2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
çok sevindim canımm ne demekk :))

bi sorsana hayatım ya çok makbule geçer valla..
3 olmuştur kilosu canım şu ara şişkoyuz biraz:26:

sorarım canım yarın.ama şu an orda devam eden arkadaşıma faceden soruyorum dru zeynep hanımmış..çok memnunum diyo.temiz ve ygun bir yer diyo...eylül hanıma 41kere maşallah...4ü geçer sanırım...

kızlar şimdi merve doguma mı girdi kaçırdım ben orayı..alalh yardımcısı olsun..doğumlar geliyo..

Çok sağol bunları çok tüketeyim o zaman.işin kötüsü hiç iştahım yok:-(zor bela yerim artık.bebeğim için yemem lazım.

biraz sana verebilsem bendeki iştahtan keşke:26:
canım muz çok kilo aldırıyo en azından meyve onu ye mutlaka hergünn 2 tane falan.
benim de yememem lazım ama dayanamıyorum:26:

o civara gelirse kilosu normali denemem canım zaten :26:
bi bakıyım duruma göre hareket edicem artık :/

ya MTAAA
Bende demin denize yazdım var ya inan ki=))
alışveriş yap dedim ama ben çarşamba biliyordum=///
yarın mıymış???
artı hamur işini de bilmiyordum ohh yapar yapar hem dağıtır hem yerim..

kızlar pek sık giremiyorum ben ama şey...bugün gittik doktora 32+6yım ama bebek 39 küsur çıktı kilosu3400 boyu52 böyle büyük bebeklerde ani ölümlerle karşılaşabiliyoruz dedi doktorum...şekerim de yok ama büyük ve büyük olmasına sevinemiyorum da..perşembe günü tekrar gel ciğer geliştirici iğne yapalım dedi...bu iğneden kaç gün sonra doğum oluyo??ben aralık sonu beklerken hatta ocağa kayar belki derken kasımda gelicek bizim tosun...korkuyorum da çok çok erken...offf napıcam ben yaa...bebek içerde oksijensiz kalabilir dedi...normal bebekler bu büyüklükte içerde en fazla bir hafta kalırlar senin bebeğin daha da büyümeye devam ederek 6-7 hafta daha kalamaz dedi doktorum:26:ben de taşıyabilemem zaten karnım da çok büyük:26:ne yani şimdi doğuma mı alıcak beni haftaya iyice aptallaştım yaaa

yok canım ayrılmadım..ara ara gitmiyorum:) yanıma bir öğretmen geldi..2 kişi olduk bir sınıfta..4öğrenci 2 öğretmen izinleri sonra kullanırım diye ayrılmadım...
o niye staj öğretmen mi ayy ilk defa duydum=)
4 öğrenci nasıl oluoo benim kafam karıştı yahu=//
öyle iyi anlayabiliyorum ve tahmn edebiliyorum ki düşüncelerini,kararsızlığını şüphelerini.kıyamam
birincisi doğum orada yapıp tabi ki sonradan kendi kontrolüne medipole gidebilirsin herkesin dr seçme özgürlüğü var...
o konuda çekinme
ayrıca çocuk dr u olarak da 2 si ayrı branş gene medipole gidebilirsin..
çocuk olayı payrı bir durum çünkü hiç onu karıştırıp bi de ona kafayı takma canımcım.
enayi yerine konmak gerçekten sinir bozucu umarım öyle bir durumla karşılaşmayız
para için kasapların eline düşmek kadar beteri yoktur sanırım...
hakkında hayılısı olsun kuzum ama aynen dediğin gibi yapabilirsin.
yalnız hep medipole gdip bir kere o dr a gitmen olmaz.en azından bundan sonra hafta da bir de avicenna ya gözükürsen dr daha iyi takip edebilir seni diye düşünüyorum
yorucu olur ama kalıcı olur güvenilir olur balımm
Dün anneannemiz beşikle birlikte tulum şapka işlemiş göndermiş. Diğeride kilotlu çorap. Çiçek kısmı popoya gelicek :) yerim ben onun poposunu
MTA düşman çatlatıon sanki=)
bu nasıl tatlı bi tulum kızım olsaydı bana da örsün annen derdim utanmadan.sakla da kızım olursa isterim senden heheehehe=))

ben hastanenin anlaşmalı olduğu fotoğrafçıyla görüştüm, zaten başka fotoğrafçıya izin vermiyorlarmış.

