- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #14.061
Merhaba kızlar,
Medical hakkında size yaşadığım ve duyduklarımdan şunları söyleyebilirim;
Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde 2 kez Vedat Beye gittim. Siz sormadan kesinlikle bir şey söylemiyor verdiği cevaplar evet hayır şeklinde ve baştan savıcı. Muayenen konuşmalar dahil 10 bilemedin 15 dk sürüyor.
Doğum ücreti için normal doğuma 2.000 TL istediler o zaman değişebilir de dediler. Bir de Çevremden duyduğum hep aynı şeylerdi doğuma girmeye yakın son aylarda rakamı 2.750 filan diyorlarmış. Ücreti bi kenarı bıraktım ben dr un ilgisizliğinden sıkılıp bırakmıştım. İŞten ayrıldım çok maddi külfete gerek yok diye düşünüp buraya gitmiştim.
Sonrasında Tınaztepe hastanesi ne Can Postacı'ya gittim. Vedat Beye göre daha konuşkan en azından sen sormadan anlatan bir dr du. Memnun kaldım doğum ücreti için normal doğum ve zorunlu sezeryan 1.500TL dedi isteğe bağlı sezeryan olursa fiyat artar dedi. Oraya gidecektim sürekli ancak bi sabah benden su geldi ağlayarak aradım ama hıçkırmaktan konuşamıyorum bile düşün.. Doktor cep nosunu vermediği için haliyle hastaneyi aradım.. Ve beklemediğim bi yanıt doktor bey bugün çok yoğun size bugun bakamaz zaten hep doğuma gircek. ya diyorum bi 10 dk baksın bebeğime bişey olmadığını söylesin o bile yeter. nitekim kabul etmediler. ben de mecburen çalışırken gittiğim özeldeki doktoruma Aral Özbal'a gitmeye başladım. Çok ama çoook memnunum. O ağlayarak yanına girdiğimde sanki bi psikologtu karşımdaki beni önce sakinleştirdikten sonra bebeğime baktık. Her şey yolundaydı çok şükür. Muayene ücreti 180 tl veriyorum 3 Hafta içinde bir daha gidersem para verilmiyor. Doğum ücreti konuşmadım henüz ama geçen sene arkadaşım doğum yaptı ona 2.000 TL doktor ücreti + 1.000 TL de hastane ücreti verdi. herşeyden ziyade 7/24 aklına ne takılırsa beni arayacaksın diyor asla çekinme diyor ki benim üst üste geldi herşey haftada 2 kez gider olmuştum ona rağmen çok ilgiliydi.. Önce Allah'ıma sonra Aral Bey'e emanet ettim kendimi de bebeğimi de.
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur. Medical'den bence uzak durun nette de bakın zaten benim anlattığım şeyler yazıyor hep, son dakika üzülmeyin derim.
Sağlıcakla kalın..
bugünde çok yoğun büromuz o yüzden sizlere günaydın diyemedim ama tünaydın güzel annelergerek evde gerekse de işte sıkıntılı günler yaşıyorum evde kocam çok ilgisiz kaç gündür. hamileliği öğrendiğimizden beri kardeş gibi olduğumuzdan dolayı sanırım hiç yanaşmıyor bana bende kendimi çok çirkin buluyorum. bir de 3-4 gündür yok burası daha rahat, yok horluyorsun, falan gibi türlü bahanelerle oturma odamızda uyuyor dünde öyle yaptı ama kendimi nasıl kötü hissediyorum anlatamam.
bende o sinirle artık burası benim yatak odam dedim ve onun çekmecelerini parfümlerini ne varsa odadan çıkarıp önüne fırlattım. ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ama dün resmen sinir krizi geçirdim Allahım sen bebişimi koru:26:
merhaba kızlar,
cumartesi günü kontrol için doktordaydım. gecenlerde lekelenmem olmuştu hatırlarmısınız bilmem. plesanta aşağıda dedi. 24. haftaya kadar yükselmesini bekleriz dedi. hemen okuudum biraz iternetten neymiş bu plesanta aşağıda olması diye erken doğum olabiliyormuş, sezeryan mecburiymiş felan yazıyordu. hiç böyle bişeyle karşılaşan oldu mu? çıkar mı acep yukarı uff. ikinci doğum normalde çok kolay oluyormuş sezeryanı hiçmi hiç istemiyorum.
uçak yolculuğunu için problem var mı dedim. böyle durumlarda seyehat, ilişki yasak dedi. yorulmıcaksım yatıcakson. zorlayıcı haraketler yapmıcaksın dedi. baya cannım sıkkın.
ayrıntılı ultrason istedi önümüzdeki cumartesi için randevü aldım. mecidiyeköyde bir prof. 300 tl imiş. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
insallaahh teyzeleri bakalımm ikiz olunca bız erken erken beklıyoruz bebeklerımızı diye hazırlıklara baslıyoruz ufaktan sizlerde bisiler alıyomusunuz artık??
beyazcekirge hayırlı olsun kızın :)
çok teşekkürler nezakettanrıçası:):):)
medicalpark yeni ve annemin evine yakın diye orayı düşünmüştüm ben, gidip hiç konuşamadım, doğum sırasında eşim yetişemiycek muhtemelen, annemle babam götürecekler, onlar da çok panik, uzak bi hastane olursa götüremezler,
ben sadece hastaneyi kullanmayı planlıyorum doktorumu dışarıdan ayarlamaya çalışıyorum,
sana verdikleri 2000 tl normal doğum ücreti herşey içinde bir fiyatmıydı, yani doktor parası vs de dahilmiydi.
