2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende hamile reflüsü oldum sanırım. dediğin gibi aç tok sürekli midemde bi haller ve afedersin geğirme isteği var.doktora gidince sormayı düşünüyorum tavsiye edebileceği bişey var mı?

Günaydın herkese,

Çekirge hosgeldin gerçi ben gelene kadar gitmissin. Gecmis olsun. Demek bebeğin küçük olduğu icin gozukmezmis olsun büyüyünce gösterir artık .

Sahi kızlar birşey sorayım size dün akşam karnımı yağlarken farkettim karnımın sol tarafında ceviz büyüklüğünde kabartı şeklinde bir şişlik var nedir ki aceb bu şişlik?

bünyeyle alakalı sanırım o canım ben daha kilo almadım ama ben zaten çk zor kilo alırdım. Beslenmemde çok bi değişiklik yapmadım sadece ara öğünleri ekledim meyve ve yulaflı bisküvi arada da kuruyemişler o kadar. Midem boş kalınca kazınma yapıyo 1 mandalina yiyorum geçiyo

canım bende hamile reflüsü oldum sanırım. dediğin gibi aç tok sürekli midemde bi haller ve afedersin geğirme isteği var.doktora gidince sormayı düşünüyorum tavsiye edebileceği bişey var mı?

Canım gebelik reflusu off oda ayri bir sikinti bende oda var. Yemek borum boğazıma kadar yanıyor . Ama ilacı var ve neyseki bebege hiç bir zararı yok.

Canım gebelik reflusu off oda ayri bir sikinti bende oda var. Yemek borum boğazıma kadar yanıyor . Ama ilacı var ve neyseki bebege hiç bir zararı yok.

kızlar reflünün ilacı ne bende aynı sıkıntıyı çekiyorum hayatımda öğürmek nedir bilmezdim maşallah şimdi öyle konuşuyorum nerdeyse töbe estagfirullah

Günaydın herkese,

Çekirge hosgeldin gerçi ben gelene kadar gitmissin. Gecmis olsun. Demek bebeğin küçük olduğu icin gozukmezmis olsun büyüyünce gösterir artık .

Hoşbulduk canım gitmedim burdayım ama işleirm yoğun arada bakabiliyorum ancak, sayfa kendiliğinden kapatıyor bir süre sonra
Neyse evet benimki küçük müş. çok bilmiş dr. öleeeee dedi. halbuki benim bebeğim bu topiğin en büyüğü çünküm ben temmuz annesi olacağım büyük ihtimal, sanki cinsiyet öğrenenlerinki benimkinden büyük. gıcık oldum kadına, insanı salak yerine koymuyorlar mı ona sinir oluyorum, göstermiyor de bari demi ama uyyuuuuuzzz

Neyse canım sen nasıl oldun görüşmeyeli, bulantıların azalmıştır inşallah

Gunaydın kızlar...
Ben pc me aylar once cay doktum cok canı cekmıstı ıctı rahatladı o yuzden okuyorum ama yazamıyorum, yazmak ıcın esımın pcsının bosalmasını beklıyorum ...

2 gun once karnımda cok agrı oldu, ınsan hemen telaslanıyor doktorda aldım solugu, cok sukur kı kıpır kıpırdı yavrucum, annesının evhamı ıste...
Çok komıktı sıpam , tamamen donmus sırtını, sankı bagdas kurmus gıbı poponun ıkı yanından bacaklar cıkmıs popoyu sallayıp duruyordu
2 gun sonra 16. haftaya gırıcez ama hala bı doktorda tahmın de olsa şu veya bu demedı cınsıyetı ıcın...
Ayın 15 ı gıbı kendı doktoruma gıdıcem ınsallah o zaman ogrenebılırız artık neredeyse 4. ayı dolduracaz o zamana...

