- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.521
kızlar bebegim kilo almıyor cok hareketli ve az uyuyor asıl sebep bu sanırım sadece emiyo ve ek gıdaya basladk bes bucuk aylık 5700 kilosu dr smilac diye bişey verdi onu da cok yemiyo nasıl kilo aldrcm ben bu cocuga yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bugün durup durup bişey soruyorum kusuruma bakmayın...
göz rengi değişti mi bebeklerinizin? benim oğlumun hala doğduğu gibi açık mavi...acaba renkli mi kalacak gözleri yoksa daha değişir mi?
bide şu oturtma konusundaki sorum kaynadı galiba...siz nezamandır oturtuyorsunuz?
benim oğlumda sadece emiyor damlaipek o yüzden pek bilmiyorum bu konuyu ama o mamayı yemiyorsa en azından yediği bir mama bulmalı ve onu vermelisin.kendini tam olarak doyursa uzun uyumasını da sağlayabilirsin belki.
benimki elmayı güzel yerdi ama şimdi tadına şöyle bir bakıyor. sabırla devam edelim bakalım. kan tahlili iyi fikirmiş, aile hekimine söyleyim bari. kanı kolundan mı alıyorlar? nasıl buluyorlar damarı yaa inşallah çok acımazbenim kolumdaki damarlar zor bulunuyor da inşallah bana çekmemiştir.
patates havuç olayını ben de deneyim bari, dün havuç suyu verdim. içti biraz ama fazla bile içmiş. sonra tadına baktım da tek başına içilecek gibi değil. lekesi de cabası, nereye deydiyse leke kalmış
böyle böyle alışır di mi, merak etmeyelim :)
benimkinin iştahsızlığı 2 ay sürdü canım, hiçbişey yapamıyorsun. şimdi şimdi toparlıyor. kilo alımı çok düşmüştü, inşallah toparlarız. seninki kısa sürer umarım.
biz 6 ay 4 günlüğüz. 5 ayda tattırma şeklinde başladım, elma, armut, yoğurtla. şimdi miktarı arttırmaya çalııyorum ama pek yemiyor. yulaf unu güzel fikirmiş, sıvı olunca çoğu dökülüyor ağzından. biraz lapa olursa daha kolay yediririm belki. nereden aldın peki?
hafta içi bakmaya gittiğimizde yoktu, ben biraz araştıralım dedim. hafta sonu almaya gittiğimizde indirim vardı. haftasonları oluyor genelde dediler. ben çok beğendim, uyguna da geldi. oğlum zaten bayıldı. hemen almayacaksan arada haftasonları internetten bak istersen. biz 500 TL lik alışveriş yapmıştık, 100 TL hediyemiz oldu. ona da bu hafta gidip başka ihtiyaçlarımızı alacağız.
pekmez vereyim ben de bugün. evde üzüm pekmezi var, doğal bulduğum bir tek o oldu.
pekmez iyi fikir cidden, bebekler için üretilen bişeye neden paraben konur anlayamıyorum. benim sütüm çok değil, ama olduğu kadar veriyorum. o yüzden ek gıda için sabırsızım sanırım. ama zorlamıyorum da, çabuk alışır umarım.
2 yıl kullansak, 2 de ikincide kullansak etti mi sana 4 yıl :)
Merhaba annisler. Sessizce takip ediyorum sizi genelde ama bugün yazasim geldi.
× 6 ayimiz bitti. 9 kg. 72 cm.
× Ek gıdaya ufaktan başladık. Havuç, patates buharda haşlayıp çatalla ezip veriyorum cok seviyor.
× Bal kabagi haşladım iki kez. Yine catalla ezip verdim zeytinyağı da damlattim. Yedi...
× Elma ve armut rendeleyip veriyorum çok güzel yiyor. Filede yemeye de alışıyor yavaş yavaş.
× Polly mama sandalyesinde yiyor bunları, memnunuz simdilik...
× Gunde 3 kere devam sutu veriyordu annem. Ama simdi Şubat tatili dolayısıyla evdeyim, sadece geceleri 150 cc veriyorum. Onun dışında bol bol emziriyorum.
× Yeni yeni donmeye basladi. Ama çok seri değil... Desteksiz oturamiyor hala... Dis de görünmüyor daha...
Çok şükür kızımla ilgili bi sıkıntim yok. Benim sıkıntım kendimle...