medicalparkla ilgili doktorların ilgisizliği ve yoğunluk gerekçesiyle muayeneye girmeme ve doğuma başka doktorun girmesi gibi şeyler olabiliyormuş, ben sürpriz doktor olsun istemiyorum o hengamede,
ama bunun dışında doğum odalarının temiz ve yeni olduğunu, ekipmanlarının da son teknoloji olduğunu duydum,
bu 2000-2750 tl doktor parası hariçse biraz pahalı gibi, nerden bakılsa doktora da ayrıca o kadar vermek gerekiyor,
ama bir fikrim yok açıkçası doğum yapan arkadaşlarımın hepsi 4000-5000 tl gibi ücretler ödemişlerdi, bilmiyorum bu fiyatlar normal mi.
en mantıklısı iyi bir doktor bulup onun tavsiye edeceği bir hastanede doğum yapmak gibi gözüküyor.
merhaba kızlar,
cumartesi günü kontrol için doktordaydım. gecenlerde lekelenmem olmuştu hatırlarmısınız bilmem. plesanta aşağıda dedi. 24. haftaya kadar yükselmesini bekleriz dedi. hemen okuudum biraz iternetten neymiş bu plesanta aşağıda olması diye erken doğum olabiliyormuş, sezeryan mecburiymiş felan yazıyordu. hiç böyle bişeyle karşılaşan oldu mu? çıkar mı acep yukarı uff. ikinci doğum normalde çok kolay oluyormuş sezeryanı hiçmi hiç istemiyorum.
uçak yolculuğunu için problem var mı dedim. böyle durumlarda seyehat, ilişki yasak dedi. yorulmıcaksım yatıcakson. zorlayıcı haraketler yapmıcaksın dedi. baya cannım sıkkın.
ayrıntılı ultrason istedi önümüzdeki cumartesi için randevü aldım. mecidiyeköyde bir prof. 300 tl imiş. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Ayyy ne kadar güzel, kızımın birde adaşı olacak
Policim bence 37 al, çünkü babetlet giydikçe açılıyor, yazın çorap falanda giyilmiyor, bol olduğunda ayakkabı çok yorar insanı, çok sıkarsa çırtlarını açıverirsiniz biraz şekerim
merhaba teyzeleri
şimdi doktordan geldik 3'lü testimiz iyi çıkmış çok şükür
yakışıklı oğlun iyi dedi doktor amcası
bugünde çok yoğun büromuz o yüzden sizlere günaydın diyemedim ama tünaydın güzel annelergerek evde gerekse de işte sıkıntılı günler yaşıyorum evde kocam çok ilgisiz kaç gündür. hamileliği öğrendiğimizden beri kardeş gibi olduğumuzdan dolayı sanırım hiç yanaşmıyor bana bende kendimi çok çirkin buluyorum. bir de 3-4 gündür yok burası daha rahat, yok horluyorsun, falan gibi türlü bahanelerle oturma odamızda uyuyor dünde öyle yaptı ama kendimi nasıl kötü hissediyorum anlatamam.
bende o sinirle artık burası benim yatak odam dedim ve onun çekmecelerini parfümlerini ne varsa odadan çıkarıp önüne fırlattım. ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ama dün resmen sinir krizi geçirdim Allahım sen bebişimi koru:26:
canım çok geçmiş olsun diyelim, inşallah en yakın zamanda düzelir, sen de benim gibi riskli gruba giriyosun, benim biraz daha farklı, damarlarda çentik var, benimde hiç yorulmamam lazımmış, erken doğum ve normal doğum yapamama gibi risklerim var, ben de normal olsun diye en baştan beri dua ediyorum, ve o normal doğumun heyecanını yaşamak istiyorum, ilişki konusunda ise bir şey söylemedi doktorum, ben de utandım soramadım,
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah düzelir ve herşey yoluna girer, daha vaktimiz var, çoğu inasının düzeliyor pozitif olalım
yavrularımız bence melek ve allah onları koruyor diye düşünüyorum
bak heycanlandım şimdi ben bi türlü kız hissedemedim ama doktorumuz kıza benziyor dedi isim bile buldum kendimi alıştırmaya çalışıyorum acaba bi değişme olur mu bizde de 15. haftada kız gibi dedi dr. alışveriş için kesin mi dedim,öyle bişey söyleyemem dedi. :26:
ben de hep normal düşündüğümden bu soru aklıma geliyordu ama sezeryan olacağım kesinleşince düşünmemeye başladım. zaten doğum fotoğrafçısı kadın dikkatle çeker diye düşünüyorumsen nerdendin canım?
dogum aninda stresli olurm gbi geliyoo anda sak sak resm cekilmesne gicik olurum sanirim zaten hersekilde bebek anneden once cikariliyo ..babamiz fotografci bizim kizimizi ceker bol bol tabi heyecandan o an ne olur bilmiyorum
merhaba kızlar,
günaydın güzel anneler
Kızımla ben geldik
ben de hep normal düşündüğümden bu soru aklıma geliyordu ama sezeryan olacağım kesinleşince düşünmemeye başladım. zaten doğum fotoğrafçısı kadın dikkatle çeker diye düşünüyorumsen nerdendin canım?
hayır canım henüz başlamadım ne kızıma ne kendime birşey almadım:) havalar biraz açsın diye bekliyorum rahatça gezip alırım. sen birşeyler aldın mı bu arada kız mı erkek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?