2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
slm kızlar günaydın her zaman yazamıyorum yıllık izindeyim evdeyim bugün ieş geldim ay sonu hesapları için canlarım kızım için düşündüğüm isimleri paylaşıyorum sizde yardımcı olun bakim

mina yada mira
reyyan
hira
eşim çok elif olsun istiyo çok güzel bi isim ama kardeşimin ismide elif çok yakınımla aynı isim olsun istemedim siz ne dersiniz.

birde kzılar doğum zamanımıza az kaldı ben ağda yaptırmaya korkuyorum hani yatırıyolar kasarım kendimi felan diye şu epilasyon işine nasıl bi çözüm bulsam bilemedim (

günaydın hira çok hoşuma gitti

ağdaya git derim valla büyük rahatlık gittim kurtulduım rahat ol hemen çıkmıyor bende 10 gün sonra falan yaptırıcam 15 günde de hemen çıkmaz herhalde çıkarsa da tek tük onları kendim hallederim sürekli kontrol ederim artık sık gidiyoruz muayeneye ne olur ne olmaz diyorum

Son düzenleme:
Sezaryen ve normal doğum arasındaki fark
Normal doğumda annenin istediği kadar çocuk doğurabileceği, sezaryenle ise bu sayının sınırlı olacağı belirtildi.

Son güncelleme: 3 Kasım 2013 11:21 Mynet haber bugün 5.166.635 defa, bu haber 1.268 defa okundu.
Trabzon Özel İmperial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Onur Dündar, doğum şeklinde öncelikli olarak normal doğum olması gerektiğine dikkat çekti.Sezaryenle normal doğum arasındaki farkı anlatan Dr. Dündar, şöyle konuştu: “Normal doğum isminden de anlaşılacağı üzere fizyolojik olan durumdur doğal olan yoldur. Eğer bebeğin geliş anomalisi yoksa, kilosu iri bebek değilse (4.5 kg ve üzerinde) baş gelişi ise, annenin pelvis kanalı dar değilse, doğum esnasında bebeğin kalp atımları düşmüyorsa (fetal distress) doğum şekli normal doğum olmalıdır. Bu şartlar oluşmuyorsa sezaryen endikasyonu var demektir."Doğum şeklinde önceliğin normal doğum olması olduğunu anlatan Dr. Dündar, şunları söyledi: "Çünkü sezaryenle doğan bebeklerde solunum, beslenme gibi problemler her zaman normal doğuma oranla fazla olur. Normal doğum yapan annelerin hastanede kalma süresi kısadır. Sezaryende bu süre uzun olmaktadır. Normal doğumda anne istediği kadar çocuk doğurabilir. Sezaryende bu sayı sınırlıdır. Çünkü insizyon yeri incelir ve her gebe kalmada rahimin rüptür (delinme) riski artacaktır. Sezaryende normal doğuma oranla hastanın kendini toparlanma süresi uzun olur ve kansızlık riski artar.” Anne adaylarının ne yapması gerektiği konusunda bilgi veren Dr. Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gebeliği süresince hekim ile gebe çok iyi bir diyalog halinde olmalı. Hekim iyi bir danışman olmalı, hastaya yapması gerekenleri çok iyi anlatmalı ve anne adayı anlatılanları harfiyen yapmalıdır. Özellikle anne diyete uymalıdır. Anne gebeliği süresince; yağlı, tuzlu, hamur işi yememeli. Kilosunu 7 kg-12 kg arasında tutmalıdır. Gebeliği boyunca tansiyon değerlerini her kontrole geldiğinde ölçtürmeli. Asitli ve mideyi yoracak diyetten kaçınmalıdır. Proteinde zengin, meyve ve sebze grubu, süt ürünleri (süt, yoğurt, peynir) yemelidir. Günlük 1.5 litre su içmelidir. Kansızlığı önlemek için düzenli olarak kan ilaçlarını almalıdır. Özellikle ilk 3 ayda folik asit desteği gereklidir. Folik asit bebeğin spinal kanal defektlerini önlemektedir. Gebelik boyunca kafeinli içeceklerden kaçınılmalıdır. Sigara özel bir önem arz eder. Kesinlikle yasaklanmalıdır. Bebekte gelişme geriliği, düşük doğum ağırlığı, düşük, erken doğum, bebeğin eşinin önde yerleşmesi gibi patolojilere neden olabilir. Omega 3 mutlaka verilmeli. Bebeğin beyin fonksiyonlarının gelişmesinde çok etkili olmaktadır.”

