2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım önce ultrasonda epeyce bir hereyerine bakıyor, kafasını,kolunu bacağını ve anlamadığım birsürü şey ölçüyor. bize de tek tek gösterdi. omurlik sıvısı, midesi,eli,ayağı, böbreği vs. derekn heryerini saydı sağolsun. bir tek cinsiyetini göremedi ben çok ısrar edince kız olabilir ama görmedim tamamen kapatmış, değişebilir dedi....
Sonra kan veriyorsun 3lü test için.
Banada tüm testleri 16. haftada yapacağız demişti bir sürü şey yazdı. ben geçen hafta burda yaptırmıştım onları gösterdim , o zaman eksik olanları yaptırsan yeter dedi. birde triodim düşük çıkmıştı , aile hekimi onu tekrar yaptır vay dr. na söyle dedi. bende gösterirnce tekrar yaptır bakalım dedi. ben demesem normal deyip geçecek !!!!!
sonra da istediğin yerde yaptırabilirsin bunları burda yaptırman şart değil dedi. bende çarşamba günü burdur devlet hastanesinde yaptırırım diye orda yaptırmadım. işyeri için de sağlık raporu almam lazım, özel hastane kabul edilmiyor ayrı ayrı uğraşmayayım dedim yani .......

AAA az önce tlf na görüştük hakan beyle testleri burda yaptıracağım size mail atayım sonuçları bakarmısınız, burdaki dr. a göstermek istemiyorum dedim, gerek yok dedi, bir ay sonra randevumuz var o zaman yanında getir dedi.
bende anlamadım. ya bir sorun varsa testi yaptır dursun diyor adam yaaaa...........
nasıl iş anlamadım.....
eşimde çok kızıyor artık hakan beye antalya ya gideceğiz biz bu giidişle .... haa bu arada demir ilacı verdi. ama ben daha başlamadım, tahlilleri etkilemesin diye, çarşambadan sonra başlayacağım....

işte böyle canım epey uzattım

aa hiç bir bilgim yok valla o zman ne anlamı kaldı ki anlmadım gitti

merhaba kızlar, cumartesi kontrolümüz vardı ama cinsiyetini 16. haftada olmamıza rağmen göremedik. Önden erkeğe yandan kıza benziyormuş öle dedi doktorumuz:) 16. haftada öğrenemeyen bir ben mi kaldım:)

ben de öğrenemedim malesef. önce kız dedi, sonra gördüm oğlan bu dedi, sonra kordon mu pipi mi bilemedim dedi
16. haftada kız ise nub'un içine tamamen girmesi gerekmiyor mu? nasıl bilemiyorlar hala anlamadım. ya da kordonla pipi nasıl karışıyor? biri uzun biri minnak değil mi?

Kızlar 3lü tarama sonuçlarımız çıkmış... Doktor riskiniz oldukça düşük dedi.

Çok şükür bunuda atlattık... Darısı sizlerin de başına inşallah....

Gözünaydın canım.. Amin inşallah diyelim.. 3 lü tarama testi nasıl oluyor? Özle hastanedemi yaptırdın. Fiyatları uygunmu acaba.

canım uzun uzun yazmışsın çok teşekkürler hakancım da rahat diyordum iyi diyordum da abartmış rahatlığı.. bu ne canım utanmasa doğuma gelmene gerek yok evde kendin doğur diyecek... antalya iyi fikir geçen biz de eşimle konuştuk daha doğrusu o söyledi gidebiliriz doğumu orda yapabiliri falan diye ama ağustosta antalya çok korkunç geliyor bana şu hakana azıcık çemkirsek kendine gelir mi ki gelse de bizi yormasa

Aramıza hoşgeldiniz oğlu ve annesi :) Benim daha 16 dolmadığı için bir bilgim yok zaten dr.a 18. haftamda gideceğim.. Göbek benimde pek çıkmadı :) ama arada gazdan olsa gerek çok şişio tanıyamıyorum göbeğimi Ben 1 kilo aldım canım eminim onlar gelişiyorlardır..

Kızlar 3lü tarama sonuçlarımız çıkmış... Doktor riskiniz oldukça düşük dedi.

Çok şükür bunuda atlattık... Darısı sizlerin de başına inşallah....

gözün aydın. benim doktorum hiç bahsetmedi. sanırım yapmayacak. bu ay baş çevresini ölçtü sanırım sadece. boyunu filan da söylemedi, ağırlık söyledi ama unuttum.

Heyecanla beklıyorum

öncelikle yapman gereken nerde muayee olursan ol raporlarını sgkdan alman lazım veya sgk anlaşmalı özel bi hastaneden. yani 32 haftalık ve 37 haftalık varya .
ben geçen doğumumda 32 ve 37 haftalık raporlarımı sgk anlaşmalı özelden almıştıma onlar okey. ama doğum yaptığım hastanenin sgk anlaşması yokmuş bana doğum raporu(iş göremez raporu )
verdi bende doğum parası alabilmek için sgkya gittim alamazsın doğumu özelde yapmışsın bu raporu sgkya çevirt dediler haydddaaa lohusa lohusa hastane hastane gezdim hiçbi hastane rapor vermedi tesadüfen bi kadın doğum hastanesi raporumu çevirdi.
çok saçma biliyomuzun benim pirimlerim yatıyo ama doğumu nerde yaptığım onları ne ilgilendirir demii..
şimdi aynı duruma düşmemek için raporlarımı sgkdan alıp doğum yapacağım hastaneninde sgk anlaşmalı olup olmadığına bakıcamm aman sen sen ol sgkdan mutlaka raporlarını al
inşallah anlatabildimmm

Son düzenleme:

Pofff işe bak yaa!

Şimdi sigortacımı aradım o da dedi ki sgk ile doğum yapın ve yaptıktan sonra yatırdığınız ücret makbuzunu bize gönderin size ödeme gecelim dedi. Ne iş ya anlamadım. Ben bide hastanede çalışıyorum rahat ediyim diye özel sigorta yaptırdım

özel sigorta nasıl ödeyecekmiş bu parayı sgk veriyor ama..
bu arada hastanedeysen hiç sıkıntı çekmezsin tak diy ealırsın raporlarını yavruumm

sgkda doğum yaparsan zaten sgklısınya para ödemezsin ki demiii yanlışmı anladımm..

Son düzenleme:

Özel de yapıcam canım üniversite hastanesinde çalışıyorum normalde ama burda yaptırmak çok işime gelmedi.

Ben kızımın doğumda ozel sigorta kullandım dogum paramıda aldım. SGK ile anlaşması olan hastaneden raporlarını alman yeterli diye biliyorum.

Özel de yapıcam canım üniversite hastanesinde çalışıyorum normalde ama burda yaptırmak çok işime gelmedi.

anladım sen işini sağlama al sgknın tek derdi o raporlar onları alırsan sorun yaşamazsın.
zaten birçok özel hastanenin sgk anlaşması var artık öyle bi hastanede doğum yaparsan hiç problem kalmaz.
hangi sigorta sorması ayıp ve yüzde yüzmü karşılıyo doğumu ?

Policim bu 32. ve 37. haftalarda aldıgın raporları ne için ve hangi isim altında alacagız? yani raporu isterken dr.a ne için rapor istiyorum diyeceğiz?:26:

Bazen sigortacilarinda bilgi eksiklikleri oluyor. Senin kafanı karıştırmış bak polide almış parasını bende aldım hiç bir sıkıntıda yasamadım alırken. Polinin yazdıklarını yap. Doğumunu ozel sigortan direk ödesin. Gerek yok ki böyle bir seye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…