- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #14.561
mulberry merhaba,
mobilyasını bostancıdan hello baby mağazasından aldım. gardrop, büyüyebilen karyola, şifonyer ve raf tan oluşuyor. 3300 tl. ben alırken her 250 tl alışverişe 50 tl hediye kampanyası vardı. yani 3300 tl ye aldık ama yanında 650 tl hediye çeki verildi. onunla da beşiğini uyku setini vs tamamladık. şuan kampanya devam ediyor mu bilemiyorum ama yeni bir mağaza olduğu için belki ediyordur yada başka kampnayaya geçmişlerdir. Mobilya baya yerden baktım kalitesi açısından burda karar kıldık. 1.5 ayda teslim ediliyor ortalama olarak.
kızlar bu büyüyen beşikler yani karyola olanlar ne kadar büyüyor kii
benim bi arkadaşım almıştı ama ufacık bi yatağa dönüştü şimdi daha da büyükleri var mı acaba ben ilerde baza alırım karyola kullanışsız olur diye park yatak alıcam da acaba o büyüyen beşikten mi almalı kafam karıştı...
Gitttim canım o mağazaya biliyorum.
mobilyalara hiç alıcı gözüyle bakmamıştım.
birşey sormak istyiorum. mobiilyalarda değişiklik yapıyorlar mı? yoksa fiks mi?
yani dolap içlerini, rengini, kulbunu v.b. değiştirdin mi
Hangi aşı parayla yapılıyor ki çocuklara.Onlar korkutmak için söylemişlerdir canım.Tüm sağlık ocaklarında ücretsiz aşılar.Zaten devlet hastanelerinde muayene olanları sistem otomatik olarak sağlık ocaklarına bildiriyormuş.Ama özele gidenlerde durum öyle olmayabilir.Benim gitmem olanaksız mesela hafta içi çalışıyorum.Eeee şimdi devlet hastaneleriyle sağlık ocakları arasındaki fark ne ki? Ben gitmedim valla onlar beni aradılar telde bilgilerimi verdim sadece kilomu falan.Nerden haber aldınız dedim,hastane bize otomatik bildiriyor dedi hatta cebimizi bile almışlar hem eşimin hem benim
Kızlarrr bir şey öğrendim : )) hani göbeklerimizde linea nigra diye koyu bir çizgi oluştu ya. onu ölçünce bebeğin boyuna denk düşüyormuş : ) benimki 22 cm olmuş maşallah
evet evet cnm aynen öylee bırşeyy karnım şişip göbeğim gerilince kayıyorr şimdide sanırımm dayanamıyorum nefesımı kesioo offf bişey yaşıcamı dusunurdumde bunu değill nasıl geçer bu 5ay boleecumartesı doktora soracagımm ama bılmıyorlar gobek kayması deyınce ama ben bu acıyı bılıyorum ananem topugunu koyar beklerdı gobek delıgımde yerıne gelırdı bı muddet sonraa şimdi napcam bılmıyorum dikelemiyorum bile..etrafınızdaki daha önce hamilelik yaşayıp bu durumu yaşayan varmı nasıl geçecek
çizgisi olmayanlar neyi ölçecekbende çizgi yokta
Kızlarrr bir şey öğrendim : )) hani göbeklerimizde linea nigra diye koyu bir çizgi oluştu ya. onu ölçünce bebeğin boyuna denk düşüyormuş : ) benimki 22 cm olmuş maşallah
Ama benim çizgim yooook var da ben mi göremiyorum. Çizgi istiyorum nasıl ölçücem bebeğimi
Canım çok geçmiş olsun inşallah ağrılarını hafifletecek birşey bulunur. Senin ve bebeğin için dua edeceğim Allah yardımcın olsun. Sen herşeye rağmen mutlu olmaya çalış, dünyaya getireceğin küçük mucizeyi düşün
Ama benim çizgim yooook var da ben mi göremiyorum. Çizgi istiyorum nasıl ölçücem bebeğimi
arkadaslar maglum ikiz bebeklerimiz olcak bizim. aslında park yatak almak daha ıyı bır fıkır olabılırdı ancak hem kiracı olup hemde cok cok maddı durumumuz ıyı olmadıgından yıne yıne besık alamayacgmz ıcın buyuyen besık yaptırmaya karar verdik :) en azından bı 7,8 yasına kadar kullanabılırler. model olarak bunu sectık. burda mobilyacıya yaptıracagız.fiyat boyle dahada uyguna gelecek. sizce nasıl modeli ????
