2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bir hafta önceye kadar bebeğimi göbek deliğimin altında bir hizada hissediyordum,
ama bugün daha yukarda deliğin üst hizasında hissediyorum. pıtır pıtır hiç durmuyor
bebeğim büyüyor yaaa :) yukarıya çıkmaya başladı sanırım...... ne güzel bir duygu
göbeğimde çok acıyor artık benim, epeyce büyüdü, yağ karışımları kullanıyorum ama çatlamayı engelleyemeyeceğim galiba. böyle giderse doğuma kadar göbek alıp başını gidecek:)
allahım sen yardım et...

Canım gözün aydın, çok sevindim senin adına, oyy teyzesi yesin onuuu...

Benim de son iki gün Cumartesi kontrolüm varrrrrrrrrrrrrrr
inşallah göreceğiz, pipimi, kukumu diye
teşekkürler canım senin bıcırık da görterir inşallah... ıspartaya giderken canım yolda vişne suyu iç bence çikolatayı randevudan 2 saat falan önce yemelisin bebişe ulaşması için... gönlüne göre olur inşallah... bi de canım senin plasenta bebişle göbek arasındaydı sanırım benim de öyleymiş geç hissedersin hareketlerini dedi doktor ama sanki ben hissediyorum gıdıklıyor benim sıpam böcek yürümesi gib... gazla karıştırıyorum desem şimdiye kada hiç gazım tarafından gıdıklanmadım

evet bende de var aynı sorun erken yorulma çok sıkıcı bi durum bi de yorgun uyanıyorumm ben öğlene kadar da bezgin bezgin dolanıyorum ortalıkta

kızlar ben az once elımı kapıya sıkıstrdm canm cok acıdı halıyle resmen nefesm kesıldı anı tepkılerm oldu acıdan resmen...bebegıme bsey olurmuparmagm zonkluo bn bebısımı dusunuyorum

kızlar ben az once elımı kapıya sıkıstrdm canm cok acıdı halıyle resmen nefesm kesıldı anı tepkılerm oldu acıdan resmen...bebegıme bsey olurmuparmagm zonkluo bn bebısımı dusunuyorum

Korkmaaa bişey olmaz, derin derin nefes al, bir bardak su iç sakinleş. Bebişte korkmuştur azcık o kadar:))

Kızlar şu anketimiz neredeydi ben bi cevaplayım onu:)
Bugün 3lü tarama sonucumu almaya gittim, her şey yolunda çok şükür. Bu arada doktorumdan bi daha bakmasını istedim geçen hafta %70 kız demişti bizimki tam göstermemişti, bugün %90 dedi:))

Ayyy bu Hakan Hoca beni güldürüyor artık yaaa
Sanada mı plesanta önde dedi. Boşver canım aldırma, gün de iki arkadaşım var onlar da Hakan beye gidiyor, onlara da öyle demiş
Halbu ki bana nadir görülür, ama önemli birşey değil. sadece hareketleri geç hissedeksin demişti.
Ama bende 14.haftadan beri gayet te güzel hissediyorum.
Nadir dediği durum benimle birlikte 4 kişide var, hepsininde onun hastası olması da tesadüf herhalde

Son düzenleme:

hey allam yaa... son gidişimde baya keyfi yerindeydi hakancıma accık kanım ısınmıştı ama... nese artık çaresizlik napıcan...

Kızlar benim sabahları yatakta bacaklarıma kramp giriyor başka giren varmi.doktorcum kalsiyum verdi

merhaba hanımlar çok az giriyorum siteye,göbüşlerimizde,bebişlerimizde buyümeye başladı çok şükür
benimkine dr kıza benziyo tam göremedim haftaya tekrar gel bakalım dedi ,pazartesiyi bekliyorum,hayırlısı bakalım,

kızlar bugün çoookk gergin bir gün geçirdik bebişimle. mahkemelerdeydik. çok şükür ne davalıydık ne davacı ama orada şahit olarak bulunmak bile çok kötüydü. çok kritik bir davaydı ağır ceza mahkemesnde.Allah bir daha düşürmesin. iyide hukuk okumamışım çok soğuk bi ortam 2buçuk saat kaldım ama 2 yıl gibi geldi. bi de şahidi olduğumuz kişi şikayetçi değilim yalan söyledim demesin mi?(tabiki baskıdan dolayı) anladım ki öğrencinin ipiyle kuyuya inilmez

