2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

[/QUOTE]=dokuzay;28710098]kızlar yaa kafam çok karıştı 11 şubatta gidecektik doktora izinliymiş 16 şubata randevu aldık bizde. şimdide hastaneden aradılar ve doktorun 16 şubatta da izinli olacağını söylediler eşimde bende çalıştığımız için randevunun haftasonu olmasını istiyoruz çünkü gideceğimiz hastane 45 km uzakta ve ikimizinde haftaiçi gitmek için izin veya rapor almamız lazım burdaki devlet hastanesine de pek gidesim yok. ilk gebelik testi yaptırmaya gitmiştim nerdeyse 1 saat bekledim bi de üstelik doktorun yanına 3 er 5 er aldılar. en son bebişimi 6 haftalıkken 5 ocakta görmüştüm.çok özledim onu çok merak ediyorum napsam kiii? [/QUOTE]

bence dr. unu bekle derim ama 2li tarama vaktinde gelmiş. eğer 2li yaptıracaksan devlet hastanesine gitme derim, ama dr. gelene kadar da 2li için geç kalmış olabilirsin 14. haftaya kadar yapılıyor. sanırım özel hastaneye gidiyorsun, yine o hastanede başka bir dr.a gidebilirsin belki :44:
çok karışık anlattım. aman akşam olmuş, kafam bir milyon, yoruldum zaten
idare edin kızlar artık

Son düzenleme:

canım Allahtan eşinin kararlı olduğu isimler çok güzel :))
gayet modern ve uyumlu

bu kadar beklemek zorunda değilsin ki ? ben birkaç kere yazmıştım ama her hafta gidiyorum oğluşumu görmeye
her gittiğimde yeni foto alıyorum yazdığım günlüğüme yapıştırıyorum ...

Özel deilmi doktorum, birşey demiyormu :) Ben çekiniyorum ozaman kontrol ya para alınmıyor.. :) Eşime kalsa her hafta yada 2 hafta da bir gidelim al randevu diip duruo..

canım Allahtan eşinin kararlı olduğu isimler çok güzel :))
gayet modern ve uyumlu

evet canım doğru ama YAĞMUR ismine alışamadım hala, eşimi kırmak istemiyorum içinde kalmasın diyorum ama şu Beren Saatin dizisi varya initkam oarda adı yağmur olduğu için soğudum bu isimden. uyuz oluyorum o kadına benim aklımda DERİN veya DURU ismi vardı, o uyuz kadının dizide diğer adı derin ya ondan da vazgeçtim. kadın sanki benim hamileliğimi buldu yaaaa şimdi birşey diyeceğim bebişlerimizin önünde ayıp olacak alla alla.....

benim korkum yağmur isminin moda olması hani dizilerdeki isimler birden yaygınlaşıyor ya

İsetberrycim;
aynı durum bende de var. 2-3 defa denedim. Ne zaman birine bulantılarım mide ağrım geçti desem o gün öğürdüm. anneme anlattığımda bana hamileyken insanın kendi kendine daha çok nazarının değeceğini söyledi. Nazara inanırım ben. Onda da aynısı oluyormuş...

:) canım bizde öle ortak bir isim bulamıyoruz yok o dizide var yok o arkadaşımın adı yok o yok bu bulamıyoruz:)
neyse canım diziler biitnce unutulur gider isimler üzülme

elevit tek çeşittir. sadece tb formu var ve multivitamindir. folic plusta ise sadece 174 mcg folic acit 267 mg kalsiyum ve d3 vitamni 100 iü vardır. elevitte ise folic acit 800 mcg kalsiyum 125 mg d3 vitamini 500 iü ve bunların dışında daha bir çok vitamin var.

ben şimdilik sadece folbiol kullanıyorum. sadece folic acid 5 mg içeriği haftaya kontrolum var büyük ihtimalle elevite geçeriz.

Son düzenleme:
ne çin takvimi ne rus takvimi hepsi hava civa kizlar bnm hepsnde kiz cikiodu buyuk ihtimal erkekmis ..mide bulantisi kizda cok olur derlr bn hla oguruorm kizlrin kalbi daha hzli atio derler bnmki 160 atio..saglikli sihhatli olsun onemli olan bu minik pasam bnm smdi alistiriyorum kndimi snradan supriz yapmasnda minik kusum

elevitteki 800 mcg folik asit çok değil mi?
folicplusın tek tabletinde 174 mcg var ama günde 3 tablet alıyosun, yani 400 falan yapıyor,
3.aydan sonra artık folik asitin gerekli olmadığını söylüyor genelde doktorlar, çünkü bebek beyin gelişimini sağlamış oluyor,
folik asit bebeğin nöral tüp defektlerini önlemek için alınıyor diye biliyorum,
bu durumda 3.aydan sonra folik asit kullanmanın gerçekten de pek bir anlamı kalmıyor,
elevite geçmekle aldığımız folik asit oranını artırmış olmuyormuyuz bu durumda,
ya çıkamıyorum işin içinden,
ben de elevite mi geçsem bu durumda sence,

folicplus kutusunun üzerini yazıyorum,
3 tabletinde 400 mcg folik asit,
800 mcg kalsiyum,
7.5 mcg vitamin d yazıyor.

Evet doğru bir hamileyken kendine nazarın çok değiyor birde bebek yeni doğduğunda kendi bebeğine çok nazarın değiyor bunlar hakkında fazla konuşmamak lazim

Kayınvalidem kızım bebekken uyusada uyumuyor hep ağlıyor de soranlara diyordu tabi ben uyamiyordum neyse o . Uyuyorsa uyuyor , ağlıyorsa ağlıyor iste.

Hanimlar az once Eylul'de dogum yapmis bir annenin blogunu okudum, tum dogum asamalarini anlatmis ve oturdum agliyorum resmen. Bir soz yazmis cumle arasinda "Annelik paylaştıkça çoğalır. " Allah'ım nasıl guzel bir soz!!

evet kesinlikle nazara ben de inanıyorum,
benim çok yakın arkadaşım da, kayınvalidesi ilk 1-2 gün sütü gelmediği için kıza sütün yaramıyor çocuk kilo almıyor emmiyor dediği için,
o da bebek emmeye başladığı ileriki aylarda tam tersi sütüm çok yarıyormuş, doktor gelişiminin ileri olduğunu söyledi falan diye o kadar çok tekrarladı ki,
bebeği 6. ay da sütten kesildi.
o nednele kim ne derse desin övmemek lazım hiç bir şeyi, nazar değiyor,
tabi kayınvalideler baya bi gıcık faktör oluyor bu süreçte,
benim kayınvalidem yok malesef olsa çok severdim diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…