2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

izmirde fiyatlar yüksek olacağından mı sen tercih etmiyorsun. acaba normal bi ebeyi çağırıp evde suda yapılamaz mı :18:

Son düzenleme:

bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. kafamdaki bazı soru işaretleri kalkmış oldu

izmirde fiyatlar yüksek olacağından mı sen tercih etmiyorsun. acaba normal bi ebeyi çağırıp evde suda yapılamaz mı :18:

tercih etmiyorum değil, ben doğurdum oldu bitti zaten :))) izmirde suda doğum yok, o yüzden fiyat bilmiyorum dedim

evin müsaitse o şişme havuzlardan falan alıp yapabilirsin ama bu konuda uzman bir ebe bulman lazım. her ebe yapmıyor, farklı çünkü suda doğum

Al bendende o kadar. Biz psikologluguz gercekten. Atamadim ustumden ever sagsalim kucagimda saglikli bende artik iim ama hem sezaryeni hem de kizimin dogmasi gereken zamani kendisinin belirlemesine firzat vermedigim icin unutamiyorum veeee hala cok kizginim kendime e dra. Omur boyu psikolojisinide etkileyecek ansizin en guvende oldugu yerden biranda cikmasi. Koca kafali salagin tekiyim bu konuda. Luboyf nasil atlatacagiz bilemiyorum 6 ayyy hala gecmedi halaaaaa. Zincirleme oldubirde bende aniden alindi bebegimde o yuzden kucuk olduda kucuk oldugu icin ememedide emememedi sut olmadi da tekraramiyat oldm cocugu besleyemedimde ilk ay hic kilo alamadi da. Da da da.......
Valla kizlar simdi diyorlar yine mi diye kusura bakmayin yazip duruyorum bu sorunlari ama cok arkaarkaya oldu hepsi ve atlatamadim annem 4 umuzude normal dogurmus. Ablamlarin toplam 7 cocugu var hepsi normal. Ben hep normal derken ansizin boyle dr korkutmasiyla.... off ya cati muayenesi bile yapmadi dusunsenize. Ailem normal dogurdu diye degil zaten adi ustubde normal oldugu icin istemistim. Olmasa bile dogumu kizim baslatmaliydi. Insallah kizimda bir ruhdurumu birakmaz bu durum.

Bu topigin basligi dikkat etti isen 2013 agustos anneleri. Hanibiz hepimiz bir sekilde dogurduk suda dogum yapanda yok Googke dan arastirabilirsin suda dogum diye yazip. Eminim bir kac bilgi edinebilirsin. Zaten buyuk sehirlerden birinde isen arastir derim kucuk yerlerde yok oyle seyler. Nacizane tavsiyem ozel ebe tut hatta izmirde isen Pinar ebe var Ona ulas derim. Saglikli dogumlar

Canım sen neden sezeryan doğurdun bilmiyorum ama sana benim hikayemi söyleyeyim ben mecbur sezeryan oldum oldu bitti çok şükür kızımda bende sağlıklıyız. İkinci çocuğu da düşünüyorum tekrar kesileceğimi bile bile düşün. Suyum geliyordu hastanede yattım 3 gün suyumun gelmesi kesildi doktorum 1 hafta daha tutarsak süper olur dedi. Sıkıldığım için eve gönderdi. 2 günde 8 şişe serum verdiler. Neyse eve gittim doktorum arıyor sekreteri arıyor suyun geliyor mu vs diye hayır dedim ama kalkmıyorum yattığım yerden sadece wc ihtiyacımı görüyorum düşün. Doktorum çarşamba kontrole geleceksin dedi peki dedim bu arada pazartesi gündüz çıktım doktordan sürekli iletişimdeyiz. Sabah erkenden gittik 9.30 da beni aldı doktor içeri bir baktı bende hiç su kalmamış hemen sezeryan dedi eşimle gitmiştik ne olduğunu anlamadım eşimin yüzüne baktım ve ağlamaya başladım şimdi değil diye çok söylendim ama malesef kızım gelmek istediği için geldi. Şimdi çok şükür oda bende sağlıklıyız. Çatı muayeneside yapıldı hemde hem ebe tarafından hemde doktor tarafından çatım normaldi ama susuz zor olacağı için ve bebeğimin ciğerlerinin gelişmeme riski olduğu için sezeryana alındım. Gecesinden de nişanım vs gelmişti sancım vardı ama açılma sabaha kadar 2cm di sadece. Annem abimi 4950 gr doğurmuş ben ve ikizimi 3,5 er kilo düşün yani 2 bebek 7 kilo imişiz. Normal doğurmuş.Ben bunu dert etmiyorum sana da ve luboyf a da etmeyin diyorum.
Aklınıza geldiğinde dönüp bebeğinize bakın ne mutlu ki yanlarımızda sağlıklılar ve bize gülüyorlar. Umarım biraz olsun rahatlamışsındır.