Ben hamıle oldugum fakat henuz bılmedıgım donemde ruyamda cok ayrıntılı olarak kız doğurdugumu gormustum...
Yesıl gozlu sıyah saclı, 2850 gr ve 48 cm boyunda bı kızdı (evet resmen bu kadar ayrıntılı gordum)

Bu kadar zaman gostermeyınce, yuzumde sıvılce eksık olmayınca, sureklı tursu, lımon ısteyınce ve ruyanın da etkısıyle kız olacak dıye yerlesmıs bılınc altıma fakat gecen gun bı ruya gordum hala etkısındeyım...
Ruyamda erkek bebek doğurdugumu goruyorum o da yesıl gozlu bı anda 6 yaslarındakı halını gordum cocuga döndüm '' aaa annecım ben senı kız sanıyordum ya dedım ''
Çocuk bana baktı, gulumsedı, yok anne ben erkeğim, kız bekleme ben gelıcem '' dedı...
o kadar etkılendım kı anlatamam, yazarken bıle gozlerım doldu...

Canım bana da aynısını dıyor doktorlar kucukmus dıye, aramızda bır gun var senınle... goremıyoruz demıyorlar da
2 gun once 9 cm dı yavrum neresı kucukse

kızlar reflünün ilacı ne bende aynı sıkıntıyı çekiyorum hayatımda öğürmek nedir bilmezdim maşallah şimdi öyle konuşuyorum nerdeyse töbe estagfirullah

Ben gaviscon şurup kullanıyorum , tabletide var. Recetesindede yazıyor gebelikte kullanımında bir sakınca yok çünkü dolaşıma katılmıyor zaten. Kızıma hamileykende çok kullanmıştım. Yanımdan ayiramiyordum.

saol canım inan benimde çok işime yarıcak ne kdar zormuş reflü insan yaşamadıkça anlamıyo neyin zor olduğunu sanada geçmiş olsun canım

Canım bana da aynısını dıyor doktorlar kucukmus dıye, aramızda bır gun var senınle... goremıyoruz demıyorlar da
2 gun once 9 cm dı yavrum neresı kucukse

evet canım ya benim yavrumda pazartesi 9 cm. di :) hatta kendş dr.um 2 gün önden gidiyor demişti.
neyse bu cinsiyet meselesine çok takıldım ben. 16.sında kontrol var o zaman gösterecek benim yavrum, annesinin bitanesi üzmeyecek beni

Gecen gun ben de ılk hamıle pantolunumu aldım...
Çok secenegımız olmadıgı ıcın lcw ye gıttım, resmen paçavra gıbı kıyafetler ama gobegım artık sıkıstıgı ıcın mecbur alacaktım kasaya gelınce aklıma defacto geldı ayırın 10 dakkaya gelıcem dedım hemen defactoya gıttım. orda harıka bır pantolon buldum, modelı, kuması dusuru muhtesemdı, gıyınce daha da bayıldım, 50 lıraya aldım, oraya bakmanızı tavsıye edıyorum evet orada da urun cesıtlılıgı henuz kısıtlı ama en azından olanlar da kalıtelı...

Beslenme konusunda acaba dıyetısyene gıtsem mı dıye epeydır dusunuyorum ama henuz faalıyete gecemedım...
Genel olarak kendıme saglıklı menuler olusturmaya calısıyorum cunku zaten kılolu hamıle kaldım...
Sabah peynır, zeytın, yumurta 2 dılım ekmek yıyorum
Ara ogun de mutlaka 3 cevız 3 kayısı yıyorum kı bagırsaklarım calıssın
Öglen yemek degıl de yıne ara tarzında oluyor...
Aksam ana yemek, yoğurt, salata
Ara meyve yatarken süt derken ne bıleyım yıne de ıyı gıdıyorum dıye dusunuyorum...

Spora baslayan var mı aranızda?
daha once bahsettım mı bılmıyorum ama bana 2 hafta once plesenta prevıa teshısı konuldu bu yuzden cok hareket etmem yasaklandı, cok buyuk ıhtımal degısme olmazsa sezeryan olacagım soylendı falan ama bu tanının 20-25 haftadan once konulamayacagını okudum kaynaklardan... Bu yuzden sımdıden kafama takmak ıstemıyorum...

