- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.681
canım geçen gün sormayı unuttum.. sizin doktor 3 kere çekilmiş kıyma verebilirsin demiş ya.. bunu söylediğinde senin bebiş kaç aylıktı? ben kayınvalideme bugün yağsız dana kıyma aldırdım 250 gr. elimin ayarı yok. böle böle 39 a bölmüşüm. tanesi 6 gr ma denk geliyor. çok mu az acaba? bilemedim..
3kere cekilmis kiyma ne demek amlamadim? Bizimki kizimin elinin ayasi kadar miktarda ver dedi, o da vitamin plsun diye bence tadini vermez herhalde.
o zaman başka biri dedi bana kıymayı 3 kere çektir diye :) neyse asıl sorum ne kadarlıktı ver dediğinde? erken vermiş olmayayımda :)
Tam 6aylik olmustu verebilirsin dedi canim.
bizim daha diş sıkıntımız yok bir de o olacak de mi? bebişlerimiz kolaylıkla çıkarsın inş inci tanelerini.Çok geçmiş olsun canım bizde sabaha kadar uyumadık az önce uyandı ama bizim diş sebebimiz
canım bizim dr da bugün 1 ay daha bekle 7 aylık olsun dedi kıyma için de yumurta için de.Tam 6aylik olmustu verebilirsin dedi canim.
bizim daha diş sıkıntımız yok bir de o olacak de mi? bebişlerimiz kolaylıkla çıkarsın inş inci tanelerini.
canım bizim dr da bugün 1 ay daha bekle 7 aylık olsun dedi kıyma için de yumurta için de.
hangi ilçede oturuyorsun canım sen?Arkadaşlar İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz bir hastane ve çocuk doktoru ismi verirmisiniz?
o zaman başka biri dedi bana kıymayı 3 kere çektir diye :) neyse asıl sorum ne kadarlıktı ver dediğinde? erken vermiş olmayayımda :)
yok cnm sulandmadim minik minik parcalayip agzina koydum o zaten damaginda dilinde eritti.cok severek yedignden bu sefer yarisini yedi.normalde nohut kdar falan veriyordum.bide koy yumurtasydi ama cok geldi demekki.birde benm yatagmn ustune kustu yumurtali karisimi bicirikCanım cok zor kim çekecek resmi :))
2 numara canavar oldu , su anda öbürünü zor uyuttum ne yapsamda uyandırsam diye uğraşıyor :))
Hepimizin bebisleri cok tatlı , Allah bagislasin hepsini
Canım boyu uzamissa endişe etme , kilo zaten az alırlar artık
Biz 6 aylık olduk 7000 gr, 67,5 cm , ne yapalım minyon bizimki :))
Gecmis olsun canım , bakıcınız da hayırlı olsun , insallah coook iyi bakar hic sorun yasamazsınız
Yiyebilecegi seyleri püre halinde yavaşça başlarsın canım , endişe etme
Biz elma ile başladık , cam rendede rendeleyip veriyorz (daha cok bakıcı veriyor), arada muhallebi (kasık maması) denemiş ama sevmemiş , kabak patates havuç haslayip pure halinde verdik , onu da sevdi
Ben tahilli mama yaptım gecen , onu da sevmedi , hazır oldukça arttıracağız iste boyle
Pekmez veriyorum bazen, ev yapımı
Biz verdik canım , ise başladığım icin öğün olarak verdi bakıcı , bi sıkıntımız olmadı
Belki cok yemistir ondan kusmuştur canım , sulandirip mı verdin yumurta sarısını , bizimki azıcık katı oldumu hemen yüzünü burusturuyor , meyveleri hupletiyor sadece :)
Hayırlı olsun canım , guzel günlerde kullanın
Bizde bu aksam mama oturagini sandalyeye bağlayıp sofraya oturttuk ama abisi koymadı ki cocuk sandalyenin oyuncaklariyla oynasın . Cok rahat oldu , yemek sularından cok az tattırdım şaşırdı bizim oglan :))
Acaba iyice ezilsin de bebis kolay yiyebilsin diye mı dedi 3 kere çekilmiş diye , o geldi simdi aklıma
sanmam canım.. benim saf anıma denk gelip yanlış okumuşta olabilirim :)Acaba iyice ezilsin de bebis kolay yiyebilsin diye mı dedi 3 kere çekilmiş diye , o geldi simdi aklıma
emziğimiz artık en favori oyuncağımız.
ben ağzına veriyorum o eline alıp oynuyor eviriyor çeviriyor sapını ısırıyor ama emmiyor.
ben de artık küçük geliyor sanırım diye büyüğünü alayım diyordum.
onu hiç almaz artık herhalde.
günaydın kızlar. size ev yapımı bebek bisküvisi tarifi getirdim.. hazır almak yerine kendimiz yapabiliriz daha sağlıklı olur..
2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinc unu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ev yapimi yoğurt
175 derece fırında 20 dakikada pişiyor
NOT: İsterseniz bunların üzerine fırından çıktıktan sonra az pekmez sürebilirsiniz. Biliyorsunuz pekmezi ve balı ısıtmamak gerekiyor o nedenle içine koymayacağız. Hassas Anneler bebeğine paketlenmiş ve içinde şeker ve katkı maddesi olan hazır bebe bisküvisi vermesin bence. Çok hassassanız pirinç unu yerine hepsini tam buğday unundan da yapabilirsiniz. Aman bu çok sert derseniz bunun içine biraz meyve püresi koyabilirsiniz. Ama sert olması belki de daha iyi olur, yeni dişleri çıkan bebişlere diş kaşıyıcı gibi de olur.
sanmam canım.. benim saf anıma denk gelip yanlış okumuşta olabilirim :)
Helal olsun ! Ben 1senedir ev bulup da tasinamadim daha. Nereye tasindin?
canım diş olabilir.. benim kızında ateşi yok fakat kafası ateş gibi.. bizim ki de diş eti yarılma aşamasında öyleydi.. eti yarılınca rahatladı şimdi sadece kaşıntısı kaldı..
eviniz hayırlı olsun .. ne hızlısın yahuu :)
Gerçi arkadaşlarda yazmış sonradan gördüm. Hadi bakalım topicte dişler hızlandı. Biz en sona kalalım inşallah. Daha yeni yeni emzirmenin keyfine vardım. Birde ısırma derdi çıkmasın.
Burka bende çok taşındım şimdiye kadar hem öğrenciyken hemde ailemle ama seni tebrik ediyorum. Pratiklikte son nokta ilan ettim seni kendimce.
Emel Allah razı olsun senden yazdiklarinla ferahladim kendimi caresiz yalnız hissediyordum. Meseleyi çok büyütmüşum demekki
Kızlar mama sandalyemiz holmer geldi tam gözüktüğü gibi polly gibi sağlam , ağır odadan odaya taşımak zor çünkü ön tarafta tekerleri yok sadece arkada sanırım güvenlik için. Ben önden iterek taşıyorum. Minderi yumuşak .güvenlik on numara taş gibi.
En önemlisi berkay bayıldı sanki yıllardır onu bekliyormuşakşama resimler yollucam ama sımdı yarına misafirm olduğu için hazırlık yapmam lazım. Dik pozisyonda oturduk çizgi film izliyoruz.
Hafif bişey arayanlara göre değil sağlam olsun diyorsanız alın. Benim oğlum çok hareketli olduğu için tam bize göre diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?