2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
[h=5]Yorgun Annelere Öneriler

1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.
Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3.UYU.UYU.UYU.
Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET.
Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR.
Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN:
Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME.
Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET.
Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET.
Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için
[/h]

Offffff uyuyamıyorum kızlar ayaklarımın altı yanıo sıcak basıo kocaylada kusum salonda yatıyorum gelip basımda benı goturmeye calısmasın dıe de odaya kıtledım çişi gelirsede altına yapsın cok sınırlıyımm 😔

Çok güzelmiş, iyi geldi bu yazıyı okumak. Bir de hamileliğin son zamanlarını yaşayanlara güzel şeyler söyleyen bir yazı bulsak

Hayırdır, niye küstün?

:)))
Ay bi öyleyim bi böyle, bi her şey toz pembe gibi oluyor bi her şey zor görünüyor

bana şu ara hiçbişey toz pembe gelmiyo gayette zor yani kafamda hep bi sorular bişeyler bi karışıklıklar.ekim annelerinden 40 kişi eylülde doğurdu.bende kasımda doğurursam ya falann filann ayy düşünüp duruyorum bütün gün:18:
odanız ne zaman gelicekk?kıyafetleri yıkadınmıı?kapı süsüne karar verdinmi

Ben de kasımda doğurursam diye taktım bu akşam, ne zaman izne ayrılsam diye hesaplıyorum. Dayanabilirsem 5 Kasıma kadar çalışacağım sanırım.
Yapılacak çoook şey var.
Odamız 4-5 Kasımda gelecek. Kokusu 20 günde çıkarmış, ancak doğuma yetişiyor Oda gelince camını kapatmayacağım hiç. O arada kıyafetlerini yıkayacağım. Erken yıkasam da toz olur diye korkuyorum. Oda takımı gelmeden odayı boşaltıp boyamamız gerek. Duvar kağıdı kaplatsam mı diyorum ama gidip araştıracak gücüm yok.
Bir de ben doğum çantası da hazırlamadım, bu hafta pijama işini halledip onu da hazırda tutayım diyorum, ne olur ne olmaz.
Kapı süsünü de araştırıyorum hala. Bayramdan önce siparişini versem de o da aradan çıksa.
Bi de şeker var.
Bütün bu işleri bayramdan önce bitirmek istiyorum. Saçma gelecek ama 20 Ekimden sonra merkür geri gitmeye başlıyor, işler ters gider merkür geri hareketinde. Normalde hiç sallamam böyle şeyleri ama konu bebek olunca saçmalayabiliyorum

Neyse bosverelim kocaları bu kapı süsü konusunda meleğin eli die bi site var orda cok güzel modeller var ama fiyatları ucuk biraz ordan modele karar verip kendim yapmaya karar verdim

Neyse bosverelim kocaları bu kapı süsü konusunda meleğin eli die bi site var orda cok güzel modeller var ama fiyatları ucuk biraz ordan modele karar verip kendim yapmaya karar verdim
Aynı şeyi ben de düşünüyordum ama yapamayacağıma karar verdim. Bebek şekerini de keçeleri kesip yapıştırıp kendim yapacaktım ama hem orjinali gibi olmuyor hem de bana sıkıntı basıyor.

Bebek şekeri konusunda haklısın tek tek uğrasmak zor olur ama bu bıtane bıde kımsenın elinde heba olmuycak bişey kendi evinde kullancsksın sonuçta. ordaki modelleri cok beğendim özendim ama o kadar para veremiycem becerebilşrmiyim bilmiyorum ama deniycem kuzum için :)

Hangi modeli düşünüyorsun?

Kızlar günaydın.

Butikbebede bugün kargo bedava.

Lansinoh Göğüs Ucu Kremi 10 gr-6'lı Ped Hediye 15,50 TL.

Almak isteyenlere duyrulur

Sultan sen sirkette ozel sektorde yasiyosun bu sorunu ben devlette okulda yasiyorum veliler vebaliymisim gibi bakiyo.ben hamile ogretmen istemem diyo sanki geri gondericezde doguracam tabiki yaww
ayy kızlar hepimizin başına gelıyor demekkı böyle şeylerrr eve gidip kocacığıma anlatayım dedim başladım ağlamaya kımmış onları diyen isim ver diyor sankı gelıp dövecekk o da çok sinirlendi çok takılıyorsun istersen izin al dedi yok bunu bebeğime yapamam dedimm daha fazla iznim aktarılsın hem iyiyim evde ne yapayım sıkıntıdan günler de geçmez daha beter psıkolojım bozulacak bekle bekle 8 hafta neyse sonra açıldıım iyiym yaniii ağlamaya yer arıyorum zaten çok duyggusalıım günler geçse de kavuşsak bebeklerimize

Gunaydınnnn
Oğlum hönk hönk öksuruyordu babası saglık Ocağı'na götürdü
Ordanda okula bırakacak

günaydın kızlaaaar nasılsınız bakalım
günler geçmek bilmiyor sanki bana kızıma kavuşmak istiyorum.
bu sabah yağmur var İstanbulda gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye

günaydın kızlaaaar nasılsınız bakalım
günler geçmek bilmiyor sanki bana kızıma kavuşmak istiyorum.
bu sabah yağmur var İstanbulda gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye
Nihalcim sende ben gibisin. Bende kızıma kavuşmayı çok istiyorum. Tabi vaktinde ve sağlıklı bi şekilde inşallahhh
Gunaydınnnn
Oğlum hönk hönk öksuruyordu babası saglık Ocağı'na götürdü
Ordanda okula bırakacak

Günaydın cemrecim.

Geçmiş olsun.

Havalar birden sogudu.

Antalya dada yağmur var.:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…