2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sabredeceksin annesi :) kızlar böyle zahmetli oluyor işte :)

Şaka bir yana, atak dönemi olabilir canım, bakalım ne sürpriz yapacak size.

Son düzenleme:
Bugün kızımı kucağıma oturttum yine kitap okuyorduk birlikte, çok farklı geldi bu sefer.

Ben okudukça kızımda bıdıbıdı hiç susmadı, elinide sayfalara vuruyor gösterir gibi, sanırım beni taklit ediyordu. Sonra bıdırdaması bitincede sayfaları çeviriyor :)) inanılmaz hoşuma gitti, kitap sayfası çevirebilmesi bana çok güz bir ilerleme gibi geldi. Doktoruna soracağım haftaya.

Bir diğr yenilik ise, eşim benim adımı söylediğinde kızımızın bana, ben eşimin adını söylediğimde eşime bakması. Tesadüfmü acaba diye milyon defa yaptık, başta tesadüf olmuşsa bile bu kadar deneme sonradı kızım eğitildi artık bu konuda :)

Ben 2014 agustos anne adayiyim..sadece forumdan gordum bu topigi girip baksam dedim ve son sayfalari okudum sadece...ve deminden yuzumden dusmeyen kocaman gulumseme ve yasli gozlerim var.cok duygulandim 1yil sonra bizim de evimizi ortaligi karistiran bir bidigimiz olsun Insallahhh... Insallah bizde 1yil sonra sizin gibi miniklerimizle hikayelerimizi yazariz buraya...ay cok tatlisiniz hepiniz Allah bebisrinize saglikli omur nasip etsin..bize de saglikli hamislik ve saglikli dogum ilk once I sallahh..

Son düzenleme:
Maşallah kuzucuğuna
Yollarım tabi canım ne zahmeti hele yazayım da :)

bence artık kimin kim olduğunu biliyorlar.
aynısını benim kızımda yapıyor.
maşaallah ne uslu kızın var. Nazar değmesin...
saydım ben en fazla 20 saniye oturuyor.
sayfayı çeviren o minicik elleri öp canım benim için...

Son düzenleme:
Süpersin canım, ben hemen rica etsem ? Ellerine sağlık ve de :)
Hele bitireyim canım atacağım :)

Amin canım merak etme Allahın izni ile sende göreceksin o günleri. :)

İnşallah bebğini sağlıkla kucağına alırsın canım, biliyorum hamilelik hiç bitmeyecek uzun bir süreç gibi geliyor ama keyfini çıkarmaya bak. Bol bol oku, film izle, uyu, tembellik yap bizim içinde :) ben keşke hamileliğimi daha verimli değerlendirseydim diyorum zaman zaman, siz bizim içinde sefasını sürün şimdi.

Öpmezmiyimm :)

Çok uslu değil aslında ama belirli bir rutinde sürekli aktivitelerle günü geçirirsen uyumlu bir bebek.

Bir kaç gün üstüste sürekli evde, aynı odalarda, aynı şeyleri yaparsa huysuz olabiliyor.

Sagol canim, evet hem gulduk o aglayinca hem uzulduk. Yavrum dudak buke buke agladi kolunu alamayinca.

Evet iki ucu cikolatli cubuk bu ilac konusu, napsam bilemiyorum.
Valla aglamadi daraldikca daraliyordum dun gece uyuyamadim bile ama kizim guclu cikti yerimmm

Evet valiz herzamanki gibi dolu, yemek yapmis da getirmis eheh:))

Oh senin de gozun aydin cok sevindim:)

