- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.941
canım msjını gözyaşlarıyla okudum Allah hepimizin evlatlarını korusun gerçekten çok zor bir sınav vermişsin. şükürler olsun Rabbim kızımızı bize bağışladı :)
ne garip insanım ben
bakıcı ilk geldiği gün kızım gitmedi ağladı üzüldüm acaba gitmeyecek mi kadına diye
kaç gündür de pek iyi anlaştılar kızım kucağından inmiyor bakıcısına bakıp bakıp gülüyor kıkırdıyor bu seferde kıskandım resmen
offf ki off ne zor durum
kızlar bende az önce kızı yürütece oturttum ve salonda bıraktım mutfağa gittim.. birde geldim çocuk yok.. alla alla odaya mı gitti derken sesi geldi birde baktım masanın arkasına geçmiş perdeyi kucaklarıp asılıyor bi yandan da gülüyor.. geçmesi imkansız bir yer dar bir alan nasıl geçti hala bilmiyorum.. geçen günde mutfağın kapısı kapattı birde baktım çöpleri karıştırıyor yaramaz..kurban olurum ben ona.. sağlıklı yaşasınlarda taş taş üstünde bırakmasınlar.. dün kendime söz verdim yaramazlık yapınca kızmıcam...
ayyy bacaksıza bak sen ölürüm yaaaa :)maşallah
amin canım... hepimizin kini bağışlasın inş.. bu arada çarşambayı iple çekiyoruz :) Allah gönlüne göre versin inş en hayırlı olanından..
O zaman ona engel koymayacaksın canım. Benim kız da kendi park yatağında ki yatakta yattığında alt kademede yatıyor yoksa dizlerinin üzerine dikilip ayağa kalkmaya çalışıyor. Ben yerde battaniye üzerine koyuyorum engel koymuyorum çünkü öğrensin alışsın sehpa vs ile yaşamaya.
evet doğru söylüyorsun da kafayı gözü vuruyor,anlamıyor giderken canı acıycak. amannn en iyisi yürüteç onda da uzmanlaştı artık sıpa arkamda bitiyor hemen, 10 gün oldu alalı hayatımı kurtardı desem yeridir valla. bende park yatağı alta almadım daha bizimkisadece kundakta uyuduğu için şimdilik yatak sorun olmuyor,ellerini çıkartsa ayaklarına dolanıyor kundak kalkamıyor o yüzden hehehe
- Pekmezin üretimi sırasında yüksek ısılarla karşılaşmaması gerekiyor. Düşük ısıda pişmiş pekmez çok sağlıklı. Yüksek ısıda pişen ise kansorojen. O yüzden pekmez alırken, aldığımız yerin doğru tekniklerle pekmez üretmesi çok önemli.
- Pekmezin depolanma koşulları da önemli. Satın aldığımız yerde gün ışığı temas edip etmediğine dikkat etmekte fayda var.
- Pekmezin kapağını açtıktan sonra buzdolabında tutmak gerek. Eğer donarsa benmarı usulu ile 70 derece ısıyı geçmeden çözmek gerek.
- Pekmez gibi şekerli ve karbonhidratlı yiyecekleri yüksek ısıda pişirmemek de iyi olabilir. Bu da keklere pastalara hoşçakal demek anlamına geliyor aslında.
- Pekmez almadan önce tadına bakmak iyi bir fikir. Eğer özellikle pekmezde ve reçelde aşırı yanmış bir tad alınıyorsa üründeki HMF oranı büyük bir olasılıkla yüksek. Bu ürünü almayın hatta başkalarının da zarar görmemesi için ALO 174 Gıda Hattını arayın.
bu kısmı da copy past yaptım olur da okumaya üşenirseniz özet olsun
Kizlar ben bu kadini cok severim kitabini filan da okumustum. Bu yazi aglatti beni
http://blogcuanne.com/2014/02/24/calisan-anneden-calismayan-anneye-mektup/
Valla maşallah oğluşuna benim kız kendini asla kundak yaptırmadı yaptığımda hiç ağlamadığı kadar ağlıyordu yarım kundak hemde düşün o yüzden kollar açık uyuyor hatta yaklaşık 15 gündür gece yüzü koyun yatıyor. Önceden de yatıyordu çeviriyordum dönüyordu ama 2 kez çevirince dönmüyordu şimdi sürekli yüz üstü yada yan yatacak hanımefendi.
biliyormusun ben oğlumu 40 gün ağlattım,uyutamadım.her gün sadece 5saat uykuyla günlerce ağlayarak yaşadık.annem geldi ve herşey düzeldi.meğer tek derdi kundaklanmakmış,bilemedim.anlayamadım. o zamandan bu zamana hala öyle uyur.o yüzden yan yatmak hele ters yatmak ne bilmeyiz.keşke benimki de yüzükoyun yatsaydı koca adam gibi ,seninkine de maşallah annesi
Hepsi türlü türlü işte. Benim ki de uyumadı kundaklanınca. Aynen benim gibi yatıyor yüzükoyun bir eli başının altında :)
dün gece benim kızımda bir baktım yüzükoyun yatıyor korktum boğulur filan diye ama çok tatlıydı büyük insan gibi zaten uzun zamandır yan dönerek yatıyordu
Hepsi türlü türlü işte. Benim ki de uyumadı kundaklanınca. Aynen benim gibi yatıyor yüzükoyun bir eli başının altında :)
Ya kızlar tatlı yapmak istiyorum yada pasta. Ama kolay birşey.
Ben kızımda hiç yan yatırma yastığı kullanmadım çok uzun zamandır yüzü okuyun yatıyordu ama ben korkuyordum sırt üstü yatırıyordum o tekrar dönüyordu en sonunda pes ediyordu ve sırt üstü yatıyordu ama yaklaşık 15 gündür hiç dokunmuyorum ne gece ne gündüz istediği gibi yatıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?