağlık ocağından da dvit vermişlerdi ama ikisini de vermedim
görümcem hemşire 3 yaşında kızı var o da hiç d vitamini vermemeiş onun da kızı premature doğmuştu şimdi 3 yaşında yaşıtlarına göre hem bıyu hem kilosu çok iyi
6.ay da kan testi yaptır eksikse o zaman ver dedi bana
çünkü o vbitaminlerin içindeki katkı maddeleri henüz 6.ayını doldurmadığı için zararalı olabilioyrmuş
ben de 6.ayını doldurmasını bekliyorum hemen tetst yaptırcam gerekirse vericem d vitaminini
ama yanlış mı yapıyorum bilmiyoırum çünkü kızım emerken çok fazla terliyor bir de uykuya dalarken özellikle başı terliyor
bu da d vitamini eksikliğinden olabiliyormuş bimiyorum umarım yanlış yapmıyorumdur
İvy cim benim kız ayaklarını ağzına götürüyor birde çok konuşuyor aynen dediğin gibi. Hele odada tekse ve ayna varsa kendi ile bayağı konuşuyor. Doktorda da hemşire onu tutuyordu bizde doktorla konuşuyorduk ben doktorla konuşunca kızım ona birşey dediğimi sanıyor ve söyleniyor gülüyor doktorda kızımı takip edip gülüyor :)
Yani ben kimle konuşsam kızım çok mutlu oluyor ve gülüyor söyleniyor :)
kesinlikle haklısın en iyi anneler bakar
bence sen eşine kötü bakıcı hikayeleri anlatmaya başla:):):):)
o da kıyamaz kızına beklecim, en azından 1.5 yaşına kadar falan annen baksa çok iyi olur, sonra zaten eğer bakıcısnı sevmezse anlarsın iyi bakmadığını, ama bence yine de kamera koymak lazım,
bizim de bakıcı gelmek üzere, avat diye konuşan bir türkmen bakıcımız olcak:):):) benim kız evet yerine avat diye konuşmaya başlarsa hiç şaşırmam, ama bir arabın bakması ve ilk kelimelerini hemşi hemşi bei bei demesinden iyidir:):):)
ben de annem baksın isityorum en azından 1 yaşına kadar ama babam türkeiyede yalnız ona kıyamıyorum, bir de çok yoğun çalışıyor işleri çok yoğun çok yorluyor annem en azından babama destek oluyor,
neyse umaırm bakıcmız iyi çıkar da annem arar ara gelir
ama seni çok iyi anlıyorum bu bakıcı konuları gereçkten çok can sıkıcı insanın içi sadece yakınına emanet edince bi nebze olsn rahat ediyor
o akraba da iyi alternatifmiş bence onu da değerlendirmen daha iyi olabilir
emelbaha: dr.un sölediklerine çok sevindim cnm, büyüyorlar nasıl hızlı..sağlıklı huzurlu olsunlar da dediğin gibi boy kilo tip mühim diil..ek gıda konusunda okuduklarını yazmanı sabırsızlıkla bekleyeceğim cnm,anneme saat 5-6 gibi varırım da net var mı blmyrm wifi varsa yazarım bnm telde net paketim yok, zaten çok giriyosun dio eşim bi de paket olursa hiç çıkmazmışım:26: haklı aslında..
Ivy: ben kolye yüzük küpe bileklik vb herşeyi kaldırdım yüzüne boynuna sürtülmesin die..süsümden eksik kaldım..kuzucukla oyunlarınıza bayılıyorum ben, özür dilemiştir o kıyamaz anneciğine..nasıl masum ve mahsun oluveriyorlar..bıdı bıdı konuşmalar bzde de var, bnm oğlanda anası gibi düşük çene aynı dediğin gibi mammamama dededeannnee dio sanki, emeklemeye hevesi var gibi ama pek beceremiyo
beklecim saol cnm kısa yol zaten 150km yakın çok şükür hava da güzel rahat gideriz inşanneme gidiom tabiki eğlenceli olucak arkadaşlar kuzenler kızkardeşlerim tam cümbüşş
en ii bakıcı tabisi anneciklerdir, inş. eşin ikna olur kolaycaa
aybike gelince hbrleri alırsınız bnde akşam bakarım kısmetse..
