- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.621
2 tane biberona ve bir küçük termosa sıcak su koyup aldım yanıma
mamayıda kullanacağım kadarını başka büyük biberona koydum
4 tane de bez ve önlük 2 de oyuncak tamam
Parkta, muayenehanede, cafede, ve ebebekte yedirdim
Ben 1 hafta evden uzak kalmışım 9 saat ne ki :)
kızlar sizi michelin lastik reklamının yeni yüzüyle tanıştırayımEki Görüntüle 1000629
OZANIN 6-9 ay EKGIDA MENÜSÜ
( besin alerjisi ve karaciğer enzim yüksekliği var)
Bu listede olmayan herşey YASAK
Sabah
Üzüm pekmezi 1 çk ( sonra dut 1 yaşından sonra keçiboynuzu deneyerek)
210ml mama içine bebelac mısırlı çavdarlı ( gittikçe miktar arttırılarak 2 tk)/ muhallebi
Öğlen
sebze çorbası ( max 150 ml) 1 tk zeytinyağıyla (asit oranı endüşük olandan )
(sıralama: havuç,havuçpatates,havuçpatateskabak, havuçpatateskabak ve her 2günde bir yeni sebze sıralama
( mevsime göre değişecek ve deneyerek)
Brokoli,
ıspanak,
pırasa,
kereviz,
sonra dönüşümlü olarak irmik ve ince bulgur eklenecek pirinç mecbur kalınırsa olur
Sonra kuzu eti eklenecek önce suyu, sonra 1/2 parmak, ...ençok 2 parmak
Tavuk,hindi,danaeti yasak
Öğleden sonra
Mama
Ve
Hipp yulaflı mama
Akşam
Mama
OZANIN 6-9 ay EKGIDA MENÜSÜ
Sabah
210ml mama içine bebelac mısırlı çavdarlı ( gittikçe miktar arttırılarak 2 tk)/ muhallebi
Öğlen
(sıralama: havuç,havuçpatates,havuçpatateskabak, havuçpatateskabak ve her 2günde bir yeni sebze sıralama
Brokoli,
ıspanak,
pırasa,
kereviz,
sonra dönüşümlü olarak irmik ve ince bulgur eklenecek pirinç mecbur kalınırsa olur
Öğleden sonra
Mama
Ve
Hipp yulaflı mama
Akşam
Mama
Eki Görüntüle 1001253
Binbir uğraş sonucu ekledim
Bi sürü de yazı yazmıştım yaaasilindi hepsi uğraşırken
Nese kısaca bakıp bi fikir verir misiniz ders saatlerim henüz net diil kabaca bi hesapla öle bi tablo hazırladım bunlar ben yokke gün içinde verilecekler
Kahvaltı olarak emzirip çıkmayı düşünüyorum bi süre yumurtaya başlamıcam
Gelince de anne sütüne devam
Sizce sağıp süt bırakmalı mıyım bu öğünlerin arasında da süt almalı mı yoksa sabah ve eve geldikten sonra emdikleri yeterli olur mu
Ve evet cuma ilk öğüne vercek bişi bulamadım
Hatırlayabildiklerim
SORULARIM. CEVAPLARI
Hazır mama ? hipp, milupa,bebelac
Demir damlası ? günde 2- 10 damla (kan tahliline göre eksikse dışardan alması şart)
Bitki çayı. ? 1 yaşından önce gerek yok normal su içsin daha iyi
sonra arada bir sürekli değil
Pekmez. ? Üzün,dut keçiboynuzu yoğurtla birliktede olur
Et. ? Kuzu, dana,hindi,tavuk
Meyve. ? Tropikaller 1 yaşından önce gerek yok
Ev ısısı. ? 21-23 ideal daha sıcak ve katkat giydirmek iç organlara zararlı
Gece sık uyanmak. ? 1- açtır öğleden sonra öğününü azaltıp akşam öğününü arttır
2-çok yemiştir gaz hazımsızlık sorunu vardır / az yedir gazını yice çıkart akşamları
