2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar elevitle folicplusun arasındaki fark ne,
elevitin içeriğine baktım yok yok, herşey var, 12 vitamin, 4 mineral vs vs.,
elevit tabletten bahsediyorum bu arada,
kapsül olanıda varmış,
hamileliğin başından sonuna bazı doktorlar kullanılmasını tavsiye diyorlarmış,
hatta bazıları ilk 3 ay hem elevit hem folikc asit ilçalrından birisni kullanıyorlarmış,
ama elevitin içinde zaten 800 mug folik var,
e folibol yada folicplusun içindede 400 mug folik var,
bu arkadaşlar totalde o zaman 1200 mug folik alıyorlar değil mi,
benim bildiğim folik asit sadece ilk 3 ayda alınmalı o da ortalama 400 mug olmalı,
ben sadece folicplus kullanıyorum,
hata mı ediyorum,
sizler ne kullanıyorsunuz...

Merhaba güzel anneler az önce ancak girebildim foruma ve şöyle bir göz atabildim ancak. Hepimiz ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz, iyi ki bunları paylaşabilmek gibi bir şansımız var. Aramızda mutfağı tamamen kocaya devretmiş şanslılar var, ben de şanslı sayılırım. 1 aydır yemek yapmıyorum ama eşim makineye bulaşık yerleştirmeyi hiç beceremiyor. Çok kötü olduğum günlerde rica ediyorum sadece. Çamaşıra da hiç karışmaz, ancak şikayet eder. Ben de yıkıyorum, asıyorum ama birkaç gün sonra ancak topluyorum. Katlayınca da birkaç gün daha sepette bekliyor, yerlerine yerleşmek üzere. Temizliğe gelince inanın 2-3 haftayı buluyor. Eşim yardım etse de gözüm yemiyor yine de, boş verdim biraz.
Benim en çok üzüldüğüm şey süt ve yoğurtla aramı bir türlü yapamadım, yeni yeni peynir yemeye başladım. Kuruyemişten de tiksindim, eşim ağzıma zorla sokuyor birkaç tane, yemezsem çok kızıyor. En sevdiğim şey, bişeyleri limonlayıp tuzlayıp yemek. İyi ki kışa gelmiş bu aylar, bol limon var. Aslında canımın istediği bi iki yemek var ama hem annem hem kayınvalidem şehir dışında, hangisi önce gelirse ona sipariş vereceğim

cnm bna drum prevıt verdı vıtamın bıde folbıole devam et dedı baskada bısey önermedı haftada ıkı gun balık ve cevız ye dedi

Benim lodostan basım catlıyorrr ve minoset alerji yapıyor kaldım gariban gariban

bir arkadaşım minoset ve minoset plus ın avrupada yasaklandığını söylemişti..ama türkiyede hamilelere verildiğini söylemişti..açıkcası araştırmadım ama içime kurt düştü.. ve mide bulantılarım çok azaldı fakat migren ağrım 3 haftadır tavan yaptı...hiç bir şey kullnamıyorum..sadece yatıyorum..ve o günün bir an önce bitmesini istiyorum...

Benim lodostan basım catlıyorrr ve minoset alerji yapıyor kaldım gariban gariban
parol kullan canım
ben folıbolla basladım 8. haftamda drum decavıtede baslattı hem folıbol hem decavıt ıcıyorum 14. haftamda drum decavıte devam ama folıbolude bırakma haftada 2 3 gun yıne almay devam et dedı folık asıtın bı zarrarı yok ama tek basına folık asıt yeterlı degıl vıtamın gereklı

canım ben de ilk 12 hafta sadece folikasit kullandım. 12. haftada ikili test için gittiğimde doktor vitamin ve demir ilacı verdi, bu ikisini kullan zaten içinde folikasit var, dedi.

Himm, o değiştirsin bölümünü cocuk doktoru olsun bakalım nasil oluyor muhasebeye mı gececeksin, insan kaynaklarına mı? Eleman açığı olursa başvur en iyisi muhasebeyi kivirabilirsin bence...

