2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok teşekkürler nezakettanrıçası:):):)
medicalpark yeni ve annemin evine yakın diye orayı düşünmüştüm ben, gidip hiç konuşamadım, doğum sırasında eşim yetişemiycek muhtemelen, annemle babam götürecekler, onlar da çok panik, uzak bi hastane olursa götüremezler,
ben sadece hastaneyi kullanmayı planlıyorum doktorumu dışarıdan ayarlamaya çalışıyorum,
sana verdikleri 2000 tl normal doğum ücreti herşey içinde bir fiyatmıydı, yani doktor parası vs de dahilmiydi.
medicalparkla ilgili doktorların ilgisizliği ve yoğunluk gerekçesiyle muayeneye girmeme ve doğuma başka doktorun girmesi gibi şeyler olabiliyormuş, ben sürpriz doktor olsun istemiyorum o hengamede,
ama bunun dışında doğum odalarının temiz ve yeni olduğunu, ekipmanlarının da son teknoloji olduğunu duydum,
bu 2000-2750 tl doktor parası hariçse biraz pahalı gibi, nerden bakılsa doktora da ayrıca o kadar vermek gerekiyor,
ama bir fikrim yok açıkçası doğum yapan arkadaşlarımın hepsi 4000-5000 tl gibi ücretler ödemişlerdi, bilmiyorum bu fiyatlar normal mi.
en mantıklısı iyi bir doktor bulup onun tavsiye edeceği bir hastanede doğum yapmak gibi gözüküyor.

aynı sorunları herkes yaşıyor sanırım. ben içime atmak yerine aklıma takılanları sorarım. içimde kalıp dert olacağına dışarı çıkıp mert olsun ! bunu da sordum,neden zaman zaman ayrı yerlerde uyuyosun bi nedeni var mı dedim, bilmiyorum dedi,o an içimden öyle yapmak geliyor yapıyorum bilgisayarda işim oluyor ve ya sabah namazını beklerken uyuyakalıyorum falan dedi. açıkçası geçerli bir mazereti yoktu ama eşime karşı psikolojik bir tahlil yapmam gerekirse;eve yeni bir nefesin katılacak olması bizi olduğu kadar onları da geriyor. hatta onlarda daha ziyade paniğe neden oluyor,kendimize bakmıyoruz,ev işlerinde yardım istiyoruz,cinsel hayatımız berbat durumda vs... evet bizde çalışıyoruz yoruluyoruz ama bir artımız var; aylardır bir canlıyla yaşamaya adapte olduk yani oyuna onlardan 9 ay önde bir skorla başlıyoruz hem zaten gen yapımızda böyle değil mi? bize doğar doğmaz anne olma içgüdüsü yükleniyor. onlar öyle değil;bir erkek hele ilk bebeği ise,ancak ona baba dedikten sonra bunun tam anlamıyla farkına varıyor. düşünsenize bu denli özgürlüğüne düşkün bir ırkı,hayatının hiç bir köşesine uymayacağını düşündüğü,planlarını alt üst edecek üstelik sevdiği kadını paylaşması gereken,konuşamayan,altına yapan,masraflı ve sürekli uykusuz gecelere neden olacak minicik bir varlıkla terbiye edileceğini dikte ediyoruz. biz hazırız ama onlar değil. üzme kendini yalnız değilsin...

bu arada dün dışarı çıkarken öyle bi özendim ki kendime saçlarımdan makyajıma kadar,asansörde,çarşıda bulduğu bütün aynalarda kendine baktı,hatta evden çıkmadan bi ara üstünü değiştirmeye kalkıştı ama ben zamanımız yok dedim. en sonunda dayanamadı ve" sen daha güzel olabilirsin ama benimde boyum uzun ne var yani" dedi ona neye sahip olduğunu ve değer bilmesi gerektiğini göster lokumum.