hastenede odada doğum öncesi eşim ve ailelerle foto alıyormuş, ordan başlayıp doğuma geliyormuş, doğumda bebeğin ilk doğum anında, kilosu boyu ölçülürken ayak izi alınırken falan sürekli fotoğraflıyormuş, sonra tekrar odaya geliyor bebekle aileyi çekiyor falan filan.. yaklaşık 150-200 foto oluyormuş..

sadece dvd'de istersek fotoları 200 tl
dvd + 30 fotoğraflık albüm 350 tl
ailelerede aynı albümün küçüğünden olursa 450 mi ne öyle bişey dedi. orayı hatırlayamadım.

doğum ne zaman olursa gece gündüz hiç farketmez zaten 4 kişilermiş, ve en geç 20 dak içinde hastanede olurlarmış.

albüm yaptırmasam bile 150-200 foto için bence fiyatı çok iyi. benim ve eşimin ailesi tarafında eşimde dahil kimse foto çekmeyi sevmez de beceremezde. bir ben severdim bende kendi fotou çekemeyeceğime göre, ben anlaşmayı düşünüyorum. eşim istemezse bile ben verecem parasını. kıyıda köşede param vardı

tabiii en önemli şeyi normal doğum olursada giriyorlar mı onu sormadım.. hoş 4 kişi ve hepsi erkekmiş normal doğuma girmesinler zaten, ama girmezlersede o bebeğin ilk anlarını nasıl çekecekler bilemedim ben şimdi. :26:

Sevinirim canım ama tabi zahmet olmazsa :26::26:

Estağfurullah canım.
Öncelikle baya zaman alıyor. Sabahtan koymak lazım. Ve küçük tüpte kolay karıştırılıyor.
Büyük bi tencere alıyoruz. Baya büyük olursa iyi olur. Yarıdan fazlası su koyuyoruz. Dövme yı göz kararı koyup 2 saat kadar iyice yumuşayana kadar ağzı açık pişiriyoruz. Altı orta derece yanacak.
Iyice pişince haşladıgimiz fasulye ve nohutu atıyoruz.bi 20 dkda öyle kaynayacak.

Sonra 1 çay bardağı süt ekliyoruz. Isteğe göre susamda koyan oluyor ben koymuyorum. 1 kaşık bal koyuyorum. Bir kuru hurma da koyuyorum.

Ha bide dövmeyi ocağa koyunca bi kenara minik minik doğranmış kuru kayısı ve kuru üzümü islıyoruz. Soğuk suya isliyoruz. Onuda bu kaynayan tencereye atıyoruz. Şöyle bi kaşık alıp bakıyoruz hepsi yumuşamis olmalı. En son şekerini isteğe göre ekliyoruz. Rondoda fındık çekip de atılabilir. Bi 15 dkda şeker attıktan sonra kaynıyor. Ve kapatıyoruz altını. Afiyet olsun. :))

Canım çok sağol.. Peki nohut fasulye bide dövme miktarı nasıl oluyor? 1'er paket haşlasam az mı olur?

hayırlısı neyse o olsun inşallah.. benim bebeğimede büyük demişlerdi, aynı haftalarda sayılırız bende 33+1 deyim, geçen hafta 2300 gr gelmişti ve doktor 3 hafta kadar önde demişti. aynen gizli şeker mi var diye tahlillerimin hepsini falan inceledi bende de çıkmadı. ama senin bebiş baya baya büyükmüş, inşallah sağlıklı olsunda tosuncuk olsun. ama sanırım 4 kg olana kadar beklerler ve sezeryana alırlar seni, sanırım hızlı büyüdüğüne görede iki haftaya kadar 4kg olabilir.

neyseki artık 8 aylık bebekler için ciger geliştirici iğne çıktı da artık yoğun bakımda bile kalmalarına gerek kalmıyor. hiç korkma canım, sadece erken kavuşacaksın bebişine inşallah.

ya MTAAA
Bende demin denize yazdım var ya inan ki=))
alışveriş yap dedim ama ben çarşamba biliyordum=///
yarın mıymış???
artı hamur işini de bilmiyordum ohh yapar yapar hem dağıtır hem yerim..

Evet canım çarşamba günü aşure günü. Ben yanlış yazdım sonra düzelttim. Inan yakın olsak görüşürdük sana da işlerdi annem. Ben talha ya hamileyken bi tulum işledim. Denizci modeli şapkalı falan yakın olsak sana verirdim inan ki :))

tek korkum küvezde uzun süre kalması o iğne hakkında bi bilginiz var mı peki ?? perşembe günü o iğneden atılcam ve önümüzdeki hafta içinde sorunsuz alıncak mı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…