• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Irmak canım sen boş ver o zevzeği. Niye durup dururken ölsün yavrun. Düzenli kontrollerini yapıyorsun nasılsa. O senin cesaretini ve gücünü kıskanmış. Kıskançlığı bilinç altına vurmuş.

Penguen lepistes,e katılıyorum. Burda yapıcı yorumlarda bulunmak çok önemli. Büyük konuşmayalım hiç birimiz. Herşey insanlar için. Mesela benim annem benden 3-4 sene sonra bi bebek aldırmış. Bakamayacağını düşündüğü için. Çok sarsılmış çok vicdan azabı çekmiş. Ölümüne yakın çok anmaya başlamıştı. Babamı kaybettiğimizde ben 7 Abi'm 8 yaşındaydık annem çalıştı bize baktı kimseye muhtaç etmedi. O bebekde olsaydı 3-4 yaşlarında olacaktı. Kime bırakacaktı da çalışacaktı. Diğer 2 çocuğuna da bakamayacaktı. Sefil olacaktık belkide. Babamın öleceğini mi biliyordu. Tabiki hayır. Ama her şer de bi hayır vardır diye boşuna dememişler.

Yok ivycim bugun kontrol ettim nineler gibi dişsiz hala minigim :)))
çok güldüm canm benmde kızımı hep babaanneye benzetiyorlardı bende eşime babaannesine benzeyen tek tarafı dişleri diyorum : ) malum ikisininde ağzında dişi yok :)

ay buna bayıldım eşek sıpama yapıcam bende

canım biraz sert dille yazmışşsın kızcağızın kalbi şu an ne badireler yaşıyor. Cinayet filan değil. Bilmem kaçıncı haftaya kadar vakti var. Ben de aldırmasını istemem ama aldırısa da cinayet olduğunu düşünmyorum. Tabi şu an bu tartışma konumuz değil. Bebeğini aldıran herkes mutsuz mu yada bir sürü bebeği olanlar çok mu mutlu ? Burada birbirimizi göremyioruz kelimeler daha yumuşak olursa kalpler daha az kırlır diye düşnüyorum.

çok mutluu musmutlu olunn inşallah ...bir biberon kahve de atahan a doldur :)

canım kalbinden geçirdiğin güzellikleri allah ım versin sana. Ohh miss gibi bebek kokacak evin :) bizimkiler büyüdü bile yaa.
Ayy ev hanımı olsam 1 tane daha yaprdım ben de ayy ne doğurganlık varmış içimde yavrum olunca anladım.

sorma lepistess ya sezeryan olmayaydım belli aralıklarla doğururdum çok sevdim anne olma duygusunu ve bebeğimi :) rabbim herşeyin hayırlısını versin

canım artık ben kesin karar verdim bizim evde ben iyiysem ev iyi kötüysem kötü
sabahtan beri keyifli olabilmek için uğraşıyorum, aaa bi baktım iki gündür doğru düzgün oğluyla vakit gerçimeyen adam geldi oyunlar oynadı, beraber meyvasını yedirdik, uyurken karşılıklı kahve keyfi yaptık. hatta sizin muhabbetinizi yaptık ;) İzmirli bir arkadaşın vardı görüşüyor musunuz yazın gelecekler mi diye soruyor
kesinlikle Atahan da eşim de benim enerjimden çok etkileniyor...size sözümü tutacağım ve günü gülerek bitireceğim

hımmm tamam gerçek aybike döndüüüü

canım seni burada en iyi anlayacak kişi benim , biliyorsun bende hamileyim.
ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 1 hafta ağladım. yapamam olmaz mahvoldum diye.
ev kredimiz var ,birde üstüne kredi çekip araba aldık eşim yeni bir işe geçti ne olacağı meçhul :(
ben çalışıyorum diye güvendik,
ama bir günde hayatım değişti. doktor hamileliğin zor geçecek dedi.işten ayrılmam lazım. okadar çok borç var. ne yapıcaz bilmiyorum.
kafayı yiyecektim düşünmekten.