Son düzenleme:
Kızlar benim sabahları yatakta bacaklarıma kramp giriyor başka giren varmi.doktorcum kalsiyum verdi

canım benm sağ bacağımı belime bağlayan noktada çok oluyor. sanki o kemiğim ordan oynamış gibi bir kramp hemde. 2 kez oldu ve uzun sürdü. hatta biraz sekerek yürüdüm. kalsiyum eksikliğinden mi demek? bende nie oluyo diye düşünüp duruyordum

ii akşamlar anneler bugün üçlü test yaptırdık 186 gr geldi bizim oğlan ama busefer enseyi ölçmedi sanki dr ikilideki gibi olması gerekmiyormuydu yaptıran varmıbu testi

Evet CANIM doktorum kalsiyumu arttıralım daha cok yoğurt süt vs al dedi. Bide bu suda eriyen bisey verdi meyvesuyu gibi aynı. Hatta erken başlamış kramplarin dedi.

hayırlısı olsun cnm bu arada ben de ağustos annesi olcam kısmetse 21 ags
16 haftam bugun bitiyo cuma dr gıdıcem eger bebısıım gosterırse cınsıyetını ogrenırım ıns bu arada hamıle kalmadan once de benım oldum olası bıraz göbüsüm vardı:26:
o yuzden anlayamıyorum bı tulu buyuyup buyumedıgını tek bıldıgım memıslerım aldı basını gıttı ucunda da tortu oluyo bazen
ınce bellı belırısz bır cızgı var bı de karnımda 4 kılo almıs gorunuyorum ama ıns dıkkatlı alırım bundan sonra canım acayıp derecede çekırdek ve patlamıs mısır cekıyo...:26:

gelısmelerı yazarı tekrar herkes saglıkla kucagına alsın ıns bebıslerını. Rabbım ısteyen herkese bu tarıf edılemez duyguyu yasatsın ınsss

Kızlar bakın çok güzel anlatmış kiloyu takmaya gerek yokkk tabi dikkatli olmakta fayda var

Gebelik, diyete başlamanın zamanı değildir. Öte yandan, aşırı yenilecek bir zaman da değildir. Aşırı yiyen kadınlar genellikle, bebeğin doğuşuyla birlikte otomatik olarak yok olmayan kilolarla ortada kalmaktadırlar.

Her şeyden önce sağlıklı ve dengeli yemekler yemeye çalışın. Kendinizi yoksun bırakmayın, ama aşırı hoşgörülü de olmayın. Öğün atlamayın. Yemekler arasında ya da yatacağınız zaman bir şeyler atıştırmak isterseniz, kendinizi engellemeyin; ama yüksek kalorili, beslenme değeri düşük gıdalar atıştırmaktan kaçının.

Yediklerinizin bebeğinizi etkilediğini unutmayın.

Doğum uzmanlarının çoğu, 9 ila 13 kilo arasında kilo alınmasını tavsiye ediyorlar ve ortalamayı 11 kilo olarak belirliyorlar. Bunun 9 kilosu bebeğinizin ağırlığının ve vücudunuzdaki değişikliklerin bir sonucu olarak alınmaktadır. Ortalama bir bebek 3,5 kilo ağırlığındadır, plasenta ve zarlar 700 gram, amnion sıvısı ise 900 gram tutmaktadır. Ayrıca rahminizin ağırlığı 1 kilogram, göğüslerinizin ağırlığı 900 gram artar ve vücudunuz 1,5 kilogram fazla kan ve sıvı üretir.

Bu değişebilirse de, en fazla kiloyu muhtemelen ikinci üç ayın sonuna doğru ve üçüncü üç ay boyunca alırsınız.

Genel bir kural olarak, hamilelik sırasında yediğiniz her şey ceninin sağlığını etkiler. Beslenmeniz yetersizse, yeni doğan bebeğinizin büyümesi geri kalabilir, bu da uzun dönemli sorunlara yol açabilen bir durumdur. Hamilelik aşırı gıda tüketimi ve aşırı kilo kazanımıyla da zorlaşabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…