2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
dr.u arar sorarım belki melek

dün ben de bütün evi süpürdüm deniz ama mahfoldum
yok! artık tüm evi süpüremicem bi seferde ki her odada dinlene dinlene yaptım ama akşam çok ağrım oldu
eşim de yapsa çok içime sinmiyo açıkçası
nasıl halletces bakalım son haftalar
doğuma yakın temizlikçi alırıs zaten...

herkesin bünyesi farklı canım bende bu şekilde şu an durum :) inşallah sende olmaz hiç :)

günaydınnnn canikomlaaarrr
bi yandan geçmşi okudum bi yandan kahvaltımı yaptım ne çok kaynatmışsınız sona yaklaştıkça sayfalar uçuyo ne güzelll :)))

canım görüntü olarak gayet hoş ama sanırım sabitleyicisi yok yani hep sallanabilir durumda
o da biraz hareketlenince uyuduğu yerin sallanabilmesi sonucunu doğurur
diğer modellerde küçük bi aparat var sabitliyo
minikken önemli değil ama 5 aylık olunca kendi hareketinden salanıp uyanmasına sebep olabilir gibi

ama belki o aparatı da vardır öyleyse iyi

Son düzenleme:
Canim bennpark yatakla buyuttum suan iki yasinda kuzenleri gelince icine girip oynuyorlar

ne güzeeel.. benimkinin kuzenleri falan olmayacak tüm sülalede tek torun ve en küçük olacak şımarık bişey olur oynamak için içine falan girmez gibime geliyor ama bellide olmaz tabii. oynamasa bile, ilerde anneme bıraktığımda uyuması için ideal olanı sanırım park yatak.

markasını bilmiyorum ama bence babytech dir çünkü bir katologdan da açık rengini göstermişti satıcı o sabitlenemeyen şu model fln da vardı o katolog da;

Babytech Sultan Ahşap Beşik hellobaby.com.tr

bu hafta annemdeyim bizim de o alacak sağolsun burda da 380 tl ye bulmuş nakitte 350 ye bırakırız demişler. ama getir götür bize sorun olur evimiz gebze de.
o yüzden gebze deki bir mağazadan alıcaz.

gazetede yazmakla kalmadı bayerın ilgili müdürü haberin doğruluğunu kabul etti

gerçekten mi ben onu görmedim ee doktoruna soran var mı bilgilenelim bu konuda yerine ne kullanılabilirmiş bn haftaya gidicem doktora

sormadım ben gerçi ama benım doktorum bazen elevit yazıyor bazen decavit,muadilin de içeriğinin aynı olacağından çözüm olarak görmüyorum ben ,bilmiyorum ne yapıcaz

yaa ben geceleri uyandığımda ellerim çok fena uyuşuk sabah kalkınca da öyle

kuku kemiklerim de çok fena ağrıyo...
oyyyyy
o el uyuşması ağrısını gel bide bana sor=((
bi de ben bu gece 4 e kadar uyuyamadım mide ynmasından
gavisconu bitirdim resmen 3 yastıkla dik şekilde yatsam da yandım.
benim halim duuman bundan sonraaa..
Şimdi eşimle konuştum
Memurlara varmış. Özelde şart yokmuş bu 3 gün izin konusunda.!
Kanunu beraber okuduk muhasebeci ile Dio
Hey Allah I'm delircem ya..
saçmalık ya bencillik!
çok uyu oldum şimdi onlara!!!
patlatasım geldi!!!

içerim beybi inşallah benimkide taşa çevirmez,eşim yılda 3-4 defa taş düşürüyor çok zorrrrrr

aysunum . ne demek ıstedın canım anlayamadım ben ya

Tatlım 3 çocuk çok zordur fln dedin ya,ben de bir anda kendime acıdım sen öyle diyince

evet benim ki de tek=(
görümcemin biriyle kardeşim ufak zaten
diğer görümcemin evlenmeye nieti yok var da kısmet bulamıyoruz avukat hanıma kimseyi beğenmiyor=)
keşke kalabalık olsaydık..
ben kuzenlerimle abi abla gibiyim..
keşke eylül 11.12.13 tarihinde doğsa ne güzel oluurr :))
gizemmm şimdiden benim hastane dolmuş 11.12.13=)
sezeryana gün alan alana=))
ne güzel olurdu di miiiii

Dün çok yorucu bir gündü 10 da kaktım ve bir daha totomun üstüne oturmadım..
Arkadaşımla hastaneye gittik onun için muayne tahliller falan filan derken 1 oldu saat sonra eve geldim eşimle dışarı çıktık bebeğin eksiklri için onları aldık eve geldim yemek yaptım eşim geldi yedik arkadaşı aradı kaza yaptım die onu hastaneye götürdük 9 a kadar bekledik ordan kınaya gittik göbik attım biraz sonra karşıya birilerini bıraktık kınadan 12 gibi tekrar arkadaşı aradı karşıdan dönerken bizi fenalaşmış
Araba çarpmıştı motoruna çarpıp kaçmış hayvan tekrar onu aldık zangır zangır titriyor dedim kesin beyin kanaması
saat 3 e kadar onla uğraştık korkudan şoka girmiş meğer vel hasıl kelam bi cafeye gittik 1 çay içtik sonra 4 te eve geldik
Ne ekşınlı bir gündü