Canim cok saol. Tabiki iyi geliyor yazilanlar. Ben kendi ayagimla gittim. Dogumum carsamba idi pazartesi gittik kordon dolanmis dedi alalim nornal olmaz dedi. Ve biliyorsun benim mi tüpten bebek onlarinda digerlerinden bir farki yok ki normal olmasin vehamileligim herseyim normaldi. Dra guvenerek gittim ama hic anlayamadim sezaryen olacagimi beni kandirdi gunu olmadigi halde aldi bebegimi ve cok erkendi coook kiziyorum ya cok kiziyorum. En azindan senin kizin hazirmis gelmek istemis. Emel ya cok uzgunum hele o plasenta parcasinin kalmasi tekrar tekear olaylar 60 gun kanama olmasi yaziklar olsun boyle drlara. Birde ben ozelde yaotim dogumu devlet hastanesi drydu ozel hastaneye geldi ve dunyanin parasini aldi ve o ara esim baska bir firmaya gectigi icin ne sskne ozel lsaglik sigortasi odemedi. Giden para olsun o dert degil benim psikolojim ne olacak dur bakalim su saglik bakanlugindan hbr bekliyoruz.

valla bn bu işi beceremiyorum acilen bana eğitim vermelisiniz kızlar hiç bir şey beceremez oldum ek gıda konusunda cok başarısızım bebeğime bakamıyorum gıbı gelıyorr maşallah iştahı var oğlusun ama beceriksizmi beceriksiz bı anası varr...7 ayı bıtırdık cok sukur sebze çorbaları ıle şimdi et met ver dedi dr ama bn neyı nasıl neyle vercem bilemiom etı nasıl günlük saklıcam ,haslıcammı ne etcem bılmıom valaa özür kızlarr gerçekten sevmıom su yemek ısınıı oğlusuma napcam ben sımdı ...bana akıl verın çok bunaldımm ztn sıpadan fırsatbulamıom mamalaırını hazırlamaya cok harektli maşallah bı dk yakamdan ınmıoda şaştım kaldım ben

Canım bende özel doktora gidiyordum. sana kendi açımdan daha vahim olay söyleyeyim senin yine doktorun senin doktorunmuş ben 32 hafta boyunca başka doktora gittim soru sordum düzgün cevap vermedi diye onu bıraktım doğurduğum doktoruma gittim düşün adama 2 kere kontrole gittim 3. de doğurdum. 35 haftalık doğdu benim kızım. Senin kızın kaç haftalık doğdu. Ayrıca doktorun eğer kordon dolandı filan dediğinde başka bir doktora daha görünmedin mi. Benim yengem 39. haftasında bebeğini kordon dolanması sonucu kaybetti. Düşün canım o kadar taşı karnında ve kucağına bile alama. Çok zor yani o yüzden ben hep şükrediyorum bebeğim kucağımda.

Cnm stres yok sakin. Her bebek icin kendi annesi mükemmel sende onun icin mukemmelsin.
Emel sana daha ayrintili tarifler verir ben bir kac yaptigim seyi yazayim.
Oncelikle minik bebegime afiyetle diye bir kitap var onu al. Isine yarayacak.
Gelelim anbe tariflerine et suyu icin guvendigin bi kasaptan kuzu kemik al suda hasla haslana suyu marketten aldigin buz posetine soguyunca tel suzgecten suzerek dok. Corbalarina hemen bir kup at. Bir kupten fazla atmiyorum henuz ben ishal yapabilir.
Tavuk al yukarida ki islemi onada tekrarla bir gun et bir gun tavuk suyu koy ne yiyecekse artik onun icine. Alisana jadar bir gunde dinlendir ne et ne tavuk suyu koy. Yani bir gun et bir gun tavuk suyu bir gun bos.
Gelelim kiymaya guvendigin bir kasaptan yagsiz 3 kere cekilmis kiyma aliyorsun. Onuda suyla kavurup sogutuyorsun. Sonra silme bir tatli kasigi buzdolabi posetine koyuyorsun. Cok poset israf olmasin diye bir kasik koydun bagladin sımsıkı bir ksdik daha koydun yine bagladin.oyle oyle posetin uzunluguna gore bogum bogum yapiyorsun. Ben tarhanasinin icine attim sevdi yedi. Yani boyle.

