2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Olabilir mi? Daha hic disimiz yok zaten. Ama
Yatiriyorum basıyor cigligi. Kucakta iyi onun disinda yemek bile yiyemiyorum. Yere koydugumda ihhh ihhhh memnuniyetsiz sesler cikarip duruyor. Kucagima aliyorum oyle susuyor.
Valla canım benimki gece hayatta ağlamaz idi emmek için kalktığında 3 gecedir ağlıyor. Dün doktora götürdüm diş geliyor dedi.

baktın mı ağzına dişler patlamış mı? çok heyecanlı küçücük bebeklerimiz büyüdü de diş çıkartıyorlar.

Yok canım ama kızarmış damağı
 
Kizlar lutfen bana yardimci olunn...hicbir sey bilmiyorum. Ek gida konusunda bilgim yok afalladim kaldim. Dun basladim havuc puresi verrdim iki mama kasigi. Bugun verdim bir de yarin verecegm. Alerji riskine karsi uc gun bekleyeceğim yani. Ee sonra sizler baya ilerlediniz. Marketten aptamil pirincli sutlu muhallebi aldim yapmadim daha. Valla öylece kalakaldim . Neyden ne zaman ne kadar verecegimmm bennn. Yardimmm. Kabak püresi vs. Kabak mevsimi degilki. Bal kabaginin püresi mi? Karistirayim mi hepsini? Yardimmmmm
 
Ne olur birisi bana sakince ne yapmam gerektigini anlatsin. Sizler gun icinde bircok sey veriyorsunuz ben napayım?

Canım ben sana benim bebeğime verdiklerimi söyleyeyim.Ama hergün aynı şeyleri vermiyorum bazen değişiyor.
Saat 10-11 gibi meyve veriyorum 2 dilim elma 1 dilim armut çok az muz anca yiyor bunları.
Sonrasında acıkırsa emziriyorum.
Öğlen 2-3 gibi sebze püresi veriyorum oda havuç tatlı kabak ve patates . Önce az suda haşlıyorum sonra ezip veriyorum içine bazen bir çay kaşığı zeytin yağ koyuyorum ama bunu hergün yapmıyorum.
Bazen tarhana çorbası yapıp veriyorum yağsız tuzsuz
Arada yine emmek isterse emziriyorum
Akşam Hipp in kaşık maması var onu yiyor diğerlerini denemedim onuda sağdığım sütüm ile hazırlıyorum bazen oda kutunun arkasında ki tarife göre değil 1,5 yemek kaşığı anca yiyor.
Sonra uyuyor kalktığın hep anne sütü alıyor.

Ama 1 haftadır doğru dürüst birşey yemiyor yese kusuyor. Şuan sadece anne sütü alıyor diş çıkarıyoruz. Çıksa da ek gıdalara yeniden başlasak.
Benim kızım çok az yiyor ve az emiyor. Buna da şükür ne yapalım. Zorla veremiyorum ağzını kilit yapıyor zaten bir çay kaşığı zorla versem hepsini kusuyor gözüme baka baka.

Doktorun liste vermedi mi?

Bir ara benim doktorun verdiği listeyi yazarım.
 
Son düzenleme:

Iki dilim elma ve armudu cam rendede rendeleyip mi veriyorsun? Direk bunlarla mi basladin? Alistirma dönemi olmadi mi?
 
Iki dilim elma ve armudu cam rendede rendeleyip mi veriyorsun? Direk bunlarla mi basladin? Alistirma dönemi olmadi mi?
Evet cam rende de rendeleyip veriyorum.
Canım benim kızın alıştırma dönemi olmadı. Benim kız ayında 300 gr alınca eski doktorum başla dedi o zamanlar bi dilim elma ile başlamıştım sebze filan yememişti bende sütümü vermeye devam ettim 6 aylık olunca yeniden doktora gittim yeni bir doktor. O anne sütü ağırlıklı ek gıdaya geçebilirsin dedi. Kaşık maması filan vermedi ben istedim ver dedi. Dün gittiğimde kaşık maması yerine tarhana ver akşamları dedi ama kızım yemedi dişten dolayı iştahsız.
 
