2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlumda sadece emiyor damlaipek o yüzden pek bilmiyorum bu konuyu ama o mamayı yemiyorsa en azından yediği bir mama bulmalı ve onu vermelisin.kendini tam olarak doyursa uzun uyumasını da sağlayabilirsin belki.

artık değişmez bence rengi.benim oğlumun koyu yeşildi şu an kahverengi.yani değişen değişti şimdiye kadar canım sadece tonu belki koyulaşabilir o kadar. kayınvalide konusuna gelince de seni tebrik mi etmeliyim bilemedim uzaktan takip ediyorum hep haberdarım ben yapamazdım yaptığını.umarım içindeki iyilikten maraz doğurmaz hanımefendi

benim oğlumda sadece emiyor damlaipek o yüzden pek bilmiyorum bu konuyu ama o mamayı yemiyorsa en azından yediği bir mama bulmalı ve onu vermelisin.kendini tam olarak doyursa uzun uyumasını da sağlayabilirsin belki.

ama burada yanlış bir yorumda yapmış olabilirim çünkü doktorlar bu mamayı kilo almasına yardımcı olsun diye veriyorlar sanıyorum.belki sen biraz yemediğini düşünüyorsundur birde hemen kilo almasını bekleme artık yavaş alıcak sabretmelisin ve şükretmelisin tek kilosu sorun olsun boşver

Merhaba annisler. Sessizce takip ediyorum sizi genelde ama bugün yazasim geldi.
× 6 ayimiz bitti. 9 kg. 72 cm.
× Ek gıdaya ufaktan başladık. Havuç, patates buharda haşlayıp çatalla ezip veriyorum cok seviyor.
× Bal kabagi haşladım iki kez. Yine catalla ezip verdim zeytinyağı da damlattim. Yedi...
× Elma ve armut rendeleyip veriyorum çok güzel yiyor. Filede yemeye de alışıyor yavaş yavaş.
× Polly mama sandalyesinde yiyor bunları, memnunuz simdilik...
× Gunde 3 kere devam sutu veriyordu annem. Ama simdi Şubat tatili dolayısıyla evdeyim, sadece geceleri 150 cc veriyorum. Onun dışında bol bol emziriyorum.
× Yeni yeni donmeye basladi. Ama çok seri değil... Desteksiz oturamiyor hala... Dis de görünmüyor daha...
Çok şükür kızımla ilgili bi sıkıntim yok. Benim sıkıntım kendimle...

102 kg. ile doğuma girmiştim (75 dim hamile olduğumda)... 40 mız çıkarken 90 a düşmüştüm ve inanır misiniz hala 90 dayım. Takili kaldım resmen. Adet görmeye başlayınca kilo verenleri okuyorum. Çok ozeniyorum. Çünkü benim öyle bi şansım yok, rahmim alınmıştı hatırlarsınız belki. Acaba diyorum adet olamadığım için mi veremiyorum kiloları yoksa ne bulursam yedigim icin mi? Gerçi bazen boşver diyorum hayatta kaldığına şükür et. Bazen de diyorum hayatımin geri kalanını şişman biri olarak mi gecirecegim?

Biz 5 aylıkken kansızlık varmı diye kan verdik. Koldan aradı damar bulamadı hemşire. O kadar ağladı ki kızım damar aranırken. Bide benim kızım o kadar tombul değil. Ben dedim elinin üstünden al diye. Damla damla uzun sürer canı daha çok yanar dedi. Dedim ben kucağıma alayım sen elinden al. Yer çekiminden faydalanalım. Çok çabuk doldu 2 tüp ve kızım hiç ağlamadı elinden alınırken. Seninde aklında olsun. Bide kan akarken hemşire eliyle sağarmış gibi yaptı. 30 sn sürmedi. Kan değeri iyi çıktı kızımın Demir ilacına gerek yok dedik. Ben pekmezini aksatmamaya çalışıyorum. Sende ver üzümde olur.

Kilolar benim de derdim kizim kilo alsin diye yedim ictim hamilelikte almadigim kiloyu aldim resmen. Emzirme bitene kadar takmamaya calisicam, ama kiyafeer de olmuyo bi yandan. Emzirme bitince ölüm diyetine gircem valla.

Ben miktari kacirdim, gunde ne kadar veriyordun? Bi de dut pekmeziydi dimi verdigin??

Canım bende buna netten baktım ama arkada ayağı olmayınca eski kafalılık ettim. Büyüyüp haylazlaşınca denge sorunu olmaz dimi? Sen kullanıyorsun ya ondan soruyorum. Bide kumaşı diğerleri gibi naylon mu?

Oto koltuğu bana 18 kiloya kadar lazım değil. Çünkü ben chicco eletta almıştım. 0-18 hala ters kullanıyorum ama içindeki yenidoğan minderini çıkardım. Destekli oturur şekilde şu an. Tabi koltuğu en yatık pozisyonda kullanıyorum hala. Diğerlerine göre yüksek olduğu için kızım dışarıyı hep gördü. Sokak lambalarını da olsa gördü. Ben 2 aylıktan beri arabaya kızımı atıyorum tek başıma istediğim yere gidiyorum. Çok seviyoru koltuğunu. Artık arabaya binince üstünü çıkarana kadar koltuğuna elini uzatıyor ister gibi.

