- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.701
İyi birşey tabi annesi maşallah oğluşuna :)Kizlar benim oglum da ana kucağına yatirdigimda kalkmaya çalışıyor. Mutfakta isim oldugunda koyuyorum icine. Ama durmuyor yariya kadar kalkiyor. Sallanan oyuncaklari cekerek kuvvet aliyor daha da kalkıyor resmen kendi oturuyor. Iyi birsey mi bilemedim.
Bir de suluk ve mevye filesi alacagim. Önerdiğimiz marka var mi?
Canım bazn bu doktorların pat diye yorum yapmaları gerçekten moral bozuyor, hamgimize olmadıkiama bak ne güzel haberlerle döndün, kızının maşallahı var (ben dün izleyince duada ettim ona) gayet kıpır kıpır, çok güzel şeyler yapıyor. Bir sabah bir uyanacaksın kız kalkmış gidiyor ahahah :) videolarının devamı ı bekliyoruz mutlaka...
Sorma canım yaa, çok canım yanıyor ama yinede çekmiyorum elini acıtmayım diye, kendi kendine bırakmasını bekliyorum. Ah bu annelik neler yaptırıyor insana.
Canım daha öncede yazmıştım burdan sana, d vitamini anne sütüyle geçmiyor diye biliyorum. Ama sen Beril i güzelce güneşlendiriyorsun her gün zaten Tunus güneşinde :) bence eşdeğerdir. Benimde d vitamini vermeyen tanıdıklarım var ama yinede risk işte, ben şahsen risk alamam, ömür boyu ağlayamam sonra. Allah korusun yavrularımızı.
Benim kızımda öyle, sosyal bebek deniyor onlara canım. Oyuncaklardan çok insanlarla iletişim kurmayı seviyor. Biz zaten 2 aylıktan itibaren ayna karşısında oynatız hep, çok seviyor aynayı. Birde mesela starbucksda falan sıradaysak, hemen önündekine vuruyor pat pat, benle konuşsun diye. Geçen gün tramvayda gidiyoruz, bende etrafı izlesin diye mutlaka pusetinden çıkarıp kucağıma alıyorum, karşımızda bir amca oturuyordu, ağğğğ ağğğğğ bağırıyor adama bana baksın diye, o da ilk başta bakmadı, çok sinirlendi kızım. Pat pat vuruyor dizine adam duysun diye. Sonra nihayet adam farketti bizimkinin ona bağırdığını, hemen bıdır bıdır başladı birleyler anlatıyor kahkaha atıyor. İnsanları çok seviyor kızım inşallah hiç değişmez :)
Sizin bakıcınız ne zaman geliyor canım?
Ahhh ben bırakamıyorum canım ya, makjayı falan unuttuk zaten artık, saç modellerimizde kısıtlı, bari takılarımız kalsın :)
Alışamadı maalesef canımama çok güzel yer atıyor. Eline veriyorum çat yere vuruyor. Yeniden veriyorum galan bu döngü böyle baya gidiyor :)
Canım bende göğsümde uyutmayı çok özlüyorum, helede emzirmeyi bıraktıktan sonrazar zor kendi kendine uyumaya alıştırdık şimdide kucaklıyorum arada bir :) yine alışmaz kucağa inşallah.
Benimkide 2 gündür öyleydi canım, ben atak haftarından haberdar değilim valla, ansızın gelsin öncesinde bekleyip panik olmayım boşuna diye hiç bakmadım :) benimkide aynen hep kucakta sakinleşiyprdu, mızmızdı ama 2 güne bitti çok şükür, ama sakinleştikten sonra gelen bir yenilik olmadı.
Bu halimize çok şükür canım, sen çok güçlü bir kadınsın belli, oğlun çok şanslı :)
Kizlar benim oglum da ana kucağına yatirdigimda kalkmaya çalışıyor. Mutfakta isim oldugunda koyuyorum icine. Ama durmuyor yariya kadar kalkiyor. Sallanan oyuncaklari cekerek kuvvet aliyor daha da kalkıyor resmen kendi oturuyor. Iyi birsey mi bilemedim.
Bir de suluk ve mevye filesi alacagim. Önerdiğimiz marka var mi?