Ama sonra Rabbim bu evladı verdiyse vardır bir sebebi dedim. Yaradana güvendim ve sığındım. 2 .çocuk fikrine alıştırdım kendimi güçlü olup altından kalkıcam diye teselli ettim kendimi bugüne kadar :(

Ama bugün başıma gelen başka bir şeyi paylaşmak istiyorum :(

Sabah eşimin uzaktan bir akrabası beni aradı ''Irmak bu gece rüyamda eşini gördüm dedi.''
''hayırdır'' dedim.
''çok kötüydü üzgündü ağlıyordu''.dedi.
''neolmuş ki neden üzüldüğünü gördün mü''dedim.
''evet sen hastanedeymişsin,bebeğin karnında ölmüş,durumun kötüymüş falan diye bişeyler zırvaladı''
o anda dondum kaldım.şimdi bu kadın dost mu düşman mı?
sabahtan beri ağlıyorum ya karnımda öldüyse diye.o kadar tarifsiz bir acı içindeyimki.
Allahtan yarın kontrolüm var. 2li test yaptırıcaktım. ama yarın nasıl olacak bilemiyorum.
Ya öldüyse diye kendimi yedim bitirdim sabahtan beri :(

Şimdi düşündümde 1 ay önce hamile olduğumu öğrendiğimde üzüntüden ağlarken,
bugün onu kaybetme korkusuyla yanıp tutuşuyorum.
Rabbimin bana ne bahşettiğini, nasıl bir nimet verdiğini şimdi daha iyi anladım.
lütfen sende karar verirken çok iyi düşün...sevgilerle...

ırmakcım gerçekten senin takvimi gördükçe içimi ayrı bi heycan kaplıyor. topicde takvim görmeyi özlemişiz. rabbim sağ salim kavuştursun yavruna hep mutlu olun inşallah. rüyalar tersine çıkarmış. o nodan gelen telefonları artk açma bence

Yanlış kişi olmasın o canım kedicikler yazmıyor uzun zamandır çünkü ben face den konuştum. En son mesajı ayın 9 da?

Ben olaya o topic ve taraftarları veya bu topic ve taraftarları olarak bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir çok arkadaşımız her iki topiğide takip edebilir bence. Orada farklı paylaşımlar olur burada farklı. Küçükken yapardık küstüğümüz kişiyle arkadaşımızda küssün isterdik. Bu yaşta yapmayalım arkadaşlar. Ben med öbür tarafta dendiğinde de yapıcı konuşmuştum hatırlarsanız. Sadece burayı okuyorsa ve nasıl diye sorduğumuzu gördüyse niye cevap vermedi diye takılmıştım. Oda özelden yaz bacım dedi. E dedim haklısın. :))

Orhan baba: bence sende haklısın :))

Ben olaya o topic ve taraftarları veya bu topic ve taraftarları olarak bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir çok arkadaşımız her iki topiğide takip edebilir bence. Orada farklı paylaşımlar olur burada farklı. Küçükken yapardık küstüğümüz kişiyle arkadaşımızda küssün isterdik. Bu yaşta yapmayalım arkadaşlar. Ben med öbür tarafta dendiğinde de yapıcı konuşmuştum hatırlarsanız. Sadece burayı okuyorsa ve nasıl diye sorduğumuzu gördüyse niye cevap vermedi diye takılmıştım. Oda özelden yaz bacım dedi. E dedim haklısın. :))

Aynen canım isteyen istediği yerde yazabilir ben sadece face de konuştum öyle dediği için yazdım buraya bekle de orada yazıyor deyince baktım profiline yazmamış. Yani sadece beklenin yazdığı mesaja istinaden böyle yazdım yoksa isteyen istediği yerde yazabilir.

Hani geldiğinde okuyup kırılmasın.

Eee sana da bu yakışır arkadaşım, sen koca evi her anlamda çekip çeviren, mücadeleden bıkmayan, insanları hep anlamaya çalışan, Atahan ın güçlü, tatlı annesisin...