Kızım 3 aylıkken kafasını kaldırıp kalkmaya çalışıyordu. Dr da gördü dediki erken ama yapabildiği bi şeyi engellemeyin. Yapamadığı şeyede zorlamayın. Ben hep o mantık gittim. 3-4 ay arası elinden tutup kaldırıp 2-3 sn sonra yatırıyorduk. 3-4 arası destekli oturabilir ama kısa süre dedi Dr. Bizde kucakta en fazla 10 dk olacak şekilde oturttuk. 5 ay kontrolünde destekli oturmaya devam dedi. Eğimini gösterdi bize orda. Yaklaşık 60-70 derece. Dedim benim kız kendini öne atıyor. Bu kadar eğim ver dedi. Hop 60 dereceden öne eğildi kızım doktorun elinden. Yaramaz bu yapacak bi şey yok dedi.

Göz rengini unuttum. Kızım lacivert göz rengine doğdu. Biraz açıldı Koyu mavi gibi. Ama bazı ışıklarda gri gibide oluyor. Yetişkin bir
Nede böyle bi göz rengi görmediğime göre değişecek diye düşünüyorum. 6 aydan sonra değişmez deniyor ama günü gününe değil herhalde. 6 aylık olmamıza ne kaldı ki?

Aynen ya öne eğilip ayaklarına saldırıyor. İki kat oluyor.

Hatırlıyorum ben seni. Allah kızını sana senide kızına bağışlamış. Kilo verilir boşver. Sütten kesilince bakarsın hal çaresine.

Tüylerim diken diken oldu. Ne diyim canım benim Allah bu güzel gönlüne göre versin sanada her şeyi. Cuma günü inşallah umduğundan da güzel olur herşey.

Aybike helal olsun diyorum:) ben yapamayabilirdim.. Dan dun herseyinde soyluyorsun onu da yapamazdim sanirim:) Buyuk sevaba giriyorsun biliyor musun?

Biz de hala maviyiz degismese de olur pek guzel su haliyle.

4.5 ayda hafif ve kisa kisa oturtuyoduk 5 aydan sonra baya kucagimizda oturtur olduk

dualarınız için hepinize teşekkür ederim :) umarım cuma akşamı size çoook güzel haberler veririm

oturtma konusunda yanlış yapıyorum diye korkuyordum ama sizin cevaplarınız içimi rahatlattı...umarım oğluşumun gözleri değişmezde böyle maviş kalır, yada dedesi gibi ela olur :) babamın gözlerine hastayımdır hep çünkü

selam mincim :) denge sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum. alt taraf arka ayaklar uzun kalıyor denge sanğlanıyor. bir de öyle hafif bir sandalye de değil. aslında direkt gözle incelesen daha anlaşılır olur. kumaşı naylon. ama naylon olması avantaj çünkü yemek artıkları ya da kustuğunda temizlemesi kolay oluyor. daha 2 önce mama sandalyesinde yediği herşeyi çıkartmaya karar verince iyiki kumaş almamışım dedim çünkü aldığım modelin sırf kumaş olanı da vardı. sırt kısmında yaslandığı yumuşak pamuk sırt minderi var. takılıp çıkarılabiliyor. kusunca atıp makineye yıkadım onu da.

oto koltuğu ivedilik kazanmaya başladı bende. çünkü artık ana kucağında oturmak istemiyor kendini atıyor.

Aynen ya öne eğilip ayaklarına saldırıyor. İki kat oluyor.
aynen canım iki kat oluyor :)))

benım doktorumda 3. ayda aynı şekilde oturtabilrisin dedi.
ama duramıyordu ben yürüteç aldıktan sonra bebeğim baya dengeli oturmaya ve ayakalrına sağlam basmaya başladı.

canım o kilolar ne bulursak yediğimiz için gitmiyor. doğumdan sonra o yprgunlukla verdiklerimiz gitti.
kalanlar kaldı ben adet görüyorum ama sanki daha kilo alıyorum gibime geliyor.

Ertan burak bende seni hatırladım. Hatta resim paylaşmıştin. Sıkı bir diyetle verirsin merak etme ben regl oluyorum ama kilo farkı olmuyor tek çözüm yememek herhalde. Yakında baslamaliyim bende Aybike benim oglumda 4 aylıkken başladı oturmaya destekli oturuyor. Göz rengi maviydi kahve oldu, anne baba yeşil gözlüyüz çocuk kahverengi oldu. Ayrıca kv konusunda helal olsun diyorumçok merhametlisin, yüreğine sağlık

bende seninle aynı mantıkta gittim, yapabiliyor demekki dedim kısıtlamadım. bide dediğin gibi 3 ayda başını kaldırmaya başlamıştı
şu öne eğilme konusu benimde derdim sürekli ayaklarıyla oynamak istiyor iki büklüm oturuyor. neyseki 6. aya bişey kalmadı, kendi kendine oturmaya başlarlar yakında

canım yürüteç konusundaki araştırmalarımdan sonra kesinlikle kullanmama kararı aldım
ama geçen ırmak paylaşmıştı bir aktivite merkezi, o bana çok mantıklı geldi

valla ben yapayım vicdanım rahat etsinde maraz doğarsa artık Allaha havale ederim
bizde hala tonu falanda değişmedi gözünün, ilk günkü gibi açık mavi, o yüzden herhalde artık koyulaşıp kahverengi olmaz diyorum, ancak ela falan...çünkü çok açık mavi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…