- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.981
- Pekmezin üretimi sırasında yüksek ısılarla karşılaşmaması gerekiyor. Düşük ısıda pişmiş pekmez çok sağlıklı. Yüksek ısıda pişen ise kansorojen. O yüzden pekmez alırken, aldığımız yerin doğru tekniklerle pekmez üretmesi çok önemli.
- Pekmezin depolanma koşulları da önemli. Satın aldığımız yerde gün ışığı temas edip etmediğine dikkat etmekte fayda var.
- Pekmezin kapağını açtıktan sonra buzdolabında tutmak gerek. Eğer donarsa benmarı usulu ile 70 derece ısıyı geçmeden çözmek gerek.
- Pekmez gibi şekerli ve karbonhidratlı yiyecekleri yüksek ısıda pişirmemek de iyi olabilir. Bu da keklere pastalara hoşçakal demek anlamına geliyor aslında.
- Pekmez almadan önce tadına bakmak iyi bir fikir. Eğer özellikle pekmezde ve reçelde aşırı yanmış bir tad alınıyorsa üründeki HMF oranı büyük bir olasılıkla yüksek. Bu ürünü almayın hatta başkalarının da zarar görmemesi için ALO 174 Gıda Hattını arayın.
bu kısmı da copy past yaptım olur da okumaya üşenirseniz özet olsun
Aybike bence ogluna koca kafali deme çünkü benim oğlanın 6 aylık baş cevresi 47cm. Dediğin gibi artık yavaş buyumeye başladı 5 aylıkken 46.5 tı. Oğlum 37cm baş cevresi ve 4100gr dogmustu. Tedbir olsun diye götürdüm dr gayet normal dedi. Genetik yapı çok etkili
Kızlar 37,5 oldu şuan ateşi
Atletini çıkardım ince bi altüst giydirdim ılık bi bezle De elini yüzünü siliom
Yapmam gereken başka bişi var mıdır
canım ceviz ve bademi nasıl veriyorsun? robottan çeksen yada havanda dövsen bile sert kalmıyor mu? merak ettimde ben hiç vermedim onlardan.
maşallah sana kafasının üzerindeki bezini sevsinler
bende tv izletmemeye çalışıyorum ama kızım izlemek için şekilden şekile giriyor çareyi kapatmakta buluyorum
ayyy maşallah paşama benim kızım çok gayretli çırpınıp duruyor emeklemek için ama henüz bir ilerleme yok
maşallah size bizim daha hiç dişimiz patlamadı kaşınıp duruyor ama bakalım ne zaman gelecek.
Burka da öyle dedi kafam karıştı canım
evet dediğiniz gibi en azından haftada 2 gün tavuk verip (doktor ver dediği için o da) diğer günler kırmızı et vereyim
Geçmişin yarısındayım daha iki laf yetiştirim oğlum uyanmadan sonra yine okurum inş
Yanlış anlama merakımdan soruom
Herkese soruom aslında sadece senin alıntına denk geldi
Bu milupa vs markaların tahılı kahvaltı mama püre vs nişin kullanıosunuz? Hani ben de kullanıyım mı die soruom
Yani ne de olsa hazır ürün bi bakıma
Sanki bana sağlıksız gibi gelio evde yapılan yiyeceklere göre
Merakımdan soruom kullananlar cevap verebilir mi Dr a sormak aklıma gelmedi hiç
Oğlum da en fazla 2 saat dayanabilio emmeden
Sütüm yetmio mu demek acaba bu
Doğduğundan beri böle nerdeyse aralarını açamadım bi türlü oysa artık 4 saatte fln acıkmamaları gerektiğini duymuştum sma ne mümkün
Slm cnmmm hoşgeldinn
Birebir aynıyız senle
Îki diş pıtlatttık biz de
E sabah aşılarımızı da olduk bol ağlamalı bi sabahtı ne yazık ki çok canı yandı bu sefer
Ya da büyüdükçe olayın daha da farkına vardı ve ağladı
Ateş takibi yapıom inş çıkmaz
Ahahahaaaaa
Koptum yaaaaa sen ne tatlı bi bıdıksın maşallahhhhh
Aybike