Ohhhhh bu pozitifliğin banada yansıdı :) dün çok üzülmüştüm bende, içimde bir huzursuzluk vardı, şimdi günüm aydınlandı gerçekten... karmaa karmaaaa, pozitif düşün herşey yolunda gidecek. Hatta cuma güni güzelliklerde patlama yaşanacak :)

ayyy ben seni çoook seviyorum ya, her moralim düştüğünde senden gaz alıyorum :)))

bu arada diğer tüm arkadaşlarım sizleride çoook seviyorum, iyi ki hepiniz varsınız :) sıkıntılarımı dertlerimi sizinle unutup tekrar ayağa kalkabiliyorum. o yüzden Atahan da tüm teyzelerine öpücük gönderiyor annesinin iyi hissetmesini sağladıkları için

çok güldüm canm benmde kızımı hep babaanneye benzetiyorlardı bende eşime babaannesine benzeyen tek tarafı dişleri diyorum : ) malum ikisininde ağzında dişi yok :)

sorma lepistess ya sezeryan olmayaydım belli aralıklarla doğururdum çok sevdim anne olma duygusunu ve bebeğimi :) rabbim herşeyin hayırlısını versin

ırmakcım gerçekten senin takvimi gördükçe içimi ayrı bi heycan kaplıyor. topicde takvim görmeyi özlemişiz. rabbim sağ salim kavuştursun yavruna hep mutlu olun inşallah. rüyalar tersine çıkarmış. o nodan gelen telefonları artk açma bence

Hele gulunce cok komik oluyo dişsiz dişsiz :))

Gerci tek tek disleri cikinca daha bi tatli olcaklar. Yerim onlariiii ;)

Buraya da yazsa senin gibi dusunurdum. Ama burayi birakmis demek ki.

ayyy ben seni çoook seviyorum ya, her moralim düştüğünde senden gaz alıyorum :)))

bu arada diğer tüm arkadaşlarım sizleride çoook seviyorum, iyi ki hepiniz varsınız :) sıkıntılarımı dertlerimi sizinle unutup tekrar ayağa kalkabiliyorum. o yüzden Atahan da tüm teyzelerine öpücük gönderiyor annesinin iyi hissetmesini sağladıkları için

Aybikeee

Beni seç beni seç

:) kafami recep ivedik gibi öne egdim, sesimi kalinlastirdim. :))

Vallahi burda eşler hakkında yazılanları okuyunca kendime kızıyorum saçma sapan şeyler yüzünden eşime laf ettiğim için geçen peynir varken peynir açmış die kızdım adama kahvaltı da.... Ama burada çok büyük sorunlar dönüyor ve şunu açıkça söylemek istiyorum bi evde huzur yoksa anne baba birbiriyle iletişimi koruyamıyor ise kavga gürültü bitmiyor ise o çocuğun ruhen mutlu ve sağlıklı bir birey olacağını düşünmek tamamen yanlış ve büyük konuşmak istemiyorum ama hiç bir kadın hiç bir anne aşağılanmayı haketmiyor eğer eşimden bu cümleleri duymuş olsaydım ya evlerimiz ayrılmış olurdu yada bir daha bu tarz konuşamayacğını çok iyi öğrenmiş olurdu birde şöyle bir şey varki aynı evde sürekli kavga eden anne babadan ise ayrı evlerde huzurlu anne baba çocuk için çok daha sağlıklı die düşünüyorum.

Manyak mi ne?!!! Oyle ruya anlatilir mi hem de hamile kadina Allahim ne kotu niyetli insanlar var yaaa! Hic takma, Allah hayirlisini versin bak yarim ne guzel haberlerle geleceksin insallah

inşallah canım.
eşimi aradım ondan sonra saydım döktüm.
akrabası ya ''kötü niyetli değildir,endişelenmiştir.kendine dikkat et diye söylüyordur'' dedi.
ozaman seni arayıp uyarsın dedim.
böyle iyi niyet mi olur ya ?
zaten kadın hamile olduğumu duyduğundan beri hergün cinsiyetini öğrendin mi diye arayıp duruyoo. kendisi kız istiyor. ama 3 tane oğlu var. Rabbim ona bir kız evlat nasip etmedi.
benim hamile olduğumu duyan herkes bir oğlun var inşallah buda kız olur diye iyi dileklerde bulunuyor.
bu kadın sürekli ben hissediyorum oğlu olacak diye kafayı yedi. benim kızım olacak diye korkuyo resmen.
aslında benim için hiç önemli değil kız erkek farketmez hayırlı sağlıklı evlat olsun yeter bana.
ama bu kadın yüzünden bende kızım olsun istiyorum çatlar valla kıskançlıktan:)