canım çok geçmiş olsun diyelim, inşallah en yakın zamanda düzelir, sen de benim gibi riskli gruba giriyosun, benim biraz daha farklı, damarlarda çentik var, benimde hiç yorulmamam lazımmış, erken doğum ve normal doğum yapamama gibi risklerim var, ben de normal olsun diye en baştan beri dua ediyorum, ve o normal doğumun heyecanını yaşamak istiyorum, ilişki konusunda ise bir şey söylemedi doktorum, ben de utandım soramadım,
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah düzelir ve herşey yoluna girer, daha vaktimiz var, çoğu inasının düzeliyor pozitif olalım
yavrularımız bence melek ve allah onları koruyor diye düşünüyorum

insallaahh teyzeleri bakalımm ikiz olunca bız erken erken beklıyoruz bebeklerımızı diye hazırlıklara baslıyoruz ufaktan sizlerde bisiler alıyomusunuz artık??

Tabi canım almazmıyız. Ben daha cinsiyet öğrenmeden başladım alışverişe, ufak tefeklerden. şimdi de yatağı, arabası derken büyükleri aradan çıkarayım diyorum, fırsat buldukça hem mağazalardan hemde internetten bakıyorum, henüz karar veremedim...
Minik prensesime herşeyin en güzeli almak istiyorum, karar vermek zor

beyazcekirge hayırlı olsun kızın :)

Saol canım... Sonunda prensesim beni ve topiği meraktan kurtardı

:)))) oradaki doktor girerse sgk dan faydalanıp 2.000 tl ödüyorsun canım. sadece hastane ücreti ne kadardır bilmiyorum ama kent hastanesine sordum sadece hastane ücreti 2.000 tl dedi, pazarlığa tabi midir 1.500 e yaptıranları duydum çünkü kentte. egepol sadece hastane 1.000 tl karataşta öyle diye duydum ama kendi aldığım fiyat bi dediğim gibi kentte var. Medicale gitmem ben :))
benim dr herhalde kent ya da çınarlı dicek bakalım bakalım . doktorun kim bi de :))

Son düzenleme:

Minnosum moralini bozma canım. Herşeyin bir çaresi var, derdi veren allah dermanını da verir merak etme. Doktorun iyi ise zaten korkmana hiç gerek yok canım. Çok geçmiş olsun, inşallah sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına. Kendine dikkat et

evettt

sağlıkla gelsinler inşallah...gerçi dr % 90 kız dedi ama kesin demedi....bir dahaki kontrolde kesin net belli olur herhalde...değişmeler oluyormuş gerçi bakalım hayırlısı...

merhaba teyzeleri
şimdi doktordan geldik 3'lü testimiz iyi çıkmış çok şükür
yakışıklı oğlun iyi dedi doktor amcası

3lü testi ne zaman yaptırdınız? ben 19.haftada gidicem kontrole ..aslında ayın 18indeydi kontrol yani 18.haftada ama ben şu an ailemin yanındayım,değişikliğe ihiyacım vardı geldim ve bugün dr.u arayıp kalışımı uzatmak istediğimi söyledim o da sakıncası yok dedi...3 lü testi de gelince yaparız dedi....

sizi çok iyi anlıyorum...insan normalde olduğundan çok daha fazla ilgi,sevgi bekliyor görmeyince de mutsuz oluyor...
valla çocuk sahibi olmak kolay değil,her türlü sıkıntıyı biz çekiyoruz,hem fiziksel hem psikolojik...öyle hadi bebek yapalım demekle olmuyor..erkeklere göre çok kolay herşey...biz nası katlanıyoruz bazı sıkıntılara onlarda katlanmasını bilecek....anne olmak kolay değil diyor herkes lafa gelince,e baba olmakta kolay değil....

kardeş gibi olma mevzusunda da bencillik yapmamaları lazım...

