- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #8.001
dün gece bikaaaç film seyrettim canııım çıktı aaaağlamaktan o türkan yokmuuu o türkan yine öptürmediiii dudaktannn
Şimdi kızlar bir şey sorcaktım ben
Folik asitim 11+2 de bitiyo, bi tabletini kaybettim çünkü.
Doktorum 12. haftada bırak folik asiti demişti. Yeni bi kutu almalı mıyım ? Doktora mı sormalıyım? ''Amaaaan canım sen de amma da gereksiz soru sordun alma tabii'' mi ?
güzel şarkı ama insanın bağıra bağıra söyleyesi geliyo :)inanır mısın bu şarkı sabah gözümü açtığımdan beri ağzımda
güzel şarkı ama insanın bağıra bağıra söyleyesi geliyo :)
selam canlar beslenme için listemi tamamladım gerçi isetberry dışında kimsenin ilgisini çekmedi ama ben yine de paylaşayım belki sonradan ilgilenen arkadaşlar olur...
günde;
3 bardak süt (az yağlı)
3 kase az yağlı yoğurt
1 yumurta
100 gr et
c vitamini için kışın 4 küçük portakal yazın 3 büyük domates
avuç içi büyüklüğünde az tuzlu peynir
6 kuru kayısı
bol yeşillikli mevsim salata
en az 2 porsiyon meyve
1 tabak bulgur pilavı ( ya da 2 dilim tam tahıllı ekmek)
4 dilim tam tahıllı ekmek
şalgam suyunda demir varmış ama almamız gerekn miktarı yazmamışlar demire ihtiyaç çok olduğu için ama günde 1 bardağın faydası olur zararı olmaz
ara öğünlerde kuru yemiş ve kurutulmuş meyveleri öneriyorlar...
bunlar her gün mü tüketilecek.mesela ben 2 tane kayısı ve bu kan üzümünden biraz biraz ceviz badem ve kaju yemeye çalışıyorum ama hergünde olmuyor açıkçası
her gün et yiyemem ben pek sevmem eti hele etli yemekleri hiç sevmem.et et olacak ot ot olacak bana
selam canlar beslenme için listemi tamamladım gerçi isetberry dışında kimsenin ilgisini çekmedi ama ben yine de paylaşayım belki sonradan ilgilenen arkadaşlar olur...
günde;
3 bardak süt (az yağlı)
3 kase az yağlı yoğurt
1 yumurta
100 gr et
6 kuru kayısı
en az 2 porsiyon meyve
şalgam suyunda demir varmış ama almamız gerekn miktarı yazmamışlar demire ihtiyaç çok olduğu için ama günde 1 bardağın faydası olur zararı olmaz
evet canım hergün alınması gerekenleri kaç porsiyon alınmalı onları vermişler hepsinin bebeğe ayrı ayrı faydası var inan şöyle özetleyeyim sana ;
günlük
4 porsiyon protein
2 por. c vitamini
4 por kalsiyum
en az 3 por yeşil/sarı sebze meyve
6-11 por tahıl ve baklagiller
demir
4 por kaliteli yağ
Bunların hepsi 1 günde miiiiiay ben hem 3 bardak süt hem 3 kase yoğurdu ölsem yiyemem
benim bünyem kilo almaya çok elverişli daha şimdiden 2,5 kg aldım bile ben bu gidişle 9 ayı 25-30 kilo ile falan tamamlayacağım herhalde
yani bebeğe faydalıysa dikkat edip alacağız napalım artık
saol paylaşımın için
kızlar cinsiyetler belli olmadımı neden listeye yazmıyorsunuz.?
ben yaptım uyacak mıyım bilmiyorum ama elimden geleni yapıcam bu beslenmeyle hem bebek en iyi şekilde büyüyecek hem de almamız gerekenden fazla kilo almayacağız elimin altında liste olursa en azından bir kısmını hatırlar günlük uygularım diye düşünüyorum... ve bu besinleri ben seçtim siz sevmediğiniz bişi varsa netten bakıp çeşitlendirebilirsiniz mesela 1.5 kase az yağlı yoğurt proteinin 1 porsiyonu yapıyor. et yerine fazladan yoğurt yenebilir o günlük... bunun gibi dönüşümler yapabilirsiniz...
canım kalsiyum protein yağ komplex karbonhidrat hepsi var bunlarda işte aklında bulunsun elinden geldiğince yemeye çalış demek bu o zaman sana
offf kevok çok değil mi bunlar, ya hesaplayamdım bile günde toplamda o zaman 20 porsiyon falan yemek yememiz gerekiyor öyle mi?
ben bunların hepsini 1 haftada yiyemiyorum,
bi ara günde 4 tabak falan yoğurt yiyordum ondanda midem bulanmaya başladı,
sebze meyve 3 aydır ağzıma koyamıyorum,
et desen tiksinmiş durumdayım, ama balık yedim bir kaç kez:):):)
faydalı bilgiler bunlar yine de saol,
yapamasam da ne yapmam gerektiğini öğrendim:):):)
Bakarız artık 2 bardak sütle bi kase yoğurtta anlaşalım mı ? :111::111:
günde;
3 bardak süt (az yağlı)
3 kase az yağlı yoğurt
1 yumurta
100 gr et
6 kuru kayısı
en az 2 porsiyon meyve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?