Malesef bazi kimya labaratuvarlari tehlikeli canım ya. Ama önlemlerini aliyormussun icini ferah tut. Su hamilelik izni uzasaydı keske yaa. Son aylar da kimyasalların anneden bebege geçmesi daha zararsız ama geçme orani ilk aylara gore çok daha yuksek.

canım yazını okuyunca bir an kendimi okuyorum zannettim...benimde tek şansım kayınvalimde aynı ilçedeyiz..her akşam yemekte ordayız.. sonrada kedi gibi sobanın yanına kıvrılıyorum...süt ve yoğurta dikkat et canım.. geçen gün ön dişimin kenarı kırıldı yada dolgum düştü..anlayamadık.. ne yazık ki genetik olarak dişlerden çok sıkıntılıyım...inşallah bir an önce annen veya kayınvaliden gelir istediğin yemeği getirir...

Dediğin gibi ilk uç ay da elevit gibi multivitamin e başlatan doktorlar var ama bunlar azınlık annede herangi bir vitamin eksikliği yoksa bir anlam göremiyorum ben. Bende ilk uç ay folibol kullandım 12 haftalık olunca folibolu bırak Elevite başla dedi doktorum şimdi elevit iciyorum gelecek ay Demir hapınada başlayacağım. Benim mantığıma yatanda bu.

arkadaşlar bende migren var 12-13 haftamda çok baş ağrım oluyordu şimdi yok çok şükür ama korkudan hiç ilaç almadım

bende migrenden aynı haftalar çok çektim..şimdide var ama arada sırada ve daha hafif geçiriyorum..korkudan bende birşey kullanmadım...dr um magnezyum eksikliğinden olabileceğini söyledi..ilaç söylemişti ama daha almadım...vitamin hapı gibi olduğunu söylemişti...

Bunun da çaresi var canım iki cinsin de beraber giyeceği renklerden seçeceğiz yani beyaz,sarı, yeşil, oranj gibi renklerden seçeceğiz zaten ilk zamanlar pek birşey almayacağız doğunca ya pembişler ya da mavişler alırız.Ama şimdilik böyle.. Rüyamda bile hep bebeğime yeşil ve beyaz renkli elbiseler içinde görüyorum ve hiç bebeğimin cinsiyeti rüyama girmedi.Rüyam da sürpriz olsun istiyor anlaşılan

canım şu kalça ve bacak egzersizlerini anlatsana...yatar pozisyonda mı?benim kalçalar da almış başını gidiyor da...

evde duvar ünitesini şirkettede minik/alçak masa kullanıyorum,, yatarak denedim fakat bktım oğluşum sıkışıo ayakta yapıyorum zararı yok,,
sağ bacağımı alçak sehpaya koyuyorum öne ve arkaya eğiliyorum 10 ar kere sonra sol bacağım aynı şekilde, evde bir yemekten önce birde yatmadan hemen önce sağ+sol bacak 30 ar kere ypıyorum, şirkette her lavobaya gittiğimde tekrarlıyorum 10 ar kere. öne eğitip arkaya geldiğinde bacaktaki ağrıyı ve alçanın kasılmasını anlayacaksın zaten..

düzenli yapınca inan faydası var..
sadece göbiş şişsin kızlar bebişi göbişte taşıcaz bacakta kalçada değil ya..
kendinize dikkat edin ve eşinizi sakın ihmal etmeyin Rabbim korusun.
hatta gözüne sokun almadığınız kiloları ve yaptığınız ezersizleri hehe

bir tavsiymde demir haplarını gece yatarken alın çok iştah açıo çünkü ve
yatarken değil sabah öğlene kadar sütünüzü için kızlar yağ depolamadan gün içinde eritirsiniz zaten..

bi yerde okumuştum, bebek kalsiyumu dişlerden almazmış, zaten dişteki kalsiyum çözünmezmiş. ama kemiklerden alabiliyor sanırım. benim aksi gibi dişlerimi fırçalayamama gibi bir durumum da var, midemi çok bulandırıyor çünkü. ikinci 3 ayda diş doktoruna gidebilirmişiz canım, ihmal etmeyip bi kontrole gitmemiz iyi olacak sanırım.

arkadaşlar kızım olcakmış yuppiiiiiiiçok mutluyum çık sevindim esila düşünüyorum ismini anlamı ne ki bilen varmı nasıl sizce fikir alabilirmiyim????kuranda geçiyormuş allaha hep zikreden diye okudum bi kaç yerde ama fikri olan varsa sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…