bu son zamanlarda peydah olan ARAP isim merakını bi türlü anlmalandıramıyorum. benim eşimde aynı şeyi söyledi bende iki isim koyarız o zaman dedim. nasıl olsa benim dediğimle çağırılacakaaah ahhh, yaramı deştin. ben oğluşuma EGEHAN ismini koymak istiyorum ama babamızı bir türlü ikna edemiyorum. anlamı yokmuş, anlamı güzel büyük bir zatın ismini koymak istiyor ama hiç bir alternatif de sunmuyor. daha 4 ay var, buluruz diyor. bence biraz çevreden çekiniyor, illa kuranda geçsin ya da sahabe ismi filan olsun diyor. egehan anlamsız olabilir belki ama bizim için özel bir anlamı var. bunu söylediğimde de o zaman iki isim koyarız diyor. iki isim koymak istemiyorum ama onun da evladı sonuçta saygı duyuyorum. iki isim koyarsak da evin içinde bile herkes kendi koyduğu ismi söyleyecekki, bu da çok saçma olacak. napıcam bilmiyorum
canım diğer yazdıklarını da okudum ama sen bi sağlık ocağına git görün. bebeğin doğduktan sonra onlar sana aşı takvimi bildirecekler ve malesef doktorun bunları bilmez! bu ebelerin görevi. eğer böyle yaparsan senin içinde bebeğin içinde aşı takibini kontrol etmene gerek kalmaz zaten onlar arayıp haber veriyorlar veya kartına yazıyorlar. ayrıca onlarda seni rutin olarak kontrole alıyorlar ve emin ol kadın sağlığı ve aile hakkında bi çok konuda bilinçleniyorsun. sonuçta bin bilsende bir bilene danış demişler.bu tetenoz aşısı nerden çıktı yaa..dr.um bana hiç bahsetmedi bundan ??
ben 17.haftamdayım 3.ay dolunca demiş bi arkadaş,öyle olsa çoktan olmam gerekirdi ama dr.um hiç öyle bişey demedi...
normalde bu ayın 18 inde kontrolüm vardı ben memleketimde olduğumdan ve bi süre daha kalmak istediğimden dr.umu arayıp randevumu ertelettim hatta 1 hafta daha,hiç tetenoz aşısı olacaksın fln diye bişey demedi yine..
bence 20.haftadan sonra yapılıyor yapılıyorsa,o zaman söyler belki...
şart mıymış peki bu aşı ??
canımsın ya üzülme bak ben de üzülürüm şimdi : (( gelip göbüşlerinize bi çizgi çektirtmeyin bana
bende öksürünce hapşırınca idrar değilde arkadan bi bırtt kaçıyo...
birgün işyerinde lavaboda konuşuyoruz arkadaşla o tam kapıyı açtı çıkmak üzere ben öhööö dedimmm zoorrrrttt kız tekrar döndü efendim bişey mi dedin dedi hahaah nasıl bi sesse artık konuşma gibi algılamışş yooo dedim ama kıpkırmızıyımmm
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.bebeğimizi düşündükçe,kıpırtılarını hissettikçe inanılmaz mutluluk duyuyorum.ama bişe hissetmeince de korku sarıo içimiher ama hergün ultrasonla baktırmak yaşadığını görmek istiyorum..psikolojim o kadar ki bozulmuş durumda..
inşallah rabbim dualarımızı duyar..
İyi fikir hemen gidip boydan boya çizeyim göbeğimiEn uzun da benimki olmuş olur
hatta bugün abarttım lavobadan çıkarken tekrar geldi girdim bidaha yaptımm hahaha son aylarda durum daha da vahimm
hahahaaa benim gibi miGeçen gün eşimle dışarı çıktık arabaya bincez bi öksürük tuttu. ve ben işedim bacakalrımla zor sıkıştrdım dahada kaçmasın diyee
bende de durum aynı
eşimle dışarı çıktıktan sonra daha gideceğimiz yere varmadan, ben nerde lavabo bulabiliriz demeye başlıyorum
o da çocuk gibisin çıkmadan halletsene işini diyor
eve dönüşte ise, bir kapıyı açıp içeri dalma anımız var evlere şenlik :18:
3,5 yaşında kızım var ondan önce ben tuvalete koşuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?