Son düzenleme:

çok canım sıkılıyor. oğlum 4 yaşında devamlı oynamak istoyor, dışarı çıkmak istiyor haklı olarak beni yatarken görünce çok üzülüyor. en çok ona üzülüyorum. doğum süresinde de hastanede uzun süre kalırsam çok etkilenir ve üzülür. hassas çocuk. bunları düşündükçe daha çok üzülüyorum. birde uçağa binmeye çok hevesliydi bizde ay sonu için yurtiçi bir organizsasyona katıldık ama ben gidemicem. ya babasıyla gidecek ya da iptal ettiricez.

cnm dogru pozisyonda olursa doktorlar goruyo...bnmki pek kipir kipir oldugundan kukusunu gordu doktor kizimnallah hyrlisini versn cnm

dogum aninda stresli olurm gbi geliyoo anda sak sak resm cekilmesne gicik olurum sanirimzaten hersekilde bebek anneden once cikariliyo ..babamiz fotografci bizim kizimizi ceker bol bol tabi heyecandan o an ne olur bilmiyorum

merhaba canım 13 haftalıkken bende de hafif bir lekelenme olmuştu
ertesi gün doktora gittiğimde doktorum banada plesanta aşağıda dedi
hatta gebelik takip kartına not düştü özellikle takip edilmesi gerekiyor diye
tabi ben tam bir kuruntulu anne adayı olarak görevimi layıkıyla yerine getirdim
bütün telaşımla hem çevremdekilerde hem nette bu konuyla ilgili ne varsa araştırmaya başladım
öğrendiğime göre ilerleyen haftalarda bebek yukarı çıkarmış
ama bu sürede çok dikkat edilmeliymiş
ilişki yasak, yorulmak yasak, ağır iş yapmak yasak, yukarı doğru uzanmak yasak vs. vs.
şuanda kasıklarımda ara sıra ağrılar olsada şimdilik bir sıkıntı yok
bugün tekrar doktora gittiğimde özellikle sordum herhangi bir sıkıntı varmı diye
yok siz merak etmeyin zamanla bebek yukarı çıkar dedi
sende içini ferah tut, iyi düşün herşey olur inşallah...

Merhabalar kızlar,

Show Tv'de ilk nefes diye bir program başlamış tvden izlemedim ama videolarını izledim.
Doğum anını ne anneyle ilk teması gösteriyor ne kadar müthiş birşey.
Bir videoda baba bebeği kucağına alınca koklaya koklaya ağlıyor çok güzel birşey.
İzlemenizi tavsiye ederim..

SELAM YOL ARKADAŞLARIM,

Herkese 4*4 lük bir hafta diliyorum.Cinsiyetler yavaş yavaş belirlenmeye başlamış çok seviniyorum böyle güzel haberler okuyunca:)

Çekirgenin de belli olduysa artık herkesin bebişi belli olacaktır Topiğimizin en inatçı bebişi olarak o da yola geldiyse herkesin bebeği yola gelir umarım Hepinizi çok özledim arkadaşlarım

İzmir canım :) Sezaryen neden kesinleşti ters bir durum yoktur inşallah? Bebeklerimiz sağlıkla doğsun da en önemlisi o. Tanıdığım bir doğum fotoğrafçısı var aslında benim eşim de çekebilir ama ona güvenemiyorum ağlar falan güzel çekemez

hayır canım henüz başlamadım ne kızıma ne kendime birşey almadım:) havalar biraz açsın diye bekliyorum rahatça gezip alırım. sen birşeyler aldın mı bu arada kız mı erkek mi?

benimki erkek canım...kendime baya bir şey aldım..en çok tunik...kilo fazlam da var kalça bölgemde kapatıyor tunik,iyi oluyor....bebişe de bakalım mayıstan sonra almaya başlarım inşallah....daha ne yatak ne araba..ne araç koltuğu hiçbir şey alamadım...bir ayda hepsi alınır da...doğduktan sonra da bakarız ihtiyaca göre...omuz ve boyun ağrsından ölüyorum bunları yazarken...boynu rahatlatan egzersizler yapmak lazım...bir de el ile omuzu destekleyecek hareketler..off sıkıntılar bitmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…