2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım arkadaşların doğru söylemiş bence gerek yok pahalıya ben oğlum için almıştım şimdi kızım içinde kullanıcam ne gerek var eskimedi bide
bir tanede baston var 50 liraya almıştık odaha kullanışlı ve sağlam çıktı hafif olduğu için kullanışlı ama ilk zamanlarda bebk uyuduğu için büyükde lazım oluyor bende hem baston araba hem normal var

cnm ben decavıt ve gyneferon kullanıyorum...o gyneferonu benı mahvedıyo..mıde agrısı hazmszlık flan yapıyo

Benimde çarpıntım oluyor kızlar demir hapı biraz hafifletti ama hemen halsizleşip yoruluyordum bu arada kan hapına başlayan var mı içinizde

ben varım canım geçen hafta kan aldılar kan değerlerim düşük çıktı kan hapı yazdılar 1 haftadır maltofer içiyorum günde 1 tane doğuma kadar hatta doğumdan sonrada içeçeksin dedi doktor

Canım pihtilasmam var demissin benimde var nerede hangi doktora gidiyorsun tedavin nasıl suruyor.

arasta sende de mi var pıhtılaşma, nasıl anlaşıldı trombofili testi mi yapıldı, bana da yapılacak bu test, inşallah bir sorun çıkmaz,
şu an damarlarda bir sorun varmı peki normalmi herşey,
ben bu ara bu sorundan çok muzdaribim en son konuştuğum doktor çok korkuttu beni, bende şimdlik coraspin kullanıyorum.

Canım pihtilasmam var demissin benimde var nerede hangi doktora gidiyorsun tedavin nasıl suruyor.

stacım aynı dertten muzdarip olunca hemen atlıyoruz böyle bir şey duyunca:)
ya enson türkiyden konuştuğum bir doktora direnç değerlerimi söyledim, trombofili testi yapılıp hemen iğneye başlamalısın dedi bana,
direnç her iki damarımda da olduğundan ve 13.hafta gibi erken bir haftada bu sorun ortaya çıktığından sende düzelme olmaz dedi

Tünaydınn annelerrrrr.. İkeadan kareler paylaşıyorum sizinle. Oda yapacaktım ama herkes en az 6 ay odanda kalmalı bebek, onca zaman boş tutma sonra ayırırsın dediler aklıma girdiler. Bende sadece beşiğini alıcam, sonra dolap ve bebek altı açma masasını alıcam inşallah. Dikkatimi çekenleri sizinle paylaşıyorummm

arkadaşlar günde 4 litre ve üzeri su içmenin bir zararı varmıdır, burda sular oet şişelerle satılıyor bana su yetiştiremiyoruz, eşim fil gibisin hangi ara içiyosun anlamıyorum diyor sürekli, sabah 8 den bu yana 2.5 litre içtim bugün, içmezsem dudaklarım bile çatlıyor.
bu bir sorun mu acaba?

Canım bence tek doktora bağlı kalma türkiyede bu dertten muzdarip çok insan var bende igne kullanıyorum benim doktorum direncin haftalara göre değişiklik gösterdiğini bu haftalarda normal insanlardada direnç oldugunu söyledi doktoruma güveniyorum hiç bir seyi atlamiyo hatta pihtilasma topigi var oradakilerden de ogrenebilirsin

Hamileler ne kadar su tüketmeli?
Hamilelik boyunca ortalama 12,5 kg. alındıysa bunun yaklaşık 6,5–7,5 kg.’ı sudur.
Bebeğin gelişimi için su son derece önemlidir. Yapılan çalışmalar annenin içtiği su miktarının direk olarak bebeği de etkilediğini göstermiştir. Ayrıca hamilelik sırasında sıkça görülen idrar yolları enfeksiyonu, böbrek taşı ve kabızlık gibi problemlerin de çözümünde bol su içmek vardır. Son dönemde yapılan araştırmalarda hamilelerin günlük tüketimlerine ek olarak 300 mililitreye yakın su içmeleri gerektiğini ortaya çıkartmıştır. Emzirme döneminde ise süt veriminin artması için günlük ek olarak 1-1,5 litre su alımı önerilmiştir.

Fazla su tüketmenin ne gibi zararları vardır?
Sağlıklı bile olunsa fazla su içmenin zararlı etkileri görülebilir. Aşırı su içildiğinde kan sulanarak hacimsel olarak artar bu ise dolaşım sistemine, damarlara ve özellikle de kalbe fazladan yük bindirir. Fazla suyu atarak dolaşım sistemini rahatlatmaya çalışan böbrekler de aşırı çalışmak zorunda kaldıklarından yorulurlar. Hücrelerin içindeki ve dışındaki minerallerin de konsantrasyonu değişir. Hücre içi ve dışı sodyum dengesinin sağlanabilmesi için kandan hücrelere sıvı geçişi başlar bu ise hücrelerin şişerek ödem yapmasına sebep olur. Eğer bu şişme beyinde olursa basınç artışından dolayı baş ağrısı, hipertansiyon, beyin kanaması ve ölüme kadar giden bir dizi rahatsızlık oluşur.

