- 28 Haziran 2012
- 1.784
- 279
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #17.101
nerde muayehane bayanmı doktor kaç para muayenesi
çok geçmiş olsun sana da bu benim 3. nezlem olacak ilkinde yüksek ateş nedeniyle kordonlarım kanama yaptı 3gün düşmedi yoğun bakıma hastaneye yattım,bebeği kaybediyorduk. ikincisini evde atlattım bu beni korkutuyor çok güçsüz hissediyorum kendimi. Allah yardımcımız olsun.aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Boğazım kaç gündür acıyor, yutkunamıyorum. Ara ara bi hapşuruk. Gözlerim, burnum akıyor. Grip olmuşum gibi. Hafiften sesimde değişiyor.. Gebeliğimin ilk zamanlarında büyük bir grip atlatmıştım ama ömrümden ömür gitmişti. Korkuyorum şimdi öyle olmaktan.. Dün bende tetenoz aşımı oldum o nasıl bir yanma yaGün içinde yavaş yavaş ağrılar zonklamalar oldu. Akşam üsütne dogru agrım cogaldı boynuma vurdu. parol içtim dayanamayıp ama banamısın demedi Gecede soluma hiç yatamadım. uyku sersemi yatmaya kalkmışım acıdan bi bağırdım. Eşim noldu die dürtüo kolum kolummm die bağrınıodum Bugünde dokunuorum aşı yerine acıyor.
canım bana sorarsan yaptır,ameliyathanede kullanılan iyi temizlenmemiş bir alet ya da steril olmayan bir ortamdan kapılan tetanoz mikrobu hem bebeği hemde seni çok kötü etkiler. her zaman en kötüsünü düşünüp tedbir almak lazım. şimdi canın biraz acısın sorun olmaz,ya ilerde daha çok acırsa? o zaman daha çok üzülürsün. yine de sen bilirsin tabi.tetenoz asisi yaptirmasak olmazmi ya ben istemiorum yaptirmak varmi yaptirmayan
hayır mehtap hanım bu gün erken ayrılmış hasta olmuş muhasebeyle konuştum doktorunuz bu hastanedeyse 2300 dedi mehtap hanım farklı bir fiyat söyleme hakkkı varmı muayene ücretide 110 ne desemde indirim yapsalar çok bu fiyatlar
Eger bi kere gittiysen daha oncelerden mehtsp hnmin eski hastasiyim de yapiyorlar
Canım sen Türkiye de mi doğum yapacaksın ??seyyah var gerçekten ben de biliyorum, benim çalıştığım yerde de çoğu arkadaşım 10.000 ve benzeri fiyatlara doğum yaptılar ankaradaki çeşitli hastanelerde geçen senelerde,
insnalardan sürekli bu rakamları duyunca bi hastane 4000-5000 fiyat verdiğinde eşimle endişeleniyoruz ya acaba iyimidir diye,
ama bunlar tamamen abartı bence, ben asla yapmam böyle birşey, ben evde doğmuşum ebeyle çok da sağlıklı doğmuşum.
kızlar ben yine nezle oluyorum sanırım. eşim sağolsun bana nezle bulaştırmak konusunda bir uzman. mendile hapşırmasını öğretemedim bir türlü. boğazımda bişey takılı sanki,başımda hafif bi ağrı var bir de çok hapşuuu yapıyorum.bir de ben bugün tetanoz aşısı oldum aşı olduğumda sabah saatleriydi ama yeni yeni hafif bir ağrı başladı kolumda. bu gece uzun olacak ya hadi hayırlısı
kızlar hepsiburada da huggies bezde kampanya var epey hesaplı yaklaşık 30 tl karlı oluyorsunuz ben aslında prima düşünüyordum ama yakınlarımın ve nette yapılan yorumlara baktım hepsi de bebeğin özellikle kakasında sızdırma yaptığından yakınmışlar huggiesi baya övmüşler yanında 2 paket ıslak mendiled hediye onun ıslak mendili tek geçiyorlar
tetenoz asisi yaptirmasak olmazmi ya ben istemiorum yaptirmak varmi yaptirmayan
ben de aşı olanlardanımm :94:
aşıyı vuran ebe hemşire sen yükseköğrenim mezunusun, daha önce okuduğun okullarda mutlaka bir kere vurulmuştur aşı. sana tek doz yapıcaz, bir daha ta doğumdan sonra yapıcaz, dedi iyice kafam karıştı :44: doktorum 3 defa demişti, şimdi-doğumdan önce-doğumdan sonra şeklinde. söyledim doktorun söylediğini ama yineleyince diretmedim. öyleyse öyledir herhalde...
asıl benim kafam doktorumdan ötürü çok karışık
aslında bir sıkıntım olmadı bugüne kadar iyi gibi ilgili gibi hep ama malum bu kadın doğum doktorlarını insan ancak doğumda tanıyor, iyi mi değil mi...
doktorum özel hastanede ve kısa süredir burada 7-8 ay... hiç giden doğum yapan duymamıştım. burada mart annelerinin topiğinde okudum bir annenin yaşadığı sıkıntıları. doktora neler saydırıyor... güler yüzüne kandım diyor hep. çok kötü geçmiş her şey... ben aslında duyduğum her şeye inanıp da doktordan vazgeçmem, çünkü inanırım ki her doğum başkadır; bir sürü faktör var birbirinden ayıran doğumları. beklentiler de ona keza... ama doktorun yaptığını söylediği şeyler kafamı bulandırdı bi kereçok üzgünüm.
ilçede olduğumuzdan çok çok alternatif de yok. özel muayenehaneleri olan doktorlar var, onları soruşturuyorum şimdi. özel hastaneye onları getirtsem diye... tabi 1000 tl normal doğum, 1200 tl sezeryan ücreti iken bu sefer kim bilir ne olacak? iyi olacağını memnun kalacağını bilsen hadi onu da ver tamam. e memnun kalacağının da garantisi yok.
alt tarafı hiçbir müdahale olmadan (herhangi ciddi ve acil bir durum olmadığı müddetçe) nopnormal bir doğum istiyorum yahu, ne zor bu devirde bu! eskiden olsa ne güzel oh alternatif yokmuş, öylesi böylesi yokmuş. standartlar varmış. geliyormuş ebe sancın gelince doğuruveriyormuşsun.
hayatımızı kolaylaştırmaya çalışırken zorlaştırıyoruz da.
nerden girdim nerden çıktım. dertliyim napayım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?