Cook sukur. Evet burada okumustum yengeni o zaman aktif degildim. Allah bir daha yasatmasin. Aslinda haklisin kaderimizi yasiyoruz nasip boyle udi diyelim bak boyle okuyunca da acaba diyorum beklese idim Allah korusun baska birsey mi olacakti bilemiyorum.
Cnm benim satim 2 aralikti. Ama benim dondurulmud embriyo transferi 21 aralik. Yani bir fikir birlugi yok bu konuda. Bazi drkara gore 36 idim bazikarina gore 38.

Hiç düşünme bir daha bekleseydin belki çok başka şeyler yaşayabilirdin canım. Aynen kaderimizde bu varmış. Rabbim kötü kader yazmasın varsın sezeryan yazsın kaderimize :) Bak bile bile ikinciyi düşünüyorum. Allah kısmet ederse.

çok saol cnmmyaa
bu et suyu olayını deneyeceğim bende yemeklerıne atıcam dedıgın gıbı ...
kıyma çektirdim geçen gün 3kez çekilmiş yaptırdım sonra kıymayı cevız buyuklugunde buzdolabı poşetlerine dondurdum ama ben KaVURMADAN KOYDUM DİREK ...
BUgun sebze çorbasına çıkardım bı parça, kucuk ayrı bı tavada, su ekleyip haşladım suyunu çekene kadar kıyamayı ekledim sebze çorbasına sonra baktım patatezlerı ıyı haslıyamamamısım tat yok tuz yok tekrar ısıtmadım tadı gıtmesın dıye doktum çorbayı vermedim bn kıllandımmı bı çorbadan veremiyorum..sonrada bısı uretemıyorumaklımdan .
doktorumuz makarna.tarhana un çorbası, kuskus.etlerın hepsını onerdı artık bu ay ama zorlanıyorm ıste çocuğa vermemem gereken sekılde verırım diye korkuyorum
gecen kemık haşladım tarhanasına suyundan koydum agır koktu bıraz ağzıma aldım agır oldu yıne döktüm .galıba kafayı yıyorum cok düşünmekten rahat olamıyorum bu konuda :2::2::2:

Sana ağır gibi gelebilir ama değildir. Ayrıca kıymayı ya kavur kendi suyunda yada haşla su ile çiğden koyma sakın.

Çok güzel olmuş :) Bende istiyorum ama benim istediğim malzeme biraz pahalı idi şimdi ne kadar bakmadım gerçi. bakıp bende alayım:)

senin istediğin malzeme hangisiydi?

Kardelencim canım e bebekten mi aldınız ?

evet ebebekten aldık

bende açık havalarda kızımı kangurusuna koyup çıkıyorum geçen pazara gittik o gürültüde bir güzel uyudu. gürültü bile olsa açık hava iyi geliyor bebişlere.

Çok beğendim hemen alıp yapmalıyım süper. Ebebek te sana bi % ayarlasın madem. :)) topic olarak alıp yapıcaz gibi duruyor.

ebebekten aldım ama başka sitelerdede satılıyor. ben direk ebebekten aldım çok fiyat araştırmadım ama siz bir fiyat araştırmasına girin isterseniz :)

Bende oyle belki de meltem gibi uc bile olabilir cok kardes olmak iidir. Hayirli evlat olsunlar ins.

E bebek te yoktu baktımda benim baktığım gümüş gibi çerçevede ve ayak ve el kalıbı idi.

Cnm annemin deyimi ile agzina ne buldu isen tık. Parmaginin ucu ile ver tadina baksin en azindan. Ve artik buyuduler yiyebilir de yutabilidde. Beyaz lardan yumurta beyazi seker tuz gibi olmadigi sudece puturlu olsada yutarlar. Sen kendinden emin davranmaz isen o da bu boslugu hisseder. Ver annesi istahi varsa hele nasilda yer bak gorursun.
Hem az cesit vermek bile hic bidsey vermemekten iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…