Canım işte burada her çocuk bir değil diyoruzya sık sık, bazen anneler yazardı bebeğim hala dönmedi diye, kaygılanırlardı...
Bak kimisi erken dönüyor, kimisi erkenden saşlarını keşfediyor, kimisi erken ses çıkarmaya başlıyor.... Bunlar hep olacak, zamanla hepsi herşeyi yapacaklar işte.
Maşallah Beril e o da erkenden keşfetmiş minik kulacığı :) hatta baya erken. Diğerleri de olacaktır zamanla canım.
Benim kızımda dönüp, tepinip, bıdı bıdı konuşup duruyor :) çok farklı sesler çıkarmaya başladı, geçen gün vallaaa bile dedi :)))) yani çıkardığı ses ona benziyordu. Anne baba dede mam sesleri çıkarıyor ama bu kadar şimdilik. Karın üstü durmayı sevmiyor hala. Sırt ğstü geriye emekliyor sadece. Ayaklarını ağzına götüremiyor. Başına falan dokunamıyor. Tam 5 ay 1 haftalığız.
Biz de ayna karsisinda hoplama oyunu oynuyoruz :) bayiliyo:) zAten sarsmali seyleri cok seviyo:))
Valla canım bilmiyorum yanlış mı yapıyorsun doğru mu ?
Ben demir ilacı vermedim tahlil yaptırdık ilaç içmesini gerektirecek bir düşüklük yok kanında. Ama doktora sordum demir ilacını güneş aldırıyorum dedim yine de ver dedi kemik gelişimi için çok önemli bu zamanlarda dedi.
Ana kucağının oyuncak kısmını çıkarabilirsin canım, benimkide öyle yaptı birde poposu baya yere değiyordu artık ana kucağını bıraktık. Oyun halısının oyuncak asılan aksamlarına asılıyor benimkide kendini kaldırıyor, onlarıda yan yatırdım. Birden kendini yere vurur diye korktum.
Suluk ben 1 numara tommee tippee aldım, çok beğenerek almıştım ama kızım hüpletemedi suyu. Diğer markalarda aynı mı bilemiyorum.
İyi birşey tabi annesi maşallah oğluşuna :)
Peki biberonla su vermeyi denedin mi canım hani belki şuan hazır değildir suluktan içmeye belki.
Çok teşekkür ederim bende kendi kızım için dua ederken hepimizin bebeklerine ediyorum. Benim kızımda İstanbul'da ilk defa tramvaya bindi. Bende senin gibi kucağıma alıyorum arabasında ise. O da hemen başladı karşımızda ki kadına gülmeye laf söylemeye kadın onu sevince delirdi bir kahkaha atıyor bütün herkes döndü bize baktı :) Sonra kadın ona çantasından çikolata verdi benim ki tuttu çikolatayı ağzına götürüyor aldım tabi elinden :)
Benim kızımda seviyor insanları inşallah hep severler sosyal olmaları çok iyi :)
Babası diyor zaten bir gün bir bakmışız kalkmış yanımıza yatmış diyor :)
kesinlikle haklısın en iyi anneler bakar
bence sen eşine kötü bakıcı hikayeleri anlatmaya başla:):):):)
o da kıyamaz kızına beklecim, en azından 1.5 yaşına kadar falan annen baksa çok iyi olur, sonra zaten eğer bakıcısnı sevmezse anlarsın iyi bakmadığını, ama bence yine de kamera koymak lazım,
bizim de bakıcı gelmek üzere, avat diye konuşan bir türkmen bakıcımız olcak:):):) benim kız evet yerine avat diye konuşmaya başlarsa hiç şaşırmam, ama bir arabın bakması ve ilk kelimelerini hemşi hemşi bei bei demesinden iyidir:):):)
ben de annem baksın isityorum en azından 1 yaşına kadar ama babam türkeiyede yalnız ona kıyamıyorum, bir de çok yoğun çalışıyor işleri çok yoğun çok yorluyor annem en azından babama destek oluyor,
neyse umaırm bakıcmız iyi çıkar da annem arar ara gelir
ama seni çok iyi anlıyorum bu bakıcı konuları gereçkten çok can sıkıcı insanın içi sadece yakınına emanet edince bi nebze olsn rahat ediyor
o akraba da iyi alternatifmiş bence onu da değerlendirmen daha iyi olabilir
O demir degil sanirim d vitamini, karistirdin galiba emelcim.
