2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizde ikili test sonucumuzu aldık kızlar sonuçlara çok güzel dedi. darısı ikili test sonucu bekleyenlere olsun

Gerçekten harika nasıl da emek vermiş ben beceremem böyle şeyleri

Benimde gelinliğim bir markanındı ve pahalıydı, gerçekten çok ihtiyacı olan benim gelinliğimi çok beğenen imrenen bir kıza ben teklif etmiştim, bozmadan temizletmek şartıyla para almadım, o kadar çok dua etti teşekkür etti ki, Artık gelinliğimi gördükçe mutlu oluyorum, eşimde çok sevindi parasını çıkardı diyor, ama şöyle bir durum vardı kız benle aynı boyda ve kilodaydı

bizim bıdıklarda böyle bi poz verse fenamı olur dimi hem ilerde video olarak izlemek onunda çok hoşuna gider

Evet yaaaaa harika olur...2li teste gittiğimizede eşim kameraya çekti 10dk. Kadar. Bir ara bebişim elini alnına kaldırıp indirdi doktorum da merak etme anneciğim herşey yolunda asayiş berkemal diyor dedi.. 10 dk.lık videonun o bölümünü izleyip duruyorum sürekli
..Ama bu görüntü inanılmaz birşey olmuş..Allah bağışlasın..

Bugün ikili teste girdim kızlar. Ense kalınlığı 1.1 normal dedi doktor. Cinsiyeti söylemedi belli olmaz daha dedi ama ben çok inanmadım. Neyse bebeğimi gördüm bugün ilk defa eşimle gittik. Normalde 12+1 ama 12+4 çıktı çok da önemli değil. Ultrason resmi net değil koyamıyorum. Ekranda çok netti halbuki

Selam kızlar;
Benimde göbişim çok kaşınmaya başladı artık.Bu haftalarda normalmiş ve önümüzdeki haftalarda da çatlaklar oluşmaya başlayacakmış:s
Çatlakta benim en sevmediğim şeylerden biri. Doktoruma danıştım bebe yağı, susam yağı kullan dedi.Ancak ben daha ciddi bir seyler kullanmak istiyorum bebe yağıyla olacak iş değil gibime geliyor.Sizler bir önlem alıyor musunuz göbek çatlakları için?

Seninki ekranda netmiş gene canım, ben 12. haftamda gittiğimde bebeğimi ayırt edebiliyordum görüntüde ama 14. haftamda gittik belki cinsiiyet öğreniriz die. Hiç bir şey anlamadım görüntüden doktor bak bize bakıyor dedi zorladım anca öyle gördüm.. Birde renkli ultrasonda hala göstermiyor. 20. haftadan sonra gösteriyorlarmış. Bu haftalarda Su miktarı az olduğu için görüntü net çıkmaz dedi. Bebiğimin gözlerini burnunu ağzını minik el ayaklarını renkli görüp işte demekk istiyorum

Aynı sorun bende de var canım, kaşımaya korkuyorum çatlayacak diye. Ama çok tatlı kaşınıyor..

amaretti, çatlak olayı genetik, annende varsa en pahalı kremleri bile kullansan çatlıyormuşsun. ben araştırmalarım neticesinde bunu anladım. ama hem içimiz rahat etsin diye hem de en azından hafifletebiliriz diye göbeğimizi nemli tutabiliriz. bol su iç, göbeğine bebe yağı, kakao yağı, badem yağı vs sürebilirsin. benim fikrim bu açıkçası.

amaretti sanki öyle yağlar ben de daha çok kaşıntı yaptı gibi,
benim erken başladı kaşıntılarım, çok çıktı göbeğim çünkü,
lyriac krem tavsiye etmişti arkadaşalrdan biri,
şimdi sipariş ettim onu bekliyorum, onu kullananların hiç çatlağı olmamaış,
öyle diyolar,
hatta benim sırtım omuzlarım kalça bölgem falan da kaşınıyor...

bu bulantılardan ve kokulara hassasiyetten nokta kadar gerileme olmadı bende,
hiç hafifleme yok,
hatta abarttım artık kimin hergün duş almadığını anlayabiliyorum,
işyerimde bazen odama birileri geldğinde kokudan çıldırcak gibi oluyorum,
onlar çıkar çıkmaz hemen kapı pencere açıp havalandırıyorum,
ve bazen kusmak için doğru lavaboya koşuyorum,
insanlara ayıp etmekten korkuyorum artık çekilcek halim kalmadı...