inşallah canım.
eşimi aradım ondan sonra saydım döktüm.
akrabası ya ''kötü niyetli değildir,endişelenmiştir.kendine dikkat et diye söylüyordur'' dedi.
ozaman seni arayıp uyarsın dedim.
böyle iyi niyet mi olur ya ?
zaten kadın hamile olduğumu duyduğundan beri hergün cinsiyetini öğrendin mi diye arayıp duruyoo. kendisi kız istiyor. ama 3 tane oğlu var. Rabbim ona bir kız evlat nasip etmedi.
benim hamile olduğumu duyan herkes bir oğlun var inşallah buda kız olur diye iyi dileklerde bulunuyor.
bu kadın sürekli ben hissediyorum oğlu olacak diye kafayı yedi. benim kızım olacak diye korkuyo resmen.
aslında benim için hiç önemli değil kız erkek farketmez hayırlı sağlıklı evlat olsun yeter bana.
ama bu kadın yüzünden bende kızım olsun istiyorum çatlar valla kıskançlıktan:)

Hastalikli insan tipi.. Allah herkese Ruh ve beden sagligi versin ya.. Aman bosvet o kadini,

Buarada yarin belki cinsiyet de belli olur?

Hamile bir insana bunu söyleyebilen canlılar var mı gerçekten? Bizim kadınlarımız ne kadar haset, tehlikeli. Hamile, hasta, süt veriyor, lohusa diye düşünmez birbirlerini böyle üzmeye çalışırlar, birde utanmadan kadınım diye geziyorlar. Benim tanıdığım diğer ırklarda bu hassas dönemlerde ne kadar itinalı davranılır, bizim milletimizde birbirinin hassas zamanını, açığını kollar sırf kendi kıskançlığını bastırmak için. Offf şu sıralaf çok nefret ediyorum bu tip insanlardan. İnşallah ileride kızım bu insanlarla hayatının hiç bir yerinde karşılaşmaz, Allah hepimize iyi insanlarla karşılaştırsın...

amin canım.ne yazıkki hayat böyle pisliklerle dolu.
evlendiğimden beri bu kadından çektiğimi kimseden çekmedim.
kendisi biraz cahil ve pasif bir kadın.
önce ben çalışıyorum,kendi ayaklarım üstünde durup paramı kazanıp istediğim gibi harcıyorum diye kıskandı.
kendi kocası izin vermiyor ekonomik özgürlüğü yok.
ama bu benim suçum mu yani...
bütün aileyi fişekledi bir görsen ahh ahhh...

ah canım telefonu açmasam mesaj atıyor.
baktı cevap yok.face'den yazıyor. bela gibi bişey ya.

Ay icime sinmedi yazicam. İki sey geldi aklima.

Birincisi (tabi Allah korusun ve hayirlisini versin ama) esin bu cocugu aldirirsan ve duyarsa bosanmak isteyebilir demistin ya, onunla da kalmaz mahkemede bu kadin karnindakini aldirdi cocugu bana verin diyip senin anneligini bile sorgulatabilir. Gerci sen dusunmus olmalisin avukattin diye hatirliyorum.

Bir de kimse evladin yerini tutamaz. Evlatlarimiz bize kosulduz sartsiz sonsuz sevgiyle bagli ve hayata cok zaman tutunma amacimiz olacaklar. Bir tane yerine ikincisinin de olmasi, onun da sana tapmasi ne kadar guzel bisey dusunsene? Hayatta yalniz kalmayacaginin garantisi bence, benim kizim en iyi arkadasim olacak insallah.

