- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #14.621
cnm bendede cırt dıye gdıyo boyle :) bn korktum doktora sordum bebegn sıvıs sandım :)doktor guldu o farklı bısey o ole azıcık gelmez sen altına kacırıyosun dedı :)cocuk gbı olduk rezıl oldum adama da :)esımde yatagı falan ıslatma senı gece cıse uyandırıcam dıyo :)zaten gecede cok kalkıyorm bu wc yuzunden hep uykularm yarım :)
oturdum tek basima agliom dayanamiom bu agriya kizlar gobegim y3rine nasil gelecek mideeme vurdu agri kusmam varmista yokmus gibi..esim gelince doktora gidicez yinee dua edin bna yerine gelsin gobegim kizlarrrr dayanilmaz agri bu
2.aşı 14 nisan cnm. birkaç gün önce ya da sonra farketmiyor sanırım. şimdi farkettim pazara denk geliyor...
oturdum tek basima agliom dayanamiom bu agriya kizlar gobegim y3rine nasil gelecek mideeme vurdu agri kusmam varmista yokmus gibi..esim gelince doktora gidicez yinee dua edin bna yerine gelsin gobegim kizlarrrr dayanilmaz agri bu
günaydın kızlar kuşburnu içiyorum şimdi faranjıdım çok acıyor umarım gecer
ne fiyat versi mobilyacı? bende acaba yaptırsam mı diyorum :26:
bu son zamanlarda peydah olan ARAP isim merakını bi türlü anlmalandıramıyorum. benim eşimde aynı şeyi söyledi bende iki isim koyarız o zaman dedim. nasıl olsa benim dediğimle çağırılacak
canım diğer yazdıklarını da okudum ama sen bi sağlık ocağına git görün. bebeğin doğduktan sonra onlar sana aşı takvimi bildirecekler ve malesef doktorun bunları bilmez! bu ebelerin görevi. eğer böyle yaparsan senin içinde bebeğin içinde aşı takibini kontrol etmene gerek kalmaz zaten onlar arayıp haber veriyorlar veya kartına yazıyorlar. ayrıca onlarda seni rutin olarak kontrole alıyorlar ve emin ol kadın sağlığı ve aile hakkında bi çok konuda bilinçleniyorsun. sonuçta bin bilsende bir bilene danış demişler.
Merhaba arkadaşlar,
Benide sağlık ocağından aradılar gelip kayıt yaptırın eğer kayıt yaptırmazsanız çocuğunuzun aşılarını yapmazlar dışarıdan para ile yaptırmak zorunda kalırsınız dediler eh haliyle bende koştur koştur gittim ve bunuda 14.haftaya kadar yapıyorlar diye biliyorum.
Hangi aşı parayla yapılıyor ki çocuklara.Onlar korkutmak için söylemişlerdir canım.Tüm sağlık ocaklarında ücretsiz aşılar.Zaten devlet hastanelerinde muayene olanları sistem otomatik olarak sağlık ocaklarına bildiriyormuş.Ama özele gidenlerde durum öyle olmayabilir.Benim gitmem olanaksız mesela hafta içi çalışıyorum.Eeee şimdi devlet hastaneleriyle sağlık ocakları arasındaki fark ne ki? Ben gitmedim valla onlar beni aradılar telde bilgilerimi verdim sadece kilomu falan.Nerden haber aldınız dedim,hastane bize otomatik bildiriyor dedi hatta cebimizi bile almışlar hem eşimin hem benim
arkadaşlar ben çok mutsuzum..
spastik kolon rahatsızlığım ve kronik böbrek taşı hikayem vardı.gebeliğimle birlikte spastik kolon beni öldürüp öldürüp diriltioayrıca böbreğimde 7 mm taş ve 2.derece genişleme , 3.5 cm büyüklüğünde de şimdilik miyom olarak adlandırılan bi lezyon var..her günüm hasta geçiyo.böbreklerim iflas etmiş gibi çok ağrıo,miyom dışa doğru yumurta gibi çıkmış ağrılı hemen hemen her hafta acillik oluyorum..
mutusuzum çünki ağrılar beni öldürüo,
mutusuzum çünki gebeliğimin tadını çıkaramıorum,
mutsuzum çünki bebeğe bişe olucak korkusuyla yaşıorum..
moralim nası düzelicek bilmiorum..gebelik haftam ilerledikçe ağrılarım artıcakmış ama benim tek duam bebeğimize bişe olmasın..off heran onu kaybedicem korkusuyla yaşıorum :''''(
Allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin ..
merhaba kızlar nasılsınız bakalım? biz bugün 3lü testimize gittik doktor ölçümlerini falan yaptı ama bugün çok konuşmadı. çıkarken de kontrol kağıdımıza notlar alıyorlar ya bbirşeyler yazmış okuyamadım. ama sonunda amnion sınırda gibi birşey yazmış tam okuyamadım da anlayamadım amniyon sıvımmı azaldı :26:
işte devlet hastanesine gidenleri bildiriyorlar sağlık ocaklarına demek ki biz özele gidiyoruz bizi kimse bildirmemiş valla...
ay valla kafayı yiycem ya herkes başka bişey söylüyor...doktora soruyorum gerek yok,yok öyle bişey diyor e siz burda yaptırman lazım diyorsunuz offf
bir de süresi mi varmış bunun 14.hafta falan diye....allahım yaa niye demedi bize kimse madem,nerden bilecektik...eşimde bi arkadaşının yengesi hamileydi onlardan duymuş bu kayıt işini e o da üstüne gitmedi,yaptırmadık biz benim zaten haberim yoktu,canımın derdindeydim hastanelerde ! sinir oldum yaaa öffff,nolcak şimdi çocuğun aşılarını nası yaptırcaz biz madem hay allahım yaaa !
zaten bugün araba da çarpıyordu bana manyağın teki üstüme sürdü arabayı,arkamdan gelmiş dibime kadar sonrada ben sağ dönecekken o da sağa kırdı direksiyonu bi de bana çekilsene diye bağırdı ben de ona bağırdım küfür ettim allahın manyağı
karnıma bişeyler batar gibi oldu onun yüzünden,çocuğuma bişey olacak diye ödüm koptu
süresi falanda yok bi uğra sen sağlık ocağına yarın.
Cnm sakin ol inşallah daha iyi olursun.Anne olucaz biz çok güçlü olmalıyız bak bizde yanındayız..İnşallah iyi olucaksın cnm bnm uzulme lütfen..Yaz bize durumunu
selam kizlar doktordan geldimm agrilarim bosa degilmiş...gobek fitigim cikti ortaya,gobegim buyuyunce en ufak ters harekette kayiyormus doktor daha dikkatli olmami soledi egilirken kalkarken yatarken hatta hic is yapma dedi agrin olcak bole doguma kadar devam etcekmis tek parol icebilirsin dedi 28haftadan sonra hatta gobek deligin disari dogruda ckblr dedi cok cok dikkat etmeliyim anladigim bu kizoşlarr allah hepimizin yardimcisi olsunn....dogumdan sonrada ameliiyat olmaliymisim gobek fitigindan..dikkat edin sizlerde kiLar optum hepinizi...
Kızlarrr bir şey öğrendim : )) hani göbeklerimizde linea nigra diye koyu bir çizgi oluştu ya. onu ölçünce bebeğin boyuna denk düşüyormuş : ) benimki 22 cm olmuş maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?