2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
ben de önce mini yazan molfix 2 den almıştım sonra büyük gelir diye tekrar gözattım
0 no çok ufak ve dediğin gibi 3kg ya kadar... sıfır minik bebişler için demekki prematüre için dedim
ve 1 numara buldum her markette olmuyo
tesadüfen A101 de gördüm hem de daha uygundu fiyatı diğer marketlerden
aldım bi paket. 1 no 2-5 kiloymuş en uygunu o olur gibime geldi

buarada çantaya 12 tane koydum ben çok mu abartmışım :44:

dimii ne kadarda şirin bezleri :)

bende iki üç tane daha ekleyeyim o zaman.. o tek kullanımlık alt açmalardan da molfix aldım ben. ondan da iki tane koymayı düşündüm çantaya, yeter mi acaba?

ay canbebeninki daha hesaplıydı içinde daha fazla vardı ben can bebe aldım bitane aldım hastane çantama yanıma yalan mı söyleyim şimdi

hahahhahahah=9
koptum tuba yaa süper valla=))
bende evdeyim die yaptım eşimde evde ya=(
yoksa bende uğraşmayıp madlen alıp dağıtacaktım canım...

ay bende evdeyimde masraf yapmak istemedim açıkçası ona harcayacağım parayla çocuğuma iki takım fazla alırım dedim karta 2 bin borç var kira var faturalar var var işte var napayım yavrum :) sabretcez her zorluğun arkasından bir klaylık vardır diyor Mevla eee bizde o günleri bekliyoruz inş.

kız bende o küçük çekçekli valizime koydum eşim diyoki napıyosun? kaç gün kalıcaksın? tatile mi gidiyosun? valla valiz doldu bile battaniyesini benim valize koydum terlik koymadım daha bide başörtümü zemzem ve hurmada almadım daha bakın unutturmayın bana bunları

bebişin eşyalarınıda onun çantasına koydum ayrı ayrı yaptım yani ama benimki doldu onunki dolmadı boşluk kaldı

1 hastane çıkışı 10 lu
1 tane de ben kombinledim yedek
4-5 tane mendil
8 tane toto, bezi ıslak mendil, alt açma
2 çorap 1 patik

yeleğini annem örmüştür umarım getirir bu hafta sonu yıkayıp onuda koycam... yetmezmi bu kadan başka ne kaldı kızlar? mezik biberon almadım ben çok acil olduğunuda düşünmüyorum acilse de hastanedeykende alınabilir doktorun önerdiği bişi...
memişlerim için krem mrem almadım onuda doktorum önersin dedim...

başka ne eksik başka?

Aaa bir ayrıntı daha dikkatimi çekti bizim bebişlerin doğum günü aynı:))

canım battaniye koy bence penye veya yün polar ne aldıysan artık

Mantar kurabiye
200gram oda sıcaklığında tereyağı
2yumurta
1sb pudra şekeri
1/2 sb sıvıyag
2sb nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Elle yuvarlayabilecek kadar un.

Malzemeleri yoğuruyoruz. Elimizle iri bi ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt üzerine diziyoruz.

Sonra bi çay bardağı altına 2 yemek kaşığı kadar kakao koyuyoruz. Bi kola şişesinin kapağını alıp, önce o kakaoya bastırıp sonra tepsiye dizdiğimiz hamurlara hafifçe bastırıyoruz. Mantar şekli oluyor.
175 derecede altı pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Tarif böyle anılcım. Afiyet olsun.

ya maşallah ne güzel hazırlıklar ikramlıklar düşünüp yapıyorsunuz hayran kaldım valla.hastane ye o kadar gelen olurmu ki yani ikramlık filan ahzırlanacak kadar.yani nebileyimben şahsen eşimle beraber kalırız bir gece ertesi gün de ailem filan çıkar evimize gideriz orada ikram filan lokum yada herhangi başka bir şey olur diye düşündüm yada düşünüyordum :) beni de heveslendirdiniz valla kızlar kara kara düşünüyorum şimdi ne yapsam yahu eminönüne bi gitsem dolaşsam baksam fena olamayacak zaten zamanım da az kaldı şu birkaç hafta da yaptım yaptım yoksa kalacak kupkuru ev.haklsıınız aslında sadece doğur gel evde yat değil bu işler.yani özene bözene hazırlanmak lazım.bende mevlütte bişeyler yaparım diyordum ama ben en iyisi haftasonu eminönüne gideyim :)

Benim oğlanın boynu bükük kalacak sizinkilerin yanındane hevessiz kadınım ben yaa.neler neler hazırlıyorsunuz öyle.gerçi ben kocamın huyunu bildiğimden mi heveslenemiyorum bile.şimdi ona şunu yaptıralım desem ne gerek var der hevesimi kursağıma tıkar.sonra bi sürü can sıkıntısı.en iyisi ağzımı açmamak.sizin yaptıklarınıza bakmak bile güzel

37yi bi doldur kuzum
baktın ağrılar falan var alır koyarsın
ayy bilemedim... hazırlıksız yakalanmayıs umarım
benim eşim kaç gündür yapılcakları yaz biyere as diyo
bişey olursa ben hallederim inşallah diyo
hakkaten yazsam iyi olcak

dimii ne kadarda şirin bezleri :)

bende iki üç tane daha ekleyeyim o zaman.. o tek kullanımlık alt açmalardan da molfix aldım ben. ondan da iki tane koymayı düşündüm çantaya, yeter mi acaba?
ben kullan at altaçmadan 1 tane koydum
pek lazım olcağını sanmıyorum
olur mu kiii tecrübeliler?

