- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #8.981
Ya sorma , benim kızıma iki aylık bebekken çok ağladığı icin bebek ac doymuyor diye tutturdular, kayınvalidem karışmaz şimdi hakkını yemeyim, görümcem ve kaynim( aynen öyle kaynim, esi benden dört gün sonra doğurdu ,onun icin çok biliyor beyefendi) Bebek doymuyor hazır mama vermemiz gerekiyor dediler. Dedim ki, bebek gazdan ağlıyor . Tatmin olmadılar hazır mama alıp eve gelmişler bir gün. Biberonla vermeye çalıştılar ama nafile kızım ne yaptılarsa almadı biberonu sonra gidip bir kaç çeşit daha mama alıp geldiler, Yok oda olmadı hiçbirini istemedi kızım ve çok ağladı sonra ben aldım emzirmeye başladım buseferde kandırmaya çalıştılar emerken arada biberonu ittirdiler ama ne yaptıklarsa olmadı. Kızım anne sutu dısında bir şey istemedi. Bende bu duruma çok sevindim. 18 ay emzirdim onu.
Arada bana çok laf attılar bebek zayıf dediler sütun yaramıyor dediler. Hata yaptın bakamadım dediler.
Sevgili kaynim kendi bebeğine daha ilk günden itibaren anne sütüne ek mama verdi. Bebek dort aylıkken annesini emmeyi tamamen bıraktı.mamayla beslendi,ek gıdalara geçincede hazır gıdalara ağırlık verdiler. Su anda kizlarimizin arasında dört gün olmasına rağmen benim kızımın motor gelişimi bir buçuk yıl onde gidiyor, bizimki masallar anlatıyor ,şarkılar söylüyor, sayıları renkleri biliyor. Kuzeni henüz konuşamıyor. Kızımın bir buçuk yıl once yapabildiklerini yeni yapmaya başladı.
Ben bu güne kadar kimsenin cocuğuna nasil baktığını elestirmemistim. Ama beni çok üzdüler. Neyseki kızım emeklerimin karşılığını verdi beni mahcup etmedi. Boyu kilosu ve akliyla dört dörtlük bitanem.
yine 36 almalısın,
ben de 34-36 bedenim, 36 beden boru paça hamile kotu aldım, sanki yanları hafif bol oldu,
34'de yoktu,
bu 36 bedeni daha en az 3 ay giyerim gibi,
ama sanırım 7.8 ay da bir beden büyük giysilere geçmek gerekebilir...
biraz da kilo alım durumuyla iligli sanırım büyük bedene geçme olayı
Selam kızlar;
Benimde göbişim çok kaşınmaya başladı artık.Bu haftalarda normalmiş ve önümüzdeki haftalarda da çatlaklar oluşmaya başlayacakmış:s
Çatlakta benim en sevmediğim şeylerden biri. Doktoruma danıştım bebe yağı, susam yağı kullan dedi.Ancak ben daha ciddi bir seyler kullanmak istiyorum bebe yağıyla olacak iş değil gibime geliyor.Sizler bir önlem alıyor musunuz göbek çatlakları için?
Aynı sorun bende de var canım, kaşımaya korkuyorum çatlayacak diye. Ama çok tatlı kaşınıyor..
amaretti, çatlak olayı genetik, annende varsa en pahalı kremleri bile kullansan çatlıyormuşsun. ben araştırmalarım neticesinde bunu anladım. ama hem içimiz rahat etsin diye hem de en azından hafifletebiliriz diye göbeğimizi nemli tutabiliriz. bol su iç, göbeğine bebe yağı, kakao yağı, badem yağı vs sürebilirsin. benim fikrim bu açıkçası.
amaretti sanki öyle yağlar ben de daha çok kaşıntı yaptı gibi,
benim erken başladı kaşıntılarım, çok çıktı göbeğim çünkü,
lyriac krem tavsiye etmişti arkadaşalrdan biri,
şimdi sipariş ettim onu bekliyorum, onu kullananların hiç çatlağı olmamaış,
öyle diyolar,
hatta benim sırtım omuzlarım kalça bölgem falan da kaşınıyor...
Ben ne krem ne yağ denedim şimdiye kadar.kız çocuğu olduğu için karnımda çok çıkmadı zaten.Ancak bu hafta kaşıntılarım çok arttı.Bu kremi bende araştıracağım.Bana doktor susam yağını tavsiye etti ancak daha ciddi birşeyler lazım galiba.
ben tatlı badem yağı aldım. ablam söylemişti. ilk hamileliğinde şişe şişe kullanmış çatlak olmamış. ikinci de 1-2 şişe kullanmış çatlakları olmuş. ben gün aşırı duştan çıkınca sürüyorum ama sanırım sabah akşam sürmek gerekiyormuş. çatlamak istemiyorumm ama yorgunluk, halsizlik derken ben de dikkat etmiyorum. kozmetik ürünlerden de çekiniyorum ve almayı düşünmüyorum.
