Cnım ne güzel yazmışsın ya ağlattın beni
tedavi gördüğüm doktora gidiyorum hala takip için, tedavinin başından beri hep olumsuza hazırlıyor beni, ama ben yapım gereği panık bir insanım zaten psikolojim çöküyor resmen, bu yüzden başka bir dr dan randevu aldım cuma gününe. bugün işe geldim herkes kızdı madem böyle bir durum var niye geldin niye rapor vermedi diye, ama bana yat vs demedi saedce kesinlikle yorulmak, ağır hareket vs yok dedi, okuduklarımdan daha da gözüm korktu yarın gelmeyeceğim işe, yatıcam artık napalımkalsiyum ve magnezyum takviyesi verdi nedense oysaki kramp falan yok bende ama var bir bildiği elbet:
Canim bence rapor al doktor da vermesi gerekli senin olayin ayrica farkli herkezin bebegi farkli ama
Tup bebek anneligi daha farkli zor mesaketli bor yol bak bakalim baska dr git bende simdi dr ariyorum guzel bir hastanede dogum yapmak istiyorum dayan canim cogu gitti azi kaldi
canım yaaa şu melek girmez sokaktaki metin tuhafiyeyi netten bakıyorum telefon no su var mı diye ama çıkmıyor adı doğru demi mesaj atamadım sana özelden
Özelim kapalı canım. Telefon numarasini bilemiyorum canım. Evet metin tuhafiye. Zaten o sokakta tuhafiyeler hep yan yana bir sürü. Ama en güzeli o.
hmm tmm canım dolaşarak arayacağım artık parmağım sorunlu ya dolaşmayayaım diye arayacaktım
Cnm dogum yaklaştıkça bu endise ve korkular gayet dogal.. ben normal dogum yapan biri olarak korkuyorum yani hepimiz
tirsiyoruz yalniz degilsin...
ama dusuncelerin yanlis cunku sezeryande de zorluklar var
Bi kere lavman yapilabiliyor, sonra sezeryan dogumlarda muhakkak idrar sondasi takılıyor
sonrasi da daha aci cekiyorsun hic aci cekmedim diyen yalan diyordur cunku bi kere ister
istemez hareketlerin kisitkaniyor kolaymi kac kat kesiyorlar
Bebegini yardimsiz alip emziremiyorsun sütün hemen gelmiyor sezeryan oldugu icin
Dogrulup tek basina bebegi kucagina alamiyorsun yatip birinin onu sana vermesini istiyorsun ztn oyle emziriyorsun
Iyilesme sureci daha uzun
Valla ben iki doğumdan da korkuyorum normal dogum kolay demiyorum zor tabiki
Canindan can kopuyor kolay olur mu hic ama adet sancisi gibi düşün basi cikinca ztn aninda bitiyor o aci
Bence akisina birak ve hep dua et hayirlisi ne ise onu yasat bana Rabbim de...
Bayramda ben de bakacam canım adanaya gidince. Birlikte gidelim
Ayağın nasıl oldu bu arada?
oluuuuur gidlimmmm :)) ayağımın iyileşmesi gerek zaten sargıda şuan pek acımıyo ama dokununca hissediyorum bakalım beklemedeyiz dr a göstercem ara ara
oluuuuur gidlimmmm :)) ayağımın iyileşmesi gerek zaten sargıda şuan pek acımıyo ama dokununca hissediyorum bakalım beklemedeyiz dr a göstercem ara ara
günadım kızlar uykucu oldum anca kalkabildim gerçi eşim gittikten sonra uyuamıyorum sonrada geç kalkıyorum gece zaten kaç kere kalktığım belli değil geceleri çok ateş basıyor.. hepimizde doğum korkusu var bende hem heyecanlıım hemde korkuyorum çok düşünmemeye çalışıyorum rabbim hepimizin bebişlerini hayırlı sağlıklı bir şekilde doğmasını nasip etsin..