Hastalikli insan tipi.. Allah herkese Ruh ve beden sagligi versin ya.. Aman bosvet o kadini,

Buarada yarin belki cinsiyet de belli olur?

kısmet canım.
oğluma ikili test yaptırırken kız demişlerdi.5 aya kadar kız sandık :)
o yüzden yarın söyleselerde çok güvenilmez:)
ama ben çin takvimine baktım. KIZ :)
bende kız hissediyorum.hamileliğim çok farklı oğluma göre.
hayırlısı bakalım.
ama bugün karar aldım. öğrensem de kimseye söylemicem.
o kadının kulağına gider falan Allah korusun :)

Kızlar siz yazınca farkettim.
bende eski arkadaşlar nerde acaba niye girmiyorlar diyordum.
oraları kaçırmışım galiba :)
malum formu yeni gördüm.hamilelik sürecinde omuz omuza birlikte olduğumuz birçok arkadaş başka bir formda yazıyormuş:(
niye böyle ayrılıklar olduki :(

Bugün 3 ocakta verdiğimiz bir kanın tahlil sonucu çıktı ozanın genetik rahatsızlığı ( antitripsin eksikliği) ile ilgiki ve iyi sonuç çıktı çok rahatladım iki tahlil daha var sonuç beklediğimiz ınlarda iyi çıkacak biliyorum . Hemen size de hbr veriyim dedim. Dualarınızın çok etkisi oldu biliyorum onlarda iyi çıkacak. Oğum ve tüm hasta bebeklerimize şifa diliyorum.

Şimdi biraz geçmişe dalayım iki günde ne çok sayfa ilerlemişsiniz yavv.

Bir de sol göz pınarım tıkanmış orda böyle beyaz bir iltihap olmuş gözüm şişti tek gözle dolaşıyorum
Bu kız perte çıkardı beni
Eşimle tüm gün hastane hastane doktor doktor dolaştık sonuç sıfır muayene olamadık
Burası da böyle bi yer işte paranla tedavi olamıyorsun
Yarını bekliycez antibiyotik içerikli bi şeyler verip emzirme derse dinlemiycem doğal bi şekilde geçirmeye çalışıcam[/QUOTE

luboyf sarımsağı ikiye bölüp iltihaplı gözüne iyice sürmeni tavsiye ederim. denedim onayladım çok iyi geliyor:34:
bayağ bir yanıyor yallnız sürdüğünde haberin olsun...

nevale allah yardımcın olsun. çok büyük bir karar. içinde bulunduğun durumda aldırmak istemen doğal ama benim kanım donuyor bir canlının bile isteye sonlandırılmasına. ben bir evladım olsun diye canımı bu yola koydum. bana ters geliyor ama anlattıkların karşısında da insanın dili damağı tutuluyor.dediğim gibi allah yardımcın olsun.
sabahın erken saatlerinde hiç ses soluk yokken yüzüstü yatıp iki elini alnının altına koyup derin derin burnundan nefes al ağzından ver. kafanı boşaltmaya çalış. inanılmaz bir yöntem bu. bir dene lütfen. onu bunu şunu düşünüp herşey birbirine karışıyor. insan ne dülündüğünü bilemiyor bazen. bir dur. nefes al. herşey üstüste gelmiş. rahatla ve öyle yüreğinin sesini dinle. dediğim gibi allah yardımcın olsun. senin için bir sınav bu bence...

inş dış gebeliktir.
ve inşallah hayatında bazı şeyler yoluna girer.
belki yeni bir bebek sorumluluk lohusalık vs eşinde etkilenmiştir bunlardan, geçicidir bu hal ve davranışları....

ıvy ben de çok görmek isterim eğer senin için sorun olmazsa. eklememe kararında haklısıın burası çokkk açık bir alan. çok geniş bir yelpazede katılımcı var. herkes herşeyi aaynı gözle görmeyebiliyor. bende olabildiğince kişisel şeylere girmiyorum. giremiyorum daha doğrsu. bi yanım hep korkuyor:)
geçen birşeyler paylaştım paranoyak gibi ayy tanıyan var mıdır, ay ne düşündüler diye düşündüm bir aara güldüm kendime:))

hasta ve huysuz bebişlere çok geçmiş olsun. bence çoğu dişşten kaynaklanıyor :(

Nevale arkadasimiza yazmadan edemedim. Nevale o bebeği aldirma hakkına sahip degilsin çok ürküyorum böyle şeyler duyunca. Kibar olamıyorum bana bi cinayet anlatiyormussun gibi geliyor. Bir can var ortada, nasıl yok etmeyi düşünürsün. Kaç yaşında insanlarız geri çekme yonteminin güvenilir olmadığını bilmeyen yok. Nasıl bir ilişki bunu da anlayamiyorum, hem asagila hem birlikte ol yok böyle birşey. Daha önce avukat olduğunu yazmamismiydin? Hicbirsey aklıma yatmıyor. Kendine hiç guvenin yok. O bebeğe kiyarsaniz bundan sonra mutlu olurmusunuz? Bebeğinin cigliklarinada çok üzüldüm masum yavrular birer emanetler bize. Soyleyecek birşey bulamiyorum

