- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.781
kızlar merhaba, son günlerde yoğunluktan takip edemiyorum pek sizi, aklımdasınız, ara sıra cepten giriyorum ama yazamıyorum çünkü eski bi telefonum var sadece okuyabiliyorum :) umarım hepiniz iyisinizdir. biz bu ara bebek arabası bakıyoruz, eşim iyi bişey almak istiyor. ama işyerimdekiler bebek arabasının pek kullanılmadığını, zaten çocuklarla evden pek çıkılmadığını, her yere arabayla gidildiğini, o yüzden çok pahalı olmayan bişey almanın daha mantıklı olduğunu söylüyorlar. siz ne düşünüyorsunuz? kullanmazmıyız acaba? hafta sonu alışveriş merkezleri dışında ben de pek kullanmayacağımızı düşünüyorum ama ilk bebek ya heves de var şimdi. kararsız kaldım, eşime de söylemedim daha.
Demir hapının halk arasındaki adı kan hapı oluyo aynı şey ikisi zatenKorkma ben de kullanmıyorum demir hapı. Şu ana kadar elevit ve coraspinden(kan pıhtılaşması yüzünden) başka kullandığım hiç bişey olmadı. Elevitin içinde hepsi var merak etme. Kullanıyosan aynen devam.
Benimde çarpıntım oluyor kızlar demir hapı biraz hafifletti ama hemen halsizleşip yoruluyordum bu arada kan hapına başlayan var mı içinizde
Demir hapının halk arasındaki adı kan hapı oluyo aynı şey ikisi zatenKorkma ben de kullanmıyorum demir hapı. Şu ana kadar elevit ve coraspinden(kan pıhtılaşması yüzünden) başka kullandığım hiç bişey olmadı. Elevitin içinde hepsi var merak etme. Kullanıyosan aynen devam.
Canım pihtilasmam var demissin benimde var nerede hangi doktora gidiyorsun tedavin nasıl suruyor.
Benim geçen 10.9 du demire başladık bu ay 10.2 ye düştü çarpıntı çok kötü oluyor geceleri uyuyamıyordum çarpıntıdan şimdi düzeldim ama :)
canım
olan olmuş geçmiş gitmiş
senin hiç birşey için üzülmemen, gerilmemen gerekiyor
herkes kusursuz, hatasız da bir sen mi yanlış yaptın sence
ki bu da tartışılır
lütfen boşver artık elalemi
senin bir yuvan bir eşin var
ve yakında gelecek olan bebişin
çok şükür Allah aratmamış
sen çevreni değil öncelikle onları düşünmelisin
anlayan anlasın
söyle boşver
bir ay sonra unutulur gider
hiç kafana takma
vallahi deliricem
bir kere bile kan tahlili istenmedi benden
özel hastaneye gidiyorum
15 de bir gittiğimde oldu ayda bir de oldu
doktor ne zaman çağırırsa gidiyorum işte
Allah razı olsun sağlık ocağından onlar dediler 1 nisanda yapalım diye
doktora kalsa hiç umrunda değil
bu nasıl iş anlamadım
:/ enteresan gerçekten..kan tahlili çok önenmli hamilelikte..bence dr.unuzu değiştirin ve tahlillerinizi yaptırın en kısa zamanda...
dr.çok önemli ya gerçekten
ben de öyle biliyodum :)) ama o ark.ısrarla demir başka kan hapı başka dedi :) elevit kullanıyorum ben de ama onun için de 60 mg demir var çok az...benim de kanım düşük..zaten dr.demire de başlatacak ama bulantılarımı bekledi..ama ben 1 haftadır başladım gyno ferro senol...çarpıntı bende de oluyor çok zaten eskiden de olurdu....bir de omega 3 vereceğini söyledi..iştahsızım çok belki onla açılır iştahım..elevit hiç açmadı
bu arada pıhtılaşma olduğu nasıl anlaşılıyor neden şüphelenip bakıldı mesela, kan tahlilinde mi bakılıyo?
canım
neden bu kadar güzel bir haberi herkesten saklıyorsn ki
kötü birşey yoktur umarım
benim doktorum istemedi canım 3lü testi
kızlar bana akıl verin Allah aşkına
ben hamile kaldığımdan beri benden bir kere bile kan testi istenmedi.
sizden doktorunuz mu istiyor yoksa kendiniz mi yaptırıyorsunuz
ilgisiz mi ne benim doktorum
bir de ben yarın tam 20 haftalık olacağım Allahın izniyle
ayrıntılı ultrasonun süresi var mı
kaçıncı haftada yapılması gerekir
Kaç haftandan beri gidiyorsun canım sen doktoruna? İlk gebelik testiyle beraber bile istemedi mi başka test?
kotu bisi yok cok sukur hersey cok yolunda. Rabbim bu durumumdan sanırım bana gucte veriyo kolay atlatabilmem icin..
benim evliligim biraz acele oldu 1 ay once. yaza planlamistik bebis sayesinde erken oldu.