ANNE ADAYLARI NORMAL DOĞUMDAN KORKUYOR
Anne adaylarının normal doğumdan korktuğunu kaydeden Dr. Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne adayları normal doğumdan korkmaktadır. Bunu önlemenin yolu hekim hasta ile iyi bir diyalog kurup normal doğumun faydalarını anlatmalı. Sezaryenin cerrahi bir işlem olduğu ve yan etkilerini anlatmalı, hastanın korkusunu yenmeli ve hastaya iyi bir güven vermeli ve en önemlisi normal doğuma bizzat hekimin girerek bu konuda hastanın kendisini güvende hissetmesini sağlamalıdır. Tabiki hekim bu görevleri yaparken hekimi koruyacak yasaklar bir an önce çıkarılmalı, hastaların hekimi zor duruma sokacak yaklaşımlarını minimalize edecek yasaklar bir an önce çıkarılmalıdır. Hekim görevini yaparken rahat ve huzur içinde yapmalıdır."

HAMİLELİKTE EŞLERE GÖREV DÜŞÜYOR
Hamilelik döneminde eşlere büyük görev düştüğünü ifade eden Dr. Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “Gebelik döneminde anne adayları daha stresli olmaktadır. Psikolojileri olumsuz etkilenmektedir. O nedenle baba adayları eşlerine daha şefkatli yaklaşmalı, onları çok yormamalı, beslenmelerine dikkat etmeli, istirahat etmelidirler. Anne adayı mümkün olduğu kadar istirahat etmelidir. Günlük hafif egzersizler yapabilirler (yürümek, yüzmek, bisiklet sürmek gibi). Ağır egzersizlerden kaçınmalıdır. Doğuma yakın (35 hafta üzerinde) mutlak surette günlük yürüyüşleri artırmalıdır. Çünkü normal doğumda karın kasları iyi gelişerek bebeğin daha iyi doğmasına katkıda bulunacaktır. İlk 3 ay ve son 1 ay beraberlik yasaklanmalıdır. Özellikle çatlak kremleri üzerinde durmak gerekiyor. Anne adayları gebeliği süresince çatlak kremi sürmelerinin hiçbir faydası yoktur. Bunlar kan yoluyla bebeğe geçtiği için bebeğe zararlı olabilir. Bu konuda anne adaylarını uyarmalı ve bunu anlatmak gerekmektedir."
SAÇ BOYAMAK BEBEĞE ZARAR VERİR
Saça sürülen boyanın bebeğe zarar verdiğini söyleyen Dr. Dündar, şöyle konuştu: “Saça sürülen boya aynı şekilde kan yoluyla bebeğe geçtiğinden gebelik süresince saça boya sürülmemelidir.Gebelikte ağır kaldırmak tehlikeli ve sakıncalıdır. Erken dönemde düşüğe, geç dönemde erken doğuma neden olabilir.Gebelikte radyasyon çok tehlikelidir. Mümkünse bir gebe film çektirmemelidir. Gereksiz ilaç kullanımından kaçınmalıdır.Eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa bunu iyi takip etmek gereklidir. Tetkik yapıldıktan sonra (annede indirect coombs testi negatif ise) anneye 28. gebelik haftasında Anti-D Globulin kas içi 1 doz yapılır. Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakılır ve eğer bebek rh (-) ise ikinci bir doza gerek yok, bebek rh (+) ise 1 doz daha Anti-D globülin yapılmalıdır. Bu durum bir sonraki gebelik için gereklidir."

