2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
30 haftalarıda görürmüyüm derken 31 olduk allaha şükür. Ama göbüş de iyi bi atak yaptı bu hafta hemde bi kilo almışım 30. Haftada

Bi de siz vitamine devam ediyormusunuz?

günaydın kızlaaaar nasılsınız bakalım
günler geçmek bilmiyor sanki bana kızıma kavuşmak istiyorum.
bu sabah yağmur var İstanbulda gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye
Canim Beklemek zor ins vaktinde hayirlisiyla gelir
Gunaydınnnn
Oğlum hönk hönk öksuruyordu babası saglık Ocağı'na götürdü
Ordanda okula bırakacak

Denizim cok gecmis olsun bu okula giden cocuklarin vay haline hepsinhastalandi

Canlar gece hic uyuyamadim. Benim kiz hop hop oynadi. Hic rahat durmadi hangi tarafa yatarsam o
Kolum uyusuyorrr kizimi cok ozledim
İnsaah yakinda gormeye gidecem

dün kontrolüm vardı, 27. haftamdayım ve bebeğin eşi yani plesanta aşağıdaymış, rahim ağzı uzunluğu 35 mm dedi, biraz açılma varmış, çok üzüldüm doktorum şimdilik rapora gerek görmedi ama ağır kaldırmayı, yorulmayı, 20 dk dan fazla yürümeyi vs yasakladı. tam hamileliğimin keyfini çıkarmaya başlamışken çok üzüldüm, heran kanaman olabilir vakit kaybetmeden gel kanama durumunda dedi

Geçmiş olsun canım.Moralini yüksek tut. Bol bol dinlen. ALLAH'ın izniyle bişey olmaz kuzucuguna.

Ultrasyonda mı anlaşıldı rahim uzunlugu?

Korkuttma kendini. Rabbim onu koruyor.

inşallah herkesin bebişi sağlıklı bir şekilde ve zamanında gelir.
havalarda soğumaya başladı bu haftda yağmurlar başladı.
tabi hastalıklarda başladı grip salgını ver bizim ofistede
herkes oksürüyor hapşırıyor burun akıntısı
bende hastayım gene de yıkılmadım ayaktayım işe gelmeye devam
senelik iznimden kalan günlerim var onları bayram dan önce ve sonra birleştirdim
iyi oldu evde dinlenirim hem vakit de geçer.

gnydn kızlarr...

sizle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. benim ilk bebeğim olacak inş Rabbim kısmet ederse. hep normal doğumu denerim diyordum ama sanırım çevremdekilerin baskısından dolayı öle diyormuşum. zaman yaklaştıkça bunu daha iyi hissediyorum. doğum hikayelerini okudukça psikolojik olarak normal doğumu atlatabilir miyim diye düşünürken buluyorum kendimi. aslında hikayelerin kötülüğünden değil. doğuma hazırlanış esnasındaki muayener beni çok ürkütüyor(

sezeryan o zaman parlak bir fikir gibi görünüyor. onda da acaba sonradan pişman olur muyum normal doğum anını bir daha yaşamayacağım diye pişmanlıklarım olur mu diye korkuyorum. bebeğime haksızlık etmiş olur muyum diye düşünüyorum. hani hiçbir problem ve zorunluluk yokken sezeryanı seçmek bencillik mi acaba diyorum.

daha vakit var ama kendimi bu düşüncelerden alıkoyamıyorum malesef( sanırım çok tırısak biriyim..

geçmiş olsun cnm. pozitif düşün. bak burda birçok arkadaşın 20li haftaların başında bu durum başına geldi ama şükür ki 30lu haftalara geçtiler. sen de doktorun tavsiyelerini dinle eminim her şey yoluna girecektir. sağlıkla zamanında gelir inşallah minnakın.. üzme kendini olumlu şeyler düşün..

30 haftalarıda görürmüyüm derken 31 olduk allaha şükür. Ama göbüş de iyi bi atak yaptı bu hafta hemde bi kilo almışım 30. Haftada

Bi de siz vitamine devam ediyormusunuz?

ben devam ediyorum hem vitamin hem kan hapına.doktor doğuma kadar içeceksin demişti.

Geçmiş olsun canım.Moralini yüksek tut. Bol bol dinlen. ALLAH'ın izniyle bişey olmaz kuzucuguna.

Ultrasyonda mı anlaşıldı rahim uzunlugu?

Korkuttma kendini. Rabbim onu koruyor.
ultrasonda gördü, muayene yapmadı yani, Allah kimseyi korktuğuna uğratmasın, hiçkimseyi evladıyla sınamasın çok zor bir durum bebeği kaybetme korkusu

Canim benim sakin moralini bozma bence ytarak zamanini gecirmen lazim unutma allah korusun erken dogum olsa bile bu haftalarda nice arkadasimiz dogum yapti ama unutma yatman lazim hc birsey bebginden degerli degil cok cok gecmis olsun bak simdi aklim hep sende olcak

Aslında bir çoğumuz ANNE OLACAĞIZ diye bekliyoruz. Gün sayiyoruz. Aslında bebeğimizi kucağımıza almasakda hepimiz çok değerli birer anneyiz..
O ilk an. Hatırlıyor musunuz ?? Unutmak ne mümkün "gebesiniz" "pozitif çıkmış" duyduğumuz en güzel kelimeler..
Ve bir yola koyulduk. Annelik yolu o yol bizim ömrümüz boyunca yürüyeceğimiz bi yol. Yıllar geçsede yollar bitsede biz anneyiz artık. Aramızdan ayrilanlar oldu ben artık aralık annesi değilim diyenler, geri dönüp bende şubat mart annesi olacağım diyenler oldu. Onlarda anne hemde cennet meleklerinın anneleri..
Ilk aylarda o minik şey bi kese içinde tutunabilecek mi?
Rabbim ona can verip o kalp atacak mi? Dedik.. Evet o minikler o keselerde tutundu. Hemde sımsıkı tutundu. Rabbimde onlara can verdi. Canımıza can kattı. Bize en güzel hediyeyi verdi.
Sonra aylar birbirini kovaladı biz şişmeye başladık. Tartıya her çıktığımızda yavrumun canı sağolsun veririz kiloları dedik. Hiç sevmediğimiz yiyecekleri bebisimizin totosunda leke olmasın diye yedik.
Sonra elimizi karnımıza koyduğumuz herhangi bi an bi toplarlanma bi seyirme hissettik. Işte dedik bu benim miniğim benim yavrum dedik. Bi sevinçle eşimizle arkadaşımızla paylaştık.yinede içimiz içimize sığmadı.