simdi ailelerimz ve yakin arkadaslarimzdan baska kimse bilmiyo. konu komsu es dost akrabalar.. zaten herkes ima edip duruo anlamayan salaktir zaten ama henuz soyleyemiorum kimseye... esim sole kime ne evlendik diyo, annem cok uzuluo kime ne dicez herkes dedikodu yapcak v.s. ailemi utandırdgm icin ben dahada uzuluyorum millete soylemeyi erteledikce erteliyorm. buraya kadar cok zor seyler atlattık simdi tatlı heyecanlar basladi hersey guzel ama bu durumdan dolayı her konuda hevesim kursagimda kaliyo
Sen kendini niye üzüyorsun canım ya eşin demiş işte evlenmişsiniz kime ne söylemek düşer? Tabi konuşurlar yorum yapmayı seviyor herkes ama inan bu günler geri gelmeyecek tadını çıkar başkaları için kendini mutsuz etme.
kızlar merhaba, son günlerde yoğunluktan takip edemiyorum pek sizi, aklımdasınız, ara sıra cepten giriyorum ama yazamıyorum çünkü eski bi telefonum var sadece okuyabiliyorum :) umarım hepiniz iyisinizdir. biz bu ara bebek arabası bakıyoruz, eşim iyi bişey almak istiyor. ama işyerimdekiler bebek arabasının pek kullanılmadığını, zaten çocuklarla evden pek çıkılmadığını, her yere arabayla gidildiğini, o yüzden çok pahalı olmayan bişey almanın daha mantıklı olduğunu söylüyorlar. siz ne düşünüyorsunuz? kullanmazmıyız acaba? hafta sonu alışveriş merkezleri dışında ben de pek kullanmayacağımızı düşünüyorum ama ilk bebek ya heves de var şimdi. kararsız kaldım, eşime de söylemedim daha.
Ben de rahat katlanan ve çok pahalı olmayan modellerden yanayım. Travel sistem düşünüyordum ama bi arkadaşım ben sana oto koltuğu olabilen o pusetlerden alıcam alma sakın dedi. Ben de baston tipi alabilirim hala kararsızım. Yerden yüksek olması iyi diyorlar baston tipleri yüksek olmuyor dimi?
stacım aynı dertten muzdarip olunca hemen atlıyoruz böyle bir şey duyunca:)
ya enson türkiyden konuştuğum bir doktora direnç değerlerimi söyledim, trombofili testi yapılıp hemen iğneye başlamalısın dedi bana,
direnç her iki damarımda da olduğundan ve 13.hafta gibi erken bir haftada bu sorun ortaya çıktığından sende düzelme olmaz dedi
arkadaşlar günde 4 litre ve üzeri su içmenin bir zararı varmıdır, burda sular oet şişelerle satılıyor bana su yetiştiremiyoruz, eşim fil gibisin hangi ara içiyosun anlamıyorum diyor sürekli, sabah 8 den bu yana 2.5 litre içtim bugün, içmezsem dudaklarım bile çatlıyor.
bu bir sorun mu acaba?
cnm ben decavıt ve gyneferon kullanıyorum...o gyneferonu benı mahvedıyo..mıde agrısı hazmszlık flan yapıyo
Canım pihtilasmam var demissin benimde var nerede hangi doktora gidiyorsun tedavin nasıl suruyor.
arasta sende de mi var pıhtılaşma, nasıl anlaşıldı trombofili testi mi yapıldı, bana da yapılacak bu test, inşallah bir sorun çıkmaz,
şu an damarlarda bir sorun varmı peki normalmi herşey,
ben bu ara bu sorundan çok muzdaribim en son konuştuğum doktor çok korkuttu beni, bende şimdlik coraspin kullanıyorum.
Kaç haftandan beri gidiyorsun canım sen doktoruna? İlk gebelik testiyle beraber bile istemedi mi başka test?
kansızlık çarpıntımı yapıyor? benimde 2 gündür çarpıntım var...
ben varım canım geçen hafta kan aldılar kan değerlerim düşük çıktı kan hapı yazdılar 1 haftadır maltofer içiyorum günde 1 tane doğuma kadar hatta doğumdan sonrada içeçeksin dedi doktor
10. haftamdan beri bu doktora gidiyorum
tüp canım bizimki
hamile kalmadan tüm testler yapıldı ama hamileliğim süresince yapılmadı hiç
benimde birr haftadan fazladır ara ara çarpıntım var
kansızlıktan mı acaba?
bende maltofer içiyorum bendeee hemde 2 tane doğuma kadar ama çok şükür ki diğer demir ilaçları gibi mahfetmedi beni tadı da karamelli :)
sağlık ocağına gitsene canım onlarda yapar tahlilleri hatta ara ara arıyolar tahlil yapmamız lazım diye..
Kızlar tam midemin üzerinde bi baskı var sanki mide kapakçığım batıyo böğrüme böğrüme sanki midemde gaz varmışda çıkartamıyomuşum gibi anlatamadım yaa
Tünaydınn annelerrrrr.. İkeadan kareler paylaşıyorum sizinle. Oda yapacaktım ama herkes en az 6 ay odanda kalmalı bebek, onca zaman boş tutma sonra ayırırsın dediler aklıma girdiler. Bende sadece beşiğini alıcam, sonra dolap ve bebek altı açma masasını alıcam inşallah. Dikkatimi çekenleri sizinle paylaşıyorummm
kızlar bir doktorun sitesinde okudum yarın 20+1 olacagım 21 haftaya gireceğim yani bu haftada rahimde gerginlik hissi olurmuş buda oradaki kasların gerilmesiyle alakalıymış bi nevi yavaş yavaş doguma hazırlıkmış bu agrı acayip endişelendirdi beni resmen rahimimde bi agırlık var sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?