Kızlar bu göbüş çatlakları için benim doktorum bepantholun çatlak önleyici kremini tavsiye etti. 50 tl kendileri.. Ben almadım.. Ama ilk gebeliğini geçiren herkese tavsiye ediyormuş..
evet ben de herşeyin en doğalı yanlısıyım,
sonuçta bu doğal yağlar da çatlağı önlüyorsa hiç bir krem vs. kullanılmamalı,
ama bu badem, susam yağı falan ben de kaşıntıyı iyice arttırdı,
bir ara argan yağı kullandım o da aynen,
o nedenle daha profosyonel bir şey kullansam iyi olur diye düşüdnüm,
lyriac hamileler için bir ürün,
herhalde kana geçmiyordur diye düşünüyorum.
İyi bir noktaya deginmissin, bende ismin özellikle turkce olmasını istiyorum dolayısıyla Arapça olmayacağı icin Kuran'da geçmeyecek, benim ve kızımın adida Türkçe, benim icin önemli olan anlamı , turkce olması en sonda kulağa hoş gelmesi tabi ama Arapça istemiyorum. Sonuçta Arap değilim ki ben.
Kız sen öle deyince bnmde Cnm çekti koklaya koklaya öpmek:)))Bebisimin ağzını burnunu öpmekkkkk istiyorummmm
jArkadaşlar merhaba.. Siz ağustos annelerinin tecrübelerinden faydalanmak istedim. Ankara'da ikili test yaptıranlar nerede ve ne kadara yaptırdı? Bir de doktorundan/hastanesinden memnun mu ? Ben yeniyim Ankara'da ne yapacağımı bilemedim.
evet yaa bende başladım hadi kolay gelsingünaydın okull başlar..herkese iyi haftalar...
Herkese günaydın arkadaşlar dün akşam çok zor saatler geçirdik alışveriş için akşam 5te markete gitmiştik kahvaltılık almak için tam bir saat içinde döndük sütçüyü bekliyordum eşime çabuk gidelim sütcü gelmiştir dedim asansör4 . katdaydı herhalde sütcü geldi bizim katda bekliyor dedim
ellerimizde poşetler anahtarı kapıya doğru yönelttim kapının anahtar deliği yok kafam durdu sanki karşı komşunun zilini çaldım ses duydunuzmu dedim eşim ve oğlum da kapıdaydı sanırım komşunun zilinin sesini duydular hırsızlar birkaç saniye içinde içerden 2 hırsız bizi yiterek kaçtılar o sırada oğlumu yitmişler hiç farkında değilim eşimle karşı komşu kovaladılar ama yakalayamadılar. Giderken özel eşyalarını unutmuşlar bir poşet içinde mont ve kilidi kırdıkları 3 tornavida ve ingiliz abnahtarını polis dedil olarak aldı
sanırın geleceğimizi tahmin etmiyorlardı yatak odasını darmadağın etmişler oğlumun odasınıda öyle polisler saat 10 a kadar evdeydi sabaha kadar korkudan huzursuzluktan uyuyamadım
SİZ SİZ OLUN KAPINIZIN HEM ÜSTHEM ALT KİLİDİNİ KİTLEYİN OZAMAN AÇAMIYORLARMIŞ EŞİMİN OKADAR SÖYLEMESİNE RAĞMEN İHMALLLİK EDİP SADACE ALTI KAPATMIŞTIM
kabus gibiydi ALLAH kimseye yaşatmasın
çok geçmiş olsun canım allah kimseye yaşatmasın bende daha önce karşılaştım
kızlar bugün sağ yumurtalığımda böyle iğne batması gibi bişey hissediyorum korkuyorum ya neden olabilir:18:
gunaydın kısslarr... Sabah işe gelmek için giyinirken minnoşum gobişimi gordu anne kardesimi opcemmm dıye bır kostu, sarıldı içim eridi resmen. Canım kardeşim, ne zaman gelceksin dedi, optu ,sarıldı. Pek mutlu oldum ben de kıskanmayacak herhalde :))
Kizlar ya iki gundur karnima icerden bisey batiyo gibi agri giriyor bebisime bisey oldu diye cok korkuyorum yarin bir doktora gitsem mi lady den sonra daha cok takar oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?