102 kg. ile doğuma girmiştim (75 dim hamile olduğumda)... 40 mız çıkarken 90 a düşmüştüm ve inanır misiniz hala 90 dayım. Takili kaldım resmen. Adet görmeye başlayınca kilo verenleri okuyorum. Çok ozeniyorum. Çünkü benim öyle bi şansım yok, rahmim alınmıştı hatırlarsınız belki. Acaba diyorum adet olamadığım için mi veremiyorum kiloları yoksa ne bulursam yedigim icin mi? Gerçi bazen boşver diyorum hayatta kaldığına şükür et. Bazen de diyorum hayatımin geri kalanını şişman biri olarak mi gecirecegim?
Biz 5 aylıkken kansızlık varmı diye kan verdik. Koldan aradı damar bulamadı hemşire. O kadar ağladı ki kızım damar aranırken. Bide benim kızım o kadar tombul değil. Ben dedim elinin üstünden al diye. Damla damla uzun sürer canı daha çok yanar dedi. Dedim ben kucağıma alayım sen elinden al. Yer çekiminden faydalanalım. Çok çabuk doldu 2 tüp ve kızım hiç ağlamadı elinden alınırken. Seninde aklında olsun. Bide kan akarken hemşire eliyle sağarmış gibi yaptı. 30 sn sürmedi. Kan değeri iyi çıktı kızımın Demir ilacına gerek yok dedik. Ben pekmezini aksatmamaya çalışıyorum. Sende ver üzümde olur.
Mama sandalyesini daha hamileyken heves edip almıştım. Joker de indirim vardı hatta hatırlıyorum Nisan ayı indirimiydi :)) sandalye fiyatına göre baya ucuza kapatmıştım. Kraft tango var ben de şuan aktif kullanıyoruz ve çok memnunum. tavsiye edebilirim. o zaman 149 almıştım indirimle. şuan baktım 250 civarı normal fiyatı. şöyle bir şey, asansör sistemi var, çift tepsili, burdaki resimde yok ama sırt kısmında yumuşak minderi de var çıkarılıp takılabilen. katlanabiliyor falan.
Eki Görüntüle 953950
şimdi deli gibi oto koltuğu bakınıyorum. hoşuma giden bir model var. arkadaşımın da tavsiyesi ayrıca. Maxi Cosi Tobi. biraz tuzlu ama napalım ordan burdan kısar emniyeti için bunu alabilirim diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 953955
göz rengi değişti mi bebeklerinizin? benim oğlumun hala doğduğu gibi açık mavi...acaba renkli mi kalacak gözleri yoksa daha değişir mi?
bide şu oturtma konusundaki sorum kaynadı galiba...siz nezamandır oturtuyorsunuz?
7 aylık kontrolde 6.5 kilo 66 cm çıktı canım. 500 gram almış geçen ay 200 almıştı. sanırım similac mama işe yaradı biraz.
hakkınızda hayırlısı canım. aynen dediğin gibi.
ben 5 aylıktan beri oturtuyorum açıkçası. ama hala tam olarak kendi oturamıyor çünkü direkt ayaklarına saldırıyor :))
× Ek gıdaya ufaktan başladık. Havuç, patates buharda haşlayıp çatalla ezip veriyorum cok seviyor.
× Bal kabagi haşladım iki kez. Yine catalla ezip verdim zeytinyağı da damlattim. Yedi...
× Elma ve armut rendeleyip veriyorum çok güzel yiyor. Filede yemeye de alışıyor yavaş yavaş.
× Gunde 3 kere devam sutu veriyordu annem. Ama simdi Şubat tatili dolayısıyla evdeyim, sadece geceleri 150 cc veriyorum. Onun dışında bol bol emziriyorum.
× Yeni yeni donmeye basladi. Ama çok seri değil... Desteksiz oturamiyor hala... Dis de görünmüyor daha...
102 kg. ile doğuma girmiştim (75 dim hamile olduğumda)... 40 mız çıkarken 90 a düşmüştüm ve inanır misiniz hala 90 dayım. Takili kaldım resmen. Adet görmeye başlayınca kilo verenleri okuyorum. Çok ozeniyorum. Çünkü benim öyle bi şansım yok, rahmim alınmıştı hatırlarsınız belki. Acaba diyorum adet olamadığım için mi veremiyorum kiloları yoksa ne bulursam yedigim icin mi? Gerçi bazen boşver diyorum hayatta kaldığına şükür et. Bazen de diyorum hayatımin geri kalanını şişman biri olarak mi gecirecegim?
Ben miktari kacirdim, gunde ne kadar veriyordun? Bi de dut pekmeziydi dimi verdigin??