akşam netten kıyafetler aldım bebeğime baya bir kıyafeti oldu sanırım biraz abarttım:) ateş ölçer ve ev termometreside aldım bide bunları yıkayıp ütüleyip yerleştirmesi var:)
cemrecim sen bebek detarjanını nerden aldın dalan roxy satan market varmı acaba herkes onu tavsiye ediyor marketlerde yoksa netten alıcam...
canım 1 günden bişey olmaz ama çarşamba muhakka git doktoruna. bir de sertleşip gevşemelerin zamanını tut. düzenli olarak 5 dk da bir yada 10 dk da bir geliyorsa. yani düzenli ise geldiği saat hiç iyi değil. ihmal etme.
ama normal de olabilir rahim doğuma hazırlanıyormuş. benim de sertleşiyor geriliyor artık alıştım sadece düzensiz olmalı.
ercelfcim saol duyarliligin icin. dun aksam da bugun de iki ayri doktora gittim. dun aksam cok kotuydum muthis bir gobek agrisi eklendi kasilmalara hatta doktor ultrasonla bakarken bagirdim oyleki bir agri. alttan muayne etmedi dunki doktor rahim kapali dedi ultrasona bakarak. bugunku de aynisini dedi niye bakmadilar bilmiyorum. magnezyum verdi aksam onu ictigim an rahatladim sabah da agrim bitmisti inanamadim. sekere bagli olarak suyum normalin ust sinirindaymis ve doktor normal gebelerin 8. ayinda yasadigini sen simdi yasiyorsun dedi. agirlik gerginlik ve kasilma olarak bugun de diger doktoruma gittim riskli gebelik uzmani olana o da hersey yolunda dedi. cok siklasirsa ve duzenli araliklarla olursa ara dedi. yani insallah dedikleri gibidir normaldir. ne cektigimi ben bilirim ki hala ayaga kalktigimda bir tas karnim. allah hepimizin yardimcisi olsun benim bebek daha 27 haftalik cok kucuk bikac hafta daha sorunsuz gecse bu kadar korkmicam.
sen nasilsin sikayetin tamamen gecti mi?
çok sevindim canım bak sen de rahatlamışsın. ilaçlar iyi geliyor ya. fazla da üzerinde durma bu aylarda böyle sıkıntıların yaşanması normal bizler kontrol altındayız çok şükür önlem alınıyor.
ben de baya rahatladım canım artık karnım hiç sertleşmiyor çok şükür kasılma yok yumuşacık oldu karnım :) doktorumla da konuştum. hareke de ediyor biraz azaldı ama bu aylarda normal sanırım artık. cumartesi kontrolümüz var. 31. haftayı doldurmuş olucaz. bayramönü de 32 dolucak tam 8 aylık giricem bayrama:) inşallah böyle de gider 40 ı görürüz.
sabahtan beri oğlumun 1 ya da 2 hareketini hissettim
duş aldım çikolata yedim yok hareketlenmiyor
çok korktum ağladım bile
eşim dr umu aradı böyle böyle anlattı
hissel bir şey diyemem sorun var ya da yok diye dedi
dr a gözükmenizde fayda var suyuna baktırsın ama b haftalarda normal hareket yavaşlaması demiş
artı dün çok onadıysa yorulmuştur dinleniyordur tüm gün uyuyabilir de demiş.
yarın öğlen kendisine randevu aldım gitcem.
inşallah yarına kadar eç kalmış olmam bir sorun varsa...
canım benim bebişimin de hareketleri azaldı. fıldır fıldır dönen kız şimdi 1-2 kez vuruyo susuyo. ama normal bu aylarda yerleri azalıyo artık yavaş yavaş.
civilde 4,90 tl ye bulabilrsin canım ben ordan almıştım
evet canım ben de vitamine devam ediyorum30 haftalarıda görürmüyüm derken 31 olduk allaha şükür. Ama göbüş de iyi bi atak yaptı bu hafta hemde bi kilo almışım 30. Haftada
Bi de siz vitamine devam ediyormusunuz?
