2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım kontrole gittiğimde neden 2. ye gerek olmadığını öğrenicem söylerim o zaman bende merak ettim :44:

2 liyi yaptırdık zaten cnm..180 lira verdik yanlış hatırlamıyorsam :/ valla 3lü çok gerekli değilse yaptırmayalım o zaman,bakalım dr.um gelsin de izinden konuşuruz..zekai tahir i biliyorum cnm biz de kan tahlillerimi orda yaptırıp dr.uma yolluyoruz ama detaylı usg yaptıran var mı orda onu merak ettim..detaylıdan ücret alınmıyor yani orda öyle mi?? zaten öyle olması lazım devlet hast.sonuçta...

biz bugün detaylı ultrasona girdik herşey yolunda cok sükür minişim büyümüşş nazlı kuzum yaaa popişini döndü bize yinee bi türlü göstermedi yüzünüü tam döndü derken ellerinle kapattı yüzünüücok güzeldii meleğim yaa
herşeyi normal herşey yolunda
prensesim gelioo Allahın izniyle tonbilik olmuş 480 gr olmuşş
yine bir aylık geri sayım basladııı özlemeye basladımmmmmmm kızımıı
inş. detaylıya giricek olanlarda hayırlı güzel haberlerler alırlarr

Aminnn.Cok guzel yazmissin canim, ama Allahim kimseye yasamasin fakat hatirlamakda fayda var ki eskiden dogumda kayip cok sik raslanirmis. Sanirim hatali mudahaleden kaynaklaniyor. Umarim her birimize Allah yardim ederde dogru secimi yapariz kendimiz icin. Eger psikolojik olarak hazir degilse anne adayi, disaridan gelen elestrilere bakmadan sezeryan tercihi yapmali bence. Bende normal istiyorum hatta bu tercihim kendimide guclu hissettiriyor ama an gelince ne psikolojide olurum bilmiyorum. Hakimizda hayirlisi...

Sevgili göbiş kardeşlerim,
Göğüs pompası alacağım, yardımcı olun lütfen.
Hangi marka daha iyidir, otomatik mi yoksa manuel mi almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kusura bakmassan sormak istedim, acemiligime ver lutfen, gogus pompasi dogumdan once alinmasi gereken birsey midir? Ben liste yapma asamasindayimda hala....

Çok güzel haberler canım bunlar. Merak ettiğim cd yada renkli ultrasyon görüntüsü veriyormu video vs ?

Merhaba anneler :)

Daha oncede sormustum ama arada kaynadi sorum :)

Acaba evde egzersiz yapmaya basladiniz mi? Basladiysaniz, nereden kaynak edindiniz? Hem kilo alimiyla mucade hemde doguma hazirlik icin evde gunluk egzersizlere baslamak istiyorum ama emin olamadim :s

Birde; bebek arabasi, anne cantasi, buhar makinesi, bebek telsizi v.b gibi esyalari dogumdan sonra almak istiyorum, sizce hemen dogum sonrasinda bunlara ihtiyacimiz olur mu ki?

kızlar size bişey danışmak istiyorum. 1 ay önce doktor kontrolune gitmiştik 2li testde olur belki diye bize yapmaya gerek duymadı dünde gittik hem kontrol hemde 3lü test zamanı diye ultrasonda risk görmedim ama kesin denilcek bişe yok dedi yapıp yapmamakararını bize bıraktı zaten kesin teshişte konulamıyormuş. bunları konuşşurken bir daha nezaman gidicemizi sormadık şimdi sırada ne var 20 haftada ayrıntılı ulrason için mi gidicem acaba . aslında sorum doktorumun verdiği dosyada 24-28 haftada 50gr glukoz tarama ve 100 gr ogtt yapılması yazıyor bunlar nedir nerde yapılıcak biliyorsanız söyler misiniz

Çok güzel haberler canım bunlar. Merak ettiğim cd yada renkli ultrasyon görüntüsü veriyormu video vs ?

