2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

cnm geçmiş olsnnn bol bol dinlen yat kafanı takma ınan kafayı takınca daha olumsuz şeyler oluyo. e geçen gittim ben en son 16 eylüldü bana ne dedi dr. yan yatıyo duruşundan ötürü açıman olabilir erken suyun gelebilir falan korkuttu benimkide kasılmayı öneleyecek magnezyum verdi o gün bugün evdeyim o günden sonra 3 kere çıktım dışarı . ki ben çalışıyorum raporluyum şimdi evde olmayı hiç sevmeyen biriyimki alışkan değilim bi de bu durumdan ev işide yapamıyorum banada şunu bunu yapma dedi ayakata kalma falan... insan tedirgin oluyo korkuyo bide benim bu ikinci gebeliğim ilk hamileliğmde 25 haftalık ikizlerimi kaybettim. düşün halimi ne kadar tedirginim gece uyuyamıyorum sagdan sola dönerken tedirginlk wc ye sık gitme sürekli tetikte olmak çok yorduu yani bu hamileliğin başından beri bende öyle bi tadını çıkaramadım hamileliğin gene eski yaşadıklarımdan rabbim kimseye yaşatmasın çok zor... hakkında hayırlısını dile dua et dr.un önerilerine uy en ufak kuşkunda git doktora inşş Allahın izniyle bişey olmaz 9 ay riskli olup yatıp doğum yapan var . Allah korusun miniklerimizi

31 aralık gününü tamamlarsa ama tabi kan sulandırıcı kullandığım için sezaryen olacak dolayısıyla zaten 38. haftayı planlıyor dr.. ya benimde takıldığım konu doktorun yat dememesi, yorulma ağır hareket yapma diyor ama yat demedi, neyse 4 gün dinlenmeyi planlıyorum bu arada başka doktordan da randevu aldım, onun yönlendirmesine göre rapor alcam uzun süre inşallah gerek kalmaz ama... bu arada senin serviks uzunluğu kaç şuanda? merak ettiğim şu 35 mm dedi bu değerde kalacakmı yoksa daha da kısalacakmı? 25 in yani 2,5 un altına düşünce erken doğum dioyr doktorlar. Allahım hayırlısıyla vaktinde sağlıklı gelmelerini nasip etsin miniklerin

Kızlar bi kaç arkadaş doğum korkusundan bahsetmiş...

Benim asıl sorunum doğum sırasında duyacağım acı vs.. değil.
Evliliğimizin ilk 2 ayı vajinusmus tedavisi gördüm. Sonrasındaki 6 ay içerisinde de tam anlamıyla yenmiş değildim. Yani zorlanıyodum ilişki sırasında. Ama hamile kaldım. Şimdi hiç bir doktora vajinal muayene olamıyorum. Geçenlerde bahsetmiştim hastaneye yatırdılar sancılardan dolayı. O zamanda doktor açıklık varmı diye muayene etmek istedi. Ama ne mümkün. Doktorun parmağını burkup incitmişim. Hemşirenin kolunu morartmışım. Kendi kolumdaki serumu fırlatıp atmışım. Heryer kan olmuş.

Sonuç olarak doktor dedi ki bu şartlar altında normal doğum yapamazsın. Sezeryan düşün. Hepte normal doğum yapmak istemişimdir. Bebeğimin ilk ağlama sesini duyabilmek vs...

Of offf kızlar varmı benim gibi olanınız?? Ya da çevresinde vajinusmus olup normal doğum yapan???

canım çok sağol ya yazdıkların moral verdi bana, benim kızım da yan duruyor, inanırmısın wc ye gitmeye korkuyorum kanaman olur dedikten sonra. benim kızım tedavi ile oldu buyüzden başından beri hep bir tedirginlik hep bir korku var, ama en kötüsü de hareketlerini hissettikten sonra onu kaybetme korkusuymuş banada magnezyum ve kalsiyum verdi hemen demekki kasılmayı önlemek içinmiş, ya benim sorunum ağrı eşiğimin yüksek olması. bazıları en ufak şeyde cızırdar malesef ben her sancıyı ağrıyı hissedemiyorum, dr dün bana ağrıların vardır dıiyor , yok diyorum, bugün ağlamaktanmıdır psikolojikmidir nedir hafif ama çok hafif bişeyler hissediyorum göbeğimin altında yani sezaryen için kesecekleri yerde.
güzel haberleri yazarım insallah, hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim. iyiki varsınız