Ben ne krem ne yağ denedim şimdiye kadar.kız çocuğu olduğu için karnımda çok çıkmadı zaten.Ancak bu hafta kaşıntılarım çok arttı.Bu kremi bende araştıracağım.Bana doktor susam yağını tavsiye etti ancak daha ciddi birşeyler lazım galiba.

kızlar merhaba,
bi süredir girmiyordum. alışkanlık yapıyor ve gün boyu topik okumaktan çalışamıyordum ve çok yoruluyordum. üzücü şeyler yaşanmış okuduğum kadarıyla. allahtan sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimizden. 16 şubatta kontrole gidicem. 1 aydır görmedim bebişimi. inşallah iyidir. geçen sefer uyuyordu inşallah bu sefer uyanık olur da cinsiyetini de öğreniriz. 16. haftamız bitmiş olucak göstermezse 1 ay daha sabretmek çok zor. isim konusu ayrı bir muamma.

not: anlayan birileri varsa topikte cinsiyet anketi hazırlasa. temmuz annelerinde görmüştüm. toplu halde sonuçları görmüş oluruz.

sağlıcakla kalın..

ben tatlı badem yağı aldım. ablam söylemişti. ilk hamileliğinde şişe şişe kullanmış çatlak olmamış. ikinci de 1-2 şişe kullanmış çatlakları olmuş. ben gün aşırı duştan çıkınca sürüyorum ama sanırım sabah akşam sürmek gerekiyormuş. çatlamak istemiyorumm ama yorgunluk, halsizlik derken ben de dikkat etmiyorum. kozmetik ürünlerden de çekiniyorum ve almayı düşünmüyorum.

Kızlar bu göbüş çatlakları için benim doktorum bepantholun çatlak önleyici kremini tavsiye etti. 50 tl kendileri.. Ben almadım.. Ama ilk gebeliğini geçiren herkese tavsiye ediyormuş..

Kızlar bu göbüş çatlakları için benim doktorum bepantholun çatlak önleyici kremini tavsiye etti. 50 tl kendileri.. Ben almadım.. Ama ilk gebeliğini geçiren herkese tavsiye ediyormuş..

hehehe benimki de krem yazıyım dedi ben yanaşmadım biliyorum çok pahalı kremleri yazacak...
ben daha kremlemeye başlamadım ama ilk hamileliğimde bebe yağı zeytinyağ yağlı ne varsa sürmüştüm hiç çatlamadı yani burdaki asıl amaç kuruluğu önlemek öyle çok para vermeye gerek yok bence zaten eğer içten çatlıyosa buna engel olunamıyo biraz da genetikkk..
ananızın karnına bakınn

Son düzenleme:

evet ben de herşeyin en doğalı yanlısıyım,
sonuçta bu doğal yağlar da çatlağı önlüyorsa hiç bir krem vs. kullanılmamalı,
ama bu badem, susam yağı falan ben de kaşıntıyı iyice arttırdı,
bir ara argan yağı kullandım o da aynen,
o nedenle daha profosyonel bir şey kullansam iyi olur diye düşüdnüm,
lyriac hamileler için bir ürün,
herhalde kana geçmiyordur diye düşünüyorum.

bu arada geçen gün yazacaktım leydimin olayından sonra unuttum yazmayıı..
sağlık ocağına gittim izinli olduğum gün gebelik takibini yapıyolarmış ya iyimi ettim kötümü bilemedimmm..(sık sık ararlarsa diye )

bir ilgi bir alaka sanki özel doktora gitmiş gibiydim doktor hemşireye yönlerdi hemşire bisürü sorular sordu kayıt yaptı hatta dedim ki siz sgk hastanesinden daha ilgilisiniz bendeki önyargıyı kırdınız dedimevt çok sistemli çalışıyoruz dedi... bana bi kan hapı verdi beleş devletimizin gebelere hediyesiymişşş neyse dedimki ben çalışıyorum öyle her çağırdığınızda gelemem..ama size test sonuçlarımı gönderirim faks çekerim dedimm aaaaa faksları yokmuşşş Ankaranın göbeğindeee
o zaman mail atarım dedim ara sıra bakıyorum maillerime dedi ..karşılıklı anlaştık bebeğin bütün aşılarını takip ediyolarmış artık biliyosunuz özel aşılar hepatit a ve su çiçeğinide sgk karşılıyoo

yani uzun lafın kısası eğer sağlık ocağına gitme şansınız varsa gidin derimm çok ilgileniyolarr..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…