Evde yuruyus bandım var, saatte 4km hızla yaklasık 25-30 dakıka yurumeye basladım, daha da artırmak ısterdım fakat yıne de ınsan rıske atarmıyım acaba dıye korkmuyor degıll... Halbukı ne ozenırdım hergun duzenlı 1 saat yuruyecem derdım, hos bu tanıyı baska baska gıttgım yerlerde duydum onlar da kesın degıl plesentan yukarı cıkabılır de dedıler kı kendı doktorum adını bıle anmamıstı, bakalım herseyın hayırlısı...

Cenem dustu farkındayım ama sık yazamayınca bırıkıyor ne yapayım

Bu kadar erken olur mu dıye ben de tereddute dusmustum fakat 1 haftadır bebegımın hareketlerını hıssedıyorum, uzun surelı degıl elbette, ilk oldugunda ne oldugunu anlayamamıstım gazdır demıstım keza esım hala aynı kanıda fakat ıkı gunde bır aynı seyı hıssedınce emın oldum, aksam yemegımı yedıkten bı saat sonra falan koltukta uzanınca sol tarafımda bısey karnıma ıkı kere tıklatıyor hepsı bu... Ama harıka bır hıs

Cıdden cenem dustu

Evet ya ben de kızarım böyle seylere. Evime yakın diye 6 haftalikken bir doktora gitmiştim . Bebeğin kalp atışını dinlemeyi umut ediyordum. Bu haftada kalp atışını duyman mümkün değil dedi. Hani göremedik falan değil mümkün değil diyor . Kızıma hamileyken tam altı haftalikken bebeği gormuş kalp atışınıda duymuştum dedim. Yaniliyorsundur dedi mümkün değil. Eve gidince gebelik günlüğüme ve gecmis ultrason kağıdının tarihine baktım tabiki yanılmıyorum. Birdaha gitmedim o doktora gitmemde. Mümkün değil gibi bir cümle bir doktorun ağzından nasil cikar ben birdaha onun sözüne nasil güvenirim. Birde bana o hafta Demir hapi ve multivitamin verdi , kullanmadım tabiki. Doğru Antalya'ya kendi doktoruma bir saat uzakta ama güveniyorum ona.

Bulantilarima gelince azaldı daha iyiyim. En azından sadece aksam çıkarıyorum artık. Ama yemek yemeye başlayamadim daha halen kahvaltiliklarla besleniyorum. Neyse buna şükür.

Kızlar, cinsiyeti belli olan annişler ne tür bebek odası hazırlamayı düşünüyorlar bir topic açılsa 2013 annelerinin bebek odaları diye ilerleyen zamanlarda da bizde odalarımızın resimlerini paylaşsak nasıl olur? Ben pek topic açmaktan anlamadığım için sizlere yazıyorum..

bende 3 kilo aldım yaazaten kilo almaya elverişliyim birde 15 gün grip falan oldum hep işten geldim yemek yedim yattım eşim sağolsun meyvalar falan.şiştim iyice.zayıfta değildim hamile kaldığımda ne yapacağım bilmiyorum.aama benim tansiyon hep düşük çıkıyor hatta 2 gün önce kontrolümm vardı 6-4 çıktı.dr az ye sık ye aç kalma dedi şimdi eşim utanmasa gece bile kaldıracak yemek yedirecek bana.biraz sonradan buldumcuk oldu galiba

şu şubatta geçsin günler biraz uzasında yürüyüşe falan çıkmak istiyorum en azından biraz olsun harekt harekettir.

bu arada günaydın güzel anne adayları16:

ben eşime çok üzülüyorum kıyamam sürekli evde bö bö diye dolaşan biri. zaten gaz problemimde hat safada :) bir bayanda bulunmaması gereken herşey mevcut buaralar bende :)

slm guzellıklerr...nasılsınızz..... kızlar pazartesı kontrole gıtmıstık bn tek döndum eve metrobuslee, allahımmm metrobus ne kadar sallıyormusss ınsanıııı cocuguma bısey olcak korkusundan ucuk cıktı dudagımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…