2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
dr. browns biberonu kaçlık aldın canikom? ben şimdi çok mu ufak aldım diye düşünüyom :26:

ben dr. browns'ın geniş ağızlı kolik önleyici olandan 240 ml'lik aldım, bir tanede bebedorun 120 ml'lik cam biberonundan aldım.

kızlar gögüs ucu kremi için ne marka öneriliyo?

lansinoh lanolin meme ucu kremini öneriyorlar en çok, bende ondan aldım. hatta doğuma bikaç hafta kala kullanmaya başlamayı düşünüyorum

Turkuazcim

Seninkide 39 hafta bitince alınacakmis yanlış anlamadıysam. Bana 2 aralık pazartesi dedi. Seninki ayın kaçı??
Bu arada bugün ayın 2si tam 1 ay kalmış artık gün sayacam ay değil

Gizem

Bebeğinin odası harika oldu. Güle güle kullanın canım. Bugün doktora gidecektin güzel haberlerini bekliyoruz.

memorial hastanelerinde ücretsiz doğuma hazırlık kursları oluyormuş. bende buldum bulunduğum şehirde, araştırırken 2 gün sonra başlayacağını öğrenmiştim geçen hafta ilkine gittim. 4 hafta byunca cumartesi günleri oluyor 2'şer saat. ve ücretsiz.

kadın doğum uzmanları ilk derse girdi genel bilgiler verdi, ikinci derste te beslenme uzmanı girdi faydalı besinlerle ilgili bir saatlik bir ders verdi, ben çok beğendim güzelmiş baya. bugün yine gidecem sanırım bugün fizik tedavi uzmanı girecekmiş hareketler gösterecekmiş.

merhaba herkesee çok şükür dün gece biraz iyi uyudum. gerçi gene kalkınca bel ağrısı vardı ama buna da şükür kızlarrr. park yatak alanlar iç yatagını aldımı ne aldınız aldıysanızz viskoları önermiyolar bi kaç yer öyle söyledii..

Arkadaşlar ben eylül annelerindenim. Bazı arkadaşlar normal doğumdan çok korktuklarını falan yazmışlar. Bende çok ama çok korkuyordum 9 ay boyunca yaşadığım stresi anlatamam. Gece rüyalarıma giriyordu sürekli. Ta ki normal doğumla doğurana kadar:)
Normal doğumdan korkup boşu boşuna sezaryen olacak arkadaşlara söylüyorum. Çevreden duydukları abartılmış doğum hikayelerinden etkilenip böyle karar alırlarsa çok şey kaybederler. Doğumum o kadar kolaydı ki iyikide sezaryen olmamışım. Boşu boşuna kesik ve dikişler yüzünden harap oluyor anneler. Doğumdan sonra hemen ayağa kalkıp normal hayatına dönmek kadar güzel birşey yok. Kimseye muhtaç olmuyorsun, kendi işini kendin görebiliyorsun. Doğum yaptıktan sonraki rahatlık, ferahlama ayrı bir güzel zaten. Doğum sancısıda öyle abartıldığı kadar dayanılamayacak bir şey değil. Üstelik bana suni sancıda verdiler. Yok suni sancı normal sancının bilmem kaç katıymış, çok zormuş vs.. bana neler neler söylediler. Benim gibi boşu boşuna hiç yoktan korkutup stres yaşatan bayanlara sizlerde rastlamışsınızdır. Demek istediğim kimsenin söyledikleri sizi etkilemesin .Herkesin doğumu kendine özgüdür. Rahat olup akışına bırakmak en güzeli. Hepinize şimdiden hayırlı, en kolayından sağlıklı doğumlar diliyorum..

yok canım daha tamamlamadım izne çıkınca tamamlıcam tacımıda arkadaşım yapıyor henüz vermedi

gizemciim çooooook çook çok güzel olmuşş bayıldım içim gitti oturdum ağladıım bizim bir odamız bile yok diyee çok duygusalıım bu sabah eylülün mutlulukla büyüsün bu odada

günaydın bu arada bugune duygusal başladım umarım böyle gitmezzz sulu göz olduum halbuki hiç bişey yooktuu

kızlar kaç tane battaniye aldınız?

iki tane hastane çıkışının içinden çıkan penye battaniye var, bir tane benim ördüğüm var (daha bitmedi bitecek inşallah, ama oda hafif ve kaba, yani içine bebeği saramam, pofuduk bişey baya)

bir tanede taçtan beşiktaşın battaniyesini almıştık onda da gelince farkettim ki %100 polyester yazıyor.

bir tanede pazen mi ne oluyor birisi hediye etti, iki katlı o var.

yani dışarı çıkarken falan sarabileceğim, veya evin içindeyken sarabileceğim adam akıllı battaniyesi yok. belki şu hediye olan biraz kalınca falan o olabilir ama bir tane yumuşak pamuk kullanışlı bi battaniye almalımıyım sizce?

bugün eşimle alışverişe çıkacaz bazı eksikler için alırsam şimdi alabilirim yoksa kalır gider.

gizem bebeğinin odasına bende bayıldım, kız olunca böyle prensesler gibi oluyor odalarıda maşallah herşey çok güzel olmuş. nazar boncuğuda as kapısına falan. daha odasına girmeden gözlerine çarpsın o boncuk :)

o korkanlardan biri de benım canım okumuştum doğumdan spnra da yazdıklarını diğer topikte cesaret verici ama kafam çok karışık acaba bizde senın gibi olabilir miyiz bilemıyorum korkarak ne kadar hazır hissedebilirim kendimi