canım kendine dikkat ederek atlatırsın bu sıkıntıyı inşallahdün kontrolüm vardı, 27. haftamdayım ve bebeğin eşi yani plesanta aşağıdaymış, rahim ağzı uzunluğu 35 mm dedi, biraz açılma varmış, çok üzüldüm doktorum şimdilik rapora gerek görmedi ama ağır kaldırmayı, yorulmayı, 20 dk dan fazla yürümeyi vs yasakladı. tam hamileliğimin keyfini çıkarmaya başlamışken çok üzüldüm, heran kanaman olabilir vakit kaybetmeden gel kanama durumunda dedi
ya yalnız değilsin canımgnydn kızlarr...
sizle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. benim ilk bebeğim olacak inş Rabbim kısmet ederse. hep normal doğumu denerim diyordum ama sanırım çevremdekilerin baskısından dolayı öle diyormuşum. zaman yaklaştıkça bunu daha iyi hissediyorum. doğum hikayelerini okudukça psikolojik olarak normal doğumu atlatabilir miyim diye düşünürken buluyorum kendimi. aslında hikayelerin kötülüğünden değil. doğuma hazırlanış esnasındaki muayener beni çok ürkütüyor(
sezeryan o zaman parlak bir fikir gibi görünüyor. onda da acaba sonradan pişman olur muyum normal doğum anını bir daha yaşamayacağım diye pişmanlıklarım olur mu diye korkuyorum. bebeğime haksızlık etmiş olur muyum diye düşünüyorum. hani hiçbir problem ve zorunluluk yokken sezeryanı seçmek bencillik mi acaba diyorum.
daha vakit var ama kendimi bu düşüncelerden alıkoyamıyorum malesef( sanırım çok tırısak biriyim..
Aslında bir çoğumuz ANNE OLACAĞIZ diye bekliyoruz. Gün sayiyoruz. Aslında bebeğimizi kucağımıza almasakda hepimiz çok değerli birer anneyiz..
O ilk an. Hatırlıyor musunuz ?? Unutmak ne mümkün "gebesiniz" "pozitif çıkmış" duyduğumuz en güzel kelimeler..
Ve bir yola koyulduk. Annelik yolu o yol bizim ömrümüz boyunca yürüyeceğimiz bi yol. Yıllar geçsede yollar bitsede biz anneyiz artık. Aramızdan ayrilanlar oldu ben artık aralık annesi değilim diyenler, geri dönüp bende şubat mart annesi olacağım diyenler oldu. Onlarda anne hemde cennet meleklerinın anneleri..
Ilk aylarda o minik şey bi kese içinde tutunabilecek mi?
Rabbim ona can verip o kalp atacak mi? Dedik.. Evet o minikler o keselerde tutundu. Hemde sımsıkı tutundu. Rabbimde onlara can verdi. Canımıza can kattı. Bize en güzel hediyeyi verdi.
Sonra aylar birbirini kovaladı biz şişmeye başladık. Tartıya her çıktığımızda yavrumun canı sağolsun veririz kiloları dedik. Hiç sevmediğimiz yiyecekleri bebisimizin totosunda leke olmasın diye yedik.
Sonra elimizi karnımıza koyduğumuz herhangi bi an bi toplarlanma bi seyirme hissettik. Işte dedik bu benim miniğim benim yavrum dedik. Bi sevinçle eşimizle arkadaşımızla paylaştık.yinede içimiz içimize sığmadı.
Yavaş yavaş annelik yolunda ilerledik. Aslında bu iş sabırlı olmayı öğretti bize. Istesekde istemesekde sabırlı olmayı. Etrafımızda üzücü bi durum varsa oraya gitmemeye görmemeye duymamaya başladık. Ölüm haberlerini bile izlemedik bebeğimiz olumsuz etkilenmesin dedik. Tekmeler kuvvetlendikce sıkılmaya başladıklarını her an gelebileceklerini düşünüp hemen ciciler aldık. Yavrum erken gelirse herbişeyi olsun dedik.