Pekmez olayıyla ilgili bi ek de ben yapayım geçmiş tam bitmedi söylendi mi bilmiom o yüzden
Pekmezi meyve suyuyla beraber ver dedi ebe Demir emilimi için
Hı bi De Hera geçen gün sana derken bî benzer olay bizim basımıza geldi
Elma dilim kesip verdim alt dişleriyle kazıyordu elmanın içini bi baktım öğürmeye başladı ödün koptu kabuk takılmış boğazına baya bi koparmış koparamazdı aslında hiç
Hemen kaldırdım dediğin gibi karnına bastırdım çıkarıverdi kabuğu
Ödüm koptu Allah razı olsun senden hemen dediklerin aklıma geldi
fotoğrafta koltukta değil,yerde canım:)ben daha büyük birşeyler bulamadığım için koltuğun yastıklarını yere koydum ona engel olsun diye.yerdeyken kendi kalkıp oraları karıştırıyor,ordayken öbürtarafa kendini geçirmeye çalışıyor sorun o zaten.destek bulsun hemen birşeyin üstüne çıkmaya çakışıyor.popo ağır gelince de pat oluyor
Kizlar ben bu kadini cok severim kitabini filan da okumustum. Bu yazi aglatti beni
http://blogcuanne.com/2014/02/24/calisan-anneden-calismayan-anneye-mektup/
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/04/14/pekmezdeki-kanser-tehlikesi?paging=1
http://legabebe.com/organik-bebe-biskuvisi-tarifi-ve-pekmez-sorunsali/
pekmezle ilgili bulduklarım, keisnlikle ısıya maruz tutulmamalı yani kek ve bebe bisküvilerinde pekmeze veda anlamına geliyor
bunun dışında pekmez bilinenin aksine demir ihtiva etmediğinden yoğurtla karıştırılıp verilmesinde sakınca yokmuş
Hı bi De Hera geçen gün sana derken bî benzer olay bizim basımıza geldi
Elma dilim kesip verdim alt dişleriyle kazıyordu elmanın içini bi baktım öğürmeye başladı ödün koptu kabuk takılmış boğazına baya bi koparmış koparamazdı aslında hiç
Hemen kaldırdım dediğin gibi karnına bastırdım çıkarıverdi kabuğu
Ödüm koptu Allah razı olsun senden hemen dediklerin aklıma geldi
Bu arada 3. Dişimizi patlattıkk. Bugünkü uyku onun kutlmasıydı herhalde:)
bon bon şekeri: 1 adet petibör bisküvi / 1 yumurta / yarım margarin / 1 çay bardağı toz şeker / 2 yemek kaşığı kakao / dövülmüş fındık-ceviz... margarini erit hafif soğusun.. ondan sonra hepsini karıştır.. sıcakken dökersen bisküviler kıtır kıtır olmaz yumuşar.. yoğur. yuvarla hindistan cevizine bula..dolaba koy servis ederken kürdan batır üstüne.. şekil: Eki Görüntüle 994281
mozik pasta: 1 margarin / 3 yumurta / 2 yemek kaşığı pudra şekeri / 1 paket petibör / rengini ayarla kakaola / isteğe bağlı fındık-ceviz..
margarin bunun içinde geçerli erit sıcakken koyma.. poşete veya folyaya dök üçgen şekli ver sar ve buzluğa at.. donunca çıkar kes afiyet olsun :) Eki Görüntüle 994300
aman naptınız siz...
benim paşa harbi koca kafalıymış :)))
doğumda 32 şimdi 45.4
Evet el altında bulunması ii olur aslında doğru diosun ya da dıarıda acil durumlar içinBen hazirlayamadigim zaman acikmissa hizlica veriyorum evde yedegim var. Bi de cesitleri cok. Annelik icgudume gore yani.
cnm nasıl şimdi ateşi inş. düşmüştür .bnm pimpirik kocam aşıdan 2 saat önce(öğlen 12 de) bi tatlı kaşığı bide uykudan önce 21de calpol verdi ateşimiz yok ama bni dinlemedi verme desemde ağrısı oluyo dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?