Yavaş yavaş annelik yolunda ilerledik. Aslında bu iş sabırlı olmayı öğretti bize. Istesekde istemesekde sabırlı olmayı. Etrafımızda üzücü bi durum varsa oraya gitmemeye görmemeye duymamaya başladık. Ölüm haberlerini bile izlemedik bebeğimiz olumsuz etkilenmesin dedik. Tekmeler kuvvetlendikce sıkılmaya başladıklarını her an gelebileceklerini düşünüp hemen ciciler aldık. Yavrum erken gelirse herbişeyi olsun dedik.
Bazılarımız hergün kendi kendimize iğne yapıyoruz hem de her gün. O hiç sevmediğimiz iğrenç kokan koca koca ilaçları içiyoruz.
Üşütmeyelim,üzülmeyelim,düşmeyelim,çarpmayalim.. Ne için ???
O minicik kuzularımız için.
Şimdi biz anne değil de neyiz???
Iyi bir anne olabilir miyim demeyin biz zaten çoktaaan anne olduk :)

Cnm dogum yaklaştıkça bu endise ve korkular gayet dogal.. ben normal dogum yapan biri olarak korkuyorum yani hepimiz
tirsiyoruz yalniz degilsin...
ama dusuncelerin yanlis cunku sezeryande de zorluklar var
Bi kere lavman yapilabiliyor, sonra sezeryan dogumlarda muhakkak idrar sondasi takılıyor
sonrasi da daha aci cekiyorsun hic aci cekmedim diyen yalan diyordur cunku bi kere ister
istemez hareketlerin kisitkaniyor kolaymi kac kat kesiyorlar
Bebegini yardimsiz alip emziremiyorsun sütün hemen gelmiyor sezeryan oldugu icin
Dogrulup tek basina bebegi kucagina alamiyorsun yatip birinin onu sana vermesini istiyorsun ztn oyle emziriyorsun
Iyilesme sureci daha uzun
Valla ben iki doğumdan da korkuyorum normal dogum kolay demiyorum zor tabiki
Canindan can kopuyor kolay olur mu hic ama adet sancisi gibi düşün basi cikinca ztn aninda bitiyor o aci
Bence akisina birak ve hep dua et hayirlisi ne ise onu yasat bana Rabbim de...

Slm kızlar
güzel bir gün olsun hepimize
g090 üzüldüm rahatsızlığına. İnşallah sıkıntı yaşamazsın, dikkat et kendine. Benim bir arkadaşıma da doktoru öyle söylemişti, o da uzman bir radyoloğa gitti, radyolog büyük sıkıntı olmadığını söylemişti, sonra plesantanın yeri değişmişti. Hatta normal doğum yapacaktı neredeyse ama bebeğin başı çıkmayınca sezaryen oldu. İnşallah seninki de sorunsuz geçer.

g090 arkadaşım geçmiş olsun dikkat et bol bol istirahat ett inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu

bende tırsıyoruumm hem de çok normalden de sezeryandan da korkuyoruum belirsizlik ne yaşayacağımızı bilememek daha da koorkutuyor beni. hepimiz aynıyızdır muhakkak

tedavi gördüğüm doktora gidiyorum hala takip için, tedavinin başından beri hep olumsuza hazırlıyor beni, ama ben yapım gereği panık bir insanım zaten psikolojim çöküyor resmen, bu yüzden başka bir dr dan randevu aldım cuma gününe. bugün işe geldim herkes kızdı madem böyle bir durum var niye geldin niye rapor vermedi diye, ama bana yat vs demedi saedce kesinlikle yorulmak, ağır hareket vs yok dedi, okuduklarımdan daha da gözüm korktu yarın gelmeyeceğim işe, yatıcam artık napalım kalsiyum ve magnezyum takviyesi verdi nedense oysaki kramp falan yok bende ama var bir bildiği elbet:26:

teşekkür ederim canım insallah yaşadığım korkuyla kalır, şimdiye kadar plesanta ve rahim ağzı uzunluğunda hiç sorun yoktu birden dünyam yıkıldı sanki, kızımın hareketleri de olmasa inan kahrolmuştum

Cnm madem boyle bi durum var rapor neden vermedi çalıştığını bilmiyor mu .? Elbet yorulacaksin dimi
Sakin endise etme guzel dusun.. baska bi dr a muhakkak gorun
cok gecmis olsun

Cnım ne güzel yazmışsın ya ağlattın beni

g090

-Sen sağlıklısın
-Bebeğin sağlıklı
Sadece bu aralar fazla hareket etmişsindir. Açılman olmuş. Doktor yat dediyse yat canım.
Aynı sorun mdaa ile benimde başıma geldi. Biz bu sorunu yata yata çözdük canım. Üstelik bizimkiler doğsa yaşayamayacak kadar küçüktü. Kasım annelerinde 27 haftalik doğan bebekler yaşıyor. Ki seninki zamanında doğacak allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…