Ateş ? Ateş düşürücüye rağmen düşmüyorsa acile gidin 40 ı geçmesini beklemeyin
Yemezse. ? Hazırla sun yemezse 2 gün sonra dene
yemezse 5 gün sonra dene sakın zorlama hazır olunca yer
Zorlarsan çok daha büyük sıkıntılar olur ilerde
Yoğurt. ? Ev yoğurdu olsun hazır hayır
Gece mama ? artık yok saat 22-06 arası besleme uyusun hormonları düzene girsin
Açık hava soğuk. ? Hiçbirşey olmaz sıkı giydir çıkart hergün açık havaya
arkadaşlar bebek arabanızdan memnun iseniz adını yazar mısınız
ya alamadım gitti arap saçı oldu
zaten almak için izmire gitmem gerek toplu alışveriş için ama arabada hemen olsun istiyorum
havalar tam ısınamadan gidemeyzde suan bende ablamın arabası var baby2go avangarde manyak brsey feci kullanışlı lakın maviiii
benim aklımda chicco liteway mamaspapas sola graco evo wollex concord var tabi eşim yeni nesil ve travel olsu diyor var mı bunlardan kullanan ama memnun olan rahatta olmalı cunkı yaz demek bizim için hergun park yuruyus sabahtan aksama sokakta kalmak demek.
paşamı uyutup geliyorum dedim, tam o uyudu bu seferde büyük çocuk uyandı :))) bende malum iki çocuk var
pek hareketli bir gündü ama aklım hep sizdeydi, meraktan ara ara girip okudum zaten
paşam artık yerinde durmuyor uyku sayısı 4 e çıkıp süresi 45 dk ya indi bu da bana hiç birşey yaptırmıyor demek oluyor
Manisadaki iş görüşmem şimdilik askıya alındı, adamlar biraz zaman istedi. sanki bende zaman çok dabende haftaya bir görüşme için istanbula gitmeye karar verdim. istediğim gibi şekillendirip neticelendirirsem hemen haber vericem size
sevgili kvciğim haftaya perşembe geliyor, bu akşam belli oldu. ama benim kocacığım öyle bir hale soktu ki beni sanki gelen benim annem, ben gelsin diye çok istiyorum, o yüzden gelip bizimle yaşayacak artık...adam deli midir nedir anlamadım. kadının kahrını çekecek olan ben, geliyor diye bana tavır yapıyor
Merhaba güzel anneler,
Ben gezdim geldim siz de bolca katnatmışsınızgeçmişe bakmadan
önce bugün yaptıkalrımı anlatayım
10.30 gibi evden çıktık parka gittik Ozan etrafı seyrederek mamasını yedi ve uyudu. O uyurken ben düşüncelere daldım
kafam karman çormandı dayanamadım taksiye atlayıp nişantaşına Fügen hocanın muayanehanesine gittim 12 den 14 e kadar bekledim randevusuzgittiğim için görüşemiyeceğimi söyledi sekreteri ama beklememedayanamayıp aldı Fügen hanım
( konuştuklarımızı ayrıca yazıcam) 5 dk birşeysorucam diye girip 1 saat kalmışız içerde çıkışta 14 te randevusu olan
kadın bana çok kötü bakıyordu:)
sonra tekrar anadolu yakasına geçip ceviz ağacına gittim (doğumdan beri hiç gitmediğim ama önceden sıkça gittiğim biryer )
Yemek ve tatlı yiyerek kendimi ödüllendirdim :)
sonra da ebebekten suluk sulu dişlik banyo oyuncağı gibi sudan şeyler alarak oğlumu ödüllendirdim ve 19.30 da eve geldim .