Bunun önemle anneye anlatılması gerektiğini belirten Dr. Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gebelik süresi boyunca gerekli tahlil ve tetkik mutlaka yapılmalıdır ve gebelik boyunca zaman zaman tekrarlanmalıdır. Böylece annede kansızlık, idrar yolu enfeksiyonu gibi problemler daha iyi takip edilmiş olacaktır. Gebelik zehirlenmesi (preeklamsi) konusunda aile ve hekim çok dikkatli olmalıdır. Hastanın tansiyon, kilo ve beslenme takibi çok iyi yapılmalı ve şüpheli durum varsa kan tahlilleriyle kontrol edilmelidir. Böylece yakın takip anne ve bebek ölümlerinin önüne geçecektir.” (İHA)

Günaydın kızlar,
Bayağıdır yazamıyordum biraz yakın geçmişi okudum .Fairy için çok üzüldüm Allahtan şifa diliyorum
Bebeğine kavuşan annelerimizi tebrik ediyorum.
Bizimde bugün kontrolümüz var işten biraz erken çıkıp gidicem . Bakalım kızımız neler yapıyor 3 haftadır görmedim. Sanırım bu haftadan sonra doktor daha sık çağırır :44:

ağdaya gitcem gitmesinede ben sırt üstü yatamıyorum onlarda bacağını kaldır sağa dön sola dön felan diyolarya yapamıyorum işte onları ama artık onlar beni idare etcek napim gitcem bende mecbur canım çarşamba günü bende diyorum acil bişey olsa doktora gitsem hiç müsait değilim bir an önce gideyim bari dediğin gibi canım :)

hira güzel bencede çok kararsızım valla en sonunda eşime kalcakta elif koycak diye bir an önce bulmaya çalışıyom

fairy cim öncelikle çok geçmiş olsun,arkadaşlardan birinin de anlattığı gibi bizim de bir yakınımızda hamileliğinin ortalarında bu çocuk özürlü doğsa da sakat doğar gibi birşeyler denmişti.anne kesinlikle aldırmadı çocuğunu ,o bebek şu an 4 yaşını geçti son derece sağlıklı ve akıllı bir çocuk oldu. dualarımız seninle canım rabbim neylerse güzel eyler

kızlar bu 7-12 kg arasında kalmayı başarabile kaç kişi var aramızda ortalama bir ayımız var daha bir de bunu da düşünmek lazım bebeklerin en hızlı kilo aldığı dönemdeyiz,bende çatlamaya başladım yanımda krem getirdim gündüz süreririm diye ama şu eklediğim yazıyı okuyunca sürmesem mi diyorum
kasıklarım da ağrı da var bugun ben gittikçe korkmaya ve tedirgin olmaya başlıyorum ya,allahım hakkımızda hayırlısını nasip et

günaydın kızlar
idrar yolu enfeksiyonu erken doğuma ve kasılmalara sebep oluyormuş.bendede az çıktı. antibiyotikte kullanıyorum şu anda.
dikkat edin lüften

canım sen nasıl en iyi şekilde hissedersen o şekilde alıyor yani vbenım kı öyle yapıyor sende rica edersin idare eder seni artık napcaksın alan kişi sana uyacak . valla bu kıl konusu da ekstra geriyor insanı bide onu düşünüyoruz valla..

yaa ne güzel demiş ama biz bırak konuşmayı kendi sorularımızı soramıyoruz türkiyede ki doktorlar oturcaak da sana cesaret verecek saatlerce sana anlatacak korkunu yeneceksinn nerdeeeee paldır küldür yapılıyor herşey genel anlamda söylüyorum istisnalar belki vardır ben pek duymasam da özele de gitsen bu böylee oralarda aynı devlet hastaneleri gibi en fazla 5-10 dakıka

paylaşım için teşekkürler canım bu kısma takılınca sadece oraya alıntı yaptım

aynen valla canım kurtulsam sanki sırtımdan bi yük kalkacak gibi :)

rabbim hayra çıkarsın inş rüyamdada doğum yapıyodum hiç ağrım olmuyodu doğum anını hatırlamıyorum bile diyorum ne kadar kolaymış hiç anlamadım bile sonra bebeğim dünyaya geliyo seviyorum emziriyorum çok tatlıydı maşşallah :) annem yanımda diyorum kızmı erkekmi
doktorum ilk erkek demiştiya gören herkeste erkekmi diyo kafam karışık ya bu konuda soruyorum hemen Rabbim niş rüyamdaki gibi bi doğum nasip eder

geçenlerde rüyamda kızım doğmış küpesini bile takmıştım

rabbim hayra çıkarsın inş hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıklı sıhhatli yavrumuza kavuşmayı nasip etsin.