cnm ben decavıt ve gyneferon kullanıyorum...o gyneferonu benı mahvedıyo..mıde agrısı hazmszlık flan yapıyo

Bu şikayetlerini doktoruna söyle bence. Eğer gerek görürse keser belki onu. Kan ilacını sanırım kan değerliğinin düşüklüğüne bağlı olarak gerekli durumlarda veriyolar. Bende herhangi bişey saptanmadı. Elevit içindeki demir miktarı yeterli geliyor. Bi de sanırım günlük taze sıkılmış portakal suyu içmem, demir emilimini iyi sağlıyor olabilir. C vitamini demir emiliminde çok etkili arkadaşlar tavsiye ederim.

Çanakkalede gidiyorum canım. Tedavi olarak coraspinden başka bişey yok. Gebeliğimden beri 3 defa kan verdim. Biri gebeliğimin teyit edilmesi açısındandı, biri ikili test diğeri de dörtlü test içindi. Onun harici kan pıhtılaşmam ne durumda diye bakılmıyor. Coraspin yeterli oluyor sanırım kanın sulanması için.

Canım cam gibi bişeyin üzerine kan damlattılar ve saat tuttular bi de ilk kan testim yapıldığı zaman pıhtılaşmaya baktılar. Kan pıhtılaşması özellikle gebeliğin ilk haftalarında çok önemli. Bebeğe giden damarlarda tıkanma yapabiliyor ve bebeğin beslenmesini engellediği için Allah korusun bebek ölümüne sebep olabiliyor. Coraspini asla ihmal etme. Ben biraz rahat bir insanım, pıhtılaşmayı filan kesinlikle takmadım kafaya. İkili testin riskli çıkmasını takmadığım gibi :) Nihayetinde 4 lü sü temiz çıktı. Şimdi pıhtılaşmadan da korkmuyorum. Yemeklerimi zeytinyağlı yapıyorum ve coraspinimi içiyorum, bebişim de hayatta zaten olay bitmiştir benim için. Sen de kafana takma. Psikoloji insan vücudunu çok etkileyen bişey. Ben hiç panik yapmam sağlığım konusunda, bu kadar yıldan sonra hamile kalmış biri olarak bebeğim konusunda da yapmıyorum. Ve bir terslik yok çok şükür :))

Son düzenleme:
Kaç haftandan beri gidiyorsun canım sen doktoruna? İlk gebelik testiyle beraber bile istemedi mi başka test?

10. haftamdan beri bu doktora gidiyorum
tüp canım bizimki
hamile kalmadan tüm testler yapıldı ama hamileliğim süresince yapılmadı hiç

kansızlık çarpıntımı yapıyor? benimde 2 gündür çarpıntım var...

benimde birr haftadan fazladır ara ara çarpıntım var
kansızlıktan mı acaba?

ben varım canım geçen hafta kan aldılar kan değerlerim düşük çıktı kan hapı yazdılar 1 haftadır maltofer içiyorum günde 1 tane doğuma kadar hatta doğumdan sonrada içeçeksin dedi doktor

bende maltofer içiyorum bendeee hemde 2 tane doğuma kadar ama çok şükür ki diğer demir ilaçları gibi mahfetmedi beni tadı da karamelli :)

sağlık ocağına gitsene canım onlarda yapar tahlilleri hatta ara ara arıyolar tahlil yapmamız lazım diye..

Kızlar tam midemin üzerinde bi baskı var sanki mide kapakçığım batıyo böğrüme böğrüme sanki midemde gaz varmışda çıkartamıyomuşum gibi anlatamadım yaa

maltofer nası bişey ilk defa duydum..demir hapı dimi bu da? genelde gyno ferro senol,feramat fln veriliyor da....

Kızlar tam midemin üzerinde bi baskı var sanki mide kapakçığım batıyo böğrüme böğrüme sanki midemde gaz varmışda çıkartamıyomuşum gibi anlatamadım yaa

benzer şeyler bende de oluyor..midem ağrıyor devamlı,,bulantıyla karışık ağrı..ilaçta içemiyorsun,rennie,gaviscon vs de bi işe yaramıyor

canım karyolalar çok güzel. ikea ne kadar kullanışlıdır bilemiyorum ama bir şey sormak istiyorum. bu karyolalar kaç yaşına kadar kullanışlı oluyor sizce kızlar? ben de odasına karyola, yanıma da ilk bir kaç ay için beşik almak istiyorum. ama diğer karyolayı da en az 3 4 yaşına kadar kullanabilir miyim? bunların uzayanları ve kenarları çıkarılıp yatağa dönüşenleri de var galiba onlar daha mı kullanışlı olur ki!! kafam en çok bu konuda karışık.

off cnm bnde ayni sanki basket topu kacmis gibi baski oluyor alt tarafa agirlik hissediyorum yuruyusum degsio,uzun sure oturnca yuruynce belim.melim kopuo cok tuhaf degisimler valaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…