Ozanı yıkamam maması uyutmam derken ancak girebildim
Haklisin canim, okumak icin cok mucadle ediyorum ama cogu zaman atlamak zorunda kaliyorum cunku zaman cok az oluyor, hemende yakalandimcezam neyse cekerim
Neyse itiraftan ve iyi halden bu seferlik affettik gitti. :))
Chicco liteaway kullanıyorum ve memnunum. Hafif kapatıp açması kolay. Yalnız ben paraya kıyamadım aynısının 1,5 kg hafif versiyonu Mclaren vardı oda güzeldi
maşallah her boğumunu ayrı ayrı yerim ben onunkızlar sizi michelin lastik reklamının yeni yüzüyle tanıştırayımEki Görüntüle 1000629
Hasibe, helenas geçmiş oldun. Bu kuzular hasta olmasın yaa
Helenas, hasibe geçmiş olsun çabucak iyileşşsin yavrularınız
Eki Görüntüle 1001253
Binbir uğraş sonucu ekledim
Bi sürü de yazı yazmıştım yaaasilindi hepsi uğraşırken
Nese kısaca bakıp bi fikir verir misiniz ders saatlerim henüz net diil kabaca bi hesapla öle bi tablo hazırladım bunlar ben yokke gün içinde verilecekler
Kahvaltı olarak emzirip çıkmayı düşünüyorum bi süre yumurtaya başlamıcam
Gelince de anne sütüne devam
Sizce sağıp süt bırakmalı mıyım bu öğünlerin arasında da süt almalı mı yoksa sabah ve eve geldikten sonra emdikleri yeterli olur mu
Ve evet cuma ilk öğüne vercek bişi bulamadım
Hatırlayabildiklerim
SORULARIM. CEVAPLARI
Hazır mama ? hipp, milupa,bebelac
Demir damlası ? günde 2- 10 damla (kan tahliline göre eksikse dışardan alması şart)
Bitki çayı. ? 1 yaşından önce gerek yok normal su içsin daha iyi
sonra arada bir sürekli değil
Pekmez. ? Üzün,dut keçiboynuzu yoğurtla birliktede olur
Et. ? Kuzu, dana,hindi,tavuk
Meyve. ? Tropikaller 1 yaşından önce gerek yok
Ev ısısı. ? 21-23 ideal daha sıcak ve katkat giydirmek iç organlara zararlı
Gece sık uyanmak. ? 1- açtır öğleden sonra öğününü azaltıp akşam öğününü arttır
2-çok yemiştir gaz hazımsızlık sorunu vardır / az yedir gazını yice çıkart akşamları
Ateş ? Ateş düşürücüye rağmen düşmüyorsa acile gidin 40 ı geçmesini beklemeyin
Yemezse. ? Hazırla sun yemezse 2 gün sonra dene
yemezse 5 gün sonra dene sakın zorlama hazır olunca yer
Zorlarsan çok daha büyük sıkıntılar olur ilerde
Yoğurt. ? Ev yoğurdu olsun hazır hayır
Gece mama ? artık yok saat 22-06 arası besleme uyusun hormonları düzene girsin
Açık hava soğuk. ? Hiçbirşey olmaz sıkı giydir çıkart hergün açık havaya
hayırlı olsun tatlım. inşallah severek geçer ek gıdalarına. sandalyenizide kutlamış olursunuzOZANIN 6-9 ay EKGIDA MENÜSÜ
Sabah
Öğlen
Brokoli,
ıspanak,
pırasa,
kereviz,
Öğleden sonra
Mama
Ve
Hipp yulaflı mama
Akşam
Mama
Aklima ilk gelen: istanbula gelince atahan nooolcak??? O da mi gelioooo
yok canım, ben sabah uçakla gidip akşama dönücem eve...babası bakacak artık o gün. gündüz pek emmiyor zaten artık
paşamı uyutup geliyorum dedim, tam o uyudu bu seferde büyük çocuk uyandı :))) bende malum iki çocuk var
pek hareketli bir gündü ama aklım hep sizdeydi, meraktan ara ara girip okudum zaten
paşam artık yerinde durmuyor uyku sayısı 4 e çıkıp süresi 45 dk ya indi bu da bana hiç birşey yaptırmıyor demek oluyor