aslında veriyor canım pozisyonumuz uygun diildi öle aralara girdiki verse bişiy anlaşılmıyodu
renkliydi bizimki ama cok bişiy anlayamadım
radyoloji uzmanı doktor muayenenizi yaptırın isterseniz dönüşte tekrar uğrayın bakalım dediii ozaman pozisyonu uygun olursa cd veririm dedi tercihi bize bıraktı ama eşim pimpirikli tekrardan girmemi istemediii zaten bundan sonraki muayenelerimde cd verilcekmişş o yüzden cok üstüne düşmedim benim için en önemlisi sağlıklı haberini almaktı cok sükür darısı bekleyenlere olsun

Doktorlar en doğru egzersizin yürüyüş olduğunu söylüyor. Kendi başına yaptığın egzersiz de bir hata yapabilirsin Allah korusun.
Anne çantası,buhar makinası ilk etapta alınmalı oda uzak kalıyorsa yada uykunuz ağırsa telsiz olabilir ama çok gereksiz çünkü anneler pipiriklidir nefesini bile duyarmış :)) Bebek arabası ise 3 ayına kadar gerek duyulmuyor yinede sen bilirsin

canım acıkcası ben yürüyüş dışında bişiy yapmıyorum suan aslında bende baslamak istiyorum öle bakındım netten ebru şallı hamile platesi var youtubedan takip edip yapabilirsin yada dvd sini al....
ama ağırlaştıkça dahada zor gelicek egzesiz yapmak o yüzden bir an önce başlamak lazım su hamlığı atmak lazım
zaten bahar havası fena bide hamilelik uyku modundayım süreklii
bebek arabası ilk aylar cok sartmı cok cıkarsan sart olabilir bide yaz sıkılırız evde diye düşünüyorum...
sana bağlı seyler canım cok sart diil sanki ilk zamanlar ama sonradan zaman bulup alabilirsen ertele

Cok tesekkurler yanitlar icin kizlar :))

Yuruyus cok iyi aslinda, ancak ben almanyadayim ve burada hala kar yagiyor saka gibi... Birde ilk aylarinda gebelik zorlugu yasayanlar bilirler o uzun uykulara oyle bir alistimki, sabah gozumu acip ise gidiyorum, aksamda yemegimi yeyip tv karsisinda uzanip duruyorum cok hamladim, hantallastim... Hava durumlari da malum iyice icimi karartiyor... Belki evde uyumadan 10 dk egzersiz yaparim dedim ama haklisiniz riskli olabilir...

Sanirim sadece bebek arabasini erteleyecegim...

Burada hevesle alisveris yapan anneler, keyfinizi Allah bozmasin insallah gule gule giydirin. Ben bu konuda bile cok tembelim, nedense alisverisi bile canim istemiyor hala, hic boyle olacagimi tahmin etmezdim... Sanirim bazi esyalarin alimlarini sonraya birakacagim, iyice arastirmak gerekenleri...

Benimki de tesadüfi oldu biraz, 3lu test için gitmiştim ayrıntılı ya da gün verdiler , daha önce yaptırdığım yerden de randevu alamamıştım gideyim bari dedim, perşembeye randevu vermişlerdi , Perşembe gunü yorumları yazarım fark çıkıyor mu bilmiyorum ,bende ilk kez ayrıntılıya zekai tahire gideceğim , ama 2li 3lu testleri 3 gebeliktede orada yaptırdım , bence testler için uygun da muayene için biraz sıkıntılı , Dr lar kalabalıktan fazla ilgilenmiyor, bakalım ayrıntılı nasıl olacak
Aslında önceki 2 sinı de başkent unv de yaptırmıştım filiz hocaya, ama şimdi cok yogun

Dr yazdıgı şeker yüklemesi cnm hamilelik şekerine bakılıcak devlettede yapılıo özeldede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…