kızlar merhaba.. öncelikle kızımın durumunu yazayım..kan ve kaka testleri normal çıktı..ama bağışıklık düşük olduğu için alerjen dedi fügen ahnım..diyete devam... çok korkmuştum gelişimi durdu diye yavaş yavaş kilo almaya başlad elhamdülillah.. bu arada herkese çok teşekkürler
NEVALEE!!
lütfen aldırma,ALLAH HAKKINIZA HAYIRLISINI NASİP ETSİN..HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR DİYOR Allahü Teala..yıllar sonra çok pişman olursun..ben olsam açıkçası üzülürdüm, henüz yeni anneliğe alışmışken yeni bir bebeğe..ama zaman içinde kendimi düzeltmeye çalışır daha güçlü olmayı denerdim...sen de öyle yap ve bir günahla feraha ermeye çalışma bence..tabi dini inancını bilemem..Rabbim yardımcın olsun..

canım seni burada en iyi anlayacak kişi benim , biliyorsun bende hamileyim.
ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 1 hafta ağladım. yapamam olmaz mahvoldum diye.
ev kredimiz var ,birde üstüne kredi çekip araba aldık eşim yeni bir işe geçti ne olacağı meçhul :(
ben çalışıyorum diye güvendik,
ama bir günde hayatım değişti. doktor hamileliğin zor geçecek dedi.işten ayrılmam lazım. okadar çok borç var. ne yapıcaz bilmiyorum.
kafayı yiyecektim düşünmekten.

Ama sonra Rabbim bu evladı verdiyse vardır bir sebebi dedim. Yaradana güvendim ve sığındım. 2 .çocuk fikrine alıştırdım kendimi güçlü olup altından kalkıcam diye teselli ettim kendimi bugüne kadar :(

Ama bugün başıma gelen başka bir şeyi paylaşmak istiyorum :(

Sabah eşimin uzaktan bir akrabası beni aradı ''Irmak bu gece rüyamda eşini gördüm dedi.''
''hayırdır'' dedim.
''çok kötüydü üzgündü ağlıyordu''.dedi.
''neolmuş ki neden üzüldüğünü gördün mü''dedim.
''evet sen hastanedeymişsin,bebeğin karnında ölmüş,durumun kötüymüş falan diye bişeyler zırvaladı''
o anda dondum kaldım.şimdi bu kadın dost mu düşman mı?
sabahtan beri ağlıyorum ya karnımda öldüyse diye.o kadar tarifsiz bir acı içindeyimki.
Allahtan yarın kontrolüm var. 2li test yaptırıcaktım. ama yarın nasıl olacak bilemiyorum.
Ya öldüyse diye kendimi yedim bitirdim sabahtan beri :(

Şimdi düşündümde 1 ay önce hamile olduğumu öğrendiğimde üzüntüden ağlarken,
bugün onu kaybetme korkusuyla yanıp tutuşuyorum.
Rabbimin bana ne bahşettiğini, nasıl bir nimet verdiğini şimdi daha iyi anladım.
lütfen sende karar verirken çok iyi düşün...sevgilerle...

Allah aşkına kim ister bebeğine kıymayı şuan nevale'nin psikolojisini kimse anlayamaz burda eleştirmek yada suçlamak yerine destek olmalıyız cinayet vs lafları doğru değil başımıza ne zaman ne gelir şartlar nasıl olur ne karar veririz bilemeyiz o yüzden büyük konuşmamak lazım. Olan olmuş bundan sonrası önemli. Nevale bence eşinle konuşmalı kararı ortak vermelisin sana aldır yada aldırma diyemem bu sizin kararınız biz ne dersek diyelim yaşayan sensin. Allah yardımcın olsun

Caniim hatirliyorum hamileliginde de dertlesmistin burada. Kocana soyle bi tepkisine bak bakalim, belki ikinci bebekle adam da degisir imana gelir??? Kiyamam ya minicik can var icinde :(

Canım bence şuanda senin sorunun erken hamileliğin değil, el kadar yavrun ve onun (senin anlattıklarına göre) sorumsuzlaşan babası, zor yürüyen evliliğin ve tabii kendi psikolojik durumun.

