- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #7.701
Günaydın annişler ve bebişleri..Allah'ın rahmeti,bereketi, inayeti üzerinize olsun.. Hayırlı haftalar, bulantısız, çıkartmasız, sağlıklı, mutlu huzurlu bir hafta bizimle olsun...:109: Kızlar artık beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor, ama ben hiiiiç edemiyorum, sizler yemeye başladınız mı :125:
[sıze=2]günaydın annişler ve bebişleri..Allah'ın rahmeti,bereketi, inayeti üzerinize olsun.. Hayırlı haftalar, bulantısız, çıkartmasız, sağlıklı, mutlu huzurlu bir hafta bizimle olsun...:109: Kızlar artık beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor, ama ben hiiiiç edemiyorum, sizler yemeye başladınız mı :125:[/sıze]
ah canım nerdee, sabah kahvaltı yaptım güya, masayı topladım, bi dk sonra hepsi lavaboyu boylamıştı yediklerimin
gunaydın canım amın ınsallah saatı saatınede olmasa dıkkat etmeye calısıyorum soylekı kahvaltıda peynırımı yıyorum kalsıyum olarak gun ıcındede yogurt yada ayran onları ıcemezsem ayatarken 1 bardak sut ıcıyorum haftada en az 1 gun baklıyat tuketmeye 1 2 gunde et tarzı bırsey tuketmeye calısıyorum balık yıyemıyorum tıksıntıden dolayı kırmozo et yıyorum haftada 1-2 gun yumurta yıyorum gun ıcınde 1 tanede olsa meyve yıyorum bırde kuruyemıs bazen yerfıstıgı bazen cevız fındık aycekırdegı gıbı ne denk gelırse bırde kuru meyvelerden uzum olur kayısı ıncır gıbı yemeye calısıyorum
Günaydın kızlaaarr :))) Valla ben gebeliği ilk öğrendiğimden beslenmeme dikkat ediyorum sabahları 8 gibi hafif kahvaltı ama demir içeren gıdalar ağırlıklı, yumurta ,kuru kayısı, kuru üzüm , pekmez ve bir dilim ekmek üstüne C vitamini içeren bir meyve çünkü C vitamini demirin emilimini arttırıyor.Sonra saat 11'e doğru hafif acıkıyorum süt içiyorum çok acıkırsam meyve yiyorum 12'de öğle molasına çıkıyorum genelde evden getirdiğim yemekleri tüketiyorum öğleden sonra acıkırsam ceviz badem gibi bir şeyler atıştırıyorum. 17'de işten çıkıyorum jet hızıyla eve yetişiyorum çabucak bol vitaminli yemekler yapıyorum yanına mutlaka salata yapıyorum sonra canımın içi geliyor yemeğimizi yiyoruz yemekten 1.5 saat sonra yoğurt yiyorum ki yemekten aldığım demir yok olmasın diye. Sonra meyve ve uykudan önce de süt içiyorum yine genel olarak böyleyiz :))
günaydın güzel anneler... dün çok şaşırdım kızlar bulantım baya baya hafifledi benim şöyle söyleyeyim günde 50 defa öğürüyorsam normalde dün 5 defa oldu çok mutluyum bugün 12+0 oldu geçiyor sanırım bulantılarım...darısı çeken arkadaşlarımın başına...
Maşalllahhh canım Allah nazarlardan saklasın
günaydın hamişler :) hergun süt yugurt gibi kalsiyum alıyormusunuz beslenmeniz nasıl ?ben malesef yemiyorum öncedende sevmezdim bu yüzden doktor bana kalsiyum ilacı yazdı 14.haftadayım benim durumumda olan varmı ? elevit kullanıyorum bide sizinde neler kulandıgınızı merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum:)
çok teşekkürler, eltine üzüldüm ama bana moral oldu bebeğinin 3 kilonun üzerinde doğması... İnşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilirim onu. hamileliğimi pek böyle hayal etmemiştim, en azından bahar gelse de akşam işten geldiğimde hava kararmadan biraz yürüyebilsem stres atabilsem diyorum...
Canım bizim çok yemek yememizin oun kilo almasıyla bir bağlantısı yokmuş. Az yememizin olabilir tabii belki. Yani dengeli beslenmek aslolan... suyun artmasının da çok su içmemizle bir bağlantısı yokmuş. Bunları okuyunca çok şaşırdım ve de biraz panikledim açıkçası :)))
Periantolog Doç. Dr. Melih Atahan Güven'in yazısı Doç. Dr. Melih Atahan Güven - Ayrıntılı-Detaylı Ultrason,Perinatolog-Perinatoloji Uzm) --> Burada ilginç bilgiler var hepimizin okumasını tavsiye ederim.
Yalnızlık çok zor, hele ki miden de bulanıyorsa daha da zor. Benim eltim 2 ay boyunca her akşam komşusunun evinde yedi yemeklerini. Maaş bile teklif etmişti ama kabul etmemişti komşusu. O da malzemeler alıyordu hergün. Bu olay bazılarına şımarıklık gibi gelmişti ama kadıncağız o dönem yalnızdı, ben çok iyi anlıyorum onu... Sana da komşulrın sahip çıkamazlar mı acaba, durumunu biliyorlarsa bir konuşsan? 1 kap yemek getirmeleri çok zor değil aslında ama. İlişkinizi bilmiyorum tabii...
Günaydın annişler ve bebişleri..Allah'ın rahmeti,bereketi, inayeti üzerinize olsun.. Hayırlı haftalar, bulantısız, çıkartmasız, sağlıklı, mutlu huzurlu bir hafta bizimle olsun...:109: Kızlar artık beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor, ama ben hiiiiç edemiyorum, sizler yemeye başladınız mı :125:
ladybirddd
kuzum sendın yanlıs hatırlamıyorsam dımı gebelıgın basında benım cocugum neden evrende yer kaplamıyor agırlıgı yazmıyor dıyen
bak 8 gr olmus bıle fındık
Amin Allah hepimizi korusun bu kadar özen gösteriyoruz emek veriyoruz inşallah sorunsuz bir şekilde meyvesini de alırız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?