Canım vajinusmus iyileştikten sonra normal doğum duydum ama iyileşmeden zor gibi. Muayenede böyle oluyorsan derecesi yüksek olabilir. Bir uzmandan yardım alabilirsin. Psikologla görüşsen? Biliyorsundur belki Madalyon diye bir merkez var, fiyatları uygun diyorlar.

uykum vaaaar. uyumak istiyoruuuuum.
evde olanlar kıymetini bilin yatın uyuyun dinlenin.

Banada 3,5 dedi canım. Hatta korktum başka doktora gittim. Adana da. Bana dedi ki açılma olunca gittiği yere kadar gider sonuçta erken doğar dedi. Ama diğer doktor yatarsan açılma toparlanır düşük tehlikesi geçer demişti dedim. Öyle şey olmaz dedi.

Çok üzüldüm yine de ilk doktorumun dediği gibi yattım ve haklı çıktı 1 ay yatınca açıklık kapanmıştı.

Cnm iki gün öncee şaypa dan aldım var yani
Yakınında varsa hemen git al şimdi açtım guzel kokuyor

Canım aslında tedavi gördüğüm sırada derecesi yüksek değildi. Zaten o yüzden 2 ay sonra bitti. İlişki sırasında da çok aşırı zorlanmıyorum. Ama biraz kasıyorum kendimi . Ama doktor muayenesi çok farklı. İnanılmaz kasıyorum kendimi. Doktor ilişkiye nasıl giriyosun diyo. Ama ordaki gibi olmuyo işte. Anlatamıyorum doktora

Senin yasadigini ancak en iyi sen bilebilirsin cnm cok zor bir durum
Bu durumda normal dogum yapman zor cidden
Dr kontrol ederken esinin elini tutu ona bak ve hemen tam o an derin nefes al
Ise yarar saniyorum
Ayrica muhakkak profosyonel yardım almann gerek ennkisa surede

Evet canım çok çok zor...
Devlet hastanesi olduğu için o an eşim yanımda değildi. Doğumu da devlette yapacak gibi görünüyorum.
Aslında vajinusmus tedavisinde eşim yanımdaydı hep.. Özelde gördüm tedaviyi. Belki de o zaman o kadar zorlanmayışımın sebebi odur.
Offf kafam çok karışık ya. Hiç sezeryan düşünmemiştim. Ama sezeryan yapacak gibi görünüyorum. Kendimi de bebeğimi de riske atamam :26::26::26:

teşekkkür ederim cnm cevabın için. bu yazını okuyunca anladım ki akışına bırakmam gerek. günü geldiğinde Rabbim beni hangi yola iterse ona gitmek. çünkü ben ikisinden de tırsıyorum ve sanırım herkes öle. senin ikinci doğumun olmasına rağmen endişelerin var cnm. dilerim hepimiz hangisi hayırlısıysa o şekilde doğumlarımızı gerçekleştirip yavrularımızı kucağımıza alırız..

ayne öle. zamanı geldiğinde yaşayarak sonuca ulaşmak en hayırlısı sanırım. çünkü denizin de dediği gibi candan can çıkıyor ve ikisininde zorlukları ayrı..

ben de video hiçç izlemiyorum.. izlersem travma geçirebilirim gerçekten o potansiyel var bende. en güzeli senin hayalindeki gibi hayaller kurup doğumu beklemek ve Rabbimden hayırlısını istemek.. saol cnm cevabın için..

ya cnm senin bu kayınvalidende hiç insaf yokkk.. sana karışmasa sen yapabildiğini zaten yaparsın. böle zorunluluk gibi üstüne atması hiç hoş değil. yapamam rahatsızım deseydin keşke.. çok alışmışlar sana yüklenmeye..