Bazılarımız hergün kendi kendimize iğne yapıyoruz hem de her gün. O hiç sevmediğimiz iğrenç kokan koca koca ilaçları içiyoruz.
Üşütmeyelim,üzülmeyelim,düşmeyelim,çarpmayalim.. Ne için ???
O minicik kuzularımız için.
Şimdi biz anne değil de neyiz???
Iyi bir anne olabilir miyim demeyin biz zaten çoktaaan anne olduk :)
Aslında bir çoğumuz ANNE OLACAĞIZ diye bekliyoruz. Gün sayiyoruz. Aslında bebeğimizi kucağımıza almasakda hepimiz çok değerli birer anneyiz..
O ilk an. Hatırlıyor musunuz ?? Unutmak ne mümkün "gebesiniz" "pozitif çıkmış" duyduğumuz en güzel kelimeler..
Ve bir yola koyulduk. Annelik yolu o yol bizim ömrümüz boyunca yürüyeceğimiz bi yol. Yıllar geçsede yollar bitsede biz anneyiz artık. Aramızdan ayrilanlar oldu ben artık aralık annesi değilim diyenler, geri dönüp bende şubat mart annesi olacağım diyenler oldu. Onlarda anne hemde cennet meleklerinın anneleri..
Ilk aylarda o minik şey bi kese içinde tutunabilecek mi?
Rabbim ona can verip o kalp atacak mi? Dedik.. Evet o minikler o keselerde tutundu. Hemde sımsıkı tutundu. Rabbimde onlara can verdi. Canımıza can kattı. Bize en güzel hediyeyi verdi.
Sonra aylar birbirini kovaladı biz şişmeye başladık. Tartıya her çıktığımızda yavrumun canı sağolsun veririz kiloları dedik. Hiç sevmediğimiz yiyecekleri bebisimizin totosunda leke olmasın diye yedik.
Sonra elimizi karnımıza koyduğumuz herhangi bi an bi toplarlanma bi seyirme hissettik. Işte dedik bu benim miniğim benim yavrum dedik. Bi sevinçle eşimizle arkadaşımızla paylaştık.yinede içimiz içimize sığmadı.
Yavaş yavaş annelik yolunda ilerledik. Aslında bu iş sabırlı olmayı öğretti bize. Istesekde istemesekde sabırlı olmayı. Etrafımızda üzücü bi durum varsa oraya gitmemeye görmemeye duymamaya başladık. Ölüm haberlerini bile izlemedik bebeğimiz olumsuz etkilenmesin dedik. Tekmeler kuvvetlendikce sıkılmaya başladıklarını her an gelebileceklerini düşünüp hemen ciciler aldık. Yavrum erken gelirse herbişeyi olsun dedik.
Bazılarımız hergün kendi kendimize iğne yapıyoruz hem de her gün. O hiç sevmediğimiz iğrenç kokan koca koca ilaçları içiyoruz.
Üşütmeyelim,üzülmeyelim,düşmeyelim,çarpmayalim.. Ne için ???
O minicik kuzularımız için.
Şimdi biz anne değil de neyiz???
Iyi bir anne olabilir miyim demeyin biz zaten çoktaaan anne olduk :)
uuuf canım çok sıkılıyo havalarda bozdu iyice
Offf kızlar çıldırmama ramak kaldi valla.....
kv gezmeye gitti giderken de diyor ki hanımefendi az dinlen de ütü yu kaldır diyor oldu iki leğen ütü sanki iki parça...
azken yapayım kalksın diyorum başına geçiyorum başka İş yaptırıyor sonra birikiyor böyle diyor yaa...allahım neydi günahm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?