Bugün 11 gibi anasağlığından aradılar çok duygulandım ağlıycaktım nerdeyse
Hal hatır sordu hemşire değişmiş bi gelin tanışalım dedi uyuyomusunuz yoksa hala dedi
Sizin düzeni alıyor bebek biliyorsunuz değilmi dedi gündüz uyur gece uyanık olur oda filan dedi beni çağırdı ilk kez aradılar bu arada anasağlığından..
Ben arayıp beni çağırmadınız diyodum hahaha
İnadına gitmedim hiçç çünki aramamıştılar.

kızlar bi kitap okuyorum emzirmeyle ilgili yazılar var sizlede paylaşmak istedim :)

Eğer bebeğiniz memeyi bulmakta güçlük çekiyorsa ona yardım edin.arama refleksini aktif hale getirmek için çenesini parmağınızla yada meme ucunuzla nazikçe ovuşturun.bu bebeğinizin sizin göğsünüze doğru dönmesine yardımcı olacaktır.

şimdi sıra meme ucunuza asılmasına gelmiştir ama bu da hiç kolay değildir.burada onun sadece meme ucunu değil,areola adı verilen memenin baş bölgesini tamamen ağzına almasını sağlamak için yardım etmelisiniz.eğer sadece ucu ağzına alırsa bundan her ikinizde rahatsız olursunuz.sizin açınızdan rahatsızlık meme ucunun şişmesi yada çatlaması,bebeğiniz açısından da yeterli süt alamaması olacaktır.meme ucunu areola bölgesi ile birlikte onun ağzının tam ortasına dilinin arasına gelecek şekilde yerleştirin.

Emzirmeye başladığınızda yavaş yavaş başlamak en iyisidir.birçok yeni doğan yaşamlarının ilk günlerinde çok aç değillerdir ve sizin göğüslerinizde bu duruma yavaş yavaş alışacaktır.başlangıçta bebeğinizi her 2 göğsünüzde 5er dakika tutun.daha sonraki günlerde bebeğinizin iştahına bağlı olarak emzirme süresini her göğüste 10'ar dakikaya sonrada 15'er dakikaya çıkarabilirsiniz.

Bir başka konuda her beslemeye aynı göğüsten başlamamanızdır.bu her iki göğüste de eşit süt olmasını sağlayacaktır.Göğüs değiştireceğiniz zaman bebeğininizin emmesini kesmek için yapacağınız şey,sadece parmağınızı onun ağzı ile meme ucunuzun arasına koymaktır.ilk birkaç hafta kendisini uzun süre yok tutabilecek miktarı midesi almayacağından 1-2 saatte bir emzirmeniz gerekir.

ANNE SÜTÜNÜN SAKLANMASI

Süt sağılır sağılmaz hemen buzdolabına yada derin dondurucuya atın.eğer buzdolabında saklanıyorsa 24 saatte,derin dondurucuda ise 3 ay içinde tüketilmelidir.uzunca bir süre saklanacaksa üstüne sağıldığı tarihi yazabilirsiniz.dondurulucaksa cam kapta dondurmayın ve kabı ağzına kadar doldurmayın.süt donduğunda genleşir.yağ sıvıdan ayrılacağı için dondurulmuş yada buzdolabına konulmuş sütün rengi değişir.endişe etmeden bebeğinize verebilirsiniz.yapacağınız şey biberonu ya sıcak bi kase suyun içine koyarak ya da akan sıcak çeşme suyunun altına tutarak oda sıcaklığına getirmenizdir.kesinlikle ısıtma ve mikrodalga yöntemlerini kullanmayın.

Emzirmeler arasında acınızı azaltmak için sütünüzü sağabilirsiniz.
Emzirirken sütün daha rahat akmasını sağlamak üzere emzirmeye başlamadan önce göğüslerinize ılık kompresler yapabilirsiniz.

Emzirme göğüs uçlarınızı çok acıtabilir,çatlatıp kurutabilir.bu durumda rahatlamak için göğüs uçlarınızı mümkün olduğunca sık hava ile temas ettirin ve çok saflaştırılmış,tıbbi kullanımı olan bephanten krem ya da kapsüllerden çıkarılan e vitamini ile ovuşturun.
göğüs uçlarınızı sadece su ile yıkayın ıslak mendiller yada sabun kullanmayın.
her emzirmeden sonra biraz süt sağın ve onunla göğüs uçlarınıza masaj yapın.Her emzirmede göğüs ucunuzun farklı bölgelerine baskı uygulanması için emzirme pozisyonunuzu sık sık değiştirin.emzirmeye başlamadan önce el ile sütünüzü sağarak göğüs ucunuzun bebğiniz tarafından daha rahat kavranmasını sağlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…