Keşke adım adım gitsen önce, şimdi bu zor durumda bebeğini aldırırsan ne düzelecek? Neyi çözeceksin? Şuanda bebeğine daha güzel bir hayat vermek için sana ne hibi bir yardımı olacak? Bence şuanda gebelik durumunu biraz sakla ve önündeki diğer sorunlarla başla işe.

Kararın ne, evliliğin için mücadelemi edeceksin? Eşini düzeltip yavrunuz için yuvanı mı güzelleştireceksin. Ben olsam (eşin alkol alıp seninle boşanma kararında olduğu için birebir sağlıklı bir konuşma yapamayacağınızı düşünüyorum) bir aile büyüğünden, tarafsız ama ikinized yakın birisinden yardım isterdim, durumunu anlat, hakem gibi ikinizide alıp karşısına dinlesin, akıl vermesine gerek yok ama eşin durumunuzu bir başkasının karşısında düşünsün, tartışın hakem karşısında. Ne yapacağınıza karar verin. Eğer eşinde uzlaşma yolundaysa, durumdan memnun değilse karşılıklı nirbirinize yardımcı olun, gerekirse tıbbi yardım alın....Bunları yapmaya karar verirseniz, bir adım attıktan sonra 2. Gebeliğin için eşinle konuşmanı öneririm... Şimdi bu kadar problemin içinde ikinizde bu çoçuğa kıyarsınız diye korkuyorum... Sonra evlilik yürür, bir şekilde bu yaşananlar unutulur belki, olan o minicik cana olur... Sana muhtaç 2 can varken, biraz güçlü ve kararlı dur lütfen, annelik maalsef bazen kendimizden ödün vermeyi gerektiriyor. Eşin seni beğenmiyorsa, sana neden zaman tanımadığını, yeni doğum yaptığını ve zamanla tabiiki toparlanacağını bu süreçte iyi hissetmek için onun desteğine ihtiyacın olduğu u söyle, dil dur, bu bile bir güzellik katar insana. Onunla tartışma, başka zaman olsa sana başka türlü tavsiyeler verirdim bu konuda ( böyle erkeklere çok kızıyorum çünkü) ama şuanda minicik bir can söz konusu... Onun için çok dikkatli ve planlı hareket etmek gerek..

İnşallah herşey yoluna girecek...
haklısın canım bu dediğini uygulayacağım benim temel sorunum evliliğim
Irmak canım sen boş ver o zevzeği. Niye durup dururken ölsün yavrun. Düzenli kontrollerini yapıyorsun nasılsa. O senin cesaretini ve gücünü kıskanmış. Kıskançlığı bilinç altına vurmuş.

Penguen lepistes,e katılıyorum. Burda yapıcı yorumlarda bulunmak çok önemli. Büyük konuşmayalım hiç birimiz. Herşey insanlar için. Mesela benim annem benden 3-4 sene sonra bi bebek aldırmış. Bakamayacağını düşündüğü için. Çok sarsılmış çok vicdan azabı çekmiş. Ölümüne yakın çok anmaya başlamıştı. Babamı kaybettiğimizde ben 7 Abi'm 8 yaşındaydık annem çalıştı bize baktı kimseye muhtaç etmedi. O bebekde olsaydı 3-4 yaşlarında olacaktı. Kime bırakacaktı da çalışacaktı. Diğer 2 çocuğuna da bakamayacaktı. Sefil olacaktık belkide. Babamın öleceğini mi biliyordu. Tabiki hayır. Ama her şer de bi hayır vardır diye boşuna dememişler.
olumlu olumsuz tüm yorumlarınız için çok teşekkürler kızlar düşüneceğim zaten işle ev arasında mekik dokuyorum bir de misafirlerimiz var kaynanamlar. son isteyeceğim şey bir can almak umarım gerek kalmaz

Back
X