ohh miss
güle güle kullanmak nasibolsun

arkadaşlar bugün kontrolümüz vardı bundan sonrada haftada bir geleceksin dedi sonrada 3 günde bir gidilecekmiş allaaaaah dedim doğuruyorum artık zaman kalmadı demekki.bebeğin başı aşağıdaymış sırtı sağda kafada midemde .göbeğim aşağıya kaydı zaten buaralar. fazla kilolu bir bebek değil hatta zayıf bil ebence 2 kilo 46 cm yavrum.boyu uzun olacak dedi doğum kilosuda en fazla 3 olurmuş kısmetse.şu çatı muayenesi 38. haftada olacakmış kızlar sizin dediğiniz gibi yani .bebek bu pozisyonda kalırsa ve herşey yolunda giderse doğum normal gibi görünüyor şimdilik ama benim hamilelikten önceki kontrollerimde başka bir doktor sen normal doğum yapamazsın çatın çok dar demişti inşallah açılır o çatı denen yer :) bide ben 5 kilo aldım hamileliğimde şu ana kadar . hamile kaldığımda 66 kiloydum şimdi 71 olmuşum sizce azmı ? bebek zayıf demekki sadece bebeğe gitmiş benim kilolar filan .sizler nasılsınız neler yaptınız ?

Sult@n çok şükür daha doğurmamissin geçen gün seni sordum. En son misafirleri gelecekti. Yorgunluktan doğurdu mu napti dedim. Dediğim gibi de olmuş. Onlar nasıl misafirmiş öyle. Gelmesin öyle çocuklular. Hele de bebek görmeye çocuksuz gelsin herkes

Odanız süsleriniz çok güzel olmuş. Iyi günlerde kullanın.

ben daha valize yerleştirmedim, koyacaklarımı çıkardım dizdim bekliyorlar. biberon ve emziklerini kaynatacam daha, birde kıyafetlerini ütülemedim ben daha.

evet 1 numara olmuyor gerçektende, daha önce gittiğimizde de bakmıştık yine 1 numara yoktu. A101'de hiç bakmadım ben bakayım bir ara. bende indirimden aldım zaten 19.90 Tl fiyatı..

o alt açmalardan markette birtek molfixin vardı, bende en ucuz hangisiyse onu alayım dedim ama başka alternatif yoktu aldım. 10lu pakette 10 tl.

örgü deyince bende anneme iki tane pantolonlu örgü takım yaptırdım, minicik yap gerekirse 1 ay giysin yeter dedim.. mini mini bir tane ceket-pantolon, bir tanede yelek-pantolonu var.. patikleri de var..

birisini koysam mı acaba hastane çantasına, mesela yeleğini?

Normal doğum için 1850,sezeryan için 2100 fiyat verdiler.dr un ayrı para isteyebileceğini düşünmüyorum böyle birşeyde hiç duymadım

benide panik yaptırdınız oturuyodum rahat rahat telaş bastı birden
ben daha eylülün çantasnı hazırlamadım bile kendi çantamda yarım yamalak

slm bnde 34+4 de gittim 2100gr dedı az dedi kilosu bu 2 hafta önemli çok yee yararlı şeyler ye dedı haftada bır gıdcm bnde yrn ilk defa nst ye giricm.bnde toplam 6 kilo aldımm.. inşş büyür bebeklerımızz...

battaniye
kendine göğüs pedi
terlik
ay biara ben de koyduklarımı yazıyim böyle çok karışık oluyo

kalmaz boynu bükük annesi
bizim aralıkçılar çok hamarat
benim de o kadar bi hazırlığım yok karınca kararınca
olduğu kadar
sağlıkla gelsin de tontişler onlara bakınca gerisi fıs gelcek

sadece 5 kilomu aldın çok kilolu hamile kalmadıysan az gibi
boyuna göre bilemem ama kilon da çok değil yani
olsun sağlıklı olun da kiloya gerek yok
zaten dr.un bişey demiyosa sorun değil
ben 10 kilo aldım

valla bu konularda bende çok dertliyim, ki ben sadece eşimden değil daha çok annemden yana dertliyim..bir heves anlatıyorum şöyle yapacam şunu alacam bilmem ne diye, her söylediğime ne gerek var, saçmalama falan deyip duruyorlar. ama ben dinlemiyorum..

düğün öncesi kına için hazırlanırkende çok hevesliydim annemde eşimde yine aynıydı. ama onlara inat yaptım her istediğimi herkeste çok beğenmişti. ben kimseyi dinlemiyorum bu konularda canım ne istiyorsa onu yapıyorum.

hatta kapı süsü yaparken bile annem olmaz öyle ne biçim olur dedi falancada gördüm şöyle tüllüydü böyle bilmem neydi diye anlattı. yine de yaptm bittikten sonra beğendi.

bebeğin oda takımını aldık daha eve gelmemişti kırmızı aldığımızı söyleyince annem yine burun kıvırdı kız mı da kırmızı aldınız mavisi yokmuydu da bilmem ne.. geldikten sonra çok beğendi bize her geldiğinde direk o odaya girip inceliyor yatağıyla konuşuyor torununun.. hahahaaa

evet 1 numara olmuyor gerçektende, daha önce gittiğimizde de bakmıştık yine 1 numara yoktu. A101'de hiç bakmadım ben bakayım bir ara. bende indirimden aldım zaten 19.90 Tl fiyatı..

yakınlarda varsa bakarsın canım
ben tesadüfen görmüştüm zaten aklımdaydı hemen aldım
1no 3-5kg 44lü 14.25 tl gibi bişeydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…