Lepistess: inş. gönlüne göre bakıcı bulursun cnm dualarımızdasın..
ben kaçar kızlar kociş gelcek yemek yiip çıkarız hoşçakalın öpüldünüz
Canım kızın suluğa alıştı mı ?
Benim kızımda saçtıysa kulağıyla oynuyor hemde baya oldu. Çok küçükken emerken yada biberondan beslenirken saçını yoluyordu. Kulağı ve saçı ile birlikte oynamasıda gene bayadır var. Ne kadar oldu hatırlamıyorum çünkü önemli olduğunu düşünmemiştim. Birde bu sabahtan beri yatmamaya çabalıyor yani kafa hep havada kalkalım artık modunda. Sabah o kadar yormuşki kendini uykuya dalamadı ağladı. 1-2 aylıkken yaptığımız gibi göğsüme yatırıp sakinleştirdim. Uyudu öyle. Özlemişim bende. Şimdide oyun halısının yüz vermediği tek oyuncağıyla kavga ediyor. Çok komik bunlar ya.
benim kızım atak mı geçiriyor diş mı çıkartacak bilmiyorum ama 1 haftadır o kadar huysuz ki yatmıyor oturmuyor oyuncaklarıyla oynamıyor hep kucakta olacak ve gezecek. çok mızmızsizin bebekleriniz nasıl bu aralar?
Saol canım,
Tabi ağlaya ağlaya sabahı ettiğim çok oldu amaburası benim kafa dağıtma yerim o yüzden pozitif olmaya çalışıyorum,
Herkesin sorunu kendine göre büyük ama en önemlisi sağlık hele evladının sağlığı için insanın yapamayacağı şey yok.
Çok şükür evimizdeyiz aşıda cts olucak geriden de olsa ilerliyoruz ya bunu bile yaşayamayanlar var diyorum kendime,
CANIM SANA İYİ TATİLLEERR... ÇOK ÇOK EĞLENİRSİN İNŞALLAH.
Beklebeklecim bende kızımı en rahat kuşkusuz anneme bırakıp gidebilirdim ben ona kızsamda söylensemde unutulurdu herşey ama söz konusu akraba olunca ??? soru işaretleri belirdi bende. hani dostla ye iç alışveriş yapma demişler ya o hesap. ben yan dairedeki komşumla bakıcı diyoloğu içine girmeye cesaret edemedim açıkcası.Allah korusun bi olumszluk olduğunda nasıl ben artık sana baktrmak istemiyorum dicem hadi dedim nasıl yüz yüze bakıcam. yani akraba da bana riskli geliyor. akrabanın bi yanlışını görsende gelme artık diyemezsin zor yani...
Evet canım yani 7. ayda filan keşfederlermiş saçlarını kulaklarını filan. Bizde 5 aylıktan beri yapıyoruz önceki doktorumuz bilmeden yapıyor dedi bu doktor farkına varmış saçının ve kulağının dedi. :)
Bu arada aynada kendisini göstermek çok iyiymiş kızlar biz sabahları kalkınca günaydınımızı aynaya bakarak diyoruz kızımla ve kızım çok mutlu oluyor.
Kızlar kızımla sevişirken baya hasar alıyorum artık :) ben onu öpüyorum eğilip, o da iki eliyle yüzümü tutuyor ama yumruk yaparak, yüzümü kendisine çekiyor öpmek için, göz altlarım yanaklarım minnacık tırnak izleri oldu. Bazende saçlarımı çok güçlü çekiyor oynarken, ellerinden saç temizliyorum :) son olarak dişimi kırıyorduk, kızımın çok sevdiği bir kolyem var, sürekli onu takıyorum 1-2 aylıkken emzirirken izlerdi kolyeyi şimdide eliyle pıt pıt yapmayı çok seviyor. Boyu uzun değil ama aşağı doğru yuvarlak sallantısı var ve birbiri içinde dönen halkalar, onlarla oynuyor bende izin veriyorum. Zaten o yüzden hep bu kolyeyi takıyorum artık. Bugun eliyle kolyeye öyle sert vurduki, gelip dişime çarptı, bayada ağır ucusonrada kafasını yana bükmüş üzgün bakıyor sanki özür diler gibi :) yerimmmm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?