Son düzenleme:
canım geçen gün sormayı unuttum.. sizin doktor 3 kere çekilmiş kıyma verebilirsin demiş ya.. bunu söylediğinde senin bebiş kaç aylıktı? ben kayınvalideme bugün yağsız dana kıyma aldırdım 250 gr. elimin ayarı yok. böle böle 39 a bölmüşüm. tanesi 6 gr ma denk geliyor. çok mu az acaba? bilemedim..
 

pekmez olarak ne pekmezi veriyorsun my honey?


buarada sabahleyin kızıma bir güzel yumurta sarısyla kahvaltı yaptırdım.k.v demden getirdiğim yumurta sarısının yarısını bayıla bayıla severek yedi. ama 2-3 saat sonra yediği yumurtayı kustu. sizce sevmedi mi benm bebeğim yurtayı acaba fazla mı geldi. bu ilk yumurtamızda değil ama ilk kez bu kadar çok yemişti
 

Evet canım bizim kolyemizde birebir aynısı, ben ayak bileğine bağlıyorum sürekli, bazende boynuna takıyorum. Boyunda daha emniyetli çünkü göremeyeecği uzunlukta, almaya çalışmıyor. Ben sanırım faydasını görüyorum, diş çıkardığı halde (henüz gelmedi dişler ama uğraşıyorlar) keyfimiz iyi maşallah.
 
Selamlar,

Umarım herkes güzel bir haftasonu geçiriyordur. Biz yine koşturup duruyoruz, kızımın odasını hala tamamlayamadım. Bu akşam onunla ilgileneceğim, yarın tüm gün çalışacağım.
Nihayet bizde mama sandalyemizi aldık, ilk defa bu akşam yemeğinde kullandık. Kızım rahat etti, üzerinede oyuncaklar koydum baya oyalandı orada. Yemeğinide rahat yedi.
 
Canım cok zor kim çekecek resmi :))
2 numara canavar oldu , su anda öbürünü zor uyuttum ne yapsamda uyandırsam diye uğraşıyor :))
Hepimizin bebisleri cok tatlı , Allah bagislasin hepsini
Bi de bu kadarı sadece 260 gr almis. (((
Boyu 3 cm uzamis 71 olmuş ama kilo az almis
su an 7400
Canım boyu uzamissa endişe etme , kilo zaten az alırlar artık
Biz 6 aylık olduk 7000 gr, 67,5 cm , ne yapalım minyon bizimki :))
Gecmis olsun canım , bakıcınız da hayırlı olsun , insallah coook iyi bakar hic sorun yasamazsınız
Yiyebilecegi seyleri püre halinde yavaşça başlarsın canım , endişe etme
Biz elma ile başladık , cam rendede rendeleyip veriyorz (daha cok bakıcı veriyor), arada muhallebi (kasık maması) denemiş ama sevmemiş , kabak patates havuç haslayip pure halinde verdik , onu da sevdi
Ben tahilli mama yaptım gecen , onu da sevmedi , hazır oldukça arttıracağız iste boyle
Pekmez veriyorum bazen, ev yapımı
Iki dilim elma ve armudu cam rendede rendeleyip mi veriyorsun? Direk bunlarla mi basladin? Alistirma dönemi olmadi mi?
Biz verdik canım , ise başladığım icin öğün olarak verdi bakıcı , bi sıkıntımız olmadı
Belki cok yemistir ondan kusmuştur canım , sulandirip mı verdin yumurta sarısını , bizimki azıcık katı oldumu hemen yüzünü burusturuyor , meyveleri hupletiyor sadece :)
Hayırlı olsun canım , guzel günlerde kullanın
Bizde bu aksam mama oturagini sandalyeye bağlayıp sofraya oturttuk ama abisi koymadı ki cocuk sandalyenin oyuncaklariyla oynasın . Cok rahat oldu , yemek sularından cok az tattırdım şaşırdı bizim oglan :))
 
Emzik kullanan anneler, 6 aya geçince emzikleri değiştirdiniz mi hemen? Ben aynı emziğin 6-18 aylığını aldım ama kızım kabul etmedi henüz. Zaten biliyorsunuz bizimli şu olay emziği emiyordu zaten zor alıştırmıştım avente, emzik büyüyünced aynı aşamalardan mı geçeciz. Bizim uyuma zamanı eşleştirmemiz emzik, ağzına takıyorum hemen gözlerini kapatıyordu, bu akşam çok zor uyudu emziği attı parmağını emmeye kalktı.
 

ıvy senin senin bebiş yeğenim gibi yapmaz inş... yeğenim ilk günki memesini yeni bıraktı 2 yaşında.. 0-6 aylık yani. aynısının yenisinide istemedi.. illa o eski meme olucak.. ucu koptu hala onu emiyordu.. halam en sonunda komple kopartıp eline verdi bak kargalar koparmış dedi öyle bıraktı.. bende yeni aldım meme ama 0-6 aylık aldım bizim kinin ağzı küçük biraz 1 ay sonra filan düşünüyorum değiştirmeyi kabul ederse tabi
 
Son düzenleme:

emziğimiz artık en favori oyuncağımız.
ben ağzına veriyorum o eline alıp oynuyor eviriyor çeviriyor sapını ısırıyor ama emmiyor.
ben de artık küçük geliyor sanırım diye büyüğünü alayım diyordum.
onu hiç almaz artık herhalde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…