Tüylerim diken diken oldu. Ne diyim canım benim Allah bu güzel gönlüne göre versin sanada her şeyi. Cuma günü inşallah umduğundan da güzel olur herşey.
Benim kızın değişecek gibi koyu yeşildi şimdi kahverengi gibi ama güneşte yine koyu yeşil :)
Oturtma mevzusuna gelince ben kucağımda 4 aylıktan itibaren oturttum kimseyede sormadım oturtabilir miyim diye. Şimdi de destekli oturtuyorum bazende desteksiz :)
Aybike helal olsun diyorum:) ben yapamayabilirdim.. Dan dun herseyinde soyluyorsun onu da yapamazdim sanirim:) Buyuk sevaba giriyorsun biliyor musun?
7 aylık kontrolde 6.5 kilo 66 cm çıktı canım. 500 gram almış geçen ay 200 almıştı. sanırım similac mama işe yaradı biraz.
hakkınızda hayırlısı canım. aynen dediğin gibi.
ben 5 aylıktan beri oturtuyorum açıkçası. ama hala tam olarak kendi oturamıyor çünkü direkt ayaklarına saldırıyor :))
Biz de hala maviyiz degismese de olur pek guzel su haliyle.
4.5 ayda hafif ve kisa kisa oturtuyoduk 5 aydan sonra baya kucagimizda oturtur olduk
Canım bende buna netten baktım ama arkada ayağı olmayınca eski kafalılık ettim. Büyüyüp haylazlaşınca denge sorunu olmaz dimi? Sen kullanıyorsun ya ondan soruyorum. Bide kumaşı diğerleri gibi naylon mu?
Oto koltuğu bana 18 kiloya kadar lazım değil. Çünkü ben chicco eletta almıştım. 0-18 hala ters kullanıyorum ama içindeki yenidoğan minderini çıkardım. Destekli oturur şekilde şu an. Tabi koltuğu en yatık pozisyonda kullanıyorum hala. Diğerlerine göre yüksek olduğu için kızım dışarıyı hep gördü. Sokak lambalarını da olsa gördü. Ben 2 aylıktan beri arabaya kızımı atıyorum tek başıma istediğim yere gidiyorum. Çok seviyoru koltuğunu. Artık arabaya binince üstünü çıkarana kadar koltuğuna elini uzatıyor ister gibi.
aynen canım iki kat oluyor :)))Aynen ya öne eğilip ayaklarına saldırıyor. İki kat oluyor.
görüyorum hala oturtmaya başladınız mı diye soranlar oluyor
acaba ben yanlış bişey mi yapıyorumdoktorumuz 3. ayda destekli oturtabilirsin demişti...Atahan o günden beri oturuyor, hatta olayı aştı 1 haftadır ayaklarına basmak istiyor
gerçi babasının 8 benim 9 aylık yürüdüğümü düşünürsk pek garip değil gibi
Kızım 3 aylıkken kafasını kaldırıp kalkmaya çalışıyordu. Dr da gördü dediki erken ama yapabildiği bi şeyi engellemeyin. Yapamadığı şeyede zorlamayın. Ben hep o mantık gittim. 3-4 ay arası elinden tutup kaldırıp 2-3 sn sonra yatırıyorduk. 3-4 arası destekli oturabilir ama kısa süre dedi Dr. Bizde kucakta en fazla 10 dk olacak şekilde oturttuk. 5 ay kontrolünde destekli oturmaya devam dedi. Eğimini gösterdi bize orda. Yaklaşık 60-70 derece. Dedim benim kız kendini öne atıyor. Bu kadar eğim ver dedi. Hop 60 dereceden öne eğildi kızım doktorun elinden. Yaramaz bu yapacak bi şey yok dedi.
benım doktorumda 3. ayda aynı şekilde oturtabilrisin dedi.
ama duramıyordu ben yürüteç aldıktan sonra bebeğim baya dengeli oturmaya ve ayakalrına sağlam basmaya başladı.
canım o kilolar ne bulursak yediğimiz için gitmiyor. doğumdan sonra o yprgunlukla verdiklerimiz gitti.
kalanlar kaldı ben adet görüyorum ama sanki daha kilo alıyorum gibime geliyor.
artık değişmez bence rengi.benim oğlumun koyu yeşildi şu an kahverengi.yani değişen değişti şimdiye kadar canım sadece tonu belki koyulaşabilir o kadar. kayınvalide konusuna gelince de seni tebrik mi etmeliyim bilemedim uzaktan takip ediyorum hep haberdarım ben yapamazdım yaptığını.umarım içindeki iyilikten maraz doğurmaz hanımefendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?