Manisadaki iş görüşmem şimdilik askıya alındı, adamlar biraz zaman istedi. sanki bende zaman çok dabende haftaya bir görüşme için istanbula gitmeye karar verdim. istediğim gibi şekillendirip neticelendirirsem hemen haber vericem size
sevgili kvciğim haftaya perşembe geliyor, bu akşam belli oldu. ama benim kocacığım öyle bir hale soktu ki beni sanki gelen benim annem, ben gelsin diye çok istiyorum, o yüzden gelip bizimle yaşayacak artık...adam deli midir nedir anlamadım. kadının kahrını çekecek olan ben, geliyor diye bana tavır yapıyor
Kizim icin hazirladigim beslenme planini paylasayim nihayet, yardimcimizinda gunduzleri faydalanmasi icin almanca hazirlamistim en basta simdi onu turkce yaptim, aceleyle bu kadar oldu birde kendi el yazimi paylasmak istemedim o yuzden birisine yazdirmak gerekti, is uzadi :)
Eki Görüntüle 1001387
- Haftalik menu icin alisveris gunum Pazartesi. Sut urunleri, yumurta, meyve ve sebzeleri aliyorum. Tabii ara alisverislerimde oluyor ama pazartesi alisverisi haftanin menusunu belirliyor. Sebzeleri daha once yazdigim gibi biomarkt dan cocuklar icin hazirlanan kucuk kese kagitlarindan aliyorum, icinden az az 3-4 cesit sebze cikiyor. O sebzelerden yola cikarak gunluk menuyu dolduruyorum.
- Bu plan bu haftanin menusu mesela. Ben aldigim seyler eskimeden tuketilsin diye ust uste vermeyi tercih ediyorum. Mesela bu hafta quark aldim, tum hafta kahvaltida onu verdimki tazeyken yesin. Iki cesit meyve aliyorum, tum hafta ikisini degistirerek, icine baharat, badem,ceviz, kaymak v.s atarak veriyorum. Taze guzel meyve bir cesit bulabilmissem, hipp meyve purelerinden takviye yapiyorum.
- Oglen beslenmesi simdilik devam sutuyle, 20 Mart itibariyle o ögünü de sebze-tahil-bakliyat veya et menusuyle degistirecegim. 8. Aya yaklasinca devam sutunu azaltacagim, gunde 3 defa verecegim.
- Maalesef bu planda benim anlayabilecegim gibi menu adi yaziyor. Sebze yemeklerine, yogurda, meyveye ek birseylerde katiyorum. Detayli tarifleri yazmadim daha ince konustuk zaten hepimiz biliyoruz diye.
- Mutfagimda boyle hazir bir tablo var, menuler silinebilir kalemle yazili, her hafta guncelliyorum, bugun ne versem, nesi eksik diye dusunmuyorum, kolay oluyor.
Biz dr aksam tartistik sebebinde ben cocukla niye doktora gitmiyormusum.. Dedim ki 15 gunde bi regl oluyorum annem grlince bi randevu alip gideyim. Anneni niye bekliosun gitseme cocukla dedi. Yaui kadin dogum muayene edecek kizi napcam dedim koyarsin bi yere diyo. Sonra basladi sen zaten cocukla bisey yapamazsin da, ne var bunda herkes yapiyo da. Dedim ki colt doktoru filan olsa neyse de burda muayene var deli misin nesin tek basima 6Aylik bebekle nasi gideyim dedim. Neymis herkes yapiyomus. Gecem eylulde dogum yapan bi arkDas ogluyla bara gitmis facebooka koymustu yok millet bara gidiyomus, cok mu normal dedim 6aylik bebekle bara gitmek?!
Bi diyim bana ben mi anormalim yahu??? Kadin doguma nasi gideyim kizimla?????
Adamlar anormal biz değiliz, sanki bakkala niye gitmiyorsun der gibi bebekle kadın doğuma neden gitmiyorsun
Haftasonu gidin kıza kocan baksın sen içerdeyken ben öyle yapmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?