2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doktora sormakta fayda var aslında.. bendeki folik asit fazla fazla kaldı hatta geçen gün eşim "bu ne ya bunu da bi yerde kullanmalıyız" gibi bi cümle kurmuştu, neredesin al sana vereyim folik asitlerimi

selam canlar beslenme için listemi tamamladım gerçi isetberry dışında kimsenin ilgisini çekmedi ama ben yine de paylaşayım belki sonradan ilgilenen arkadaşlar olur...
günde;
3 bardak süt (az yağlı)
3 kase az yağlı yoğurt
1 yumurta
100 gr et
c vitamini için kışın 4 küçük portakal yazın 3 büyük domates
avuç içi büyüklüğünde az tuzlu peynir
6 kuru kayısı
bol yeşillikli mevsim salata
en az 2 porsiyon meyve
1 tabak bulgur pilavı ( ya da 2 dilim tam tahıllı ekmek)
4 dilim tam tahıllı ekmek
şalgam suyunda demir varmış ama almamız gerekn miktarı yazmamışlar demire ihtiyaç çok olduğu için ama günde 1 bardağın faydası olur zararı olmaz
ara öğünlerde kuru yemiş ve kurutulmuş meyveleri öneriyorlar...

bi de demir c vitaminiyle alınırsa daha iyi emilir diyor mesela portakal yedikten bi 5-10 dk sonra şalgam içilebilir salataya da bol limon sıkılabilir...

bunlar her gün mü tüketilecek.mesela ben 2 tane kayısı ve bu kan üzümünden biraz biraz ceviz badem ve kaju yemeye çalışıyorum ama hergünde olmuyor açıkçası
her gün et yiyemem ben pek sevmem eti hele etli yemekleri hiç sevmem.et et olacak ot ot olacak bana

evet canım hergün alınması gerekenleri kaç porsiyon alınmalı onları vermişler hepsinin bebeğe ayrı ayrı faydası var inan şöyle özetleyeyim sana ;
günlük
4 porsiyon protein
2 por. c vitamini
4 por kalsiyum
en az 3 por yeşil/sarı sebze meyve
6-11 por tahıl ve baklagiller
demir
4 por kaliteli yağ

Bunların hepsi 1 günde miiiii ay ben hem 3 bardak süt hem 3 kase yoğurdu ölsem yiyemem

Son düzenleme:

benim bünyem kilo almaya çok elverişli daha şimdiden 2,5 kg aldım bile ben bu gidişle 9 ayı 25-30 kilo ile falan tamamlayacağım herhalde

yani bebeğe faydalıysa dikkat edip alacağız napalım artık
saol paylaşımın için

ben yaptım uyacak mıyım bilmiyorum ama elimden geleni yapıcam bu beslenmeyle hem bebek en iyi şekilde büyüyecek hem de almamız gerekenden fazla kilo almayacağız elimin altında liste olursa en azından bir kısmını hatırlar günlük uygularım diye düşünüyorum... ve bu besinleri ben seçtim siz sevmediğiniz bişi varsa netten bakıp çeşitlendirebilirsiniz mesela 1.5 kase az yağlı yoğurt proteinin 1 porsiyonu yapıyor. et yerine fazladan yoğurt yenebilir o günlük... bunun gibi dönüşümler yapabilirsiniz...

aynen canım ben de çok müsaitim kilo almaya o yüzden araştırdım açıkcası bi de abur cubur geleneğimiz var eşimle öğrencilikten kalma bunları yıkmaya çalışıyorum...

offf kevok çok değil mi bunlar, ya hesaplayamdım bile günde toplamda o zaman 20 porsiyon falan yemek yememiz gerekiyor öyle mi?
ben bunların hepsini 1 haftada yiyemiyorum,
bi ara günde 4 tabak falan yoğurt yiyordum ondanda midem bulanmaya başladı,
sebze meyve 3 aydır ağzıma koyamıyorum,
et desen tiksinmiş durumdayım, ama balık yedim bir kaç kez:):):)
faydalı bilgiler bunlar yine de saol,
yapamasam da ne yapmam gerektiğini öğrendim:):):)

rica ederim canım ben okudukça ayımızla paralel ilginç bilgileri paylaşmayı düşünüyorum sizinle geyik arasında iyi gider... bu beslenmeye bulantıların geçince yavaş yavaş başlarsın canım mesela günde 1 kase yoğurtla başlarsın kendini iyi hissettikçe arttırırsın zaten iştahımız baya açılacakmış yavaş yavaş çok gelmez bunlar o zaman az gelmese bari diye düşünüyorum

canım listen çok hoş fakat bu kadar süt yoğurt 1 gün için fazla değil mi acaba çünkü fazlası demir emilimini azaltıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…