Valla ben tommee tippee filan bulamadım yaşadığım yerde wee ve bebedor var çoğunlukla. Netten de bakmadım o gün meyve filesi almaya çıkınca birde suluk aldım bebedor içiyor.
Biberonla vermedim canım, kaşıkla veriyorum, zaten 2-3 kaşık veriyorum uyumadan önce, az mı veriyorum sizce?
Bilmiyorum canım ek gıda da veriyorsun azar azar istersen biraz daha fazla ver. Ben suluğunu eline veriyorum içiyor biraz sonra bırakıyor . Yani kendi karar veriyor ne kadar içeceğine.
Canım açık söylemek gerekirse ben aile veya akrabalarla bu tür ilişkilere girilmemesi taraftarıyım. Annen en iyi şekilde bakar mutlaka tabii ama bu bir iki gün değil, bir iki ay değil. Çalıştığın için bu çocuğun yıllarca bakıcıya ihtiyacı olacak. Deneme yanılmayla (inşallah ilk denemede doğru insanı bulursun) içinize sinin birisini bulursanız uzun yıllar çocuğuna itina ile bakar. Annen kendi düzenini bozup sizin yanınıza kiraya gelecek bebek bakmak için, bu çok büyük bir fedakarlık, istemedende olsa kırgınlıklar olabilir, eşin veya senin en ufak tavsiyeniz onu kırabilir. Sizde sonra suçluluk duyabilirsiniz. Birde kayınvalide faktoru var tabii, bebeğinin alışkanlıklarıyla ilgili bir laf eder canın sıkılır falan...
Bebek bakmak bir iş, bence bunu ücretli ve samimi bulduğun birisine devretmek daha mantıklı. Ben olsam öyle yapardım, hem bebeğinin düzeniyle ilgili istediğin mudahaleyi yapabilirsin, hemde içine sinmeyen bir konu olursa değiştirebilirsin. Ailenlede ilişkin fıstık gibi devam eder :) bence bakıcı tut annende müsait oldukça gelip yanlarında dursun, kontrol etsin.
Belki internette vardır canım? Ben kaşık, çatal, bardak,tabak,öğütücü, suluk falan hepsini set halinde aldım tomme tippee den. Hem çok güzel duruyor hemde kullanımları rahat. Tabaklarının içinde kaşık saklama yerleride var, dışarıda yedirmek için çok güzel.
Ne kadar içiyor peki canım? Baktınmı hiç kaç ml kalıyor sulukta?
CANIM SANA İYİ TATİLLEERR... ÇOK ÇOK EĞLENİRSİN İNŞALLAH.
Beklebeklecim bende kızımı en rahat kuşkusuz anneme bırakıp gidebilirdim ben ona kızsamda söylensemde unutulurdu herşey ama söz konusu akraba olunca ??? soru işaretleri belirdi bende. hani dostla ye iç alışveriş yapma demişler ya o hesap. ben yan dairedeki komşumla bakıcı diyoloğu içine girmeye cesaret edemedim açıkcası.Allah korusun bi olumszluk olduğunda nasıl ben artık sana baktrmak istemiyorum dicem hadi dedim nasıl yüz yüze bakıcam. yani akraba da bana riskli geliyor. akrabanın bi yanlışını görsende gelme artık diyemezsin zor yani...
Belki internette vardır canım? Ben kaşık, çatal, bardak,tabak,öğütücü, suluk falan hepsini set halinde aldım tomme tippee den. Hem çok güzel duruyor hemde kullanımları rahat. Tabaklarının içinde kaşık saklama yerleride var, dışarıda yedirmek için çok güzel.
O da bir yol ama ne bileyim kiyamiyoeum
Hic tanimadigim birine birakmayakimseyi samimi bulamam gibi geliyor. Hatta ya cocugumu kacirirsa?!!! Diye bile dusundum :))))) akrabamiz olursa kabul edicem sanirim. Ama bi annem olamaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?