2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ay resmen burasıda 2ye ayrılmış yorgan konusunda. bende ortadan ikiye çatlıcam şimdi, mikrofibermi pamuk mu yün mü :lll

Bende bu konudaki bilgilerimi paylaşayım,

Hakiki yün yorganın bakımı ve temizliği çok zor. Yorganın içinin açılıp her yıl yünlerin yıkanıp kurutulup tiftiklenmesi lazım, sertleşen 'pıtır dikenleşme denir' parçalar ayıklanır ve yorganın güvelenmemesi için önlem alınır. Kışın yorganın altındaki havayı dışarıya kaçırmadığı ve ağır olduğu için üşütmeyiz, o yüzden kışın geceleri vazgeçilmezidr. Kaldırdığımızda da arasına sabun veya güve önleyici koymak şart yoksa sıcakta güveler basar :) veya yorganımız koku yapar. Ben kış için vede adettendir diye 1 tane dışı saten kaplamalı süslü yün bebek yorganı diktirdim. Bebeğin alerjisi olmazsa inşallah, kışın yün yorgan kullanacağım 1 yaştan sonra...

Kaz tüyü yorgan, temizliği çok kolaydır, hava ve ısı yalıtımı çok iyidir, vücudumuz altında nefes alır, yazın kullanıyorum ben. Bebekler için genelde kaz tüyü değil pamuk yorgan önerilir.

Mikrofiber yorganların en önemli özelliklerinin antibakteriyel ve alerji karşıtı olduğunu biliyorum. Kullanılan normal tekstil materyallerinin 1/1000 e seyreltilerek hazırlanması bakımındanda temizliği kolaymış. Bir arkadaşım bu yorganlarla uyuduğunda vucudunun enerji yuklendiğini, kendisini doğal ortamda uyuyor gibi hissetmediğini söylemişti o nedenle hiç denemedim :)

Ben bebek için içi organik pamuk dışı mikrofiber kaplama (kullanılan lifler %100 organik yine) yorgan aldım ancak ilk 6 ay yorgan veya yastık kullanmayacağım...

Son düzenleme:
Cnm bnde 1.55im bnm kadar bacaklari var nerdeysehamile degilken ayak uyduruyodm bnde hizli yururdm smdi kendimi tartamiyorum

:)) öyle valla..9 aylık olunca nasıl olucaz biz acaba...

ben de 1.62-63 falanım ama onların adımları kocaman oluyor..bize uymaya kalksalar bi garip oluyolar yürüyemiyolar :)) ama mecbur ayak uyduracaklar,bizim katlandığımız sıkıntıların yanında bunlar ne ki...

Nerde yaptirdin ayrintiliyi ?

kızlar merhaba ben ayrıntılı ultrasonu çzel gittiğim muanede yaptırabilir miyim daha sormadım ilk size soriyim dedim baska hiç biyere gitmiyorum bitek tahliller için sağlık ocağına gidiyorum.

benim evimde kaztuyunden hicbirsey yok zaten. sadece nette okudugumu yazdim benim niyetim battaniye kullanmak cok soguklardada pamuk yada yun yorgan orterim diye dusunuyorum. paylastigin icin tesekkurler yinede

Ay o kadr olsun cnm ya bz can tasiyoruz dugun nisan resimlerimz cekilirkn cok komikti bnm boyumu uzatsnlr diye bsey koymuslrdi ayagimn altina

masallh cnm bebisinebnmde assadaydi ckti yukar cnm.sorun olmuyo

Kızlar cumartesiden beri ishal var bugünde bulantilarim başladı ishali tetiklicek yiceklerden uzak duruyorum ama yinede geçmedi ne yapabilirim bilgisi olan varmı ???

tabi muhtemelen bende ilk 6 ay ne yastık ne yorgan kullanıcam. zaten bizim ev kışında baya sıcak oluyo. şu " içi organik pamuk dışı mikrofiber kaplama (kullanılan lifler %100 organik yine)" yorganı nerden aldın. kulağa bile cok sağlıklı geliyo :))

Aynı ben bende kac kere wc ye kalkıorum resmen ikinci odam oldu tuvalet Amin cnm inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alırız melerlerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…