- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.541
Ertan burak bende seni hatırladım. Hatta resim paylaşmıştin. Sıkı bir diyetle verirsin merak etme ben regl oluyorum ama kilo farkı olmuyor tek çözüm yememek herhalde. Yakında baslamaliyim bendeAybike benim oglumda 4 aylıkken başladı oturmaya destekli oturuyor. Göz rengi maviydi kahve oldu, anne baba yeşil gözlüyüz çocuk kahverengi oldu. Ayrıca kv konusunda helal olsun diyorumçok merhametlisin, yüreğine sağlık
1 çay kaşığı. Dut veriyorum ben ama az kaldı. Babamız doğalından bulacak inşallah. Yerken çok komik oluyor. Bide bir müddet tükürüğü pekmezli oluyor dikkat edin üstü batmasın.
Canım bende buna netten baktım ama arkada ayağı olmayınca eski kafalılık ettim. Büyüyüp haylazlaşınca denge sorunu olmaz dimi? Sen kullanıyorsun ya ondan soruyorum. Bide kumaşı diğerleri gibi naylon mu?
Oto koltuğu bana 18 kiloya kadar lazım değil. Çünkü ben chicco eletta almıştım. 0-18 hala ters kullanıyorum ama içindeki yenidoğan minderini çıkardım. Destekli oturur şekilde şu an. Tabi koltuğu en yatık pozisyonda kullanıyorum hala. Diğerlerine göre yüksek olduğu için kızım dışarıyı hep gördü. Sokak lambalarını da olsa gördü. Ben 2 aylıktan beri arabaya kızımı atıyorum tek başıma istediğim yere gidiyorum. Çok seviyoru koltuğunu. Artık arabaya binince üstünü çıkarana kadar koltuğuna elini uzatıyor ister gibi.
5ay 1haftalik oldu benim cadimda ama ben ek gidalara gecirmedim daha gecmi kaldim acaba :s ikinci cocugum ama inanin unuttum :) acaba ek gidalara baslasammi.. fikirlerinize ihtiyacim var..
canım hiç mi başlamadın tatatırarak da olsa
bence yavaş yavş tatdırsan iyi olur tabi doktorunun fikri çok öenmli
bir de bu konuda bebeği dinlemek en iyisi
siz masada yemek yerken ağzını oynatıyor mu yeme hareketşi yaıyor mu istekli mi onları kontrol et
ben,m kızı masada zor tutuyoduk, bir kaşık yoğurt verdim mesela ikincis için çığlık atuyor ver diye
bunlar önemli, dene istersen ona göre hareket edersin sonra zorlanabilrsin katı gıdaya geçişte
Merhaba annisler. Sessizce takip ediyorum sizi genelde ama bugün yazasim geldi.
× 6 ayimiz bitti. 9 kg. 72 cm.
× Ek gıdaya ufaktan başladık. Havuç, patates buharda haşlayıp çatalla ezip veriyorum cok seviyor.
× Bal kabagi haşladım iki kez. Yine catalla ezip verdim zeytinyağı da damlattim. Yedi...
× Elma ve armut rendeleyip veriyorum çok güzel yiyor. Filede yemeye de alışıyor yavaş yavaş.
× Polly mama sandalyesinde yiyor bunları, memnunuz simdilik...
× Gunde 3 kere devam sutu veriyordu annem. Ama simdi Şubat tatili dolayısıyla evdeyim, sadece geceleri 150 cc veriyorum. Onun dışında bol bol emziriyorum.
× Yeni yeni donmeye basladi. Ama çok seri değil... Desteksiz oturamiyor hala... Dis de görünmüyor daha...
Çok şükür kızımla ilgili bi sıkıntim yok. Benim sıkıntım kendimle...
102 kg. ile doğuma girmiştim (75 dim hamile olduğumda)... 40 mız çıkarken 90 a düşmüştüm ve inanır misiniz hala 90 dayım. Takili kaldım resmen. Adet görmeye başlayınca kilo verenleri okuyorum. Çok ozeniyorum. Çünkü benim öyle bi şansım yok, rahmim alınmıştı hatırlarsınız belki. Acaba diyorum adet olamadığım için mi veremiyorum kiloları yoksa ne bulursam yedigim icin mi? Gerçi bazen boşver diyorum hayatta kaldığına şükür et. Bazen de diyorum hayatımin geri kalanını şişman biri olarak mi gecirecegim?
sana birşey danışacağım canım
ben hala yoğurda başlamadım...bu konuda kafam çok karışık; kimi inek sütü olmalı diyor kimi keçi
sen ne yaptın? hangi sütten mayalıyorsun?