Annesi, onu hep "Güzel kızım, Pamuk Prenses gibi tatlı kızım, badem gözlü yavrum" diye severdi.
Bu yüzden, kendisini hep güzel zannetmişti. Ama okula başlayınca, gerçeği fark etti. Arkadaşları onu çok çirkin buluyordu. Küçük kız, inanmadı önce onlara; "Herhalde beni kıskanıyorlar" diye düşündü. Ama büyüdükçe, gerçeğin farkına vardı. Annesinin pamuğa benzettiği yüzü, çiçek bozuğu bir cilde sahipti. Badem dediği gözleri şaşıydı. Vücudu bir serviyi andırmıyordu. Büyüdükçe, annesine derin bir öfke duymaya başladı. Öyle ya, kandırmıştı onu. "Sen güzelsin" derken yalan söylemişti. Evlenme çağına geldi, yüzüne bakan yoktu. Yavaş yavaş gözleri bozuldu; doktorlar kör olacağını söylediler. Annesi onu hâlâ çocukluğundaki ifadelerle sevip okşuyordu. Ama o, artık bu yalanlara tahammül edemiyordu. Evi terk etmek istedi. Annesi, ondan önce davrandı; uzak bir yerde iş bulduğunu söyleyerek evden ayrıldı. Bütün parasını bir akrabasına verip, kızına bakmasını rica etti. Genç kız, sonunda kör de oldu.
Doktorlar, ameliyat tavsiye ettiler. Uygun bir çift göz bulmuşlardı. Oysa kız, o çirkin yüzünü aynada görmemek için, neredeyse kör kalmayı tercih edecekti. Başkasına yük olmak istemiyordu, bu yüzden ameliyatı kabul etti. Ameliyat sonunda aynaya baktığında müthiş bir çığlık attı. Karşısında bir dünya güzeli duruyordu. Kemerli olan burnu düzelmiş, kepçe kulakları normale dönmüştü; yaban otunu andıransaçları dalga dalgaydı. Yanındaki yaşlı doktora sevinçle sarılarak, "Sanki yeniden dünyaya geldim, estetik ameliyatını siz mi yaptınız?" dedi. Yaşlı doktor, "Böyle bir ameliyat yapmadık kızım" diye gülümsedi. "Annenin bağışladığı gözleri taktık. Sen onun gözleriyle gördün kendini."

Hepsina kocaman bi amin:))

Hayirli hamilelik ve guzel bir dogum sureci dilerim:) Allah tamamina erdirsin insallah. Gecen sene biz de inanamazdik bunlari konusacagimiza sanirim:)

hayırlı doğumlar canım.
sağlıklıca alırsın inşaallah bebeğini kucağına.

neler yapıyorsun mesala canım?
benim kızım çok sıkılıyor.
ondan sanırım.

Her sabah yürüyüşe gidiyoruz canım, en önemlisi o sanırım. Temiz havaya ihtiyaçları var çünkü, beslenmesi ve uykusuda düzenli oluyor yeterli temiz hava alırlarsa. Her akşam mutlaka banyo yaptırmaya çalışıyorum ve biraz suda oynamasına izin veriyorum. Haftada 1 defa yüzmeye gidiyoruz, yeni başladık bu 3. haftamız. Bu hafta dalacağız artık suyun altına. Bunlar rutinlerimiz. Bunun haricinde nereye gitsem benimle geliyor zaten kızım, bazen günde 1-2 saat dışarıda oluyor, değişik insanlar yerler görüyor, inceliyor. Evde de oyuncaklarla oynuyoruz, kitap okuyoruz, ayna karşısında ve yuvarlanarak oynuyoruz genelde, günde 10-15 dakika çizgifilm izliyoruz, yavaş resimli bir çizgi film. Dil gelişimi için ben izletiyorum, bir çok anne buna karşı ama ben değilim.

Hangi modeli aldınız canım bende birşeyler aldım e bebekten şimdi bir kanguruda ben alayım :)

Kraft ın domino modeli 12 kg a kadar taşıyor. çok fazla araştırmadık çıkmışken alalım dedik. az önce geldim eve hava güzel kızımla biraz gezelim dedik , içinde gayet keyfi yerindeydi.

bende başak bir model daha vardı daha basit bir şey. o bel destekliydi ona alışmıştım bunda bel desteği yok biraz sırtımı zorladı sanki. almadan önce denemenizi tavsiye ederim.

biz Kraft aldık bizim ki 12 kg a kadar taşıyor. 12 kg a kadar eşim belki taşır ama benim taşıyabileceğimi zannetmiyorum ( o kadar güçlü değilim ). yürüyene kadar kullanırım. yürümeye başlayınca binmek isteyeceğini zannetmiyorum :)

birde ebebekten aktivite masası aldık biraz oynadı ama sanki daha erken gibi geldi bana. ya da yeni olduğu için daha alışamadı.
bu tarz oyuncaklarla oynuyor mu sizin bebişler? Aybike sipariş vermişti sanırım aktivite merkezi geldi mi Atahan sevdi mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…