günaydın kızlar
idrar yolu enfeksiyonu erken doğuma ve kasılmalara sebep oluyormuş.bendede az çıktı. antibiyotikte kullanıyorum şu anda.
dikkat edin lüften

çok geçmiş olsun bende gecen 32 haftada yaptrıdm en son tekrar yaptırsam tit çok iyi olacak akıntılarda arttı zaten normalmiş ama insan tedirgin oluyor

ay maşallah, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın.

gunaydınn herkese hayırlı haftalar olsn inşş. yarın kontrolum var bnmde. bakalım ne dıcek doktorumzz .. çatı kontroluu olan varmı? yaa bu kıllar dert oldu cidden napıcam bnde bilmiyorummm

damla17 gozunaydın cnm hayırlı olsunn maşallah tebrik ederimm.inşallah ikinizde iyisinizz eve geçince anlat bizee:)

rica ederim melekçim ne demek,dediğin gibi herşey kağıt üzerinde yazıldığı gibi yada planlandığı gibi yürümüyor maalesef :26:
yavaş yavaş bebeklerimiz artmaya başladı,biz böyleysek kasım anneleri kim bilir ne durumda yarısı bebeğini kucaklamıştır belkide

cumartesi günü aziz bebeden bir tane daha battaniye aldım, kalın yumuşacık bişey, çok hoşuma gitti, aklımda kalacağına alayım dolabında dursun dedim hem çok kusan bebeklerde ihtiyaç oluyormuş.

sonunda beşik mi park yatak mı çıkmazına bir son verdim ve park yatak aldık yatak odamıza koymak için, bir tane kalmıştı 60x120 cm ölçüsünde indiirm yapmışlar 145 tl'ye aldık, içinede sünger yatak aldım, kılıfını falan çıkarıp yıkadım hemen. bir tarafı tekerlekli odaların kapısından rahatça geçiyor hem hafif, oda oda taşırım artık gündüzleri ben hangi odaya gidersem oda orda olur :) 4 aydan sonra kendi yatağına geçincede bunu anneme veririz gündüzleri orda yatar. kafam çok rahatladı valla.

karyolasının uyku seti var kızlar, bu park yatak içinde ayrıca bir tane alsam mı? sırf kenar koruyucu için, yoksa nevresim takımları almıştım zaten ama kenar koruyucu yok tabi onlarda. park yatak için grekir mi?

Bigun aricammmm aysun sana geliyorum diyicem
bana Sadece hamur kizart
Denizzzzz sen gel yeteki balımmm:))
Rüyamda seni gördüm,göğüslerin acıyordu ve ben sana msj yaptım..
Sonrada süt geldi göğüsünden peçeteyle siliyorsun,hayırdır inş.:26:

Bebeğim ben olsam bunların içinden Mira yı seçerdim..çok hoş geldi kulağıma,medcezirde de var Mira Serenayın adı ve onlar mira dedikçe bayılıyorum ben:))
Epilasyon işine gelince,hiç ağdaya fln gidemem diyosan al karşına aynayı epilatörle al,ben ezgi de öyle yapmıştım bunda çıkmıyor zaten fazla giderim belki ağdaya dicem ama ağdacı kızda hamileydi başka hiç kimseye de aldırmadım yasa,en iyisi bacaklarımı kız kardeşim alsın diğerini epilatorle halledeyim yine:26:

kızlar bu bel, sırt, gögüs altındaki kemiklerin ağrısı için masaj çok iyi geliyor.

ben iki güne bir ılık bir duş alıp, duştan sonra eşime bebe yağıyla masaj yaptırıyorum yatmadan önce, elleri zaten çok sıcak, sıcak masaj gibi oluyor yarım saat falan güzel masaj yapıyor, masaj yaptığı günler hem gece çok rahat uyuyorum hem o gün gündüzleri ağrım sızım olmuyor. artık hergün yapmaya başladı. tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…