aybikecim bizim çok komik oldu
keçi sütü bulursam onla yapıyorum, değilse de inek sütüyle yaptığım yoğurdu veriyorum,
son 3 gündür hergün 3 tatlı kaşığı yiyor,
mesela şu an inek sütüyle olanı yiyor çok tatlı olmuştu baya sevdi
alerjisi yok anladığım kadarıyla olsa şimdiye sinyal verirdi, inek yoğurdunu sindiremiyomuş vs. vs. gibi şeyler var ama bazı doktorlarda keçi sütünde kalsiyum oranı çok yüksek ağır bebeğe diyor
o yüzden ben karışık veriyorum hangisinden ne fayda alırsa kardır:):):)
merhaba kızlar nasılsınız
Ya bi suru alisveris yapmistim biberon filan. Daha esime slylememistim taksit taksit soyleyrcektim 10 gundur bekliyorum urun gelsin diye, tutmus esimin adresine yollamis dangalaklar!! Kargoyu acinca kavgs cikacal kesin. Ondan habersiz aldim diye. Offfffffffffff
biz iyiyizde sen nasıl oldun canım
Ya bi suru alisveris yapmistim biberon filan. Daha esime slylememistim taksit taksit soyleyrcektim 10 gundur bekliyorum urun gelsin diye, tutmus esimin adresine yollamis dangalaklar!! Kargoyu acinca kavgs cikacal kesin. Ondan habersiz aldim diye. Offfffffffffff
Canım mesajını yeni gördüm.Bizim parmağımızdan aldılar kanı. Ağladı biraz çünkü uykusu da vardı yavrumun .benimki elmayı güzel yerdi ama şimdi tadına şöyle bir bakıyor. sabırla devam edelim bakalım. kan tahlili iyi fikirmiş, aile hekimine söyleyim bari. kanı kolundan mı alıyorlar? nasıl buluyorlar damarı yaa inşallah çok acımazbenim kolumdaki damarlar zor bulunuyor da inşallah bana çekmemiştir.
patates havuç olayını ben de deneyim bari, dün havuç suyu verdim. içti biraz ama fazla bile içmiş. sonra tadına baktım da tek başına içilecek gibi değil. lekesi de cabası, nereye deydiyse leke kalmış
böyle böyle alışır di mi, merak etmeyelim :)
benimkinin iştahsızlığı 2 ay sürdü canım, hiçbişey yapamıyorsun. şimdi şimdi toparlıyor. kilo alımı çok düşmüştü, inşallah toparlarız. seninki kısa sürer umarım.
biz 6 ay 4 günlüğüz. 5 ayda tattırma şeklinde başladım, elma, armut, yoğurtla. şimdi miktarı arttırmaya çalııyorum ama pek yemiyor. yulaf unu güzel fikirmiş, sıvı olunca çoğu dökülüyor ağzından. biraz lapa olursa daha kolay yediririm belki. nereden aldın peki?
hafta içi bakmaya gittiğimizde yoktu, ben biraz araştıralım dedim. hafta sonu almaya gittiğimizde indirim vardı. haftasonları oluyor genelde dediler. ben çok beğendim, uyguna da geldi. oğlum zaten bayıldı. hemen almayacaksan arada haftasonları internetten bak istersen. biz 500 TL lik alışveriş yapmıştık, 100 TL hediyemiz oldu. ona da bu hafta gidip başka ihtiyaçlarımızı alacağız.
pekmez vereyim ben de bugün. evde üzüm pekmezi var, doğal bulduğum bir tek o oldu.
pekmez iyi fikir cidden, bebekler için üretilen bişeye neden paraben konur anlayamıyorum. benim sütüm çok değil, ama olduğu kadar veriyorum. o yüzden ek gıda için sabırsızım sanırım. ama zorlamıyorum da, çabuk alışır umarım.
2 yıl kullansak, 2 de ikincide kullansak etti mi sana 4 yıl :)
Hoşgeldin canım biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın ?merhaba kızlar nasılsınız
Bende 2 gündür oyuncak alacağım en sonunda bugün eşime ödemeyi yaptırdım cuma gelecek oyuncaklarımız inşallah. Ben eşimden gizli birşey yapamıyorum çünkü o hesabından yatırıyor benim alacaklarımı yada ben kartımla alıyorum yine o yatırıyor kartımı :)geçen bende bi kutu oyuncak gelince fırça yemiştim
haber versek hayır diyecekler, napalım ozaman süpriz olacak alışverişlerimiz
slm kızlar geçmişi oku oku bitiremiyorum yine maşallahınız var, beni sorarsanız anne evinde hergün gezmede alışverişteyim keyfim yerinde çok şükür eve dönesim yokben geçmişi okuyum slm verim dedim
napayım canım işyerindeyim durumumu sadece sizlere ve iki tane dostuma anlatabildim. Kafam oldukça karışık henüz kararımı netleştiremedim. çalışan bir kadınım doğru ama iki minik bebekle pek mümkün olmayacak şimdi bile kızımla çok fazla vakit geçiremiyorum ve bu duruma çok üzülüyorum. oun haricinde pazartesi aşımız var sağlık ocağına gidince hamileleri takip ediyorlar ya kaynanamla ve eşimle gidince pat diye söylerler mi ki varmı böyle bir durumla karşılaştınızmı? arayıp aile hekimime söylesemmi eşimin haberi yok diye.
eşimle konuşmayı düşünüyorum ama evdekiler var ve en azından böyle öğrenilmesin istiyorum şimdi de kafama bunu taktım.
Sağlık ocağı öyle yapar mı acaba bileniniz varmı
napayım canım işyerindeyim durumumu sadece sizlere ve iki tane dostuma anlatabildim. Kafam oldukça karışık henüz kararımı netleştiremedim. çalışan bir kadınım doğru ama iki minik bebekle pek mümkün olmayacak şimdi bile kızımla çok fazla vakit geçiremiyorum ve bu duruma çok üzülüyorum. oun haricinde pazartesi aşımız var sağlık ocağına gidince hamileleri takip ediyorlar ya kaynanamla ve eşimle gidince pat diye söylerler mi ki varmı böyle bir durumla karşılaştınızmı? arayıp aile hekimime söylesemmi eşimin haberi yok diye.
eşimle konuşmayı düşünüyorum ama evdekiler var ve en azından böyle öğrenilmesin istiyorum şimdi de kafama bunu taktım.
Sağlık ocağı öyle yapar mı acaba bileniniz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?