Benim kendi yaptıklarım bol bol yürüyüş, hurmayı çok yedim son aylarım ramazan ayına rastladığı için o da bir şans oldu benim için. Özellikle karnımı namahrem olana göstermemeye dikkat ettim bu benim için çok önemli. Suya meryem suresini 7 defa okuyup onu sancılarım başlayınca doğuma gidene kadar içtim. Bununda faydasının olduğuna gönülden inanıyorum. Doğum anında fatiha okuyabildim ki daha bitmeden doğumum gerçekleşti. İlginç olanda iyyake nabudu ve ıyyake nestaın kısmında oldu doğumum. Yalnız senden yardım diler, yalnız sana inanırız. düşününce tam bir mucize benim için. Tabi nefes alma tekniklerini falan çok araştırmıştım doğumdan önce. onunda çok faydası oldu. derin derin nefes alıp verince sancı daha az hissedilir hale geliyor ve ıkınmayı kolaylaştırıyor. Bağırmak yerine o gücü ıkınmaya verdiğin zamanda doğum çabuk gerçekleşiyor. Çok tecrübe olduğu için ikinci doğumum nasip olursa daha kolay olur diye düşünüyorum. Bunları yazayım ki aklınızın bir köşesinde bulunsun. Son ana kadar belli olmuyor nasıl doğuracağımız. Kimisi normal diye gidiyor sezaryene alınıyor. Kimisi tam tersi birden sancıyla normal oluyor. Kimin için hayırlısı hangisiyse o olsun tabiki.

ne güzel yazmışsın teşekkür ederim valla.. bende hergün yürümeye çalışıyorum akşam yemeğinden sonra çıkıyoruz eşimle yarım saat dolaşıyoruz. bel ağrılarımıda rahatlatmıştı bu yürüyüş iki gün yürüyemedik zaman olmamıştı dün akşam bel ağrısından zorla uyudum. bugünde çarşıya gidecez zaten bol bol yürümüş olurum.

.

Canimmm benimm cok tesekkurler ama aglama cok duygusaliz zaten su ara kendini uzme durduk yere biraz buyusun odasida olur herseyide olur sanki simdi aldikta 1 yasina kadar kullanabilcekmii :):)

Alcam canimm :):) cok tesekkuur ederiimm daha guzelleri sizlerin olsun ins canimcimmm:)

Daha vaktin var son 4 haftanı değerlendirsen bile yeter. Dışarda yürüyemezsen evde turla bir odadan en sondaki odaya git gel yap. Bebeğin dönüşü çabuklaşır. Bir de sancım çoğalmaya başlayınca hastaneye gitmeden evde sıcak duş aldım öyle çıktık. açılmayı kolaylaştırıyormuş. yani doğumum kolay olsun diye elimden ne geliyorsa yaptım. gerisi zaten Allaha kalmış. Çaba göstermeden hiçbir şey kolaylıkla oluvermiyor işte.

tavsiyeler için teşekkürler canım allahım herkese kolay doğumlar nasip etsin sen şaanslı olanlardansın :)

ewet canım çok duygusalız ota çöpe ağlıyoruz benım kıde geldi geçtii sen hastanedesin sanırım sağlıklı güzel haberlerini beklıyoruz canımm

cnm kasılmalardan kramplardan dolayı benimde magnezyumumu sabah akşam yaptı
ama hiç içemiyorum offf kötü anneyimm..
ayrıca varisler bende de çoğaldı özellikle diz kapakları arkasındakiler....

canım ben sabah aksam içmeye baslayınca magnezyumu agrılarım biraz azaldı

verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Teşekkür ederim bunları bizimle paylaştığınız için Allah razı olsun. Benimki tüp bebek doktorum çok şükür normalci. ben de normal olsun istiyorum, hamd olsun öyle bi korku yok şimdilik içimde. ben ymurta toplama ve koyma işlemlerinde (ki aslında oldukça ağrılı bir işlemdir çoğunlukla) dualarla neredeyse hiç acı hisstemediğim için duaların gücüne o kadar çok güveniyorumki ben Allahıma güveniyorum bu yüzden korkmuyorum. meryem suresi, inşikak suresi ve başka bir yazıda okuduğum birkaç sureyi 7 kere okuyup 500ml zemzem suyuna (inşallah bulabilirim) üfleyeceğim, hazır olsun valizimde bulunsun. bunun dışında dediğin şeyleri de yapmaya gayret göstereceğim, gerisi dediğin gibi Allah kerim, bu kadar büyük lütfun ardından doğum anı falan vız gelir.

geldim hastanedenn:))
nst'de 6-7 tane 40 larda sancı çıktı ama önemsizmiş yok kabul edilen bi sancıymış ve normalmiş.
bu haftalarda yer daraldığı için eskisi gibi paldır küldür hareket bekleme ve uzun süre uyuyabilir bu dönemde dedi.hareketler daha çok gerilme tarzında olur artık dedi.eğer gün içinde 10 hareketten azsa sıkıntı vardır o zaman gel dedi.

eylüş 48 cm 2562 kg olmuuuşş
tatlıyı artık kessen iyi edersin gizem hiç iyiye gitmiyosun dedi banada ok canım görürsem söylerim dedim içimden ahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…