bu kadar olmasa da benimde geçmişim parlak değil. 1 ay kadar belki daa fazla hatırlamıyorum bende de ilişki olmadı. sonralarıda hep gergn oldum. kastım kendimi. doktordan yardım almadım ama kendi başıma biraz aştım tabi eşimindesteğiyle. umarım aynı şeyler tekrar etmez. alttan muayene bende oldum. dr suyuma baktı. önce elini ittim doktorun. o da çek eliniiiii dedi. utandım da bıraktım muayene için. acıdı ewt ama çok kısa sürdü. bi de o an karnındaki canı her şeyden çok düşündüğün için katlanıyorsun.
ama seninki benden ileri derecede olduğu için doktorunla paylaşmanda fayda var..

Canım bende alttan muayene oldum hamile kalmadan önce. Vajinal ultrasonla doktor kist varmı yokmu diye bakmıştı. Adet düzensizliğinden dolayı. O zamanda kastım kendimi ama bu derece canım yanmamıştı. Yani izin vermiştim senin gibi. Ama açıklık muayenesi daha farklı bişi heralde.
Canım çok kötü yandı. Attığım çığlıkla diğer hemşireler geldi odaya doğum başladı zannedip. Belkide hamileliğim sırasında ilk kez alttan muayene oldum. Hamile olduğum için daha fazla kastım kendimi bilemiyorum. Ama sonuç olarak doğum sırasında da açıklık muayenesi yapılacak. Ve o zamanda aynı şeyleri yaşıcam. O yüzden sezeryan tek seçenek gibi görünüyor ((

Cnm bu siselerden alacaktin aldinmi
Agiz genislikleri nasil yani tamm ölçü lazim bana badem sekeri sigarmi acep
Nette bazilarinin icinde badem sekeri var oyle suslenmis

canım benımm sezeryan mecburi görünüyorsaa onun da avantajları yok değil spinal var epidural var o şekilde de uyanık oluyorsun ve bebeğinin ilk anlarını kaçırmıyorsun birinin öncesi diğerinin sonrası zooor. tabi ki en doğalı vajınal doğum ama secenek sezeryansa onunda iyi tarafını düşün görmeye çalış kendini kötü hissetmee ben şahsen ikisi içinde olumluyum amaaan kesinlikle sezeryan yapmam tüü kaka demıyoruummm kendimi şartlandırmıyorum vajınal yapıcam illa ki deyip sonradan sezeryan olmak zorunda kalırsammm psikolojım bozulmasıın hazırlıklı olayım kafam buna yatsın istiyoruum yani demem o kii
genel anestezi değil de spinal yada epidural seceneklerinde bebeğinin ilk anlarını görebilirsin ama sonrası zor diyorlar elbette ki zordur ama bu kişiden kişiye de değişir. belki bunyen hemen topralnır 2günde.. böyle örnekler yokmu tabiki var. hakkımızda hayırlısı ben ikisinden de korkuyorum ama her iki seçeneğe de hazırlıycam kendimi

Canım doğru söylüyosun sezeryanında kendince iyi yönleri var. Epidural yada spinal benimde aklıma geldi ama uyanık olursam daha çok korkarım gibi geliyo... Bi sonraki kontrolümde doktorla iyice konuşmam gerek bu konuyu.. Offf offf Allah'ım sen yardım et :26::26:

vajinal ultrason değildi cnm. onu da yaptıda onda cnm o kadar acımadı. bu daha farklıydı sanırım bende de açıklığa baktı. çünkü ittim doktorun elini baya. ve sezeryanın da normal doğumunda avantajları ayrı. mesela normalde beklemek çok dsıkıntılı bir süreç olsa gerek ama sezeryan da öle bişey yok. doğum izninin çoğunu bebişinle geçirme imkanında oluşuyor sezeryanda. ama illaki desavantajlarıda vardır. ben de normalden korkuyorum sezeryan düşünüyorum sonra ondan da korkuyorum:))) bakalım snuç nasıl olacak..önümüzde düşünmemiz gereken süre neyseki azaldı:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…